TLYD GELENEKSEL İFTARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Trabzon Liselerinden Yetişenler Derneği’nin Geleneksel İftarı Trabzon Öğrenci Yurdu’nun Bahçesinde Gerçekleştirildi.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

TLYD GELENEKSEL İFTARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Trabzon Liselerinden Yetişenler Derneği’nin Geleneksel İftarı Trabzon Öğrenci Yurdu’nun Bahçesinde Gerçekleştirildi. 

TLYD - Trabzon Liselerinden Yetişenler Derneği Başkanı Soysal Algan’ın bütün konuklarını kapıda karşılayıp ve kapıda uğurladığı geleneksel iftarı 09.Haziran.2018 Cumartesi Günü Fındıkzade’de bulunan Trabzon Öğrenci Yurdu’nun bahçesinde verildi. Her yıl olduğu gibi iftara Trabzon camiasının önemli isimleri katıldı.

TLYD -

TRABZON LİSELERİNDEN YETİŞENLER DERNEĞİ’NİN İFTARI

Süleyman Soylu, Akif Hamzaçebi, Kızılay Eski Başkanı Tekin Küçükali, Sadettin Tantan, Prof. Dr. Ramazan Kurtoğlu, Prof. Dr. Miktad Kadıoğlu, Dr. Necati Taşkın ve çok sayıda akademisyen, iş adamı, siyasetçi, bürokrat, dernek yöneticisi iftara katıldı.

Soysal Algan konuklarına hitaben; davete katılanlara teşekkür etti ve Kendine özgü coşkulu ve esprili üslubuyla “Yurdumuz sadece Trabzonlulara değil, ülkemizin her köşesinden insanlara kucak açmıştır. 84 yıldır kesintisiz devam eden bu hizmetimiz bundan sonra da aynen devam edecektir. Önümüzdeki Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyor, gelecek yıl geleneksel iftarımızda sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir Türkiye’de buluşmayı temenni ediyorum. Dedi.

DERNEKLER NİTELİK DEĞİŞTİRDİ

Biz aile olarak İstanbul’a 1960’lı yıllarda geldik. O zamanlar hemşeri dernekleri, büyük şehirde hemşerileri bir araya toplamak, dayanışma ve yardımlaşmayı sağlamak için kurdukları oluşumlardı.

Ancak sonraki yıllarda göçlerle birlikte dernekler de nitelik değiştirmeye başladı. Şimdi bu dernekler, dayanışma ve yardımlaşmanın ötesinde, insanların doğup büyüdükleri topraklara hizmet etmenin bir aracına dönüşmüşlerdir. TLYD ise sadece bir hemşeri derneği değil, bunun çok daha ötesinde, çok daha büyük bir vizyonla Trabzon, İstanbul ve Türkiye’ye hizmet etmenin gayreti içindedir.

 

TRABZONLULAR

GELENEKSEL İFTAR PROGRAMINDA TEKRAR BULUŞTU

TLYD tarafından organize edilen iftar yemeği programına Milletvekilleri,  siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu üyeleri, iş dünyasından ve bürokrasiden misafirler katıldı.

Fırtınalı bir günde iftar alanı yağmurdan korunacak şekilde hazırlandı, İftar programında Dernek başkanı Soysal Algan Yemek sonrası yaptığı kısa konuşmasında Trabzon Kız Talebe yurdunun inşaatının bittiğini, Bu eserin kazanılmasında maddi, manevi emeği geçenlere teşekkür etti. 

Kürsüye çağrılan Milletvekili CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi kısa bir konuşma yaparak bu hizmeti gerçekleştiren dernek başkanı Soysal Algan'a ve hizmeti geçenlere teşekkür etti.

İftar programı sonrası Türk sanat müziği orkestrası bir konser verdi, ilerleyen saatlerde Horon ve değişik sanatsal eğlencelerle sahura kadar devam eden proğram sahur yemeğinin yenilmesi ile son buldu.

Bakan Soylu Konuşmasında:

PKK ile mücadele konusunda çok iyi bir entegrasyon sağlandı.  Hem Emniyet hem MİT hem de diğer istihbaratları katıyorum buna. MİT ve TSK mensupları arasında yoğun bir destek var. Terörle mücadele konusunda başarının bir nedeni de teknolojik üstünlük. Şimdi kendi üretimimizle İHA'lar, SİHA'lar zırhlı araçlar... Çözemediğimiz tek şey var.  El yapımı patlayıcılar. Bunu dünya da çözemedi. Sayın Cumhurbaşkanımız ortaya bir konsept koymuş. Mücadele stratejimiz değişti. Terörü kaynağında kurutmak. Önleyici istihbarat da çok önemli. Gerekli müdahaleyi anında yapılıyoruz. BU orada mücadele eden arkadaşlarımıza da moral veriyor. Çukur ve hendeklerden sonra PKK'ya karşı nefret oluştu. Bu bize büyük destek sağlıyor. Biz demokrasi ve hukuk içinde kalarak terörle ancak bu kadar iyi mücadele edilir. Aksi olsaydı Avrupa'da ensemizde boza pişirirlerdi. Oradaki bütün arkadaşlarıma bunun için teşekkür ediyorum. Her okulda öğretmen her hastanede doktor var.



OHAL AÇIKLAMASI
Seçimden sonra Türkiye oturur konuşur OHAL olmadan yoluna devam eder.

FETÖ ve terör örgütlerinin şöyle bir özelliği var. Çok konuşuyorlar az eylem yapıyorlar. Gerek PKK gerek FETÖ'nün engellenen çok eylemi var.  FETÖ ile mücadelemizi bir 15 Temmuz'da yakaladıklarımız var. İki Bylock üzerinden yakalananlar var. Üç ankesörlü telefonlar var. Yakaladıklarımız arasında itiraflar var. Bunların kendi aralarında planlarını öğreniyoruz.

‘YENİ BİR DARBE YENİ SUİKAST PLANLARI VAR’
Yeni bir darbe, yeni suikast planları var. Ama buna güçleri yok. Özellikle Balkanlar'da çok güçlüler. Özellikle dışarıda da lojistik ayağını çözmeye çalışıyoruz. Avrupa'nın bir kısmında bunları içselleştirmiş durumda. Darbe de dahil bütün bunları kendi içlerinde değerlendiriyorlar. Her hafta terör örgütü lideri subliminal mesajlarla kendi örgünü ayağa tutmak için mesajlar veriyor.

 

‘EN TEHLİKELİLERİ KRİPTO OLANLAR’

Bunlar hala Türkiye'yi ele geçirebileceklerini sanıyorlar. En tehlikelileri kripto olanlar. Biz asil milletiz ama saf bir milletiz. FETÖ Gezi olaylarında var. Türkiye'deki tüm olaysız olaylarda parmağı var. Sosyal medya üzerinden destek arıyorlar. Bunların Facebook ve Twitter üzerinde etkileri var. Manüpülasyon yapıyorlar. Bunlar Türkiye'yi belli bir ısıda tutabilmek için dönem dönem yükseltmek dönem dönem eksiltmek için bunları kullandılar. FETÖ'nün otobanı bizi çok kuşatan bir otaban. Mesela PKK terör örgütü bize karşı bir hat kurmaz. Tamamen Kürt vatandaşlarımıza yönelik bir dil kullanır. Terörle mücadeleye giriyoruz. Tamamen asılsız şehit ve yaralı haberleri yapıyorlar.

 

‘KANDİL ŞİMDİ BİZİM İÇİN YAKIN HEDEF’

Kandil bundan önce bizim için uzak hedefti. Şimdi yakın hedef.  Uygun anı bekliyoruz. Terörün kaynaklarından biri Kandil'dir. Kandil sadece lojistik bir nokta değil. Terörün uluslararası buluşma mekezidir. Kandil Türkiye'nin gücünü sınayan psikolojik bir merkezdir.  Kandil aleyhine tek laf edemezsiniz.  Bu psikolojik baskı Doğu ve Güneydoğu'da vatandaşlarımızı canından bezdirdi. Bizim oradaki vatandaşlarımıza ayrı terör örgütüne ayrı davranışımız dengeleri değiştirdi.

‘YA BU HATTI GERİ ÇEKECEĞİZ YA DA…’
Şırnak ve Hakkari sınırları hattı düzgün hat olmadığı için fiziki olarak kontrol etmemiz zor. Kaçakçılıkla birleştirmişler.  Ağrı hattını kapatınca uzun süre sonra bu hatta eroin yakaladık. Yapmamız gereken bir şey var. Ya bu hattı geri alacağız ya da 25 kilometre ileri gidip bir hat kuracağız. Bazı yerlerde 40 kilometre varsa da ortalama 25 kilometre. Şu an ikincisini yapıyoruz.

 

@#MedyaGünebakış ©#MedyaGünebakış

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul –Mayıs.2018- okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ - okkesb@turkfreezone.com,

Diğer Haberler

  • TRABZON NASIL BU HALE DÜŞTÜ.?
  • Adnan Kahveci’den İki Federasyon Meselesine...
  • MAVİ ÇIĞLIK; BAKRAÇ SANAT GALERİSİNDE.!
  • BÜYÜK SORUNUMUZ*RİCANİA SİMULANS**VAMPİR KELEBEK*
  • FAROZ; MAHALLENİN ÖTESİNDE BİR KÜLTÜR.!
  • 3.KAHRAMANMARAŞ TANITIM GÜNLERİ ANKARA'DA
  • TDF'DA SAYGISIZLIK ve HUKUKSUZLUK DEVAM
  • HÜSEYİN AYAZ; TEHDİTLERE HODRİ MEYDAN DEDİ.!
  • TOLGADIRLILAR TÜRKMEN TOYU YAPILDI
  • TRABZON’UN FETİH TARİHİ 15.Ağustos.1461, PAZAR
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP