MEHMET ALİ AYDINLAR BASIN TOPLANTISI

TFF Eski Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, 3 Temmuz Süreciyle ve Fenerbahçe Olağanüstü Kongresiyle İlgili Çok Önemli Açıklamalar Yaptı.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

MEHMET ALİ AYDINLAR BASIN TOPLANTISI

AZİZ YILDIRIM YA DA VESAYETÇİSİ .!...

TFF Eski Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, 3 Temmuz Süreciyle ve Fenerbahçe Olağanüstü Kongresiyle İlgili Çok Önemli Açıklamalar Yaptı.

Mehmet Ali Aydınlar 3 Temmuz süreciyle ilgili önemli açıklamalarda bulunurken, Fenerbahçe'nin yaklaşan kongresi öncesinde de başkanlığa aday olmayacağını ancak bu yönetim aday olursa ya da emanetçi birini aday yaparlarsa adaylığını gözden geçireceğini belirtti....


MEHMET ALİ AYDINLAR'IN AÇIKLAMALARI
Neden böyle bir toplantıya gerek duydum. Takdir edeceğiniz gibi ülkemizin gündemi 3 Temmuz süreci ile ilgili yaşananlar. Bugüne kadar çok şey yazıldı. Konu içinden çıkılamaz halde. Bazı gerçekleri kamuoyuyla paylaşmaya karar verdim. Konu ile ilgili gelinen nokta nettir. Şimdi Fenerbahçe ile ilgili çok kritik bir sürece girildi. Konuşacağım demiştim bugün de konuşuyorum. Çok üzüldüm ve yıpratıldım. Ortada çok büyük zarar gören kurumlar var. Ana amacımız bu kurumları korumaktır. Her şeyi sorabilirsiniz. Samimi bir şekilde yanıtlayacağım.


3 TEMMUZ'DA TFF'DE MEHMET ALİ AYDINLAR OLMASA NE OLURDU.?
Sizleri düşünmeye davet ediyorum. O gün TFF'de Mehmet Ali Aydınlar olmasa ne olurdu. Süreç nasıl gelişirdi sadece biraz düşünün. Durum neden vahim dedim. Türkiye'de futbol adına yaşanacakları öngördüğümde durum vahim demem doğaldır. Bunu böyle tanımlamayan futboldan anlamıyor demektir. TFF'nin Diplin talimatnamesini herkes bilsin. Spor tarihinin en ağır davasını çözmek için uğraştım. Bir kez daha söylüyum. Büyük bir çaba gösterdik. Karşılığı ne oldu? Tüm bunların karşısında hedef gösterilip hain ilan edildik. Yüzlerce tahdit telefonları aldım. Ne yaptım? Bu sorunun cevabını hala arıyorum.


Süreçten 1 Gün Sonra UEFA Bir Mektup Yolladı Ve Hassasiyetlerini Dile Getirdiler. 

Fırsat 1 Kere Değil 3 Kere Fenerbahçe Yönetici'lerinin Eline Geçti. 3 Kere De Ellerinin Tersi İle İttiler.

1. FIRSAT

Fenerbahçe yöneticilerine "Şampiyonlar Ligi'ne gitmeyin" dedim. Aynı gün bunu basın toplantısında da özellikle söyledim. Bu kez UEFA'dan çok hassas bir mesaj geldi. Bu mektup sonrasında Fenerbahçeli yönetilerle paylaştım. Kendilerinden acilen karar vermesini istedim. Yöneticilerden biri kalkarak "Şimdi gidip yötimi toplayıp gitmiyoruz karaını alıyoruz" dedi. Ben Türkiye'yi riske edemezdim. Biz de kararımızı verdik ve katılmıyor dedik. Bir TV programına katıldım ve Trabzonspor'un gittiğini öğrendim. Bize sorulsaydı biz Bursaspor'u önerirdik. Bir yönetici programa bağlanıp beni suçladı.


2. FIRSAT
Fenerbahçe kendisi 'biz gelmiyoruz' diyebilirdi. Ben o sene gönderseydim de UEFA o sene Fenerbahçe'yi almayacaktı. Hem de Milli Takımı 3-5, Fenerbahçe'ye de 8 yıl vereceklerdi. Fenerbahçe'yi aldığım kararlarla ben kurtardım. Bundan sona beni suçladılar. Beni hain durumuna düşürmeye çalıştılar. Bugün bakında UEFA'nın dediklerinin çıktığını gördük. İnsanları yanıltıyorlar. Bu sene de oldu. CAS ne derse desin Avrupa'ya gideceğiz dediler ama durum ortada.

 
58. MADDE
Şimdi herkese soruyorum. O gün bu istenilenler olsaydı. Fenerbahçe Yönetimi kişileri kurtarmak için değil de Fenerbahçe'yi kurtarmak için hareket etseydi şu anda hangi noktada olurduk...  Geçen hafta Fenerbahçe Başkanı '58. madde değişsin demedik' dedi. Ama gerçek böyle mi? Kulüpler Birliği imza ile bize başvurdu. O gün Hürriyet Gazetesi'nde büyük puntolarla çıkan haberde ne diyorlar. Ondan sonra da 58. madde değişemez diyorlar. Neden? Çünkü 106 yıllık kulüp için değil kulübü bu hale getirenlerin menfaatleri için çalışıyorlar. Porto, Juve ve Milan örnekleri verildi. Bunlar 2006 öncesinde oldu. 2006'da Platini geldi ve '0 tolerans' dedi. Bahsettiğim fırsatlardan biri kullanılsaydı Fenerbahçe Kulübü bu damgayı yemeyecekti.


"O PAZARLIKLARDA BEN YOKTUM"
Bugün haklı çıkmanın maalesef üzüntüsünü yaşıyorum. O gün tablo çok netti. Dava konusunda 'bu dava namus davamız' diyenler kendilerine sorduğumda 'başka çaremiz yok CAS davasını çekmek zorundayız' dediler. UEFA'dan randevu istediler alamadılar, benden rica ettiler ben aldım görüştüler. Yapılan pazarlıkta ne ben ne de TFF yetkilisi vardır. O pazarlıkta 3 yönetici bir de televizyon televizyon dolaşan avukat vardı.  Yaşananlar benim dönemimde oldu, randevuyu ben aldım.


FENERBAHÇENİN MADDİ ZARARINI ÖDEYECEKLER
Fenerbahçe Yönetim Kurulu zararı tazmin etmek zorunda. En geç 2 Kasım'a kadar ödeme planı sunmak zorundalar. Kongre Üyesi olarak bugün başlatıyorum. Toplam 135 milyon Euro yapıyor, bu kendi tespitleri. Burada da kandırma varsa pazarlık yapabilirim. Bu bedeli tazmin edebileceklerine inanıyorum. Hukuk kurallarını iyi bildiklerini iyi biliyorum. Her bir Kurul üyesi müşterek borçludur. Bu da yasa önünde zorunluluktur. Fenerbahçe'ye bu lekeyi sürenler bunu tazmin etmek zorundadırlar.


HERKES HADDİNİ BİLECEK
Olağanüstü seçim 2 ay sonra olur mu? 20 gün ya da 30 günde olur. Biz 2 ay sonraya süreç belirleyip rekora imza atmış durumdayız. İnanıyorum ki bu süreçte birçok başkan adayı çıkacaktır. Ancak unutmayın Fenerbahçe kimsenin vesayetinde değildir, kimse bu kulübün sahibi değildir. Herkes haddini bilmelidir. Ana sorun seçim değil, zihniyettir. 25 yılını bu kulübe vermiş biri olarak konuşuyorum.

Dünyada milyonlarca taraftarı olan başka bir kuruluş var mıdır.?

Bakkal gibi yönetilen böyle başka kuruluş var mıdır.? Fenerbahçe kurumsaldır diyen biri var mı aranızda.?

Bunu yapmaya kimin hakkı olabilir.?

Böyle mi dünya kulübü olacağız.?

Çok açık bir çağrı yapıyorum. Yeni yapılanma yapılmalıdır. Böyle büyük taraftar bu yaşananları hak etmiyor.

Dünya değişiyor, alışkanlıklar değişiyor.

Değişmeyen tek şey Fenerbahçe'deki kaos. Yeter artık, hep mi sizin dışınızdakiler suçlu.?

Artık dünya kulübü yoluna girmeliyiz.


ADAY DEĞİLİM AMA... VESAYETÇİ ÇIKARSA.!
Ben her zaman Fenerbahçe Başkanı olmak istediğini söyledim. Bugün açıklıyorum; 2 Kasım'da yapılacak seçime aday değilim. Şayet, bu yönetim aday olursa ya da emanetçi birini aday yaparlarsa adaylığımı gözden geçiririm.


SORULAR VE CEVAPLAR

- Herkes iyi niyetli olsa işler çok rahat çözülebilirdi. Toplanıyoruz anlaşıyoruz. Yönetici 1 gün sonra başka açıklamalar yapıyor. Bazı kişi ve kurumlar kendi çıkarları nedeniyle o süreci sabote ettiler.
- Durum vahim değil mi? Birçok yönetici hapis yattı. Yıllarca ceza aldılar. Benim etik anlayışım mı farklı? 1 gün bile hapis yatmak benim için vahim.
- Şenes bey UEFA ve FIFA'da çok etkili bir isim. Bize çok destek oldu. Hiçbir yanlış hareketini görmedim. Şenes bey bana göre Türk futbolu açısından çok önemli bir mevkiide.
- Görevimden kendim ayrıldım. Sabah eşime söyledim. Ben bugün istifa edeceğim diye. Gündüz de basın toplantısı ile istifa ettim. 26 Ocak'taki toplantıda beni güven tazelemeye davet ettiler, belli ki anlaşmışlar. Ben hemen görevi bıraktım. Bazı insanlar koltuklarına yapışmışlar.
- Sportif süreç bitmiştir. CAS kararı kesin karardır. Bunu herkes kabul etsin. İnsanları yanıltmayın. Yargıtay'daki dava kişileri ilgilendirir. Orada aklanmaları sportif sonucu değiştirmez. 


- Bu sabah Fenerbahçe Yöneticisi bir yerde konuştu. 30 Ağustos'ta resepsiyonda herkesin içerisinde sen olmasaydın Fenerbahçe 10 Temmuz'da Bank Asya Ligi'ndeydi. Biz senin sayende bugün buradayız diyen kişi bugün farklı konuşuyor. Lütfen samimi olalım, iki yüzlülük yapmayalım. Gerçekler ortada, tarih de bu gerçekleri yazacak.
- Lutfi Arıboğan uzun süredir TFF'de. Arıboğan, TFF'nin hafızası olmuş artık. Yıllarca genel sekreterlik yaptı. İlhan Helvacı ben geldiğimde TFF'nin baş hukuk müşaviriydi. Ebru Köksal, Ali Şen konuşma yaparken "Çok değerli birisi var, Avrupa Kulüpler Birliği'nin Yönetim Kurulu'nda" demiştir. Ben de TFF'ye alınca beni tebrik etti. Ali Koç, beni tebrik etti. 


- Polis fezlekelerinin gönderildiği söyleniyor. Geçen TV'ye çıkan biri
"Ben Ebru Köksal ile görüştüm, üstlerinin talimatıyla bunları göndermiş" diyor. El insaf arkadaşlar. İnsanlar biraz utanmalı. Fenerbahçe yöneticisine sordum "Benimle neden uğraşıyorsunuz" dedim. "Tek ciddi rakip sensin" dediler. Bu işi uzatmanın kimseye faydası yok.
- Biz o seneyi yok saymak istedim. 
- Çok şey yapacaktık. Ben geldiğimde şunu yaptım. 1000 TL'nin üzerindeki tüm harcamalar benim imzamdan geçecek dedim. Türkiye'de alt yapılara önem verdik. Ben geldiğimde kasada para yoktu, ben giderken 39 milyon TL vardı. Biz büyük bir bela ile uğraşırken bunlarla da uğraştım.
- Eğer bunun siyasi bir olay olduğu ortaya çıkarsa Aziz Yıldırım'a yapılacak iade-i itibarin ilk savunucusu ben olacağım.
- Benim olduğum yerde benim kulübüme zarar verilebilir mi?
- Genel Kurul'da yöneticiler benş eleştirdi, beni istifaya davet ettiler. Ali Koç, Fenerbahçe için nasıl çalıştığımıen iyi bilen insandır. 
- Ben bu süreç boyunca samimi oldum ama karşımdakiler içten olmadı.

 

Ökkeş Bölükbaşı,  İstanbul Ağustos.2013

http://www.medyagunebakis.com/ okkesb@telmar.net,

https://twitter.com/okkesb - Email: okkesb61@gmail.com

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi

MEDYAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

 

Kimden: Mehmet Ali Aydınlar

Kime:

Tarih: 18 Eylül 2013 -17.53

Konu: Katılımınız için teşekkür ederim

Sayın Ökkeş Bölükbaşı,

Bugün gerçekleştirmiş olduğum toplantıda bahsettiğim gibi, futbolumuz 2011 yılında Türkiye’nin gündemine oturan çok önemli olaylar yaşadı.

TFF Başkanlığına seçilmemden hemen sonra spor tarihimiz adına çok önemli gelişmelerin yaşandığı bu sürece sizler de bizzat tanık oldunuz. Gelmiş olduğumuz noktada sportif sürecin bitmesi nedeniyle, gerçek belgelerden yola çıkarak sizlerin aracılığıyla kamuoyunu bilgilendirmek istedim.

Toplantının sonuna doğru yaşadığım duygusal anlar nedeniyle sizlere veda edemeden ayrılmak zorunda kaldım. Yaşadığım hassasiyeti anlayışla karşılayacağınızı umar, düzenlediğimiz bu toplantıya katılımınızdan dolayı çok teşekkür ederim.

Türk sporseverlerinin de yakından ilgilendiği bu sürece dair yönelttiğiniz sorular ve kamuoyunu bilgilendirmek adına gösterdiğiniz hassasiyet için de ayrıca teşekkür ederim. Saygılarımla,  Mehmet Ali Aydınlar

 

Ökkeş Bölükbaşı,  İstanbul Ağustos.2013

http://www.medyagunebakis.com/ okkesb@telmar.net,

https://twitter.com/okkesb - Email: okkesb61@gmail.com

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi

MEDYAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

 

FENERBAHÇE AYDINLARI YANITLADI

Fenerbahçe Kulübü Resmi İnternet Sitesinden Mehmet Ali Aydınlar'a Basın Toplantısında Yaptığı Açıklamalara Karşılık Verdi.

"18 Eylül 2013 tarihinde Sayın Mehmet Ali Aydınlar tarafından yapılan değerlendirme toplantısında Kulübümüz, Başkanımız, Yöneticilerimiz ve Camiamıza yönelik bir takım görüş ve ifadelere yer verilmesi nedeniyle bu açıklamayı yapma gereği doğmuştur.
Öncelikle Belirtmek İsteriz Ki;
Sayın Aydınlar’ın açıklamalarının, 3 Temmuz sürecinin anlaşılması, anlatılması ve açıklanması açısından
yüksek önem ve değere haiz olduğu konusunda hiçbir şüphemiz bulunmamaktadır.
Gelinen Noktada;
Sayın Aydınlar’ın açıklamaları, Kulübümüzün 3 Temmuz 2011’den bu yana ki tüm argüman ve tezlerini teyit etmekle birlikte haklılığımızın da itirafı olarak tarihteki yerini almıştır.
Bununla birlikte toplantıda yer verilen sorular ve konular, kulübümüzün ve camiamızın beklentilerini karşılamaktan oldukça uzaktır.
Bu Nedenle Sayın Aydınlar’a Çağrımız;
5 Ekim 2013 tarihinde yapılacak Fenerbahçe Spor Kulübü 
Yüksek Divan Kurulu’na katılarak camiamızın sorularına ve ilgili konulara açıklık getirmesidir.
Sayın Aydınlar’ın, Divan Kurulumuza hak ettiği değeri vermemesi halinde ise kendisine bir diğer çağrımız;
Yüksek Divan Kurulu Toplantısının hemen ardından medyanın tamamına açık olmak kaydıyla, Sayın Aydınlar’ın açıklamalarında adı geçen tüm kişilerin ve danışmanlarının da katılımıyla, sorulamayan sorulara ve değinilemeyen konulara, kamuoyu önünde açıklık getirilmesi yönündedir.
Bir Diğer Çağrımız Da Yazılı Ve Görsel Medyaya Yöneliktir;
Başkanımızın; yaşanabilecek en büyük acıyı yaşayan ve acısı acımız olan Sayın Aydınlar’ın bu acısını hafifletmek amacıyla voleybol şubesi sorumluluğuna getirilme ifadesini çarpıtarak kamuoyunu servis etmek her şeyden önce Sayın Aydınlar’a yapılan bir haksızlıktır.
Ve öncelikle bizim buna müsaade etmeyeceğimiz hususu, herkes tarafından bilinmelidir.
Bununla birlikte çok hassas ve acılarla dolu birtakım olayların, sürekli olarak deforme edilerek topluma sunulmasına ve Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım’a bu şekilde haksızlık yapılmasına da asla müsaade etmeyeceğimizi, kamuoyunun bilgisine sunarız."

 

Ökkeş Bölükbaşı,  İstanbul Ağustos.2013

http://www.medyagunebakis.com/ okkesb@telmar.net,

https://twitter.com/okkesb - Email: okkesb61@gmail.com

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi

MEDYAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

okkesb@gmail.com, okkesb@hotmail.com, okkesb@mynet.com

info@medyagunebakis.com - okkesb@medyagunebakis.com

GSM: 0507 607 87 61 - 0532. 357 72 29 - 0532. 213 52 30

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul Ağustos.2013 

Diğer Haberler

  • BİR ÖLÜM & BİR ÖYKÜ & HALNAME
  • 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ DENİLİNCE.!
  • 10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA GÜNÜ VE HAFTASI
  • *AYNI FAY ÜZERİNDE BU BÜYÜKLÜKTE DEPREM OLMADI*
  • THE WORLD RALLİES İN THE FACE OF DİSASTER
  • ABD SAVAŞ GEMİSİ USS NİTZE İSTANBUL BOĞAZI'NDA
  • İSTANBUL’UN BÜTÇESİ EMİN ELLERDE
  • YENİLENEN YEREBATAN SARNICI TÖRENLE AÇILDI
  • KIBRISTA NELER OLUYOR.?
  • Kahvaltıya Atılan İmza:*BALIKESİR*
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP