ŞİKECİLER VE DESTEKÇİLERİNE BOMBARDIMAN

1967 Trabzonsporlular Derneği Başkanı Alaattin Hatayoğlu; Trabzonspor’un 2010- 2011 Şampiyonluğu Ve 3 Yıldır Devam Eden Şike Süreci Hakkında Önemli Açıklamalar Yaptı.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

ŞİKECİLER VE DESTEKÇİLERİNE BOMBARDIMAN

1967 Trabzonsporlular Derneği Başkanı Alaattin Hatayoğlu; Trabzonspor’un 2010- 2011 Şampiyonluğu Ve 3 Yıldır Devam Eden Şike Süreci Hakkında Önemli Açıklamalar Yaptı.

ADALET EMEK HIRSIZLARI LEHİNDE

Şike Yargı sürecinde İktidarın - Muhalefetin objektif olmadığını Trabzonspor un haklılığını görmezden geldiklerini, emek hırsızları lehine adaletsiz yaklaşımlarda bulundukları söyledi.

İftar yemeğine katılan BİK başkanı Mehmet Atalay'a bakarak uzun bir konuşma yapan Hatayoğlu, tarafının Trabzonspor olduğunu, Trabzonspor’u temsil edemeyen kişileri dün olduğu gibi bugünde eleştiriyoruz, yarında eleştireceğiz, Bunu yapmayacak olsak ne işimiz var burada, derneği kapatır gider evimde otururum dedi.

3 Temmuz’da başlayan ve Trabzonspor’un gündemini 3 yıldır meşgul eden şike olayından bahsetti.

1967 Trabzonsporlular  derneğinin her yıl geleneksel olarak düzenlemiş  olduğu iftar  programında katılım yoğundu. Trabzonspor’un eski başkan Mustafa Günaydın, eski asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu, eski yönetici Erdal Atalay, Ufuk Bozoğlu ve Temel Soyyiğit, basın ilan kurum başkanı Mehmet Atalay, Trabzonspor’un efsane futbolcusu Ali kemal Denizci, TFF yönetici Taylan Üner, TÜFAD başkanı Rıza Çavuşoğlu çok  sayıda değerli  bürokrat ve iş adamlarının ve basın mensuplarının katıldığı  gecenin sunuculuğunu editör spor program yapımcısı Meyil Alim’in yaptığı  Gecenin açılış konuşmasını 1967 Trabzonsporlular dernek başkanı  Alaattin Hatayoğlu yaptı

Geleneksel İftar (2014) Yemeğinde Başkan Hatayoğlu Esti Gürledi 

Şike Sürecini Akamete Uğratan Başbakan’dır

Türkiye Cumhuriyeti başbakan, 3 Temmuz sürecinde Kırkpınar yağlı güreşleri organizasyonunda söylemiş olduğu “Şike yapan kurum ve kişiler birbirinden ayrılsın” sözlerinden sonra şike süreci başlamıştır.

O dönemde Trabzonspor’un başkanına ve asbaşkanına şike operasyonu başlatıldı. Ancak şikeyi yapan kurum ve kişiler hakkında herhangi bir yaptırım olmadı.

O dönemin Federasyon başkanı Mehmet Ali Aydınlar, yapılan operasyonlar ardından “bu işin içerisinde Trabzonspor’da varmış. Bu iş daha da çok uzayacak” söylemleriyle olayları manipüle etme yolunu izledi. Sportif anlamda şike yaptığı kanıtlanmış kulüplere hiçbir yaptırım olmazken Trabzonspor kulüp başkanları ve yöneticilerine operasyonlar düzenlenip Trabzonspor’u şike olayı içerisine dahil edilmeye çalışıldı.  Bu olayların neticesinde Trabzonspor hem sportif yetkililer hem de yargı karşısında aklanıp temiz olduğu ortaya çıkmıştır.

Fenerbahçe, Beşiktaş, Sivasspor ve Eskişehirspor kulüp başkanları, yöneticileri ve teknik heyetlerinin, şike yapmış olduğu somut olarak kanıtlanmışken halen Türk futbolunun başında bulunmaları Türk Futbolu için utanç verici bir durumdur. Avrupa’yı Her Anlamda Örnek Alıyoruz

Avrupa’da adı şikeye karışan isimlere kendi ülkelerinde çalışmalarına izin verilmemesine rağmen transfer edilip Türkiye’de kulüplerin başlarına getirilip her birine görev verildi. Hector Coper, Daum, gibi isimler Avrupa’da futbol ve spor hayatından uzaklaştırılmasına rağmen Türkiye’de teknik direktörlük hayatlarına devam edebildiler. Bu utanç verici durum onların değil bizim ayıbımızdır.

Türkiye’de Yargıtay, UEFA ve CAS tarafından şike yaptığı onaylanmış olan kişilerin halen Türk futbolu içerisinde aktif görev yapıyor olmaları Türkiye için büyük bir ayıptır.  

Aziz yıldırım, Yıldırım Demirören gibi isimler şike olayının baş zanlıları olarak yargılanması gereken isimlerken bugün bir tanesi Türk Futbolunu yöneten isimdir.

Yıldırım Demirören gibi şike yaptığı kesinleşmiş bir kulübün başkanı iken bugün Türk Futbolunun başında olması Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Futbolu adına utanç verici bir durumdur ve bu durum tarihin kara sayfalarında yerini mutlak ve mutlak alacaktır.

Şenol Güneş’in “Türkiye Cumhuriyetini yönetenlerin ve Türk futbolunu yönetenlerin adaletine inanmıyorum” sözlerinin gerçekliğinden bahsetti.

Türk futbolu şu anda olmaması gereken bir noktadır ve bu durumun tek sorumlusu siyasettir.

Trabzonspor’un eski ve mevcut başkanın şike konusundaki yanlışlarından siyasete yakınlığından ve şike sürecinde izlenmesi gereken konulara da değindi.

Trabzonspor’un mevcut başkanı Hacıosmanoğlu’nun “başbakan şikeye karışmamıştır” sözünün şike ile mücadelesinde ne kadar samimiyetsiz olduğunun göstergesidir.

Sadece taraftarın  gazını almak için bulunduğu söylemlerle aslında şike sürecindeki tutumunun göstermelik olduğunu ifade etti.

Mahmut Uslu “Başbakan söz verdi Aziz yıldırım tutuklanmayacak yeniden yargılanacak”  Şeytan lakaplı Rıdvan Dilmen “Şike sürecinde başbakan en büyük  Fenerbahçelidir”  UEFA genel sekreteri  İnfantino “şike yapan takımları Türk hükümeti kurtarmak için olağanüstü çaba sarf etmektedir”  bu söylemler Hacıosmanoğlu’na bir şey ifade etmiyor mu.?

 

Kupamızı verdirmeyen  başbakandır. Hacıosmanoğlu çok yürekli ise mahkeme kararı Yargıtay onayı, UEFA ceza kararı, CAS onayı, alıp başbakan’ın huzuruna çıkıp kupayı başkandan istemelidir…

Trabzonspor’un siyasetten uzak durması gerektiğini ve şike süreci kapsamında yapılması gerekenlerin bir an önce yapılması gerektiğini.  Yüz binler, ya da milyonlar ile birlik ve beraberliği sağlayıp Türk Futbolunun temizlenmesi adına bir yürüyüşün en kısa zamanda yapılmasını dile getirerek konuşmasına son verdi.

 

TS 1967 DERNEĞİ İFTARI - Temmuz,2014

http://youtu.be/FB1Ll2WYs1Q

 

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Temmuz.2014 - okkesb@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ - okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Temmuz.2014 - okkesb@gmail.com,

 

 

.

Diğer Haberler

  • BİR ÖLÜM & BİR ÖYKÜ & HALNAME
  • 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ DENİLİNCE.!
  • 10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA GÜNÜ VE HAFTASI
  • *AYNI FAY ÜZERİNDE BU BÜYÜKLÜKTE DEPREM OLMADI*
  • THE WORLD RALLİES İN THE FACE OF DİSASTER
  • ABD SAVAŞ GEMİSİ USS NİTZE İSTANBUL BOĞAZI'NDA
  • İSTANBUL’UN BÜTÇESİ EMİN ELLERDE
  • YENİLENEN YEREBATAN SARNICI TÖRENLE AÇILDI
  • KIBRISTA NELER OLUYOR.?
  • Kahvaltıya Atılan İmza:*BALIKESİR*
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP