HARWARD'DA İLK TÜRK BİLİM KADINI

Bilimin Mevlana’sı olarak anılan Sivas İmranlı Kapıkaya Köyünden DR. CANAN DAĞDEVİREN, Harward'da ilk Türk BİLİM KADINI Oldu.!

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

HARWARD'DA İLK TÜRK BİLİM KADINI

Ülkemizin değerlerinden olan, Geliştirdiği “giyilebilir kalp pili" ile ‘Bilimin Mevlana’sı olarak anılan Sivas İmranlı Kapıkaya köyünden DR. CANAN DAĞDEVİREN,  Harward'da ilk Türk BİLİM KADINI Oldu..!!

 

PROF. CANAN DAĞDEVİREN YİNE BİR İLK

Forbes'in 30 Yaş Altı Bilim İnsanı Listesine Giren Prof. Canan Dağdeviren, Yine Bir İlki Başararak Tıp Tarihine Adını Yazdırdı. 

MIT'de çalışmalar yapan Dağdeviren ve ekibi, obezite riski taşıyan hastalar için umut olacak araştırmalarıyla sindirilebilir sensör geliştirdi.

Prof. Canan Dağdeviren ve araştırmacı Giovanni Traverso, bilim dünyasında çokça araştırılan sindirilebilir sensörler geliştirmeyi başardı.

BU SENSÖRLER NERELERDE KULLANILACAK.?

Bir ilki başararak sindirilebilir sensör geliştiren Prof. Canan Dağdeviren ve ekibi, özellikle obezite hastalığında önemli bir adım atmış oldu. Sindirim sistemindeki bozuklukların ve besinlerin vücuttaki takibini takip edecek olan bu sensörler, içinde olduğu kapsüllerin erimesiyle birlikte vücuda nüfus edebiliyor, mide duvarına ve bağırsağa yapışabiliyor.

Aynı zamanda ilaçların alım sürecini de takip edebilecek olan sensörler, tüketilen besinlerin alımını kontrol ederek obezite ile mücadelede önemli bir fayda sağlayacak, doktorlar da bu sensör sayesinde elde ettikleri verilerle hastalarına bir program çizebilecekler.

Obezitenin yanında yeme düzeni ve ilaç takibi konusunda da büyük fayda sağlayacak olan sensörler, doktorların hastalarını takip etmeleri konusunda yardımcı olacak.

Son çalışması ile ilgili konuşan Dağdeviren, “İlk kez, esnek ve piezoelektrikli bir cihazın midede mekanik veya elektrik bozunmaya uğramadan iki güne kadar kalabildiğini gösterdik” dedi.

12 Ekim 2017

 

@ #MedyaGünebakış

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul –Kasım.2017- okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/  - okkesb@turkfreezone.com,

 

 

MUCİT PROF. CANAN DAĞDEVİREN

Dünyanın en iyi akademisyenlerini Boğaziçi Lectures kapsamında konuşmacı olarak misafir edecek olan Boğaziçi Üniversitesi Giyilebilir kalp pilinin mucidi Dr. Canan Dağdeviren'i konuk ediyor.

Bilimsel anlamda birçok başarıya imza atan Canan Dağdeviren aynı zamanda Forbes dergisinin 30 yaş altı Bilim insanı listesinde de yer alıyor

Türk fizik mühendisi Canan Dağdeviren yaptığı bilimsel çalışmalar ile dünyanın dikkat çeken bilim insanları arasında yerini almayı başardı. 

Medikal teknoloji alanında çalışarak pilsiz çalışan giyilebilir bir kalp çipi (PZT MEH) ve cilt kanserini teşhis eden bir cihaz geliştiren Canan Dağdeviren Forbes dergisinin 30 yaş altı bilim insanı listesinde yer almayı başardı.

  

CANAN DAĞDEVİREN.?

Canan Dağdeviren (d. 4 Mayıs 1985, İstanbul), Türk fizik mühendisi, Harvard Üniversitesi’nin Genç Akademi üyeliğine (Junior Fellow of Harvard) seçilen ilk Türk.

İlk ve orta eğitimini Kocaeli'nde yaptı. 2007’de Hacettepe Üniversitesi Fizik Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Sabancı ÜniversitesiMalzeme Bilimi ve Mühendisliği programındaki yüksek lisans eğitimini 2009'da tamamladı.

Aynı yıl Fulbright bursu kazanarak UIUC'da Malzeme Bilimi ve Mühendisliği bölümünde doktora eğitimine başladı. Bu süreçte esnek ve katlanabilir, deri üstüne yapıştırılabilir veya giyilebilir elektronik aletler üzerine çalışmalar yaptı. Medikal teknoloji alanında çalışarak pilsiz çalışan giyilebilir bir kalp çipi (PZT MEH) ve cilt kanserini teşhis eden bir cihaz geliştirdi. Forbes'in 30 Yaş Altı Bilim İnsanı listesinde de yer aldı.

Kendisi bilime olan merakında iki dönüm noktası olduğunu belirtmektedir. Bunlardan ilki babasının kendisine Marie Curie hakkında hediye ettiği bir kitap; ikinci ise Erdal İnönü'den bizzat aldığı Anılar ve Düşünceler adlı eser. Özellikle Erdal İnönü ile tanışmasının lisedeki alan seçiminde etkili olduğunu ifade etmiştir. Ayrıca motivasyonun düşük olduğu zamanlarda Mustafa Kemal Atatürk'ten ilham aldığını da bir demecinde açıklamıştır.

Başarıları

Forbes dergisinin ‘30 yaşından küçük 30 bilim insanı’ listesine girdi
Harvard Üniversitesi’nin Genç Akademi üyeliğine (Junior Fellow of Harvard) seçildi.
MIT Technology Review’un her yıl derlediği 35 Yaş Altı Mucitler listesinde yer aldı.


Illinois Innovation Prize

https://twitter.com/dagdevirencanan

https://www.facebook.com/canandagdeviren28/

https://www.linkedin.com/in/canandagdeviren/?locale=tr_TR

 

@ #MedyaGünebakış

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul –Kasım.2017- okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/  - okkesb@turkfreezone.com,

 


Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP