ONÜÇ, ONDÖRT, ONBEŞ, AMERİKA KALLEŞ.!

Bir, İki, Üçler, Yaşasın Türkler. Dört, Beş, Altı, Polonya Battı. Yedi, Sekiz, Dokuz, Alman Domuz. On, On Bir, On İki, İtalya Tilki. On Üç, On Dört, On Beş, Amerika Kalleş.!

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

ONÜÇ, ONDÖRT, ONBEŞ, AMERİKA KALLEŞ.!
Bir, İki, Üçler, Yaşasın Türkler. Dört, Beş, Altı, Polonya Battı. Yedi, Sekiz, Dokuz, Alman Domuz. On, On Bir, On İki, İtalya Tilki. On Üç, On Dört, On Beş, Amerika Kalleş.!


Babam elimden tutup okula götürdü, Mimar Kemal İlkokulu. Müdürün odasına girerken ayakkabımı dışarıda çıkardığımı unutmuyorum. 1952 güzüydü, altı yaşımdan altı ay almıştım.

1 a sınıfına kaydoldum.

Fakat gecekondu semtinden gelip gittiğim, üzerimdeki sigara kokularından yanımdaki kıvırcık saçlı güzel başöğretmenin kızının rahatsızlığı üzerine 1 b sınıfına kaydırıldım.

Öğlenleri Kızılay'ın donuk makarnalarını, dağıtılan içine balık yağı attığımız süt tozundan yapılan süt benzeri içecekleri...

Bunlara benzer anılarımı ara ara hatırlarım. İki ablam öğretmişti çok şeyi, tahtaya kalkıp el yazısı ile “var” yazıp öğretmeni de

sınıf arkadaşlarımın tümünü de şaşırtmıştım.

Yaşlandıkça insan çocukluğunu demek ki daha iyi anımsıyor. Daha yeni idi O'nu yitirişimiz ve ben ilk 10 kasımda hem kendim ağlar hem de herkesi ağlatarak okudum “Saat Dokuzu Beş geçe Atam Dolmabahçe'de” diye başlayan ağıt şiiri. Ama benim “Türküm Doğruyum Çalışkanım” dan daha çok benliğime işlemiş unutturulan bir tekerleme sınıf öğretmenimiz tarafından bizlere ezberletilmişti.Daha sayı saymayı bilmeyenlere öğretmek için.

Bir,İki, Üçler Yaşasın Türkler, Diye Başlardı Tekerleme.
Dört, Beş, Altı Polonya Battı,
Yedi, Sekiz, Dokuz Alman Domuz
On, On Bir, On İki, İtalya Tilki,
On Üç, Ondört,On Beş, Amerika Kalleş.!
İle Biterdi. 



İnsan yaşlandıkça çocuklaşır da siyasetçiler yerinde mi durur. İşte on beş yıllık iktidar yaşlanmış,çocuklaşmaya başlamış Kore savaşında kendisi için dövüşe gelen birliklerimizin yok edilmesini seyreden ABD emperyalizmi için yazılmış tekerlemeye benzer gevelemelerde bulunup duruyor. Kucağına oturduğu emperyal merkezlerin sakalını çekiştiriyor.


Atila Sarp 11 Eylül 2017

 

(Varlıklılar önlemini aldı anında uzaklaştılar. Varlıksızlar evlerine kapandı, derme çatma barakalarının orasını burasını kapatıp dua ederek felaketin geçip gitmesini bekliyorlar. Yoksul Amerikan halkının kasırgalardan gördüğü acıları paylaşıyorum. Ölenlerin yakınlarına başsağlığı yaralılara şifa diliyorum.)

 

@ #Medya Günebakış

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Eylül.2017okkesb61@gmail.com,

Diğer Haberler

  • ÜSKÜDAR’DA DEĞİŞİM DAHA HIZLI OLACAK
  • Hırsıza hırsız olduğunu unutturursan sana ahlak dersi verir.
  • HASAN H. GÜNER RAKİPLERİNE FARK ATIYOR.!
  • SEÇİMLERİN DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ
  • HANÇER; HANÇERLENDİ.!
  • Saadet Partisi İBB Başkan adayı Birol Aydın
  • SİVİL TOPLUMUN AFET SINAVI
  • İKTİDAR MUTLAKA YOZLAŞTIRIR
  • Vekalet Savaşları
  • CHP & TİP ARASINDA İŞ BİRLİĞİ GÖRÜŞMESİ
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP