KAHRAMANMARAŞ YURT DERNEĞİ KURULUŞ GECESİ

İstanbul'da Yeni Kurulan Maraş Yurt Derneğinin Tanıtım Gecesinde Kahramanmaraşlı Ses Sanatçıları Cemile Sönmez ve Şevket Gürlek Maraşlıları Coşturdu

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

KAHRAMANMARAŞ YURT DERNEĞİ KURULUŞ GECESİ

İstanbul'da Yeni Kurulan Maraş Yurt Derneğinin Tanıtım Gecesinde Kahramanmaraşlı Ses Sanatçıları Cemile Sönmez ve Şevket Gürlek Maraşlıları Coşturdu

Salonda bulunan iki bin kişi Cemile Sönmez'in türkülerine koro halinde eşlik etti. Sanatçı hemşerilerinin jestiyle duygu dolu anlar yaşadı.

Sanatçı Cemile Sönmez; "Merik türküsünden Pazarcık Yazısına", "Dağların Eteği Karlı Olur Mu'dan Ay Doğdu'ya", "oyun havalarından halaya", o eşsiz sesiyle yorumladığı eserlerle Kahramanmaraşlıları hem duygulandırdı, hem halay çektirip coşturdu. Bir saate yakın sahne de kaldı...

Sanatçının bağlama virtüözü oğlu Uğurcan da bağlamasıyla annesine çaldı. Sahne sonrası sanatçı Cemile Sönmez'e salonda bulunan hemşerilerimiz yoğun ilgi gösterdi. Birlikte hatıra fotoğraf çektirmek için birbirileriyle yarıştı.

- Cemile Sönmez ve Şevket Gürlek Kahramanmaraşlıları Coşturdu.!

Kahramanmaraş'ın sosyal medya kanalı 46 tv genel koordinatörü Eyüp Kadir Kılcı'ya konuşan ünlü halk müziği sanatçısı Cemile Sönmez; bugün bu salonda adeta Kahramanmaraş'ı birebir yaşadık. Sıla hasretimiz dindi. Hemşerilerimizle memleket hasretimizi giderdik. Uzun havalarla birlikte duygulandık,oyun havalarımızla birlikte halay çektik.Repertuarımı özellikle Maraş yöresi türkülerimizden seçtim.Çok keyif aldım. Memleketimizin güzel insanlarının yoğun ilgi ve alakasına mazhar oldum.En son iki sene önce bir arada olmuştuk. Andırınlılar Tirşik gününde bir arada olmuştuk.bu arada yeri gelmişken Andırınlılar Dernek başkanım sayın Hamdi Çam'a ayrıca teşekkür etmek istiyorum.Bugün İstanbul'un dört bir yanından kalkarak buraya Esenyurt'ta gelerek Maraş Yurt Derneğimizin galasında bizlerle bir olan tüm hemşerilerimize ve bizi sizlerle buluşturan Maraş Yurt Derneği yönetimine teşekkür ediyorum dedi.

Kahramanmaraşlıların yemekli gece programında Cemile Sönmez sahnesi öncesinde Mehteran takımı ve Afşinli halk müziği sanatçımız Şevket Gürlek sahne aldı.

Gala TV de Pazar Akşamları Ozan Tecirli ile birlikte program hazırlayıp sunan, türküleriyle ekran başındakilere türkü dolu gece yaşatan sanatçı Şevket Gürlek, hemşeri dernek ve vakıflarının programlarında da sahne alıyor.Her hafta sonu İstanbul'da elit türkü evlerinde sahne de alan Gürlek, geçtiğimiz Pazar günü Kahramanmaraşlı hemşerileriyle dernek gala'sında buluştu.

İstanbul'un en kalabalık ilçesi Esenyurt'ta yeni kurulan ve tüm Kahramanmaraşlıları yemekli programında bir araya getirerek, kaynaştıran Maraş Yurt Derneğimizin Gala'sında şehrimizin yetiştirdiği Kahramanmaraş Afşinli Türk Halk Müziğinin sevilen sanatçılarından Şevket Gürlek sahne aldı.Sanatçı bir saati yakın sahne de kaldı.

Sevilen Sanatçı Repertuarına Kahramanmaraş Yöresinin En Beğenilen Türkülerini Alarak Hemşerilerine Sürpriz Yaptı. Maraş Yurt Derneği Gala'sına 2000 davetli Kahramanmaraşlı katıldı. Sanatçı Şevket Gürlek, 2000 kişi karşısında duygu dolu anlar yaşadı.

Kahramanmaraş'ın sosyal medya kanalı 46 tv genel koordinatörü Eyüp Kadir Kılcı'nın mikrofonuna duygularını aktaran sanatçı Şevket Gürlek; bugün burada sadece salonda olanlar değil tüm Kahramanmaraş burada neden diyorum çünkü burada bulunan her birey memlekette bir aileyi temsil ediyor.Sizlerin aracılığıyla başta Maraş Yurt Derneği yönetimimize ve Andırınlılar Dernek Başkanım değerli üstadım Hamdi Çam'a ve gönlü Kahramanmaraş için atan herkese yürek dolusu sevgilerimi sunuyor,teşekkür ediyorum, dedi.

Gala'nın sonunda Kahramanmaraş'ın sevilen ünlü ses sanatçısı Cemile Sönmez sahne aldı.

@ #Medya Günebakış

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ekim.2017 okkesb61@gmail.com,

 

İstanbul'da Kahramanmaraşlıların En Yoğun Nüfusunun Yaşadığı Ülkemizin En Büyük İlçeleri Arasında 6.Sırada Bulunan Esenyurt'ta Kurulan Maraş Yurt Derneğimizin Dün Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezinde Yapılan Tanıtımı Görkemli Oldu.

Kahramanmaraş'ın İstanbul ilinde kurulan 6. il derneği olan Maraş Yurt Derneği kurulduğu günden tanıtım programına kadar geçen çok kısa sürede binlere ulaşmayı başardı. Dün İstanbul'da gerçekleşen tanıtım programında davetliler 2000 kişilik salona sığmadı, ayakta kaldı.İstanbul'da faaliyet gösteren Kahramanmaraş il,ilçe,ve mahalle derneklerimizin başkan ve yönetim kurulu üyelerinin de katılım sağladığı lansman gününde hemşehri sanatçılarımız Şevket Gürlek ve Cemile Sönmez sahne aldı.Sanatçılarımızı mutlu gününde yanında gören hemşehrilerimizin mutluluğu gözlerinden okunuyordu.

Kahramanmaraşlılar İki Bin Kişilik Salona Sığmadı!

Katılımlarıyla Esenyurt'ta kurulan Maraş Yurt Derneğimizin Gecesine; Andırın Dernek Başkanı Hamdi Çam, Afşinder başkanı Ahmet Ardıç, Elbistander Başkanı Şeyh Hamit Güneş, TrabMarDer Başkanvekili Eyüp Kadir Kılcı, KentMaraşder Başkan Yardımcısı Zeki Bahçe ve halk ozanı Recep Tecirli, Türkoğlu Derneği Kurucu Başkanı Ali Kalli,Büyüktatlıder Başkanı Ali Kara, Küçüktatlıder Başkanı Mehmet Barel, Arıtaşlılar Dernek Başkanı Adem Çelik, Elbistan Gönül Birliği Başkanı Hüseyin Bozdoğan, Başhekim Bahadır Kozanoğlu, Elbi Grup Yönetim Kurulu Mehmet Buğday, Güngören Güneştepe Dernek Başkanı Fevzi Erkan katıldılar.

Esenyurt'ta kurulan MaraşYurt Derneği tanıtım programı öncesi Kahramanmaraş'ın sosyal medya kanalı 46 tv canlı yayınına konuk olan kurucu başkan  Ali Uslu şunları söyledi.

"Memleketimiz Kahramanmaraş'ın Maraş'ını Kurulduğumuz İlçe Esenyurt'un Da Yurt'unu Alarak Maraş Yurt Derneğimizi Kurduk. Bilindiği üzere Esenyurt'ta il, ilçe ve belde derneğimiz yoktu. Biz 3 kişi olarak yola çıkarak 5-10-20-50 kişilik gruplar halinde toplantılar yaptık. Ve nihayetinde Esenyurt'ta il ve tüm ilçelerimizden hemşerilerimizi kucaklayan derneğimizin kurmayı Rabbimiz bizlere nasip etti. Esenyurt'ta yaklaşık 20 Bin hemşerimiz ikamet ediyor.

Burada yaşayan tüm Kahramanmaraşlılara ulaşmak istiyoruz derken Maraş Yurt Derneği Başkan Yardımcısı Ramazan Kocaoğlu da konuşmasında;ev ev, sokak sokak gezerek hemşerilerimizi tespit etmeye çalıştık.

Başarılı olduk mu şükürler olsun. Mahalle toplantıları organize ettik. Kahvaltılarda buluştuk ve bugün Maraş Yurt Derneğimizin tanıtımında tüm hemşerilerimizle buluştuk" dedi.

Maraş Yurt Derneği ikinci başkan yardımcısı Mustafa Güneş ise öncelikle bizleri burada bugün teşrifleriyle onurlandıran yalnız bırakmayan bizimle bir olan tüm il, ilçe ve belde dernek başkanlarımıza değerli misafirlerimize ve siz 46 TV ailesine teşekkür ediyoruz dedi.


İstanbul Andırınlılar Dernek Başkanı Hamdi Çam:

Birlikten kuvvet doğar, kim bir taş üzerine memleketimizin menfaatine yönelik taş koyuyorsa onlardan Allah razı olsun dedi.


İstanbul Kahramanmaraş Elbistan Dernek Başkanı: 

Şeyh Hamit Güneş: Bugün burada çok güzel bir birlikteliğin mutluluğuna pay sahibi olarak şahitlik ediyoruz.Emeği geçenleri ve Maraş Yurt Derneğimizi kurucularını ve yönetim kurulunu tebrik ediyoruz dedi.


Afşin Büyüktatlı Dernek Başkanı Ali Kara:

Esenyurt'ta kurulan ve bugün tanıtımı yapılan derneğimiz bir olmamıza vesile olacak.Burada yaşayan yalnızca bizim Büyüktatlar beldesinden 200 hane olduğu yaşıyor.Ve burada Kahramanmaraş'ın her bir köşesinden hemşehrimiz burada, bizde buradayız dedi.


Afşin Küçüktatlar Dernek Başkanı Mehmet Barel: 

Esenyurtta kurulan Maraş Yurt Derneği ile daha da güçlü olacağız.Bu bölgede ikamet eden Kahramanmaraşlılara ulaşamıyorduk.Artık Maraş Yurt Derneğimizle Esenyurt'ta da güçlü ve  bir arada olacağız dedi.


Afşin Arıtaşlılar Derneği Başkanı Adem Çelik:

Bu bölgeyi yakinen tanıyan biri olarak burada bir dernekleşme eksikliğimiz vardı.Çünkü hemşehrilerimizin yoğun bir nüfus potansiyelinin burada ikamet ettiğini biliyoruz ve biz burada teşkilatlanmamıştık.Esenyurt'ta arkadaşlarımızın kurmuş oldukları Maraş Yurt Derneği çok yerinde ve başarılı olacağına inandığımız bir dernek.Allah yardımcıları olsun.Daimi olmalarını kalıcı olmalarını diliyoruz dedi.



İstanbul'da yaşayan Elbistanlılar Gönül Birliği Başkanı Hüseyin Bozdoğan ise yaptığı değerlendirme de çok olumlu ve yerinde bir karar alınarak İstanbul'un en büyük ilçesinde hemşehrilerimizin yoğun olarak yaşadığı Esenyurt'ta MARAŞ YURT DERNEĞİ'nin kurulmuş ve bizleri bugün 2000 kişilik bir salonda buluşturması yerinde, doğru bir kararla ve talepler doğrultusunda kurulduğunu yaşayıp görmüş olduk dedi.Bozdoğan ayrıca 46 TV'ye de teşekkür etti.Kısa zamanda İstanbul da tüm Kahramanmaraşlı hemşehrilerimizin sesi oldunuz, teşekkür ediyoruz dedi.



Kahramanmaraşlı ünlü Türk Halk Müziği Sanatçısı Cemile Sönmez: 

İstanbul'da hemşehrilerimiz dernekleşmenin ve birlikten kuvvetin güçlü birlikteliklerin sağlandığının farkına varmasıyla her semtte ilçe de bir derneğimiz kurulmaya başladı. Biz sanatçılar olarak hemşehrilerimizin her programında sahne alarak da yanlarında yer almaktan onur duyuyorum dedi. Cemile Sönmez sahne de Maraş türküleriyle 2000 kişilik salona türkü ziyafeti sundu.

Gala TV de Ozan Tecirli ile birlikte program hazırlayıp sunan Kahramanmaraşlı THM sanatçımız Şevket Gürlek hemşehrilerimizle bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Bugün burada sahne alarak hemşerilerimizin mutluluğuna ortak olmak, heyecanlarını birlikte yaşamak istiyorum dedi.Bir saati aşkın sahne de kalan sanatçımız Pazar akşamları 19.30-21.30 arası Gala Tv de canlı yayınlanan programı dolayısıyla erken ayrıldı.

Esenyurt Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen Maraş Yurt Derneği Tanıtım Programını Medya FM de her sabah 06.50 de sunduğu Dadali Show programıyla tanıdığımız Sezer Özdemir sundu.


@ #Medya Günebakış

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ekim.2017 okkesb61@gmail.com,

Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP