GÜRPINAR SOSYAL TESİS PROJESİ NE OLDU.?

TDF-Trabzon Dernekleri Federasyonu'nun 78 Dönümlük Dev Gürpınar Sosyal Tesis Projesinin Akıbetinin, Ne Olduğunu Bilen Var mı.?

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

GÜRPINAR SOSYAL TESİS PROJESİ  NE OLDU.?


TDF-Trabzon Dernekleri Federasyonu'nun 78 Dönümlük Dev Gürpınar Sosyal Tesis Projesinin Akıbetinin, Ne Olduğunu Bilen Var mı.?




TDF'NİN GÜRPINAR SOSYAL TESİS PROJESİ  NE OLDU.?
TDF-Trabzon Derneklerini Federasyonu'nun İstanbul  Beylikdüzü sınırları içindeki Denize sıfır, kuşbakışı 78  Dönüm, Gürpınar mevkiindeki Ordu caddesi deniz tarafında bulunan dev sosyal tesis projesi buharlaştı mı, nadasa mı bırakıldı, denize mi kaydı, HOKUS POKUSLA YOK MU OLDU.?




TRABZONLULAR CEVAP BEKLİYOR

Trabzon Dernekleri Federasyonu'nun Gürpınar

sosyal tesisleri projesinden haberi olan var mı.?

 

 

 


2005 yılında TDF kurucu başkanı Tahsin Usta, Başkan vekili Hüseyin Ayaz ve Gürpınar Belediye Başkan yardımcısı Reşat Akçay ile birlikte yapılan çalışmalar sonucu yer tespiti yapılan,

TDB-Trabzon Dernekleri Birliği Başkan Yardımcısı Harita mühendisi Mehmet Ali Candaş ile etüt proje çalışmalarıyla yol almaya başlayan,

01 Mart 2006 tarihinde başkanlık görevini devralan  Nurettin Turan'ın  iki dönem başkanlığı içinde projesi onaylanarak başlama ruhsatı çıkarılan,

26 Mayıs 2012 tarihinde 31 Mayıs 2015 tarihinde yeniden  TDF-Trabzon Dernekleri Federasyonu'na başkan seçilen Mustafa Demir'in iki dönem başkanlığı dönemi süresinde inşaatına bir türlü başlanılmayan, bir kazma dahil vurulmayan,

Mustafa Demir'in kendi  başkanlığında komisyon kurduğu, Genel sekreter Ali Turan Güre yetki ve görev verdiği, İBB İstanbul Büyükşehir Belediyesinden peyzaj çalışmaları için dolgu izni alındı diyerek, araziye dolgu yapılarak projede kullanmak için gelir elde edeceğiz diye planları yapılan,

İlk günden bu yana her imkana sahip olduğu halde TDF Trabzon Dernekleri Federasyonu'nun Gürpınar sosyal projesinden haberi olan var mı.?



TRABZONLULAR;

REŞAT AKÇAYIN EMANETİNE SAHİP ÇIKAMADILAR



{Trabzonlular Reşat Akçay'ın Arkasından Ağlasın  Dursunlar}

Söz konusu Gürpınar sosyal tesis projesi; 2006 yıllarında zamanın  TDF- Trabzon Dernekleri Federasyonu ve Gürpınar Belediyesi başkan yardımcısı, Trabzonluların abisi rahmetli Reşat Akçay'ın yoğun gayretleri ile kendisinden bir asır boyu söz ettirecek plandır.


Trabzonlu hemşerilerinin derneklerini bir çatı altında toplayacak 78 dönüm araziyi sosyal tesis olarak kazandırmak amacıyla, zamanın TDF kurucu başkanı Tahsin usta, Başkan vekili Hüseyin Ayaz ile başlayan bu süreç daha sonra göreve gelen Genel Başkan Nurettin Turan zamanında, Gürpınar belediye başkanı, Trabzon dünürü  Velittin  Küçük'ün  destekleriyle  2008 yılında encümen kararı alınarak ihalesi yapılıp sözleşmeleri yapılan, banka teminatları yatırılıp projesi onaylanarak 11 Mart 2009 tarihinde onaylı Proje ile birlikte  başlama ruhsatı bir an önce inşaata  başlama temennisiyle dönemin TDF Başkan yardımcısı Hüseyin Ayaz'a imza karşılığı teslim edilmişti.

Bu müjdeli haber Basınla paylaşılarak toplu SMS ile tüm camiaya duyurulmuştu. Yapımına bir türlü başlanılmayan proje daha sonra göreve gelen Beylikdüzü Belediye Başkanı Trabzon damadı Vehbi ORAKÇI ve TDF ile karşılıklı ziyaretlerde her seferinde  projenin yapımında elinden geldiğince projenin yapımına yardımcı olacağını belirtmişti.

 

BU PROJE NEDEN GERÇEKLEŞMİYOR.? 

Bir türlü ilerletilemeyen proje için, TDF Başkan vekili rahmeti  Enver Yılmaz ve Başkan yardımcısı rahmetli   Kemal Tosun'un projenin gün yüzüne çıkması için ısrarlı gayretleri sonucu 2009 yılında göreve gelen Trabzonlu başkan Yusuf  Uzun'a  ziyaret yaparak  proje karşılıklı   masaya yatırıldı.

Projeyi çok beğenen Başkan Yusuf Uzun sorumlu müdürlerine yaptırdığı incelemeler sonucunda, Hukuki her şeyi tamam olan bu sosyal  projeye Trabzonluların kavuşması için elinden geleni yapacağını bir çok kez beyan ederek, "Bu projeyi hayata geçirmek hemşerilerimin kullanımına kazandırmak Trabzonlu başkan olarak bana nasip olacak" demişti.

Son olarak 2014 tarihinden beri görevinin başında olan  Beylikdüzü Belediye Başkanı Trabzonlu Ekrem İmamoğlu da konunun hukuki boyutunun da hiç bir sakınca olmadığını uygulamada koşullar elverdiğinde projeye yardımcı olacağını belirtti.

Bütün Bunlara Rağmen Proje Neden Gerçekleşmiyor, Kısa Devre Nerede.? 

BECERİKSİZLİK NASIL ÖRTBAS  EDİLİR.?

Trabzon sevdalısı Reşat Akçay'ın ve TDF kurucu Başkanı Tahsin Usta Döneminde STK Sosyal projesi olarak düşünülen Türkiye'de eşi emsali az bulunan, deniz manzaralı 78 dönüm arazi, başlama ruhsatı çıkartılmış ve uzun yıllar bir türlü inşaatına başlanılamadı.

Aradan uzun zaman geçtikten sonra gerekçe olarak beton yapılaşma ruhsatında sorun çıktı, zemin etüdü yapılarak  projeyi prefabrik veya  Konstrüksiyona çevireceğiz  denildi, aradan uzun yıllar geçti.

Bundan da bir sonuç çıkmadı, dolgu yaparak peyzaj çalışması yaparak dolgu alanları çıkararak gelir elde ederek peyzaj çalışması yaparak  etrafını çitle çevirerek hemşerilerimizle birlikte Eminönü'nden deniz vapur yolculuğuyla  kemence çalarak alana giderek tabelalarımızı dikerek büyük horon halkasıyla açılış yaparak  derneklerimize piknik ve horon alanı hobi bahçeleri yapacağız denildi, o da olmadı. 


PROJENİN AKIBETİ BELİRSİZLİĞİNİ KORUYOR.

TDF-Trabzon Dernekleri Federasyonu'nun genel merkezinin duvarında dev afişle duran, her dönem TDF'nun çalışma programına konulan, her platformda elden ele gezdirilerek asılan, TV web sitelerinde dergi bültenlerde başlayacağız denilerek tanıtımı yapılan projenin akıbeti belirsizliğini koruyor.

TİAB Trabzonlu İş Adamları ve Bürokratları Derneğinin TDF den yıllar sonra Ümraniye'de gerçekleştirdiği proje, her yıl üzerine değer katarak Trabzonlulara hem yaz hem kış ayrı ayrı mekanlarda hizmet verirken; Bu kadar önemli imkanlara sahip TDF'nun Gürpınar projesini bir türlü hayata geçirememesinin, bir Çitle dahi çevirtilip, bir kaç ağaç dikip, Bir tabela asarak piknik ve horon yapılan, yaz düğünleri alanı olarak bile kullanılamamasının nedenlerini soruyoruz bilen var mı.?

TDF'NUN GÜRPINAR PROJESİ; HOKUS POKUS YOKUS.! OLDU.

Misyon, Vizyon, İlke ve değerlerinden uzaklaşan TDF yönetimi son yıllarda bir çok kez müzikli eğlenceler yaparak gelir elde ederken bu projeyi neden unuttu veya onlara bu şekilde unutturuldu mu.? 

Bu işin arkasında camianın bilmediği başka şeyler mi var, başka hesaplar mı var, işler mi var.?

Bu projenin Trabzon STK'larına kazandırılabilmesi için daha ne olması gerekiyor, ne bekleniyor.?



PROJE NEDEN KADÜK OLDU

TDF-Trabzon Dernekleri Federasyonu Başkanı Mustafa Demir kendisi ve başkan yardımcısı dahil Yönetimin kurulunda dokuz tane inşaat mühendisi ve mimar bulunan TDF neden bu işi başaramıyor.?


Uzun yıllar ilçe belediyelerde teknik başkan yardımcılığı deneyimi olan, iktidar partisinin anakent meclis üyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Harita Komisyonu Başkanı, Mustafa Demir ve TDF yönetim kurulunda iktidar partisinin İstanbul'un üç önemli ilçesinin çok önemli  görevlerine sahip belediye başkan yardımcılığı yapan, TDF'nun başkan yardımcısı;  

Trabzonlu Erdoğan Bayraktarın TOKİ Başkanlığı ve Cevre ve Şehircilik Bakanlığı sürecinde ve halen Trabzonlu iki tane önemli Bakan, çok sayıda Trabzon ve Trabzonlu Millet Vekili, sadece İstanbul'da yedi tane Trabzonlu  ilçe  belediye başkanlarıyla önemli bir güce sahip olan,  

2013 yılından bu yana Feshane'de ve başka alanlarda yapmış olduğu etkinliklerle ve bu etkinlikler için kültür Bakanlığı fonundan  aldığı paralarla  kasasına yüksek miktarda para giren, TDF yönetiminin İstanbul ili Gürpınar mevkii  Beylikdüzü ilçesi Dereağzı Mh. Ziya Gökalp Cad. ile Ordu Cad. arasındaki bu muhteşem  projesi gün yüzüne çıkamadan neden yok oldu, unutuldu veya unutturuldu, Bunun sorumlusu kim.? 

 

AYRICA; GÜRPINAR KADAR ÖNEMLİ ISPARTAKULE PROJESİ NEDEN OLMADI.?

Ayrıca Bir Konu Daha Var Ki O da Gürpınar Kadar Önemlidir. Bu da Ispartakule projesi ve ıspartakule projesi neden takip edilmedi.?

2009 Yıllarında TDF Genel Başkan yardımcısı Hüseyin Ayaz'ın  özel  girişimleri sonucu bulunan ve girişimleri yapılan Başakşehir, Ispartakule mevkiindeki, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi TOKİ'ye ait  7000 metre kültür arsası ve  bitişik parselde Belediyeye ait 11.000 metre yeşil alan arsa TDF ve bütün Trabzon Derneklerini bünyesine alarak, her derneğe bir oda, seminer ve toplantı salonları, gerisi Trabzonspor'a  konaklama tesisi ve antrenman sahası olarak kazandırılacak projeye uzun uğraşlar sonucu iki sefer değer tespiti yaptırılarak ihale aşamasına getirilen arsa neden takip edilmedi, bilen var mı.?

SÖZ VE CEVAP HAKKI.! -

SÖZÜ OLAN SÖYLESİN. CEVABI OLAN VERSİN.!

İşbu yazıda, konuyla ilgili olarak; 13 yıldan buyana bu projeyi yapamayan, bir türlü Trabzonluların hizmetine açamayan, Başta TDF-Trabzon Dernekleri Federasyonu'nun kurucu Başkanı Tahsin Usta, 2.ve 3'üncü dönem başkanı Nurettin Turan ve son iki dönemdir başkan olan Mustafa Demir olmak üzere adı geçen, atıf yapılan, doğrudan veya dolaylı ilgisi ve bilgisi olan veya destek amaçlı bilgi paylaşımı yapacak olan ya da ben de bitirilip kullanıma açılmasını istiyorum, yapmayanlardan hesap sorulmasını istiyorum diyerek yardımcı olabilecek herkes cevap verebilir, müdahil olabilir. Bilgi ve belgesi olanların mutlaka cevap vermelerini bekliyorum.



BUNUN VEBALİNİ KİM VEYA KİMLER VERECEK.?

Belki de çok büyük riskler alarak hemşerilerine değerli bir yer kazandırmak isteyen, sadece hemşerileriyle el ele horon halkası oluşturma  hayalleri olan, rahmetli Reşat Akçay'a,

Projenin hukuki bir sorunu olmadığını öğrendiği anda çocuklar gibi sevinen rahmetli Enver Yılmaz'a,

Tüm özel ilişkilerini kullanarak Başkan Yusuf Uzunun babasını dahil önemli kişileri işin içine çekerek bir an evvel projeye başlayalım diye çaba sarf eden rahmetli Kemal Tosun'a,

Düşündükleri, hayal ettikleri, istedikleri bu uğurda zaman,

para ve emeklerini harcadıkları ve Avrupa yakasında yaşayan Trabzonluların dört gözle beklediği güzellikleri onlara yaşatmamanın vebalini kim veya kimler verecek.?

 

TDF-Trabzon Dernekleri Federasyonu'nun 27 Mayıs 2018 tarihinde gerçekleşecek olağan genel kurulunda delegeler  bunun hesabını soracak mı ve göreve gelecek yeni yönetim bunun hesabını soracak Mustafa Demir cevabını verebilecek mi.?

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul - Mayıs.2018 @#MedyaGünebakış

 

 

BU YAZIYI NEDEN YAZDIM.?

Tanıyanlar çok iyi bilirler ki; TDB-Trabzon Dernekler Birliği zamanından buyana ve bu güne kadar Trabzon Camiasında yaptığım bütün işlerimde bir Kahramanmaraşlı olarak Trabzon&Kahramanmaraş kardeşliği adına destek amaçlı  yararlı neler yapabilirim, nasıl katkıda bulunabilirim diye düşünerek azami dikkati göstererek çalıştım. Halen de öyle devam ediyorum.

Bana göre Gürpınar konusu; burada yazılmayan, yukarıda belirttiğim hassasiyet nedeniyle de yazılmaması gereken onlarca çok önemli detaya sahip, haber değeri olan bir konudur.

Ancak İstanbul'da yaşayan çocuk, genç, yaşlı bütün Trabzonlular için; Hak edilmiş, parası ödenmiş, planı projesi yapılmış, artık faydalanılmaya başlanması gereken ve bu nedenle de  hesabının sorulması gereken önemli bir sorundur. 

İşte bu nedenlerle Trabzon camiasının dikkatlerini çekmek, daha da önemlisi tüm Trabzonlular için önemli bir ihtiyaç olan söz konusu yerin artık kullanılabilir duruma getirilmesi adına, tabii bir de bu işin sorumlularının hesap vermeleri gerektiğinin unutulmaması adına tarafımdan yazılmıştır. Ökkeş Bölükbaşı



 



@#MedyaGünebakış ©#MedyaGünebakış

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul –Mayıs.2018- okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,







Diğer Haberler

  • ALİ SİRMEN UĞURLANDI
  • TİP, ESENYURT ADAY TANITIM TOPLANTISI
  • ÖDEMİŞLİLER GELENEKSEL KAHVALTIDA BULUŞTU
  • *BELEDİYE HİZMETİ PARTİCİLİK DEĞİL, HALK HİZMETİDİR.!*
  • MUSTAFA AKGÜN ve KAÇAR SOKAK SAKİNLERİ RÖPORTAJI
  • AYSEL ÖYMEN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
  • KRİZİN FATURASINI ÖDEMEMEK İÇİN NE YAPMALI.?
  • TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ BEYLİKDÜZÜ İLÇE ÇALIŞTAYI YAPILDI
  • TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ ŞİŞLİ İLÇESİ ÇALIŞTAYI YAPILDI
  • TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİNDE GÖREV DEĞİŞİMİ
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP