ÜSTÜNÜ ÖRTME, YARGILA, HESAP SOR.!

Bahçeşehir'deki bir lisede görevli temizlik görevlisinin uzun bir süredir kız öğrencileri taciz etmesi nedeniyle, veli ve öğrenciler okul önünde eylem yaptı.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

ÜSTÜNÜ ÖRTME, YARGILA, HESAP SOR.!

Bahçeşehir'deki bir lisede görevli temizlik görevlisinin uzun bir süredir kız öğrencileri taciz etmesi nedeniyle, veli ve öğrenciler  okul önünde eylem yaptı.

Başakşehir İlçe Milli Müdürlüğü tarafından da okul müdürü ve temizlik görevlisi hakkında soruşturma açıldığı öğrenildi.

MÜDÜR GÖZ YUMDU ÖĞRENCİLER SOKAKTA

Yaşadıklarını okul müdürüne aktardıklarını ifade eden öğrenciler müdürün kendilerini dikkate almadığını söyledi. Okulda yaşananları okul müdürü ile görüştüklerini aktaran bir veli ise müdürün "öğrenciler de dar giyiniyor" dediğini iddia etti.

Bahçeşehir’de bulunan bir Anadolu lisesinde yaşanan olay iddialara göre şöyle gelişti.

Öğrencilerin iddialarına göre daha önce bir kaç kez taciz girişiminde bulunan görevli, geçtiğimiz günlerde koridorda sohbet eden iki kız öğrenciyi taciz etti.  Durumu ailelerine haber veren öğrenciler, velileriyle birlikte temizlik görevlisini okul müdürüne şikayet etti.  

Taciz iddialarının geçtiğimiz Cuma günü sosyal medyada paylaşılmasının ardından bugün sabah saatlerinde okul bahçesinde toplanan öğrenciler, okul müdürü ve temizlik görevlisinin görevden alınmasını istediler.

Öğrenciler, “Üstünü örtme yargıla hesap sor”, “Ay sonuna kadar değil gün sonuna kadar bile kalamaz” yazılı dövizler taşıyarak sık sık “Okulda sokakta istismara hayır”, “Susmuyoruz, korkmuyoruz, idare etmiyoruz” sloganları attılar. Bazı veliler de okula gelerek öğrencilerin eylemine destek verdiler.

ÖNCE BAKIŞLARLA SONRA FİZİKSEL OLARAK TACİZ ETTİ

İlk iki derse girmeyen öğrencilerin yanına gelen okul öğretmenlerinden biri  “Amacınız hasıl oldu. Zaten size açıklama yapacağız. Lütfen sınıflarımıza  geçelim. Bu olayı detaylı içeride konuşalım. Hocanıza güveniyorsanız beni dinleyin. Çocuklar, sınıflarınıza geçin biz sizi çağıracağız.

Slogan atmıyorsunuz. Kendi aranızda konuşun. Hava soğuk içeri geçin, biz size gerekli olan her türlü detayı vereceğiz. Sanal ortamda gözüktüğü gibi değil bu olay” diye konuştu.

Bunun üzerine öğrenciler bahçede bir süre slogan attıktan sonra sınıflarına girdiler.

Çok sayıda polis ekibinin önlem aldığı okul bahçesinde öğrenciler ve bazı veliler basın mensuplarına açıklamalarda bulundular. 

Okul öğrencilerinde biri,  temizlik görevlisinin yaklaşık bir yıldır okulda görev yaptığını belirterek, “Görsel olarak tacizlere uğradık birçoğumuz ama dikkate almadık. Daha sonra birkaç arkadaşımızın fiziksel olarak temasa uğradığını öğrendik.

Bunun üzerine müdüre gitti bir grup arkadaşımız. Müdür bu tacize inanmadı, odadan çıkartmaya çalıştı.  Cuma günü twitter adresimizden bir duyuru yaptık. Dernekler olsun, gazete basını olsun herkes bize yardım etti.” diye konuştu.

KIZLARIN SOYUNMA ODASINA ZORLA GİRDİ

Bir başka öğrenci ise, “Bir gün soyunma odasında kızlar üstlerini değiştiriyorlar. Kapıda erkekler bekliyor. Ondan sonra adam geliyor. ‘İçeri gireceğim’ diyor. Çocuklar diyor ki ‘Hayır içeride kızlar soyunuyor’ diyor.

Zorla içeri giriyor. Kızlar soyunurken sonra ‘Yanlışlıkla girdim’ diyor.  

Bir gün çöpü yerden alırken uyuyan kız öğrencimize arkadan tacizde bulunuyor. Daha sonraları bir sürü olaylar yaşanıyor. Spor salonumuzun soyunma odasına sürekli girip çıkıyor. Adam birinci katta görevli ama sürekli spor salonunda voleybol maçında kızları izliyor.

Okul müdürünü şikayette bulunduk başta ciddiye alınmadı. İlçe Müdür tarafından okul müdürü görevden alındı. Hademe de şu an da açığa alındı. Biz hukuki olarak ceza istiyoruz” dedi.

MÜDÜR: ÇOCUKLAR DA DAR GİYİNİYOR

Öğrenci velilerinden biri “Öğrencilerin, müdüre gidip şikayet ettiğinde ‘canım bu çocuklar da çok dar giyiniyorlar’ demesini kınıyorum” derken, bir diğer veli  ise çocuklar tacize uğradığını belirterek, “Sadece burada değil her yerde. Bu okulda değil okullarda, otobüslerde olsun. Bunun bir önlemini alsınlar artık yeter. Biz çocuklarımızı buraya güvenip de gönderiyoruz, eğitim alsın diye gönderiyoruz. Bir çocuk okulda tacize uğruyorsa artık neresi güvenilir” diye konuştu.

BU DEFALARCA OLMUŞ

Bahçeşehirliler Derneği Başkanı  Uğur Barış Karabulut da yaptığı açıklamada, “Genç bir arkadaşımız  bu konuda bir mağduriyetini dile getiriyor. Sosyal medyada arkadaşlarımız bu haberi paylaşıyorlar. Olay veliler ve bizlere kadar geliyor. İlçe mille eğitim müdürümüzle burada bir araya geldik. Müdür ve hademenin görevden alınacağını ve haklarında soruşturma açılacağını söyledi.

Burada en acısı ilgili müdürün burada daha öncesinde öğrencilere yönelik konuşmalarında kılık kıyafetlerini ‘şöyle giyinin, böyle giyinin, okul müsamerelerine katılımda bu şekilde katılın’ diye uyarıları olmuş. Bu defalarca olmuş. Böyle bir okul müdürünün, bu zihniyetteki okul müdürünün, milli eğitimimizin bu seviyede olması bizi ürkütüyor” dedi.

AVUKAT: HUKUKİ OLARAK OLAYIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Olay hakkında Sözcü’ye bilgi veren Avukat Cenk Söbe, okul müdürü ve hademe hakkında savcılık soruşturması başlatıldığını söyledi. Okul müdürünün ‘kamu görevlisi olarak olayı bildirme’ görevini yerine getirmediğini okul müdürü hakkında bu sebeple soruşturma açılacağını aktaran avukat Söbe hademe hakkında da tacizden soruşturma açıldığını belirtti.

Bir Bahçeşehirli ve avukat olarak olayı sonuna kadar takip edeceğini kaydeden Söbe, “Öğrenciler tedirgin. Özellikle okul yönetiminden gördükleri disiplin baskısı onları sindirmiş. 

Okulda incelemede bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü bu konuda öğrencilere güvence verdi. Tacize uğrayan öğrenciler ise çevre baskısı nedeniyle konuşmaya çekiniyor. Ama biz bu olayın örtbas edilmesinin önüne geçip sorumluların ceza almasını sağlayacağız. Hukuki olarak ne yapılması gerekiyorsa yapacağız” dedi. DHA - İstanbul 

 

@#MedyaGünebakış ©#MedyaGünebakış

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul Şubat.2018- okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ - okkesb@turkfreezone.com,

Metni

Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP