KOCAELİ, TÜRKİYE’NİN ANA BELLEĞİ OLACAK

1. Kocaeli Bilişim Fuarı’nda Türkiye’de Teknolojinin Geldiği Son Nokta Gözler Önüne Serilecek.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

KOCAELİ, TÜRKİYE’NİN ANA BELLEĞİ OLACAK

1. Kocaeli Bilişim Fuarı’nda Türkiye’de Teknolojinin Geldiği Son Nokta Gözler Önüne Serilecek.

Kocaeli bilişimin başkenti olma yönünde ilerliyor. Türkiye’nin ilk ve tek bilişim festivali olması beklenen 1. Kocaeli Bilişim Fuarı, 23-26 Kasım’da düzenlenecek. Türkiye’de teknolojinin geldiği son noktanın gözler önüne serileceği etkinlikte, yerli ve milli projeler öne çıkacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Kocaeli’ni Türkiye çapında bilişimin ana belleği konumuna getirmek için projeler ürettiklerini söyledi.

1. KOCAELİ BİLİŞİM FUARI, 23-26 KASIM

Binlerce sanayi kuruluşu ve onlarca Organize Sanayi Bölgesi’ne ev sahipliği yapan Kocaeli, artık bilişim sektörüyle de birlikte anılıyor. Bacasız sanayi bilişim sektörüne öncülük eden Kocaeli, Gebze’de kurulacak Bilişim Vadisi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 8 yılda 219 binden fazla öğrenciye dağıttığı tablet bilgisayarlarla bilişim kenti olma yönünde emin adımlarla ilerliyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bilişim alanındaki ataklarına bir yenisini daha eklemeye hazırlanıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen, kapsamı itibariyle Türkiye’nin ilk ve tek bilişim festivali niteliğindeki 1. Kocaeli Bilişim Fuarı, 23-26 Kasım tarihlerinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

YERLİ VE MİLLİ PROJELER

Fuar etkinliğinin yanı sıra konferanslar, paneller ücretsiz sertifikalı atölyeler ve yarışmaların tek çatı altında düzenleneceği 1. Kocaeli Bilişim Fuarı’nda Türkiye’de teknolojinin geldiği son nokta gözler önüne serilecek. Etkinlikte yerli ve milli projelerin öne çıkarılması ana hedeflerden biri olacak. Özellikle savunma alanındaki milli kurumlarımızın katılımıyla bilişimde ülkemizin geldiği düzey gözler önüne serilecek. Akıllı şehirlerden yazılımlara, robotik teknolojiden start-up girişimlere kadar teknolojiye dair tüm unsurların yer aldığı festivalin ana teması ‘Sanal Gerçeklik’ olarak belirlendi. 1. Kocaeli Bilişim Fuarı’nda ilkokul çağından üniversiteye uzanan genç kuşağa ulaşmak, bilişim öğretmenlerinin ufkunu genişletmek ve sektörün önde gelen firmalarını Kocaeli’yle buluşturmak amaçlanıyor.

YATIRIMLARDA AĞIRLIK MARMARA’DA

1. Kocaeli Bilişim Fuarı’yla ilgili bilgi veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Kocaeli’ni Türkiye çapında bilişimin ana belleği konumuna getirmek için projeler ürettiklerini söyledi. Son yıllarda dünyada yüksek hızla büyümeye devam eden bilişim

sektörüne Türkiye’de olan ilginin gün geçtikçe yükseldiğine ve bu konudaki yatırımların çoğunun da Marmara bölgesinde gerçekleştirildiğine dikkat çeken yetkililer, şunları söyledi: “Türkiye bilişim teknolojileri sektörü bakımından diğer Avrasya ülkelerine oranla çok hızlı bir büyüme gösteriyor. Kocaeli Bilişim Fuarı, iş dünyasının önemli oyuncularının yanı sıra, kamu kurum ve kuruluşlarının, melek yatırımcıların, girişimci ve firma sahiplerinin, öğretmen ve öğrencilerin geleceği şekillendiren öncü teknolojilerle tanışacakları bir platform olacak. Festivalimiz tek çatı altında eş zamanlı düzenlenecek fuar organizasyonu, konferanslar, paneller, atölye çalışmaları, etaplı yarışmalar ve ödül törenleri ile Türkiye ve dünya bilişim endüstrisine 360 derecelik bir bakış açısı sağlayarak, bugünün ve geleceğin yeniliklerini keşfetmeniz için nitelikli bir platform olma yolunda emin adımlarla ilerleyecek. Binlerce metrekare alan üzerinde yüzlerce bilişim firması, alan içi ve alan dışı etkinliklerle sektöre gönül verenlerin karşısında olacak. Sanal gerçeklik uygulamaları, en gelişmiş simülatör uygulamaları, 3D yazıcılar, mobil uygulamalar, akıllı şehir sistemleri, inovatif ürünler ve görüntüleme sistemleri, sosyal medya uygulamaları, gelişmiş robotik uygulamalar gibi projelerin yanı sıra bilişim sektörünün baş döndürücü hızına eşlik edecek uygulamalarla Kocaeli Bilişim Fuarı, adeta bir bilişim festivaline dönüşecek. Sektörün dikkat çeken isimleri ise düzenlenecek söyleşilerde deneyim paylaşımında bulunacak.”

CERN ÖDÜLLÜ YARIŞMA

Öte yandan 1.Kocaeli Bilişim Fuarı kapsamında üç ayrı yarışmanın da startı verildi. Yarışmaların içeriği ‘Sanal ve Arttırılmış Gerçeklik Tabanlı Yenilikçi Uygulamalar Yarışması (SAGYU)’, ‘Kocaeli Kodluyor Yarışması’ ve ‘’Mehmet Ali Kağıtçı Yenilikçi Tasarımlar Proje Yarışması’ olarak belirlendi. Yarışmaların ilkinde, ‘Sanal ve Arttırılmış Gerçeklik Tabanlı Yenilikçi Uygulamalar Yarışması’nda (SAGYU) pojeleri başarılı bulunan 3 uygulama ödüllendirilecek. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Microsoft işbirliğiyle düzenlenen ‘Kocaeli Kodluyor Yarışması’ ise Kocaeli’ndeki ortaokul öğrencilerine yönelik. Lise ve dengi okul öğrencilerine yönelik olan Mehmet Ali Kağıtçı Yenilikçi Tasarımlar Proje Yarışması’na Kocaeli Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, TÜBİTAK BİLGEM ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü de katkı sunuyor. Yarışmanın en ilginç ödüllerinden biri bilime gönül veren tüm gençlerin hayalini süsleyen ‘CERN seyahati’ olacak. Kasım ayında sonuçlar açıklanırken, dereceye girenler ödüllerini Kocaeli Bilişim Fuarı’nda alacak. Yarışmayla ilgili ayrıntılı bilgilere www.kocaelibilisimfuari.com.tr  adresinden ulaşılabilir.

1. KOCAELİ BİLİŞİM FUARI KÜNYESİ

İsim: 1.Kocaeli Bilişim Fuarı

Tarih:  23-26 Kasım 2017

Yer: Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Fuar Merkezi

Düzenleyen: Kocaeli Büyükşehir Belediyesi

Ziyaret saatleri: 10.00 – 18.00

Giriş ücreti: ÜCRETSİZ

FUAR KAPSAMI

Bilişim Firmaları

Yazılım Firmaları

Donanım Firmaları

Giyilebilir Teknoloji Firmaları

Sanal Gerçeklik ve Artırılmış Gerçeklik Firmaları

GSM Operatörleri

Start-up Firmaları

Otomasyon Teknoloji Firmaları

Siber Güvenlik Teknoloji Firmaları

Bilgi ve Savunma Teknoloji Firmaları

Havacılık Teknoloji Firmaları

Eğitim Teknoloji Firmaları

Robotik Teknoloji Firmaları

Otomobil Markaları

Bankalar

Kamu Kurum ve Kuruluşları

Dayanıklı Tüketim Markaları

Akıllı Bina Sistemleri ve Diğer..

 

@ #Medya Günebakış

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – EKİM.2017okkesb61@gmail.com,

Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP