1.Mayıs kutlamaları; 1.Mayıs.2018

1 Mayıs İşçi Sınıfının Uluslararası Birlik Mücadele ve Dayanışma Gününde işçi ve emekçiler, yurdun dört bir yanında OHAL ve sömürüye karşı emek, barış ve demokrasi için alanlara çıktı.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

 

1 Mayıs İşçi Sınıfının Uluslararası Birlik Mücadele ve Dayanışma Gününde Türkiye genelinde yapılan kutlamalar...

1 Mayıs İşçi Sınıfının Uluslararası Birlik Mücadele ve Dayanışma Gününde işçi ve emekçiler, yurdun dört bir yanında OHAL ve sömürüye karşı emek, barış ve demokrasi için alanlara çıktı.

Maltepe miting alanında kutlanan İstanbul 1 Mayıs’ında emekçiler alanı doldurdu.

1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak isteyenlere yönelik polis saldırılarında 44 kişi gözaltına alındı.

Sendikalar, Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı.

KOCAELİ

Kocaeli'de bir araya gelen sendika, meslek örgütleri, siyasi partiler ve demokratik kitle örgütleri saat 10.00 itibariyle Uğur Mumcu Parkı'nda bir araya gelerek İstanbul Maltepe Mitingi'ne hareket ettiler.

ADANA - HAK İŞ MİTİNGİ

Hak İş’in merkezi 1 Mayıs mitingi düzenlendi. Çok sayda ilden Adana’da toplanan emekçiler Adana’da İstasyon Meydanı’nda (Uğur Mumcu Meydanı) taleplerini dile getirdi.  Mitingin en yakıcı konularından biri taşeron düzenlemesinin dışında kalan işçilerin kadro talebi oldu.

MALATYA

Malatya’da coşkulu başlayan 1 Mayıs mitingi, sağanak nedeniyle yarıda kaldı. Sabahın erken saatlerinden itibaren bir araya gelen emekçiler kortejler oluşturarak alana yürüdü. Bu yıl OHAL’in kaldırılması ve demokrasi talebinin öne çıktığı 1 Mayıs mitingine KESK, DİSK, TMMOB, EMEP, CHP, HDP, Birleşik Haziran Hareketi ve çok sayıda emekçi katıldı.

Mitingde ilk olarak tertio komitesi adına konuşan KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Tarık Kaya, 24 Haziran seçimleri öncesinde emekçilerin her geçen gün daha zor koşullarda yaşamak zorunda kaldıklarına dikkat çekerek, sömürüye karşı mücadeleye devam edeceklerini söyledi. Çocuklar için onurlu bir gelecek bırakmak adına mücadele ettiklerini vurgulayan Kaya, “Demokrasi, barış için çalıştık çabaladık. Çalmadık, çırpmadık, yetim hakkı yemedik. Hakkımızda soruşturma açanlar. Gerçeği yazan gazetecileri tutuklayanların iki elimiz yakasında olacaktır” dedi. Güvencesiz çalışmaya, köleliğe karşı mücadele etmeye devam edeceklerini belirten Kaya, “İş, aş, güvenli bir gelecek istiyoruz. OHAL’in kaldırılmasını istiyoruz. Kürt sorununun barışçıl, demokratik bir temelde çözülmesini istiyoruz.” diyerek taleplerini sıraladı.

Mitingde konuşması beklenen HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp, Emek Partisi Merkez Yöneticisi Döndü Taka Çınar, KESK MYK üyesi Elif Çuhadar ise aniden bastıran sağanak yağış nedeniyle konuşma yapamadı. Bir süre yağmurun dinmesi beklense de sağanak doluya dönüşünce platformun çökmesi nedeniyle miting sona erdi. (Malatya/EVRENSEL)

ESKİŞEHİR

Eskişehirli işçi ve emekçiler, 1 Mayıs'ı Sıhhiye Meydanı'nda kutladı.

DİSK, KESK, TMMOB ve Eskişehir-Bilecik Tabip Odası’nın çağrısıyla bir araya gelen sendika, meslek odası, demokratik kitle örgütü ve siyasi parti üyeleri slogan ve dövizlerle Aytaç Caddesi'nden Sıhıye Meydanına yürüdüler.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ın da katıldığı 1 Mayıs kutlamalarında alana "Kömürlü Termik Santral İstemiyoruz" pankartı asıldı.

Sahnede yapılan konuşmaların ardından Ayrık Otu Müzik Grubu sahne aldı. İşçi ve emekçiler, Ayrık Otu'nun söylediği şarkı ve türküler eşliğinde hep birlikte dans edip halay çektiler. (Eskişehir/EVRENSEL)

BOLU

Bolu’da Türk-iş ve Kamu-Sen'in çağrıcılığını yaptığı 1 Mayıs'a Türk-Metal, Belediye İş, Kamu-Sen, karayollarında çalışan taşeron işçiler ve Emek Partisi katıldı. Belediye meydanında buluşan emekçiler sloganlarla Kardelen Meydanı'na yürüdü. Yürüyüş sırasında sık sık "İş ekmek özgürlük", " yaşasın sınıf dayanışması", " yaşasın 1 Mayıs işçi bayramı" sloganları atıldı.

Kardelen Meydanı'nda gerçekleşen mitingde  Türk Metal Sendikası Arçelik Temsilcisi Hülya Eren, 1 Mayıs’ın tarihçesini okudu. Daha sonra Türk İş Bolu İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Bolu Şube Başkanı Özgür Elçi ve Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi Hüsnü Yaman bir basın açıklaması yaptı. Elçi ve Yaman açıklamalarında “İnsana yakışır iş ve yaşam şartlarını sağlamak için tüm emekçiler dayanışma içinde bir aradayız. Bizler, emeğiyle geçinmeye çalışan milyonlarız. Çocuklarımıza onurlu ve güvenli bir gelecek sağlamak istiyoruz. Şehrimiz, ülkemiz, dilimiz, inancımız, görüşümüz işyerimiz farklı olsa da bizler emeğin ortak dilini konuşup, onun en yüce değer olduğuna inanıyoruz. Bu anlayışla dünyanın farklı ülkelerinde ve yurdumuzun değişik illerinde kardeşlerimiz, bizler gibi bugün alanları dolduruyor. Talebimiz çok açık. İnsanca bir yaşam istiyoruz” dedi.

Bolu’da saat 17.00'de KESK'in çağrıcılığında da 1 Mayıs kutlanacak. (Bolu/EVRENSEL)

MUĞLA

Muğla'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, siyasi partiler, sendika ve kitle örgütleri üyelerinin katılımıyla kutlandı. Emirbeyazıt Mahallesi'nde toplanarak sloganlarla yürüyüşe geçen emekçiler, şehir merkezinden geçerek Atatürk Bulvarı'ndan Büyükşehir Belediyesi Sosyo-Kültürel alana ulaştı. (AA)

@#MedyaGünebakış ©#MedyaGünebakış

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul –Nisan.2018- okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ - okkesb@turkfreezone.com,


Diğer Haberler

  • ALİ SİRMEN UĞURLANDI
  • TİP, ESENYURT ADAY TANITIM TOPLANTISI
  • ÖDEMİŞLİLER GELENEKSEL KAHVALTIDA BULUŞTU
  • *BELEDİYE HİZMETİ PARTİCİLİK DEĞİL, HALK HİZMETİDİR.!*
  • MUSTAFA AKGÜN ve KAÇAR SOKAK SAKİNLERİ RÖPORTAJI
  • AYSEL ÖYMEN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
  • KRİZİN FATURASINI ÖDEMEMEK İÇİN NE YAPMALI.?
  • TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ BEYLİKDÜZÜ İLÇE ÇALIŞTAYI YAPILDI
  • TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ ŞİŞLİ İLÇESİ ÇALIŞTAYI YAPILDI
  • TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİNDE GÖREV DEĞİŞİMİ
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP