LİMİTSİZ SPORDA BÜYÜK BULUŞMA GECESİ

Sporda Limit Tanımayanlar Buluştu, Engel Tanımayanlar “Limitsiz Spor Büyük Buluşma” Gecesinde Ankara Ataköşk Hotelde Bir Araya Geldi.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

LİMİTSİZ SPORDA BÜYÜK BULUŞMA GECESİ

Sporda Limit Tanımayanlar Buluştu, Engel Tanımayanlar “Limitsiz Spor Büyük Buluşma” Gecesinde Ankara Ataköşk Hotelde Bir Araya Geldi.

 

HEPİMİZ BİRİZ…AYNI KALP İÇİN ATIYORUZ !..

Engel Tanımayan Spor Platformu Limitsiz Spor"un Düzenlediği... "Büyük Buluşma Gecesi" Ankara - Ataköşk Hotel de Yapıldı.

 

HEPİMİZ BİRİZ…AYNI KALP İÇİN ATIYORUZ !..

Engellerin Sporla aşılabildiğinin gösterilmesi ve Engelli Sporcuların teşvik edilmesi amacıyla Dört Spor Federasyonu Başkanı...Hepimiz biriz, aynı kalp için atıyoruz...dediler.

Bedensel Engelliler Spor Federasyonu, Özel Sporcular Spor Federasyonu, İşitme Engelliler Spor Federasyonu ve Görme Engelliler Spor Federasyonunun katılımıyla düzenlenen “ Limitsiz Spor Büyük Buluşma “ gecesi, “Herkes Spor Yapabilir” temasıyla gerçekleştirildi.

 

ENGELLİ FEDERASYONLARININ BÜTÇESİNİ ARTTIRACAĞIZ

Engelli federasyonlarının bütçelerini arttıracaklarının müjdesini veren Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Limitsiz Spor Gecesinde çok güzel bir tablo ile karşı karşıya kaldım. Burada olmaktan ve engelli sporcularımızın başarısından gurur duyuyorum. Cumhurbaşkanımızın himayeleri ile spora verilen destek her gün büyüyor. Engelli spor camiasının bir araya geldiği bu gecede sporun gücüne bir kere daha tanıklık ettik. Biz de herkes spor yapabilir diyoruz. Ülkemizde engelli sporlarda başarıda inanılmaz bir artış var. Sporcular, hocalar, federasyonlar ve aileler zoru başarıyor. Ülkece engelli sporuna yatırım yapan ülkelerin başında geliyoruz. Biz de üstümüze düşen görevi yaptık ve ödül yönetmeliğimizi güncelledik. Limitsiz Spor Dergisi bu aileyi bir araya getirdi. Herkes spor yapabilir sloganını hep birlikte söylüyoruz. 
2024 Avrupa Futbol Şampiyonasına adayız ve bunun tanıtım yüzü Barış Telli oldu. Barış bu başarısı ile engelli sporcularımızın nereler yapabileceklerini neleri başarabileceklerini bir daha göstermiş oldu. Engelli sporlarda çıta hep yükseliyor. Sporun birleştirici gücünü hissediyorum burada.  Benim için çok anlamlı bir akşam tüm sporcularımıza başarılar diliyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğinde durmak yok yola devam diyoruz" diye konuştu.

 

DÖRT FEDERASYON TEK YÜREK OLDU

HERKES SPOR YAPABİLİR.!

Engelli sporcular, "Limitsiz Spor Büyük Buluşma"sında Türkiye'deki 10 milyon engelliye örnek oldu. Limitsiz Spor Platformu’nun,engellerin sporlarla şılabildiğinin gösterilmesi ve engellileri spora teşvik etmek için "Herkes Spor Yapabilir" temasıyla Ankara'da düzenlediği "Limitsiz Spor Büyük Buluşma" gecesinde ulusal ve uluslararası şampiyonalarda başarı elde eden engelli sporcular bir araya geldi. Gecede, engel tanımayan sporcular herkesin spor yapabileceğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın katıldığı Limitsiz Spor Büyük Buluşma gecesinde…Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Ümit Öztürk, İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Yakup Ümit Kihtir,  Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Hasan Sayyıdan, Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın, Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, Taekwondo Federasyonu Başkanı Doç.Dr. Metin Şahin, yönetici ve sporcuları ile limitsiz spora destek verenler yer aldı.

Ankara Ataköşk Hotel'de düzenlenen etkinlikte konuşan Bakan Bak,  sporun çeşitli kademelerinde yöneticilik yapmış biri olarak engelli sporcuların başarılarından büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

 

BAKAN BAK: HERKES SPOR YAPABİLİR

Türkiye'de engelli sporunun gelişiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde hükümetin ortaya koyduğu düzenlemeler ve verdiği desteklerin büyük önem arz ettiğini belirten Bak, "Engelli sporlarında inanılmaz bir performans artışı var. Dünyada engelli sporuna en fazla yatırım yapan ülkelerin başında geliyoruz. Neticeler de onu gösteriyor. Bu noktada özveriyle çalışan bu ailenin tüm bireylerine ve özellikle Limitsiz Spor Platformu’na bu organizasyon için teşekkür ediyorum." diye konuştu. "Hepimiz birer engelli adayıyız." Dedi. Bak, sözlerini şöyle sürdürdü:

Engelli sporunun geldiği noktayı paylaşan Bak, "2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na adayız. Bu şampiyonun tanıtım yüzü Barış (Telli). Engelli sporcularımızın nerelere gelebildiği gösteren önemli bir tablo." ifadelerini kullandı. 

Bakan Bak, konuşmasının ardından 4 federasyonun başkanlarına plaket verdi.

 

TOPLUMSAL KAMPANYAYA DÖNÜŞECEK

Federasyonları, sporcuları ve spor profesyonellerini "Limitsiz Spor Büyük Buluşma" gecesinde bir araya getiren Limitsiz Spor Platformu'nun kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni Salih Cem Pişkin sporun özellikle engellilerin hayata tutunmasında büyük önem taşıdığını vurguladı. Pişkin, "Limitsiz Spor Büyük Buluşma gecesinin temasını 'Herkes Spor Yapabilir' olarak belirledik. Engelli sporunda başarılarımızı ve engelli sporcu sayımızı daha da artırmak için herkesin spor yapabileceğine inanıyoruz. Bu aynı zamanda 2018 yılı boyunca çeşitli etkinliklerle büyüteceğimiz toplumsal bir kampanyanın da taşıyıcılığını yapacak ana mesaj olacak. Başarılarımızı ve engelli sporcu sayımızı daha da artırmak için herkesin spor yapabileceğine inanıyoruz. " dedi. Son yıllarda engelli sporcuların dünyada ve Türkiye'de büyük başarılar elde ettiğini vurgulayan Limitsiz Spor Platformu Başkanı Pişkin, bu başarıları herkese duyurabilmek ve daha çok engelliyi sporla buluşturmak için iki aylık periyodlarla "Limitsiz Spor Dergisi" de çıkardıklarını kaydederek şunları söyledi:

“Türkiye'nin ilk ve tek engelli sporları platformu olan Limitsiz Spor Büyük Buluşma ile bedensel, görme, işitme engelli ve özel sporcuların sayılarının daha da artması, daha görünür olmaları ve daha fazla destek bulmaları için 2018'den itibaren verilmeye başlanacak Limitsiz Spor Ödülleri için de bir adım atmış olacağız.”

 

TÜM FEDERASYONLAR BİRİZ

Limitsiz Spor Büyük Buluşma gecesinde konuşan İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Yakup Ümit Kihtır, "İşitme engeliler olarak 17 altın ve bronz toplamda 46 madalya almanın gururunu yaşıyoruz. Sayın Bakanımıza hep yanımızda olduğu için çok teşekkür ediyoruz. Tüm federasyonlar hepimiz biriz aynı şey için yarışıyoruz" dedi. 

 

İLK AMACIMIZ ENGELLİLERE SPOR YAPTIRMAK

Birincil amaçlarının görme engellilere spor yaptırmak olduğunu söyleyen Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Hasan Sayyıdan "İnanıyorum ki gözlerinizi 10 saniye kapadığınızda görme engelli olarak yaşamanın ne demek olduğunu anlayacaksınız. Biz sporcularımızı Avrupa, dünya şampiyonu yapıyoruz. Biz hep birlikte olduğumuz zaman güçlüyüz. 2016 yılında ülke tarihinde takım olarak altın madalyayı görme engelliler aldı. Biz de herkes spor yapmalı ve yapabilir diyoruz. Engelliler sporla üretim yapıyorlar ve geçmişteki o algıyı kırıyorlar" şeklinde konuştu.

 

BU YILI 171 BUÇUK MADALYA İLE TAMAMLADIK

Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Umut Öztürk ise "Öncelikle ülkemizin ve sınırlarımızın güvenliği için Afrin'e şanlı yürüyüşünü sürdüren Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarını kutluyoruz. Ayaklarına taş dönmeden dönmeleri için dua ediyoruz. Herkes spor yapabilir çağrısıyla yola çıkan Limitsiz Spor Plaformu’na teşekkür ediyorum. Bu yılı 171 buçuk madalya ile tamamladık. Tüm sporcularımıza, hocalarımıza, federasyon çalışanlarımıza çok teşekkür ederim. Sayın Bakanımıza, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan'a her türlü desteği verdikleri için teşekkürü bir borç bilirim. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

 

ENGELLERİ SPOR YAPARAK AŞMANIN BİLİNCİNDEYİZ

Türk sporunun hızla gelişiminden çok mutlu ve umutlu olduğunu söyleyen Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın ise "Engellisini seven bir Cumhurbaşkanımız var. Bütün engelliler büyük başarılar elde ediyorsa bunu Cumhurbaşkanımıza ve Bakanımıza borçluyuz. Biz engelleri spor yaparak aşmanın bilincindeyiz. Bundan dolayı durmak yok yola devam. Bütün engellilerimizi spora davet ediyorum" dedi.

Fatih Bacak... Spor Yazarı... Akdeniz"de Spor …

Medya Güne Bakış.... Spor Meydanı... Ankara Ataköşk Hotel…

 

@#MedyaGünebakış ©#MedyaGünebakış

Fatih Bacak, Antalya Ocak.2018 fb.antalya007@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ – mail: okkesb61@gmail.com,


Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP