HÜSEYİN AYAZ’DAN NURETTİN TURAN'A SON ÇAĞRI.!

TDF-Trabzon Dernekleri Federasyonu Önceki 1.Başkan Vekili Hüseyin Ayaz'dan Onursal Başkan Nurettin Turan'a Son Çağrı.!

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

HÜSEYİN AYAZ’DAN  NURETTİN TURAN'A  SON ÇAĞRI.!

TDF-Trabzon Dernekleri Federasyonu Önceki 1.Başkan Vekili Hüseyin Ayaz'dan Onursal Başkan Nurettin Turan'a Son Çağrı.

Ben Hüseyin Ayaz; TDF-Trabzon Dernekleri Federasyonu'nun 27 Mayıs 2018 tarihinde yapacağı olağan genel kurul  Divan masası kurulmadan yeni arayış içinde olan  Trabzonlu Derneklerin, Federasyon ve konfederasyonlarının vizyonlarını daha yukarılara taşıma girişimlerini çok daha sağlıklı duruma oturtmaları adına TDF Onursal Başkanı Nurettin Turan’a  kendi konumum hakkında kamuoyuna olumlu veya olumsuz açıklama yapması adına son  çağrımı yapıyorum.

Hemşeri  sivil toplum kuruluşları hizmetlerime ilk olarak Of Aşağı Kışlacık Köyü Derneği Başkanlığı ile 1990 yılında başladım.

11 yıllık  dernek başkanlığım sürecinde; 1994 tarihinde Trabzon Dernekleri Birliği ve 2005 yılında Trabzon Dernekleri Federasyonunda kurucu üye ve bir çok kez yönetim kurulu üyeliği, başkan yardımcılığı, son olarak ta başkan vekilliği ve aynı zamanda KASTOB Genel Başkan yardımcılığı TSTK yönetim kurulu üyeliği görevimi devam etmekteyken. İnsan olarak  Yaşadığım onca acıların üzerine rahmetli kardeşimin yakalanmış olduğu amansız hastalığının 2016 yılı şubat ayında, çok daha olumsuz bir şekilde tekrar karşımıza çıkmasından dolayı  bu zorlu süreçte ben hastane hastane dolaşarak bir çare arayıp koştururken,

22 yıl emek sarf ettiğim kurumuma ve her zaman elimden geldiği kadar dertlerini kendime görev addettiğim kurumumdaki bazı çalışma arkadaşlarıma bu sefer her zamankinden daha fazla ihtiyacım olduğunu hissettiğim bir zamanda, Kurumun Genel Başkanı Mustafa Demir; Hiçbir şekilde insani değerlere uymayan sistematik bir hareket ile Yönetim Kurulu üyesi olan ve olmayan insanlara, zamanları aylara yıllara dayanan her biri diğerinden daha vahim olan, kurum adına işlediğimi iddia ettiği  11 tane ağır suç içeren söylemlerini farklı yerlerde, farklı zamanlarda, farklı kişilere gıyabımda ortaya atmaya başlayıp şahsımı itibarsızlaştırma yoluna girdi.



Kurumun Genel Başkanının, 1.Vekili için  ortaya attığı bu kadar önemli iddialar karşısında, kendisini aklayana kadar o kurumda kalması ve kurumu temsilen gittiği üst kurumlarda temsilci olarak bulunması etik olmayacağı için,
Genel Başkanın bulup ortaya çıkaracağı başkaca suçlar da varsa rahatça araştırsın diye, bu konuda önünü açayım düşüncesiyle,
17.Mart.2016 tarihinde kurumdan istifa ettim ve Kurumu temsilen gittiğim KASTOB ve TSTK' ye de ayni gün istifa dilekçelerimi verdim.

Tüm STK faaliyetlerinden elimi çekerek, günü ve zamanı geldiğinde hesaba çekilir, iddialar doğruysa istifamdan sonra disiplin kuruluna sevkim yapılarak varsa cezamı çekerim, değilse hesabını sorarım düşüncesiyle de zamanımı tamamen hastama dolayısıyla aileme ayırdım.
8 ay sonra 24.Eylül.2016 tarihinde kardeşimi kaybettim. Aradan üç ay geçtikten sonra normal hayata döndüğümde, 
edindiğim STK terbiyeme göre ve 27 yıllık STK yaşantım ve tecrübelerime, uğraştığım sosyal kültürün bana kazandırdığı değerlerim ve asaletim gereği, kurumum ve kurumumda görev yapan diğer insanların zarar görmemesi adına sessiz kalarak hiç bir zaman, hiçbir yerde, hiç bir açıklama yapmadım ve hiç demeç vermedim, hiç bir makama suç duyurusunda bulunmadım.

Kurumun mahremi dışına çıkmadan bana yakışır bir şekilde Genel Başkan Mustafa Demir'in gıyabımda ortaya attığı söz konusu iddialarını kol kırılır yen içine kalır usulüne göre yönetim kurulu huzurunda karşıma gelerek ispatlaması için 29 Aralık 2016, 16 Mayıs 2017, 16 Haziran 2017, 24 Temmuz 2017, 09.Ekim 2017 tarihlerde, ard arda dilekçelerimi  yönetim kurulu üyelerine ve başkanın kendisine resmi yollarla  gönderdim ve bunların hiç bir cevap alamadım.

Daha sonra TDF Onursal Başkanı Nurettin Turan'ın Federasyonda  katıldığı bir yönetim kurulu toplantısında ısrarları üzerine Başkan vekili İsmail Şatıroğlu'nun Başkanlığında benim bu konumun çözümü için kurulan komisyonun Genel Başkanla huzurda yüzleşme davetine vaktinde gittim ve yerimi aldım,  uzun süre huzurda beklememe rağmen Genel Başkan Mustafa Demir iddialarını ispat için  karşıma gelemedi.

Komisyon aracılığıyla kendisine telefonla  bir çok kez ısrar etmeme rağmen başkaca herhangi bir tarih de veremedi, bundan sonra iki kez daha denetleme kurulunu göreve çağırdım. Hüseyin Ayaz istifa etmiş kurumdan  ayrılmış onun bir hükmü kalmamıştır gerekçesiyle Denetleme kurulunun toplantı yapılmasına  müsaade edilmedi.

Her sıkıştığında gıyabımda iftiraları atmaya devam eden Mustafa Demire İddialarını huzurda karşıma gelerek ispatlayamadığından yeni iftiralarına yüzleşmek için daha muhatap olunmasına gerek olmadığı kanaatiyle cevap dahil vermedim.


ONURSAL BAŞKAN NURETTİN TURAN'A SON SÖZÜM;

Sayın Nurettin Turan Büyüğüm; Mustafa Demir'in Hüseyin Ayaz adına ortaya atıp sonra ispat için huzura gelemediği iddialarının bir tanesini dahi doğru olup olmadığı, Hüseyin Ayaz'ın  benden önce ve benimle birlikte çalıştığım yedi yıl boyunca benden sonra bu ve benzeri bir şeyleri olduğunu bir sefer olsun gördüm herhangi bir yerde birinden duydum de, ilk önce bunu aydınlığa kavuşturmanı.

Devamında o kadar zorlu günlerden sonra  Feshane etkinlikleri komisyon başkanı benim olduğum dört etkinlik de  tüm yönetim kurulu arkadaşlarla birlikte yapılan çalışmalar sonucu kurumun kasasında yüksek miktarda paraları olan, vizyonu zirve yapmış  olan TDF de, ortada hiçbir sorun yokken, ben hastane hastane dolaşarak hastama bir çare ararken, genel Başkan Mustafa Demirin tarihleri aylara yıllara varan iddiaları o onda ortaya atması ve girmiş olduğu bu yolun ve gerçek sebebinin ne olduğunu önce Allah sonra Mustafa Demir ve benden sonra sorumluluğunu bilen Müslüman bir büyüğümüz olarak sadece senin bildiğin konuyu, 27.Mayıs.2018 Pazar günü TDF'nun gerçekleştireceği olağan genel kurulunun divan masası kurulmadan önce bu ölümlü dünyada yarın çok geç olmadan ve benim açıklamama gerek kalmadan Onursal Başkan sıfatınla senin çıkıp  açıklamanı istiyorum.

Hüseyin Ayaz’ın bu durumu olumlu veya olumsuz, çözülmeden genel kurul yapılmasının Derneklerde yaratacağı kafa karışıklığını daha da artıracağını, Mustafa Demirin egosu uğruna başkaca neler yapabileceğini en iyi  bilen kişi olarak, 

Ailemden aldığım terbiye 27 yıllık STK yaşantım ve tecrübelerimle, uğraştığım sosyal ve kültürün bana kazandırdığı değerlerim ve asaletimle bu güne kadar 27 aydır sabrederek, sesiz kalarak hiç bir zaman, hiçbir yerde, açıklama yapmadım ve basın aracılığıyla hiç bir demeç vermedim, hiç bir suç duyurusunda bulunmadım.

Kurumun mahremi dışına çıkmadan bana yakışır bir şekilde bu durumumu kol kırılır yen içine kalır biçimiyle her daim çözmeye çalıştım, konuyu konumumu müspet veya menfi çözmen halinde bundan sonra da bunun dışına çıkmayacağımı da önemle belirtirim.


ANCAK:

KAMUOYUNUN GERCEKLERI ÖĞRENMESİ ADINA CEVAP İSTEDİĞİM KONULAR

A-) Mustafa demir'in  Hüseyin Ayaz'ın zor gününde  gıyabında ortaya atmış ispat için huzura gelemediği bu ideaların bir tanesi veya  hepsi doğrudur.veya birlikte çalıştığımız 22 yıllık STK yaşantımda bu veya benzeri bir şey gördün mü, işittin mi.? Allah Rızası için çık söyle (.Bu sözüme cevap verme hakkı birlikte çalıştığımız camiamızın tüm insanları içinde geçerlidir)

B-) Mustafa Demirin böyle bir yola girmesini gerektirecek bir konuyu benim bilmediğimi Hüseyin Ayaz yalan söylüyor camiayı zora sokuyor.

C -) Kurumun  Bu günlere gelmesine çok büyük payı olanlardan Hüseyin Ayaz, Ali Cihan Akgül, Ali Faik Şeker, Korkut Yılmaz Ayaz ve  benzeri bir çok kişi neden TDF den ayrılmak zorunda kaldılar.
D-) Evet itiraf ediyorum Mustafa Demirin Hüseyin Ayaza karşı girişmiş olduğu karalama, itibarsızlaştırmanın nedeni ...... şudur,  tüm uğraşlarıma rağmen ben Mustafa Demiri bu yoldan geri alamadım,  Kuruma büyük emekleri olan Mustafa Demirin kontrol edilmemesi durumunda  egosu uğruna neler yapabileceğini bilen birisi olarak kabul  ediyorum de.

Bunun en belirgin örneği 21 Mayıs Çarşamba günü Of Hayrat Derneğinin düzenlediği iftarlı dernek başkanları toplantısında TDF de hiç bir zaman var olmayan üye kayıt defterinin genel sekreteri genel saymanı ve yönetim kurulu üyelerinin gözlerinin önünde hazırda bulunanlara  üye kayıt defteri çalındığının iftirasını  atması ve devamında daha dün Başkan adayı gösterdiği kişi ve onu bu güne kadar yanında olan yönetim kurulu üyeleri huzurunda beni Başkan seçin listemi sizler yapın diyerek birlikte çalıştığı  arkadaşlarını bıraktığı durumdur.


HUKUKEN YAPILMASI GÜÇ OLAN OLAĞAN GENEL KURUL İÇİN ÖNERİMDİR

Hukuken Yapılması güç olan Olağan Genel Kurul için Önerim

Sorumlu olduğumuz camiaya daha fazla yanlış örnek olmama adına Acil olarak TDF'nun gerçek tüzüğünün sorumluların görebileceği yerlerde yayınlanmasını sağlanması.

F-) Dernekler genel kurul esnasında ve sonrasında karşılaşabilecekleri genel kurul üç yılda bir Mayıs ayının son haftasında mevcut tüzüğe göre yapılır.Yeni tüzük değişikliği bir sonraki genel kurulu bağlar. Tüzüğün dört yerinde TDF genel kuruluna 45 gün kala kayıtlar dondurulur, genel kurula sade bu tarihten önce kararı alınmış dernek delegeler seçme ve seçilme hakkına sahiptirler,bu tarihten sonraki başvurular  genel kurulda seçilen, yeni yönetim kurulunca karara bağlar hükmünü okusunlar.

Sadece genel kurullarını TDF'nun genel kurulundan 45 gün önce yapmış Derneklerin yeni delege listesini genel kurula 15 güne kadar değiştirebilir maddesini insanlara yanlış anlatmanın ortaya çıkaracağı sakıncalarını anlasınlar, yine tüzükte dernekler üye oldukları federasyonun tüzüğünü okumalı tüzüğün hükmettiği maddelere uymak zorunda oldukları aksi durumda onlarında suç işlemiş olacaklarını bilmeleri maddelerini görsünler.  


DERNEKLERİN İKİ AYAKLARI BİR PACUCA SOKULMASIN

27 yıllık STK 22 yıl bu kurumda uzun yıllar teşkilat başkanlığı son iki dönem Başkan vekili olarak deneyimlerimle önerim şudur.

Genel Kurulun çok daha sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için Sayın Onursal Başkanımızın Genel Kurula katılması ve önerisi üzerine gerçek delegelerin en yaşlılarından birinin başkanlığında geçici bir seçim hazırlama komisyonu kurulması.

Oluşacak yeni yönetime üye olan olmayan dernek temsilcilerinden oluşan seçim komisyonu kurarak üye derneklerin mevcut durumlarının gözden geçirerek yeni baş vurmuş veya başvuracak Derneklerin başvurularını yasal hale getirerek hazırlanamayan Denetleme kuruluna da eksiklerini rahat tamamlayabileceği süre vererek camiamızın tatil dönüşünü hesaba katarak uygun bir tarihte  hepimizin katılacağı tüm camiayı kucaklayacak olağanüstü genel kurulu camiamıza yakışır büyük bir mekanda adayların eşit şartlarda yarışacağı, sonucunda Trabzon'un kazanacağı bir genel kurul yapılmasına gayretini sarf etmeni Derneklerin üzerlerindeki bu amansızlığını ortadan kaldırarak  

Ramazan Ramazan insanları daha fazla stres yaşatmadan Trabzonluların ve Sivil Toplum Kuruluşlarının mahkeme kapılarına gitmesinin ve yanlış örnek olmasının önünü kesmen ricasıyla.

Trabzon Kamuoyuna Saygılarımla Hüseyin Ayaz

 

@#MedyaGünebakış ©#MedyaGünebakış

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul –Mayıs.2018- okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP