TÜYAP KİTAP FUARI AÇILDI

MEDYAGÜNEBAKIŞ TÜYAP KİTAP FUARINDA

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

MEDYAGÜNEBAKIŞ TÜYAP KİTAP FUARINDA

TÜYAP KİTAP FUARI AÇILDI

31. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı TÜYAP'ta açıldı.

25 Kasım'a dek sürecek fuara 600 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu, 40 ülkeden yayınevleri, telif ajansları ve konuk yazarlar katılıyor.

31. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, dün düzenlenen törenle başladı. TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde başlayan düzenlenen fuarın açılışına, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Çin Halk Cumhuriyeti Basın-Yayın Bakanı Liu Binjie, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve fuarın onur konuğu olan Hollanda'nın İstanbul Başkonsolosu Onno Kervers katıldı.

Bu yılki teması "Çocukluğum Yurdumdur - Çocuk ve Gençlik Edebiyatı" olan etkinliğe ilgi büyüktü. İstanbullular, geçtiğimiz yıllarda, fuar mekanını "şehre uzak" olduğu için eleştiyordu. Fakat bu yıl, metrobüs hattının Beylikdüzü'ne kadar uzatılması ile TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'ne ulaşım da kolaylaştı.

Kitapevleri, bu durumun ziyaretçi sayısına yansıyacağından da oldukça emin. 25 Kasım'a dek sürecek fuara 600 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu katılacak; 200 etkinlik ve yüzlerce imza günü düzenlenecek.

Gülten Dayıoğlu'nun ''Onur Yazarı'' olduğu ve ana teması ''Çocukluğum Yurdumdur-Çocuk ve Gençlik Edebiyatı'' olarak belirlenen kitap fuarı, birbirinden renkli çocuk etkinliklerine ev sahipliği yapacak. Fuar süresince Gülten Dayıoğlu'nun katılımıyla çocuk edebiyatı üzerine panel ve söyleşiler düzenlenecek.

Fuarın ilk 4 günü açık kalacak ''Uluslararası Salon'' kapsamında Hollanda ''Onur Konuğu'' olarak yer alacak. Hollanda'dan yayınevlerinin katılımıyla düzenlenecek konuk ülke etkinlikleri kapsamında modern Hollanda edebiyatının önemli isimleri fuarın konuğu olacak.

Yurt dışından çok sayıda yayınevi fuarın ilk dört günü 10 No'lu salonda yer alacak. Bu sene 40 ülkeden yayıncıların katılacağı uluslararası salonda, Almanya, Azerbaycan, Hollanda, Hindistan, İngiltere, İran, İtalya, İspanya, Romanya, Rusya, Suudi Arabistan ve Macaristan'dan yayınevleri bulunuyor.

Ayrıca bağımsız edebiyat topluluğu LAF (Literature Across Frontiers) bünyesinde ise 24 ülkeden bağımsız yayıncı, edebiyat topluluğu ve kültür merkezi yer alıyor.

Telif Ajansları özel bölümüne ise ABD, Hollanda, İngiltere, İran, İrlanda, İspanya, İtalya, Yunanistan, İsrail ve Lübnan'ın önde gelen telif ajanları katılıyor. Ajanslar, dört gün süresince yayıncılarla bir araya gelerek, profesyonel buluşmalar gerçekleştirecek.

Kitap fuarı, bu yıl da önemli sergilere ev sahipliği yapıyor.

Kitap fuarıyla ilgili en güncel haberler, konuk yazarlar, katılımcı yayınevleri, imza günleri ve etkinlik programıyla ilgili her türlü güncel haber ''www.facebook.com/istanbulkitapfuari'' ve ''www.twitter.com/kitapfuari'' üzerinden takip edilebilecek. Kaynak: AA

Diğer Haberler

  • BİR ÖLÜM & BİR ÖYKÜ & HALNAME
  • 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ DENİLİNCE.!
  • 10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA GÜNÜ VE HAFTASI
  • *AYNI FAY ÜZERİNDE BU BÜYÜKLÜKTE DEPREM OLMADI*
  • THE WORLD RALLİES İN THE FACE OF DİSASTER
  • ABD SAVAŞ GEMİSİ USS NİTZE İSTANBUL BOĞAZI'NDA
  • İSTANBUL’UN BÜTÇESİ EMİN ELLERDE
  • YENİLENEN YEREBATAN SARNICI TÖRENLE AÇILDI
  • KIBRISTA NELER OLUYOR.?
  • Kahvaltıya Atılan İmza:*BALIKESİR*
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP