İSVEÇLİ GAZETECİ KİM WALL ÖLDÜRÜLDÜ

Öldürülen Kadın Gazeteci Kim Wall'ın Başı Ve Bacakları Denizde Bulundu

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

İSVEÇLİ GAZETECİ KİM WALL ÖLDÜRÜLDÜ

Peter Madsen Tarafından Öldürülen Kadın Gazeteci Kim Wall'ın Başı Ve Bacakları Denizde Bulundu

Öldürülen İsveçli gazeteci Kim Wall'ın başı ve bacakları bulundu. Danimarka polisi dalgıçların iki ayrı poşet bulduğunu, poşetlerden birinde kayıp gazetecinin başı ve bacakları, diğerinde ise kıyafetlerinin bulunduğunu açıkladı. 30 yaşındaki Wall Danimarkalı araştırmacı Peter Madsen ile röportaj yapmak için, Madsen'in inşa ettiği özel denizaltıya 10 Ağustos'ta Kopenhag limanından binmiş, bir süre sonra ise kaybolmuştu.

Danimarka polisi öldürülen İsveçli gazeteci Kim Wall'ın başı ve bacaklarının bulunduğunu açıkladı.

Kopenhag Emniyet Sözcüsü Jens Möller Jensen, denizin altında yapılan aramalarda gazetecinin kayıp olan baş ve bacaklarının bulunduğunu doğruladı. Gazetecinin kolları ise henüz bulunamadı.

AYRI POŞETLER İÇİNDE BULUNDU

Sözcü Jens Möller Jensen, dalgıçların iki ayrı poşet bulduğunu, poşetlerden birinde kayıp gazetecinin kafası ve bacakları, diğerinde ise kıyafetlerinin bulunduğunu söyledi. Sözcü Adli Tıp yetkililerinin bulunan kafa ve bacakların Kim Wall'e ait olduğunu doğruladığını vurguladı.


10 AĞUSTOS'TAN BU YANA KAYIP

İsveçli 30 yaşındaki gazeteci Kim Wall Danimarkalı araştırmacı Peter Madsen ile röportaj yapmak için, Madsen'in inşa ettiği özel denizaltıya 10 Ağustos'ta Kopenhag limanından binmiş, bir süre sonra ise kaybolmuştu.

MADSEN GÖZALTINA ALINMIŞTI

Polis kayıp gazeteciyi bulmak için geniş çaplı arama başlatmış ve araştırmacı Peter Madsen'i gözaltına almıştı. Madsen gazetecinin bir kaza sonucu öldüğünü iddia ederek denizaltının 70 kilogramlık kapağının Wall'in başına düştüğünü, gazetecinin olay yerinde hayatını kaybettiğini, kendisinin ise paniğe kapılarak cesedi denize attığını savunmuştu.

Madsen cinayet şüphesiyle gözaltına alınmıştı. Savcılık Madsen'in gazeteciyi öldürerek vücudunu parçalara ayırmakla suçluyor. Madsen ise cinayet iddialarını reddediyor.

@ #Medya Günebakış

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – EKİM.2017okkesb61@gmail.com,

 

KİM WALL, PETER MADSEN PARÇALADI

İsveçli Gazetecinin Cinayet Zanlısında Kadınlara Ait İşkence Videoları Bulundu

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da kafası, kolları ve bacakları kesilmiş haldeki cesedi denizde bulunan İsveçli ödüllü gazeteci Kim Wall'u öldürmekle suçlanan mucit Peter Madsen'e ait olduğu söylenen bir sabit diskin içinde kafası kesilerek öldürülen kadınların olduğu videolar bulundu.

30 yaşındaki Wall'u canlı gören son insan olan Madsen, gazeteciyi öldürmek suçlamasıyla yargılanıyor.

Suçlamaları reddeden Madsen, sabit diskin kendisine ait olmadığını, laboratuvarında çalışan herkesin bu diske erişiminin bulunduğunu söyledi.

Davanın Savcısı Jakob Buch-Jepsen ise Madsen'in Wall'u öldürdüğüne dair şüphelerin mucidin 5 Eylül'deki en son duruşmasından bu yana güçlendiğini açıkladı.

Buch-Jepsen, Madsen'e ait olduğu söylenen sabit diskte bulunan görüntülerde, kadınlara işkence yapıldığı, kafaları kesilerek öldürüldüğü ve yakıldığının görüldüğünü açıkladı.

Savcı, videoların kurgu değil, "gerçek görüntüler olarak ele alındığını" da sözlerine ekledi.

Otopside Cesette Bıçak Yaralanmaları Bulundu

Wall'un cesedi üzerinde yapılan otopside de cinsel organı ve göğüs kafesi civarında bıçak yaraları olduğu tespit edildi. Bu yaraların Wall ölmeden hemen önce veya hemen ardından açıldığı belirtildi.

Wall'un gövdesi, kaybolduktan 11 gün sonra Kopenhag açıklarında bulunmuştu. Cesedin kalan kısımları ise henüz bulunabilmiş değil. Bu nedenle de Wall'un kesin ölüm nedeni tespit edilemiyor.

Madsen, polise verdiği ilk ifadede, 10 Ağustos gecesi Wall'u hava karardıktan sonra karaya bıraktığını belirtmişti.

Ancak daha sonra ifadesini değiştiren Madsen, Wall'un denizaltının yaklaşık 70 kilogram ağırlığındaki kapağının kafasına düşmesiyle öldüğünü söylemişti.

Madsen, denizaltının içinin kan gölüne döndüğünü ve cesedi bir iple bağlayarak denize attığını belirtmiş; ancak gazetecinin vücudunu parçalara ayırdığı iddialarını reddetmişti.

Wall, en son 10 Ağustos günü söyleşi yapmak amacıyla Madsen'in kendisinin imal ettiği UC3 Nautilus adlı denizaltısına binerken görülmüştü.

Aynı akşam ödüllü gazetecinin eve gelmemesi üzerine erkek arkadaşı polise kayıp başvurusu yapmıştı. Wall'un cesedinin gövde kısmı, 11 gün Kopenhag açıklarında denizde bulunmuştu.

Madsen olayın ardından tutuklanmıştı. Mahkeme, mucidin dört ay tutuklu kalmasına karar vermişti.


MUCİT MADSEN.?

Peter Madsen, Olay Gecesi Batan UC3 Nautilus Adlı Denizaltının Tasarımcısı Ve Kaptanıydı.

Hakkındaki bazı haberlerde Madsen'den "hobi mühendisi" olarak bahsediliyor. Madsen'in eğitimi ve geçmişine dair net bir bilgi bulunmuyor. Madsen denizaltının yapımını halktan topladığı paralarla 2008 yılında tamamlamıştı.

Dizel ve elektrik motoru bulunan denizaltı yaklaşık 18 metre uzunluğundaydı. Madsen son olarak roket projeleri üstüne çalışıyordu.



@ #Medya Günebakış

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – EKİM.2017okkesb61@gmail.com,

Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP