MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN

İŞÇİLERİMİZİN, AİLELERİNİN, MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN...

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN

SON DAKİKA.. ŞEHİT SAYISI.. 274

Eyy İnsanlık Neredesin.?.!

Kömür Ocağından Yaralı Olarak Çıkarılıp Cankurtarana Bindirilmek İstenen İşçi Ambulans Kirlenmesin Diye Ayakkabısını Çıkartmak İstedi.!

Eyy İnsanlık Neredesin.?.!

Eyy İnsanlık Neredesin.?.!

Ocaktan Çıkarılan İlk Yaralılardan Biri; İçeride Bin Kişi Var Dedi.

Ölü Sayısı 300’e yakın Diğer 700 Kişiler Kim. Kayıt Dışı mı.?.!

Eyy İnsanlık Neredesin.?.!

MERAK EDİLEN SORU ‘İÇERİDE KAÇ KİŞİ VAR.?

MADEN FACİASINDA GAZETE MANŞETLERİ

18 SAAT SONRA GELEN UMUT

ÖLÜM MADENİNDEN BÖYLE KURTULAMADILAR

SOMA’DAKİ MADEN FACİASINDA YANIT BEKLEYEN SORULAR.!

ORHAN KURAL: KARBONMONOKSİTTEN ÖLÜM GÜZEL ÖLÜMDÜR

SİYASETÇİ VE ÜNLÜLERDEN SOMA FACİASI İÇİN AKP'YE TEPKİ.!

SOMA'DAKİ YANGINLA İLGİLİ ÖNEMLİ İDDİA

MADENCİ MADENDE MAHSUR TAYYİP ŞOV PEŞİNDE

MADEN FACİASINI DUYDU, KONSERİ YARIDA KESTİ.!

AKP’Lİ BURHAN KUZU’DAN ŞOK TWEETLER

METİN FEYZİOĞLU'NDAN SOMA AÇIKLAMASI

MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI CENGİZ ERGÜN: SOMA’DA 157 ÖLÜ VAR

TGB, SOMA İÇİN NÖBETTE

AFAD ÖLÜLERİ Mİ KAÇIRIYOR.?

ŞAMİL TAYYAR’DAN ÇILDIRTAN AÇIKLAMA.!

KURTULAN İŞÇİ: İÇERDE SAĞ YOK 

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Mayıs.2014 - okkesb@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ - okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Mayıs.2014 - okkesb@gmail.com,

AKP Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş ise önce NTV'ye yaptığı açıklamada yangında ölen işçi sayısının 20 olduğunu öne sürdü. Muzaffer Yurttaş daha sonra Ulusal Kanal'a yaptığı açıklamada, 20 ölü açıklamasının yanlış olduğunu söyledi. Yurttaş, 4 ölü ve biri ağır olmak üzere 17 yaralı olduğunu söyledi.

TEMİZ HAVA VERİLİYOR

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu an ölen işçi sayısı hakkında kesin bir rakam veremeyeceklerini, Soma'ya giderek olay yerinde incelemeye yapacağını belirti. Bakan Yıldız ayrıca göçüğün altına temiz hava verildiğini söyledi.

MADEN-İŞ’TEN AÇIKLAMA

Maden İşçileri Sendikası(Maden-İş) Genel Başkanı Nurettin Akçul ise yangında ölen işçi sayısını 5 olarak açıkladı. Nurettin Akçul, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Bilinen ölü sayısı 5 şu ana kadar. Yer altında yüzün üzerinde arkadaşımız var. Vardiya değişimi sırasında oluyor olay. Elektrik trafosu patlaması, bu yangına sebep olmuştur. Göçük vardır. Durum iç açıcı değil.Bütün tedbirler alınmış durumda. Ambulanslar oraya yığılmış durumda.

Yerin altı tabi göremiyorsunuz, sonucunu hakikaten merak ediyoruz. Şu anda yer üstünden olduğu kısım, 200 metrenin altında ama iki kilometre falan yol yürüyüp öyle yürüyorlar. 1-2 kilometre arasındaki arkadaşlar yer altındalar. Haberalınamayan arkadaşlarımızda onlar. Ülkemiz dünya birincisi bu konuda. Her ne kadar da bunları dillendirsek de alınan tedbirler buna yetmiyor. Bir trafo nelere mal oluyor. Özellikle bu firma bu konuda çok duyarlı bir firmaydı. Ben de çok üzgünüm bu manada. Kesin bilgilere sahip olmadığımız için bir şey diyemiyorum."

AKP ÖNERGEYİ REDDETMİŞTİ

Soma'da 300 işçinin mahsur kaldığı ve ard arda ölüm haberlerinin geldiği kazada 4 işçinin hayatını kaybettiği, 17 işçinin yaralandığı haberini AKP'nin Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş verdi. Oysa Yurttaş çok değil iki hafta önce TBMM'de yaptığı konuşmada Soma'da maden kazalarıyla ilgili araştırma önergesine karşı çıkmıştı. 29 Nisan'daki o konuşmasında AKP'li Yurttaş, "Soma'daki firmalar, iş kazalarını önlemek için mevzuatın istediği tüm önlemleri almasına rağmen işin doğası gereği tehlikeli ve ağır işlerde zaman zaman istenmeyen kazalar olmaktadır" ifadesini kullanmıştı.

TBMM Twitter hesabından önergeyi böyle duyurulmuştu:

GENELKURMAY'DAN KURTARMA TİMİ

Genelkurmay Başkanlığı, 15 uzmandan oluşan bir arama kurtarma ekibini Soma'ya yönlendirdi.

GÜL'DEN SEFERBERLİK TALİMATI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Manisa Valisi Abdurrahman Savaş ile yangın hakkında görüşüt. Abdullah Gül, Abdurrahman Savaş'a devletin tüm imkânlarının seferber edilmesi talimatını verdi.

İŞLETMENİN AÇIKLAMASI

Manisa Soma'da gerçekleşen elim kazayla ilgili Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. tarafından basın açıklaması yapıldı.

Yapılan açıklamada, patlamaya ilişkin inceleme ve araştırma yapıldığı belirtilerek, "Manisa Soma'da bulunan kömür ocağımızda trafo patlaması nedeniyle çıkan yangın sonucu elim bir kaza yaşanmıştır. Alınan en yüksek ve sürekli denetim altında olan tedbirlere rağmen yaşanan kaza sonrasında anında müdahale gerçekleştirilmiştir. Kazanın nasıl gerçekleştiğine dair inceleme ve araştırmalar başlatılmıştır ama birinci önceliğimiz içerideki çalışanlarımızın bir an önce sağ salim kurtarılması; sevenlerine, ailelerine ve bizlere kavuşturulması yönündedir. Yaşanan tüm gelişmeler an be an kamuoyu ile tarafımızdan paylaşılacaktır. Bu elim kazada ne yazık ki hayatını kaybeden çalışanlarımız olmuştur. Vefat eden çalışanlarımıza Allah'tan rahmet, milletimize ve ailelerine başsağlığı ve sabırlar dileriz" ifadelerine yer verildi.

FUTBOL KULÜPLERİNDEN AÇIKLAMALAR

Galatasaray Kulübü, Soma'daki bir kömür ocağında meydana gelen patlamada hayatını kaybeden yurttaşlarımız için başsağlığı mesajı yayınladı.

Mesajda şu ifadeler yer aldı:

"Soma'daki bir kömür ocağında meydana gelen patlama nedeniyle 3 yurttaşımızın hayatını kaybettiğini, çok sayıda yurttaşımızın da madende mahsur kaldığını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz.

Müessif kazada hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı dilerken, yaralı vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, kurtarma çalışmalarının sevindirici haberlerle tamamlanmasını yürekten temenni ediyoruz."

Fenerbahçe Kulübü, de Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki maden faciasıyla ilgili "Milletimizin başı sağolsun" başlıklı mesaj yayınladı.

Mesajda şu ifadeler yer aldı:

"Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki kömür madeninde trafo patlaması nedeniyle çıkan yangın sonrasında bazı madencilerimizin hayatını kaybettiğini ve bazılarının ise mahsur kaldığı haberini üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız.

Şehit olan madencilerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dilerken, mahsur durumda bulunan madencilerimizin ise bir an önce sağ salim kurtulmasını temenni ederiz."

AFAD'DAN AÇIKLAMA

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD), faciayla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada facia sonucu 17 işçinin hayatını kaybettiği, 11 işçinin yaralandığı, 200'ün üzerinde işçinin de madende mahsur kaldığı belirtildi.

ŞAHİN MENGÜ'DEN DEĞERLENDİRME

Eski CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü, Manisa'nın Soma ilçesindeki madende yaşanan facia ile ilgili Aydınlık'a değerlendirmelerde bulundu. Şahin Mengü, yaşanan facianın özelleştirme politikalarının sonucu olduğunu söyledi. Mengü, "Türk madencisinin çalışma koşullarını en acı bir şekilde ortaya koyan bir olay. Türk işçisini özelleştirmeye terk edenler bunun sorumlusudur. Ölü sayısının artması olası, Bir insan olarak, eski bir Manisa milletvekili olarak üzgünüm" şeklinde konuştu.

ÇALIŞMALARA ARA VERİLDİ

Soma'da arama ve kurtarma çalışmaları sürerken zaman zaman korbondioksit oranın yükselmesi ve bazı yerlerde duman yükselmesi yüzünden ekipler dışarı çıkarıldı.

Madendeki dumanı tahliye etmek için oksijen verilirken, kurtarma çalışmalarına 02.30 sularında ara verildi. Oksijen seviyesinin yükselmesinin ardından ekiplerin yeniden madene gireceği bildirildi.

ÇALIŞMALAR TEKRAR BAŞLADI

Bir saatlik aranın ardından 03.30'da arama-kurtarma çalışmalarına yeniden başlandı.

Çarşamba, 14 Mayıs 2014 - 15.18

NOT: Fotoğraflar Soma Şirketinin 1.Levent'teki Merkezinin önündeki gösteriden...

 

           

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Mayıs.2014 - okkesb@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ - okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Mayıs.2014 - okkesb@gmail.com,

  

AKP SOMA ARAŞTIRMA ÖNERGESİNİ REDDETTİ

20 Gün Önce CHP Manisa Milletvekilinin Soma İçin Verdiği Önerge AKP Oyları İle Reddedilmişti..

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Soma Kömür İşletmeleri Dosyasına 'Meclis’in hatta DDK’nın El Koyması Gerekiyor' Dedi

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Soma’da birçok iş güvenliği ihlali olduğunu belirterek, 20 gün önce verdikleri meclis araştırma önergesinin reddedildiğini belirterek, “Her gün işçi hayatının tehdit altında olduğuyla ilgili ihbarlar alıyoruz. Bu kadar ağır bedel ödedikten sonra olmamalıydı” dedi.

Özel, “Meclis’in hatta DDK’nın el koyması gerekiyor. Biz Manisa milletvekilleri olarak bıktık madenci cenazesine gitmeye. Bu acıya ne bizim ne ailelerin yürekleri dayanmıyor” dedi.

Öte yandan, patlamanın gerçekleştiği Soma A.Ş. madeninde örgütlü Maden-iş Sendikası’nın Genel Sekreteri Vedat Ünal, “Bu maden iş güvenliği bakımından, diğer şartlar bakımından önemli bir yer” dedi.

CNN Türk televizyonunda yayımlanan 5N1K programında Cüneyt Özdemir’e konuşan Özgür Özel ve Vedat Ünal’ın konuşmalarından satır başları şöyle:

‘AKP Oyları İle Soruşturma Komisyonu Önergesi Talebimiz Reddedildi’

“Soma’da gün geçmiyor ki yaralanma olmasın, iç güvenlik ihlali gelmesin. Bizim Soma’daki madenler hakkında verdiğimiz soru önergelerine Sayın Çelik verdiği cevapta,  2005’ten 2012’e kadar, 7-8 kontrol yapıldığını, onlarca sorun noktası bulunduğu ama bu konuda bir şey yapılmadı.

MHP ve BDP bu önergeyi destekledi. AKP Manisa milletvekili bu konuda çıktı, ‘devlet bu konuda güçlüdür’ dedi. Ve ve AKP oyları ile bu soruşturma komisyonu önergesi talebimiz reddedildi.”

'20 Gün Önce Meclis Araştırma Önergemiz Reddedildi'

“Bizim 23 Ekim tarihinde, 60 vekilin imzasıyla 20 gün önce reddedilen meclis araştırma önergemiz vardı. Her ay üç ayda bir ölümlü ve yaralamalı kazalar oluyor. 10 kez üst üste kaza yaşandıktan sonra en son kapatılmıştı. Onlarca cezaya rağmen bunlar önlenemiyor. Benim hazırladığım meclis komisyonu kurulması önerisinde, Soma’daki kazaların mercek altına alınmasını önerdik. MHP ve BDP’nin desteği aldık. 20 gün önce maalesef reddedildi. Bu noktaya geleceği dünden belliydi.”

‘Bıktık Artık Cenazeye Gitmeye’

“Her gün işçi hayatının tehdit altında olduğuyla ilgili ihbarlar alıyoruz. Bu kadar ağır bedel ödedikten sonra olmamalıydı. Meclis’in hatta DDK’nın el koyması gerekiyor. Biz Manisa milletvekilleri olarak bıktık madenci cenazesine gitmeye. Bu acıya ne bizim ne ailelerin yürekleri dayanmıyor. “

Maden-İş Sendikası: İş Güvenliği Bakımından Önemli Bir Yer

Maden-iş Sendikası’nın Genel Sekreteri Vedat Ünal şunları söyledi:

“Türk-İş’e bağlı bir sendikayız. Örgütlü olduğumuz bir işyeri kazanın olduğu yer.

Bu maden babalarımızın emekli olduğu, 7 - 8 yıl önce özelleştirilen bir maden ocağı. İş güvenliği bakımından, diğer şartlar bakımından önemli bir yer. Bu tabi ki iş kazalarının yoğun yaşandığı bir yer.

Arkadaşlarımız teker teker çıkartmaya çalışıyorlar arkadaşlarımızı.

Elektrik patlaması olduysa, sanırım o da yangına çevirmiş olabilir.“

 

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul Mayıs.2014 - okkesb@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/  - okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,

MEDYAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul Mayıs.2014 - okkesb@gmail.com, 

" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen>

Diğer Haberler

  • BİR ÖLÜM & BİR ÖYKÜ & HALNAME
  • 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ DENİLİNCE.!
  • 10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA GÜNÜ VE HAFTASI
  • *AYNI FAY ÜZERİNDE BU BÜYÜKLÜKTE DEPREM OLMADI*
  • THE WORLD RALLİES İN THE FACE OF DİSASTER
  • ABD SAVAŞ GEMİSİ USS NİTZE İSTANBUL BOĞAZI'NDA
  • İSTANBUL’UN BÜTÇESİ EMİN ELLERDE
  • YENİLENEN YEREBATAN SARNICI TÖRENLE AÇILDI
  • KIBRISTA NELER OLUYOR.?
  • Kahvaltıya Atılan İmza:*BALIKESİR*
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP