ARDAHAN TANITIM GÜNLERİ, MALTEPE;

Bu Hafta İstanbul Maltepe Sahili Etkinlik Alanında, Ardahan Tanıtım Günleri Yaşandı.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

ARDAHAN TANITIM GÜNLERİ, MALTEPE;


Bu Hafta İstanbul, Maltepe Sahili Etkinlik Alanında, Ardahan Tanıtım Günleri Yaşandı.



Maltepe Sahili etkinlik alanının konukları bu hafta kültüre sanata, edebiyata önem veren Ardahanlılar oldu.

 

Ardahanlı Yazar Kenan Karabağ'ın Destek Ve Gayretleriyle Oluşturulan Kültür,Sanat Sokağı;

Ardahan Tanıtım Günleri Etkinliği bu güne kadar gerçekleştirilen bu tür organizasyonlar arasında hiç olmayan, yapılmayan bir yeniliği de başlattı.

Etkinlik alanı içerisinde yazarlar, edebiyatçılar, sanat ve kültür sokağı şeklinde isimlendirilen bir sıra 25'e yakın dükkan tipi stantlarda eser sahipleri eserlerini tanıttılar, sattılar ve imzaladılar.

 

 

ARDAHANLI VEKİLLER AYIP ETTİLER

Ancak edebiyat ve kültür sokağına ziyaretçilerin ve halkın gösterdiği ilgiyi siyasetçiler göstermediler. İki, üç standa uğrayıp hızla uzaklaştılar.

 

 

TANITIM GÜNLERİ ETKİNLİĞİNDE BİR İLK;

Ardahan Dernekler Federasyonu öncülüğünde gerçekleştirilen Ardahan Tanıtım Günleri içerisinde bu güne kadar diğer başka etkinliklerde hiç görülmeyen bir sanat ve edebiyat sokağı oluşturuldu.

Şişli, Kuştepe, Yunus Emre Lisesi Mezunu has Ardahanlı yazar Kenan Karabağ'ın destek ve gayretleriyle oluşturulan Sanat sokağında yer verilen şair, ressam, yazarlar gün boyu kitaplarını imzaladılar ve satışını yaptılar.

 

KENAN KARABAĞ'A KUŞTEPE DESTEĞİ

Ardahanlı yazar Kenan Karabağ'a Yunus Emre Lisesi

mezunu arkadaşları ve ileri yaşlarına rağmen Öğretmenleri Etkinliğe gelerek destek verim imzalı kitabını aldılar.

Ardahan'ın yetiştirdiği önemli öğretmen, ressam, şair, edebiyatçı ve yazarların yer aldığı sanat ve edebiyat sokağında bulunan Ardahan Eğitim ve Kültür Derneğinde davul zurna eşliğinde yöre oyunları oynandı.

Maltepe Sahili etkinlik alanı içerisinde bulunan 4 büyük etkinlik çadırının birinde; yöresel gıda ürünleri satışı, birinde; resmi kurum ve kuruluşlar -Belediye,  Kaymakamlık- bir diğerinde; Kars Ardahan Iğdır yöresi turizm firmaları ve ulaştırma şirketleri yer alırken dördüncüsü ise konser ve sahne alanı şeklinde ve alanın bir yanında da yöreye özel sıcak pişirmeli ürünlerin sunulduğu yerler olarak düzenlenmişti.

24-25-26 Kasım 2017 tarihlerinde İstanbul Maltepe sahilinde gerçekleştirilen Ardahan Günlerine İlginin büyüklüğünü anlamak için görmek gerek.

 

ARDAHAN CEVİZİ

Burada karşılaşılan ilginç olaylardan biri de Ceviz konusu oldu. Şöyle ki; Etkinlik alanına ziyarete gelen vatandaşların bir bölümü de yöresel ürün ve gıda alışverişi yapmak için gelenler oluşturuyor. İşte bunlardan birisi, alışverişini yaptıktan sonra dinlenirken çok ucuza Ardahan Cevizi aldım diyor. Ancak bunu duyan Ardahanlı ise bizde ceviz olmaz ki.! Diyor... 

 

400 BİN ARDAHANLI MEMLEKET ÖZLEMİ İÇİNDE

İstanbul'a Ardahan'ı tanıtmak için şehrin dört bir yanını afişlerle donatan ARDAFED Genel Başkanı Fakir Yılmaz, herkesin bu anlamlı organizasyona destek verdiğini belirterek "Ardahan dışında güçlü bir Ardahan lobisi oluşturma çalışmalarının sonucu bütün derneklerin de desteğiyle böyle önemli bir etkinlik düzenleme kararı aldıklarını söyledi.

Ardahan, Doğu'nun uygar kenti olmasının yanından Gürcistan'a açılan iki sınır kapısıyla yurdumuzun sınır bekçisidir. Göç faktörüne bağlı olarak ilimizin nüfusu Batı'ya kaymış, buna bağlı olarak nüfusumuzun 4 katı kadar Ardahanlı İstanbul başta olmak üzere büyük şehirlere yerleşmiştir. Büyük şehirlerde yaşam süren yaklaşık 400 bin Ardahanlının memleket özlemi içerisinde olduğunu düşünerek, Ardahan - İstanbul buluşması gerçekleştirmeye karar aldık ve yaptık dedi.


HAYDİ ARDAHANLILAR  MALTEPE SAHİLİNE.!

26 Kasım pazar, etkinliğin son günü olması nedeniyle tüm Ardahanlıları Maltepe sahiline beklediklerini belirten Yılmaz; Bu süreçte  Ardahan'ı temsil eden federasyonlar ve dernekler olarak ilimizin bütün güzelliklerini Maltepe sahilindeki etkinlik alanında sergiliyoruz. Memleket özlemini gidermek isteyen Bütün Ardahanlı hemşerilerimizi aramızda görmek istedikler çağrısını yaptı.

 

@ #Medya Günebakış

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul –Kasım.2017 - okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -  okkesb@turkfreezone.com,

Diğer Haberler

  • ALİ SİRMEN UĞURLANDI
  • TİP, ESENYURT ADAY TANITIM TOPLANTISI
  • ÖDEMİŞLİLER GELENEKSEL KAHVALTIDA BULUŞTU
  • *BELEDİYE HİZMETİ PARTİCİLİK DEĞİL, HALK HİZMETİDİR.!*
  • MUSTAFA AKGÜN ve KAÇAR SOKAK SAKİNLERİ RÖPORTAJI
  • AYSEL ÖYMEN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
  • KRİZİN FATURASINI ÖDEMEMEK İÇİN NE YAPMALI.?
  • TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ BEYLİKDÜZÜ İLÇE ÇALIŞTAYI YAPILDI
  • TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ ŞİŞLİ İLÇESİ ÇALIŞTAYI YAPILDI
  • TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİNDE GÖREV DEĞİŞİMİ
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP