ELBİSTANLILAR GÜÇ BİRLİĞİ FEDERASYONU

Merkezi İstanbul’da bulunan, Kahramanmaraş-Elbistan ve Çevre Köyleri Yardımlaşma ve Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Ş. Hamit Güneş, Federasyon Kurma Çalışmaları Hakkında Bilgi Verdi.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

ELBİSTANLILAR GÜÇ BİRLİĞİ FEDERASYONU

Merkezi İstanbul’da bulunan, Kahramanmaraş-Elbistan ve Çevre Köyleri Yardımlaşma ve Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Ş. Hamit Güneş, Federasyon Kurma Çalışmaları Hakkında Bilgi Verdi.

Kahramanmaraş Elbistanlıların İstanbul Güç Birliği Toplantısı Gerçekleştirildi.!

Kahramanmaraş Elbistanlılar, İstanbul Sultangazi'de bulunan Kahramanmaraş Elbistan ve Çevre Köyleri Derneği’nin birlik ve dayanışma kahvaltısında tüm köy ve kasabalarından esnaf, işadamı, bürokrat ve sağlıkçılarıyla birlikteliklerini güçlendirdi.

 

Kahramanmaraş Elbistan ve Çevre Köyleri Derneği, Şeyh Hamit Güneş’in başkanlığında hemşerilerimiz arasında birlik ve beraberliği güçlendirmek ve daha etkin dayanışma sergilemek için hemşerileri ile bir araya geldiler. 

 

İstanbul’da yaşayan Kahramanmaraş Elbistanlılar olarak daha etkin çalışmalar yapmak, sosyal faaliyetlere ağırlık vermek, kadınları ve gençleri Sivil Toplum Kuruluşlarının yönetim kurullarına kazandırmak adına, birlik ve beraberlik konularının ele alındığı toplantıda, Elbistan Dernekler Federasyonu kurulması konusunda görüş alışverişi yapıldı.

 

Ayrıca yaklaşan yerel ve genel seçimler nedeniyle İstanbul'da yerel yönetimlerde Kahramanmaraşlı ve Elbistanlıların daha çok yer alabilmesi adına daha kapsamlı çalışma yürütülmesi ve birlikte hareket edilmesi konuları masaya yatırıldı.

 

Kahramanmaraş ve Elbistan için birlik, beraberlik Kahvaltı toplantısına Elbistan Alkayaoğlu Dernek Başkanı Hasan Yıldız, Maraş Yurt Derneği Başkanı Ali Uslu, Güneştepe Dernek Başkanı Fevzi Erkan ve ev sahibi Kahramanmaraş Elbistan ve Çevre Köyleri Derneği Şeyh Hamit Güneş yönetimiyle birlikte iştirak ederek birlikte güç birliği mesajı verdi.

 

Maraş Yurt Der. Başk. Ali Uslu yaptığı değerlendirmede; "Bizler İstanbul da yerel yönetimlerde yeterince temsil edilemiyoruz. Bir hemşerimizin her hangi bir resmi kuruma işi düştüğünde kapısını çalacağı bir belediye başkanı, başkan yardımcıları, daire başkanları, meclis üyeleri yok. Üç ilçe de başkan yardımcımız var ama yeterli değil.

Bu başkan yardımcımız bütün yükümüze imkânları dâhilinde destek veriyorlar  ancak bizler Sivil Toplum Kuruluşları yöneticileri olarak güç birliği yapmalı, sınırları zorlamalıyız. Ve mutlaka her  ilçe de bir başkan yardımcısı seçtirecek gücümüz olmasa da bir meclis üyesi seçtirmek için çaba sarf etmeliyiz dedi.

 

Elbistan Alkayaoğlu Derneği Bakanı Hasan Yıldız ise; "Birlikten kuvvet doğar, Hemşeri dernekleri olarak gücümüzü birleştirmekten başka seçeneğimizin olmadığını düşünüyorum, dernekler arasında fikir ve dengeli güç birliği oluşturmalı çatı kuruluşları geç kalınmış olsa da bismillah diyerek inşa etmeliyiz" dedi.

 

Güneştepe Der. Başk. Fevzi Erkan yaptığı değerlendirmede; "öncelikle biz Elbistanlılar olarak kendi aramızdaki birlikteliği daha güçlü bir yapıya kavuşturmalıyız. Biz güçlü olursak yerel yönetimden Ankara’ya TBMM’ye kadar her alanda güçlü oluruz" diyerek birlik mesajı verdi.

“29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla dernek merkezlerinde yapılan Kahvaltı organizasyonunu herkesimden hemşerilerimizin katılması için bayram bitiş saatinde yakın Pazar günü saat 12.00 de yapan başkan Kahramanmaraşlılara iki bayramı bir arada yaptırdı.

 

Kahramanmaraş Elbistan ve Çevre Köyleri Derneği Şeyh Hamit Güneş; bugün ulusumuzun Cumhuriyet Bayramı, öncelikle tüm ulusumuzun “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı”nı kutluyoruz.

Pazar günü ailelerine ayıracakları vakitlerini bugün davetimizi kırmayıp bizlerle burada gücümüze güç katan bir olan hemşerilerimize, sizlere ve misafirlerimize teşekkür ediyorum. Öncelikle bilhassa Maraş Yurt Dernek Başkanı Ali Uslu ve Yönetimine, Alkayaoğlu Dernek Başkanı Hasan Yıldız ve Yönetimine, Güneştepe Dernek Başkanı Fevzi Erkan ve Yönetimine, Kartal’dan mali müşavir Selahattin Kozan’a, matbaacı Mahmut Yener’e, avukat Ramiz Okur’a, YC Emlak Yusuf Ünsal hemşerimize, esnaf hemşerilerimiz Harun Demir, Mehmet Güneş, Mustafa Güneş, Cuma Yıldırım, Çatalca İSKİ personeli ve kurbanlık organizasyonu yapan Ahmet Kutuzman’a bizleri kırmayı bizlerle bir oldukları için teşekkür ediyorum.

Bu arada; Pendik Kaymakamı İlhan Ünsal ve Biruni Rektörü Prof. Dr. Adnan Yüksel hemşerilerimiz 29 Ekim programları dolayısıyla kahvaltıya iştirak edemedi, mesaj yolladılar.


 

Bugün burada yine bizim sesiniz oldunuz.

Biz Kahramanmaraşlılar sizinle yaklaşık bir senedir yapmış olduğumuz tüm etkinlik ve faaliyetlerde gündem olmaya başladık bunda Eyüp Kadir Kılcı olarak hemşerim katkınız büyük size çok teşekkür ederek sözlerime toplantımızda ele alına konuları ifade etmek isterim.

Bugün burada gücümüze güç kattık. Davetimize icabet eden 115 hemşerime ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum.

 

Toplantıda ortak paydamız bürokratlarımızın derneklerimizle pek barışık olmadığı dile getirildi. Bütün dernek başkanlarımızın ortak kaygısı bürokratlarımızla daha etkin ve birlikte güçlü olmak oldu. Bürokrasinin bizleri pek kala almadığı birçok yerde bununla dernek başkanlarımızın karşılaştığını, yapabilecek işlerini dahi yapa bilemez konuma geldiklerini anlattılar.

 

Bu konuların aşılabilmesi için önümüzde günlerden itibaren güçlü lobi oluşturmak adına güçlerimizi birleştirdik. Bu bir Elbistan Dernekler Federasyonu olabilir.

Bundan sonraki buluşmamızda Elbistan’ın saklı kalmış yöresel tatları Elbistan tarhanası, ceviz lokumu memleketimize özgü yöresel tatlarımızı İstanbul'da hemşerilerimizle bundan sonraki toplantılarımızda buluşturacağız. Bir nevi memleket özlemini gidereceğiz dedi.

 

@ #Medya Günebakış

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Kasım.2017okkesb61@gmail.com,

Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP