İşte gerçek 1 Mayıs coşkusu

1 Mayıs kutlamaları İstanbul ve Ankara’da olaylı geçerken yurdun büyük bölümünde sakin, bayram adına yakışır bir şekilde kutlandı. Miting ve çeşitli etkinliklerde biraraya gelen gruplar davul zurna eşliğinde halaylar çekti Yurt genelinde düzenlenen miting ve çeşitli etkinliklerle 1 Mayıs’ı çoşkuyla kutlayanlar çoğunluktaydı.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

www.medyagunebakis.com

Bugün 1.Mayıs

CNN canlı yayınında 2 ekran birden koydular, 

ASİMETRİ yayın yaptılar.

1.Karede "bizim oğlanlar", Taksim' ön sırada kolkola çıkanlar,

2.karede, bizim oğlanları provoke edecek sokak aralarına

Kıstırılmış gençler...

(Kadıköy'e canlı yayın aracı bile koymadılar, onların adı yok)

Taksim'deki görüntülerde MUHTEŞEM ASİMETRİLER VARDI:

Taksim anıtının en önemli simgelerinden Sovyet Kızılordu komutanı Aralof'un ve Atatürk'ün üzerine çıktılar.

Eliyle PKK işareti yapıyorlardı. Ne bir sıkılmış yumruk, ne antikapitalizm ne anti emperyalizm ve sosyalizm, ne Kızılbayrak ve ne de Türk bayrağı(1 tane CHP ninki hariç)....

1 Mayıs'ta Taksim'de emperyalizmle kol kola girmişlerin oraya kadar nasıl getirildiğinin filmini seyrettim.

CNN bu görüntüyü vermek için oradaydı galiba...

MahiyeMORGÜL

 

 

İşte gerçek 1 Mayıs coşkusu

1 Mayıs kutlamaları İstanbul ve Ankara’da olaylı geçerken yurdun büyük  bölümünde sakin, bayram adına yakışır bir şekilde kutlandı. Miting ve çeşitli etkinliklerde biraraya gelen gruplar davul zurna eşliğinde halaylar çekti

Yurt genelinde düzenlenen miting ve çeşitli etkinliklerle 1 Mayıs’ı çoşkuyla kutlayanlar çoğunluktaydı. Şehir meydanlarında biraraya gelen gruplar bayramı davullar, zurnalarla halaylar çekerek, türküler söyleyerek çoşku kutlarken, bayramı zehir eden provokatif amaçlı gruplara da örnek oldu. Türkiye çapında 1 Mayıs kutlamalarından bazıları şöyle:

Başkentte gergin geçti
Başkentte 1 Mayıs kutlamaları Ankara Garı önünde grupların yürüyüşe geçmesiyle başladı. Arama noktalarına gelen Halk Evleri grubu polisle çatıştı. KESK, Türk-İş, TMMOB gibi çeşitli sendikaların öncülüğünde sabah saatlerinden itibaren toplandı. Mitinge katılanlar oluşturulan kortejin ardından saat 13.30 sıralarında mitingin yapılacağı Sıhhiye Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. Sıhhiye Meydanı’na girişte kurulan polis arama noktaları önünde göstericilerle polis arasında arbede yaşandı. Olaylarda biri ağır olmak üzere 15 polis yaralandı.

Şanlıurfa’da işçilere karanfil
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla, Belediyede çalışan işçilere şeker ve karanfil dağıtıldı. Belediye Başkan Yardımcısı Cuma Yılmaz ile Belediye-İş Sendikası iş yeri temsilcileri, sabah saatlerinde Makine İkmal Şefliğine giderek, burada görev yapan işçilere şeker ve karanfil hediye etti. 

Edirne’de coşkulu kutlama
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Edirne’de coşkuyla kutlandı. Selimiye Meydanı’nda toplanan gruplar, konuşmaların ardından müzik eşliğinde halay çekip oyunlar oynadı. Miting olaysız dağıldı.

Davul zurnalı 1 Mayıs
Tokat’ta, 1 Mayıs kutlamalarına katılanlar Cumhuriyet Meydanı’nda halay çekerek eğlendi. Eğitim-Sen öncülüğünde yapılan kutlamalara KESK’e bağlı sendikalar ile bazı siyasi parti temsilcileri katıldı. 

Çanakkale’de sağanak yağmur
1 Mayıs İşçi Bayramı kutlaması, Çanakkale’de sağanak yağmur altında gerçekleştirildi. Yürüyüşe katılan sendika, demokratik kitle örgütleri ve siyasi parti üyeleri, saat 14.00 sıralarında Salı Pazarı civarında bir araya geldi. Ancak aniden bastıran sağanak yağmur, mitinge katılanlar ile emniyet mensuplarına zor anlar yaşattı. Bardaktan boşanırcasına yağan yağmur sebebiyle yürüyüşe katılan yüzlerce kişi yaklaşık 2 kilometre mesafedeki güzergahta sırılsıklam oldu. Cumhuriyet Meydanı’na gelen vatandaşlar tek tek arandı. Sağanak yağmur sebebiyle konuşmalar kısa tutuldu ve kutlama 15 dakikada sona erdi.

Polisten çiçek
Gaziantep’te 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları renkli görüntülere sahne olurken, çevik kuvvet miting temsilcilerine çiçek verdi.

Şarkılar ve türkülerle kutlandı
1 Mayıs, İzmir’de olaysız bir şekilde kutlandı. Alsancak Gündoğdu Meydanı’nda toplanan binlerce işçi, 1 Mayıs’ı şarkılar ve türkülerle kutladı.

Başkan da eşiyle katıldı
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ve eşi Günseli Akaydın düzenlenen mitinge katıldılar ve coşkuyla 1 Mayıs Marşı’na eşlik ettiler.

Halay çekerek kutlandı
Van’da Karayolları, Devlet Su İşleri ve Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (TEDAŞ) işçileri davul zurna eşliğinde halay çekerek 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutladı.

02.05.2009   00.37 - http://www.yenicaggazetesi.com.tr

 

 

www.medyagunebakis.com

 

Yurt genelinde 1 Mayıs kutlamaları

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü tüm yurtta kutlanıyor. İzmir'de kutlamalar Cumhuriyet Meydanı ve Gündoğdu Meydanı'nda gerçekleşirken, Antalya'da ise Konyaaltı Caddesi kutlamaların merkezi oldu.  AA

İzmir’de 1 Mayıs

Yurt genelinde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlanıyor. İzmir'de KESK, DİSK ve Türk-İş'e bağlı sendikalar ile diğer sendika, sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcisinin katıldığı 1 Mayıs mitingi İzmir Gündoğdu Meydanı'nda başladı. Mitinge katılan sendika, sivil toplum örgütü ve siyasi parti üyeleri, geniş güvenlik önlemleri altında Gündoğdu Meydanı'na alındı. Meydan ve çevresinde yaklaşık 4 bin polisin görev yaptığı öğrenildi.

Mitinge katılan KESK, DİSK ve Türk-İş'e bağlı sendikalar ile diğer katılımcılar, Cumhuriyet Meydanı ile İzmir Limanı'ndan yürüyerek Gündoğdu Meydanı'na geldi. Bazı gruplar da Konak ve Basmane Meydanları'nda toplandıktan sonra yürüyerek miting alanına ulaştı. Gündoğdu Meydanı'na giriş sırasında polis, katılımcıları tek tek ararken, meydana toplanma sırasında herhangi bir gerginlik yaşanmadı.

 Cumhuriyet Meydanı'nda da kutlama vardı
DİSK Ege Bölge Temsilciliği üyeleri, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü Cumhuriyet Meydanı'nda kutladı.DİSK Ege Bölge Temsilciliği önünde toplanan işçiler sloganlar atarak, Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında herhangi bir gerginlik yaşanmazken, katılımcıların üzeri meydana girişte tek tek arandı. Meydanda bir açıklama yapan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Azad Fazla, ''Cumhuriyet Meydanı'nda 1 Mayıs kutlanmaz'' diyenlere karşı tüm sendikalarıyla meydanda olduklarını belirtti.

Fazla, Taksim Meydanı'nın 1 Mayıs için özel bir alan olduğunu ifade ederek, ''Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu şey demokratikleşmedir. Bu anlamda Taksim'de olmak inatlaşmak değil, demokrasi mücadelesinin olmazsa olmazlarındandır. Taksim'de Emniyet Müdürü gibi, Vali gibi kabadayılık yapmak için ısrar etmiyoruz. Taksim Meydanı 36 insanımızın katledildiği 1 Mayıs 77 Katliamı'nın ardından 1 Mayıs'la özdeşleşmiş, 1 Mayıs Meydanı olmuştur'' diye konuştu.

Antalya'da 1 Mayıs

Antalya'da 1 Mayıs dolayısıyla iki ayrı etkinlik düzenlendi. İlk etkinlik, sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu düzenleme komitesince Konyaaltı Caddesi'ndeki Atatürk Parkı'nda yapıldı. Mitinge Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, CHP İl Başkanı Ömer Melli ile katıldı.

Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan, miting öncesinde alana gelerek, düzenleme komitesi üyelerini kutladı.Çeşitli dernek, meslek odası ve sendika üyelerinin de destek verdiği mitingde, Türk bayrakları taşındı. Türk-İş Antalya Temsilcisi Mustafa Ustali, yaptığı konuşmada, işçi sınıfının uluslararası birlik, dayanışma ve mücadele günü olan 1 Mayıs'ın bu yıl, kapitalizmin derinleşen küresel krizi ve artan sorunların ortasında kutlandığını söyledi. Mitinge katılanlar 1 Mayıs Marşı ile çeşitli sloganlar atarak kutlamayı coşkulu şekilde sürdürdüler. Antalya'daki ikinci kutlamanın gün içinde yapılacağı bildirildi.

Van'da 1 Mayıs kutlamaları

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü, Devlet Su işleri 17. Bölge Müdürlüğü ve Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (TEDAŞ) işçileri davul zurna eşliğinde halay çekerek, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününü kutladı. Sabah saatlerinde bir araya gelen Türk-İş, Tez-iş, Yol-İş, Tezkop-İş, üyeleri TEDAŞ Van İl Kurumu bahçesinde bir araya geldi.

Kutlamalar öncesi günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Türk-İş Van İl Başkanı Naif Balandi, kutlamaya katılmayıp pikniğe giden işçileri de kınadığını belirtti. Bir müessese müdürünün sabah erken kalkıp kendileri ile birlikte 1 Mayıs Bayramı'nı kutladığını belirten Balandi, ''Bir müdür bizim işçi bayramımızı benimsiyorsa ve eğer o işçi de kendi bayramına sahip çıkmayıp gelmiyorsa ben o işçiyi 'hain' ilan ediyorum. Bizim amacımız burada birlik ve beraberlik, işçi, işveren herkesle el ele bayramı kutlamaktır'' dedi. Konuşmaların ardından işçiler bazı kurum amirleri ile birlikte davul zurna eşliğinde halay çekerek emek gününü kutladı.

Gaziantep'te 1 Mayıs kutlamaları
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Gaziantep'te İstasyon Meydanı'nda kutlandı. Kutlamalara katılmak üzere gelenler, İstasyon Meydanı'na polis tarafından tek tek aranarak alındı. Aramalar sırasında polis, yasa dışı sloganlar içeren pankart ve dövizlere el koydu. DİSK, KESK ve Türk-İş'in organizasyonunda çeşitli sendikalar, sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerin desteklediği kutlamalar, saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı. Daha sonra Gaziantep Emniyet Müdür Yardımcısı Bülent Yavaşoğlu, beraberinde Çevik Kuvvet Şube Müdürü Fevzi Bilgiç ve bir grup polis memuru ile birlikte Disk Gaziantep Bölge Başkanı Nihat Bencan'a çiçek vererek, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladı.

Bencan, kutlama töreninde yaptığı konuşmada, 1 Mayıs'ın tüm dünyada barış içinde kutlanması gereken bir bayram olduğunu belirterek, işçilerin isteklerinin gözardı edilmemesi gerektiğini söyledi. Konuşmaların ardından, yerel sanatçı ve grupların verdiği konser ile kutlamalar sona erdi.

Muğla'da 1 Mayıs kutlamaları
Muğla'dan Milas ilçesinde düzenlenen ''1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'' kutlamalarına gitmek isteyen gruba, yolculuk yaptıkları resmi plakalı (48 AK 025) otobüsün ''sefer izni'' olmadığı gerekçesiyle polis ekiplerince izin verilmedi. Yaklaşık 1 saat boyunca olayı protesto eden gruptakiler gerekli iznin verilmesinin ardından Milas'a gitti.

Polisin otobüsün Milas'a gitmesine izin vermemesini yaklaşık 1 saat boyunca protesto eden yaklaşık 100 kişilik grup adına gazetecilere açıklama yapan Eğitim-Sen Muğla Şube Başkanı Cahit Yaka, KESK'e bağlı sendikalar olarak Milas'ta düzenlenen 1 Mayıs kutlamalarına katılmak için yola çıktıklarını söyledi.

Yaka, ''kutlamalara katılmak için Akyaka Belediyesinden tahsis ettiğimiz otobüsle yola çıktık. Muğla'nın çıkışındaki polis kontrol noktasında kimliklerimizin hepsi teker teker incelendi. Otobüsün sefer izni yok diye bizi burada tuttular'' dedi.Yaklaşık 1 saat süren bekleyişin ardından gruptakilerin Milas'a gidişine izin verildi.

Şanlıurfa'da 1 Mayıs kutlamaları

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla, Belediyede çalışan işçilere şeker ve karanfil dağıtıldı. Belediye Başkan Yardımcısı Cuma Yılmaz ile Belediye-İş Sendikası iş yeri temsilcileri, sabah saatlerinde Makine İkmal Şefliği'ne giderek, burada görev yapan işçilere şeker ve karanfil hediye etti.

Yılmaz, buradaki konuşmasında, işçilerin makul ve mantıklı talepler için mücadele vermeleri gerektiğini ifade etti. Cuma Yılmaz ve sendika temsilcileri, buradaki programın ardından, caddelerde temizlik yapan Temizlik İşleri Müdürlüğü çalışanlarını da ziyaret ederek, şeker ve karanfil verdi.

Edirne'de 1 Mayıs kutlamaları

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Edirne'de coşkuyla kutlandı. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutlamak isteyen sendikalar, sivil toplum örgütleri, siyasi partilerin temsilcileri ve üyeleri gruplar halinde Selimiye Meydanı'nda toplandı. Ellerinde üye oldukları sendikalara ait bayraklar ve taleplerini içeren dövizler taşıyan gruplar, çeşitli sloganlar atarak yürüyüşe geçti. Talatpaşa ve Tahmis caddelerini yürüyerek geçen grup, daha sonra Saraçlar Caddesi'ndeki miting alanına geldi.

Edirne Valisi Mustafa Büyük, Emniyet Müdürü Hanefi Avcı ve Edirne Cumhuriyet Savcısı İbrahim Ethem Dikmen, konuşmalar başlamadan önce miting alanına gelerek işçilerin bayramını kutladı. Kutlamalara katılanlar müzik eşliğinde halay çekip oyunlar oynadı. Miting olaysız dağıldı.

Kocaeli'nde 1 Mayıs kutlamaları
Merkez Bankası Kocaeli Şubesi'nin önünde toplanan Belediye-İş Sendikası, Genç-Sen ve Emek Partisi üyeleri, pankartlarla, slogan atarak Sabri Yalım Parkı'na yürüdü. Burada grup adına açıklama yapan EMEP Kocaeli İl Başkanı Güner Kizir, 1 Mayıs'ın dayanışma ve mücadele günü olduğunu ifade etti.

Kizir, ''1 Mayıs'ta sermayenin ekonomik, sosyal ve siyasi saldırılarına güçlü bir yanıt vermeliyiz. Bu günümüzü baskı ve şiddete karşı iş, ekmek ve özgürlük mücadelemizin yükseldiği bir güne çevirmeliyiz. Her alanın 1 Mayıs alanı, mücadelenin yükseltildiği bir mevzi haline getirilmesi gerektiğini düşünüyoruz'' dedi. Grup, halay çekip slogan attıktan sonra dağıldı.

Diyarbakır'da 1 Mayıs kutlamaları
Diyarbakır'da Dağkapı Meydanı'ndaki kutlamalara DTP Diyarbakır Milletvekili Gültan Kışanak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de katıldı. Kışanak, burada yaptığı konuşmada, yokluğun ve yoksulluğun vicdanları sızlatan boyuta ulaştığını belirterek, ''Öyle bir dönem yaşıyoruz ki sosyal güvenceden ve örgütlenmeden yoksun bir iş bulmayı bile şanslı olarak değerlendiriyoruz'' dedi.

Diyarbakır Demokrasi Platformu Sözcüsü Yakup Keskin de emek sömürüsünün binlerce yıldır çeşitli şekillerde sürdüğünü söyledi. Konuşmaların ardından meydandakiler davul ve zurna eşliğinde halay çekti.

Sıvas'ta 1 Mayıs kutlamaları
Sıvas'ta Ethem Bey Parkı'nda toplanan, aralarında sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin üyelerinin de bulunduğu grup, slogan atarak Mevlana Meydanı'ndaki miting alanına yürüdü.

Burada 1 Mayıs Tertip Komitesi adına konuşan Mustafa Çoban, 1 Mayıs'a yoğun bir gündemle girdiklerini belirterek, ''Kapitalist krizin ortaya çıkardığı yoğun saldırılar, işsizlik ve yoksulluk var. Resmi rakamlara göre Türkiye'de işsizlik son 30 yılın rekorunu kırdı'' dedi.1 Mayıs'ın bayram havasında geçmesi dileğinde bulunan Çoban, ''Bu yılki 1 Mayıs kutlamalarını 30 yıllık mücadele sonunda bayram ve tatil olarak kutluyoruz'' diye konuştu.

Tokat'ta 1 Mayıs kutlamaları
Tokat Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nın önünde CHP ve İP il başkanlıkları ile Eğitim-İş ve Atatürkçü Düşünce Derneği temsilciliklerince ortak basın açıklaması yapıldı.Basın açıklamasını okuyan Atatürkçü Düşünce Derneği Tokat Gençlik Kolları Başkanı Banu Buldak, özelleştirmelerde yüz binlerce işçinin sokağa atıldığını öne sürdü.Buldak, ''Yüz binlerce işçinin sosyal ve ekonomik hakları ellerinden alınırken AB ülkelerinin sözcüleri ses çıkarmıyor'' dedi.

Mersin'de 1 Mayıs kutlamaları
Mersin'de, Devlet Hastanesi önünde toplanan sivil toplum örgütü ve siyasi partilere üye gruplar, güvenlik güçlerince yürüyüşün başlayacağı alana alındı. Yaklaşık 2 saat Hastane ve Fatih Kayabalı caddelerinde yürüyen gruptakiler, Metropol Miting Alanı'nda toplandı.

Kortejin sonundaki DTP'li grup miting alanına girdiği sırada, Türk bayrağı açan bir yurttaş, DTP'lileri protesto etti. Yurttaş ile grup arasındaki gerginlik polisin araya girmesiyle büyümeden önlendi. Petrol-İş Mersin Şube Başkanı Adil Alaybeyoğlu, Tertip Komitesi adına yaptığı açıklamada, 1 Mayıs'ın emekçilerin uzun süreden beri verdiği mücadelenin ardından tatil ilan edildiğini söyledi.

Çanakkale'de 1 Mayıs kutlamaları
Çanakkale'de Salı Pazarı'nda toplanan bazı sivil toplum kuruluşlarının üyeleri ile partililer, yağışa rağmen sloganlarla Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. KESK Dönem Sözcüsü ve Eğitim Sen Çanakkale Şube Başkanı Güngör Güler, meydanda yaptığı konuşmada, emekçilerin kuracağı ve yaşatacağı bir toplumsal düzen özlemi içinde bulunduklarını söyledi.

Güler, ''1 Mayıs ödediğimiz bedeller, yitirdiğimiz canlardır. Uğradığımız saldırılar, baskılar, işkenceler, katliamlardır. 1 Mayıs emekçilerin etidir, tırnağıdır'' dedi. Konuşmanın ardından, halay çeken gruptakiler daha sonra dağıldı.

Düzce'de 1 Mayıs kutlamaları

Düzce Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinliklerine katılanlara lokma ikram etti. Düzce’de çeşitli sivil topluk kuruluşları, sendika ve siyasi parti üyeleri ile yurttaşlar Anıt Park Meydanı'nda toplandı. TÜRK-İş Düzce Temsilciliği üyesi Ünal Akbulut, gruptakiler adına yaptığı konuşmada, 1 Mayıs'ın kardeşlik ve barış günü olduğunu söyledi.
 

Amasya'da 1 Mayıs kutlamaları
Amasya'da, Kunç Köprü başında toplanan bir grup, kortej halinde sloganlar atarak Atatürk Anıtı'nın bulunduğu Yavuz Selim Meydanı'na yürüdü.Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından KESK Amasya Şubeler Platformu adına Eğitim-Sen Amasya Şube Başkanı Cüneyt Kula, katılımcılara seslendi.Krizin faturasını işçilerin, emekçilerin değil, patronların ödemesi gerektiğini savunan Kula, tüm çalışanların ve emekçilerin maaşlarına kriz zammı yapılmasını istedi.

Sinop'ta 1 Mayıs kutlamaları

Sinop'taki kutlamalar da Uğur Mumcu Meydanı'nda güvenlik önlemleri altında gerçekleştirildi.
Kutlamalara çeşitli sendika ve siyasi parti üyeleri ile aralarında Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı ve Erfelek Belediye Başkanı Muzaffer Şimşek'in de bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

Ordu'da 1 Mayıs kutlamaları
Ordu'da Belediye Meydanı'nda düzenlenen etkinlik, Ordu Belediye Konservatuvarı Halk Oyunları ve kolbastı ekiplerinin gösterileriyle başladı. KESK Ordu Dönem Sözcüsü Ahmet Süngü, gruptakiler adına yaptığı konuşmada, 1 Mayıs'ın işçilerin emekçilerin bir dayanışma ve mücadele günü olduğunu belirtti.

Artık 1 Mayıs'ların bir kavga, kargaşa günü olarak hatırlanmasını istemediklerini ifade eden Süngü, ilerleyen yıllarda 1 Mayıs'ların gerçek anlamda bir bayram günü olarak hatırlanmasını istediklerini söyledi.Kutlamalar, Ordu Belediyesi Konservatuvarı öğrencileri tarafından verilen halk müziği konseriyle son buldu.

Kırklareli'nde 1 Mayıs kutlamaları
Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde, Hükümet Konağı önünde toplanan bir grup, sloganlar eşliğinde Kongre Meydanı'na yürüdü.Kristal İş Sendikası Trakya Şubesi Başkanı Habil Çalışkan, yaptığı konuşmada, 1 Mayıs'ta umudu tercih ettiklerini söyledi.

Haklılıklarını haykırmak amacıyla meydanlarda toplandıklarını ifade eden Çalışkan, şöyle konuştu:
''İşçiler olarak artık acı çekmek istemiyoruz. Kazandığımız ile geçinmek, gelecek kaygısı duymadan ülkemiz için alın teri dökmek, çocuklarımızı okutmak, onları sağlıklı büyütmek, memleketimiz için çalışmak istiyoruz.

İş istiyoruz, aş istiyoruz, fabrikalarımız kapanmasın çalışsın istiyoruz. Birlik ve beraberlik içinde yaşamak eşit, özgürlükçü, adaletli ve gelirin hakça bölüşüldüğü demokratik Türkiye istiyoruz.''

Bitlis'te 1 Mayıs kutlamaları
Bitlis'te, Nurullah Eren Caddesi'nde toplanan gruptakiler adına konuşan Eğitim-Sen Şube Başkanı Kemal Gültekin, 1 Mayıs'ın 100'üncü yılını kutladıklarını bildirdi.

Gültekin, ''Bu geleneğe sadık kalan emekçiler, bu yıl da ülkeyi şenlik, özgürlük ve kardeşliğin egemen olduğu bir bayram yerine çevirme arzusundadır'' dedi.

Bu yıl 1 Mayıs'ın gündeminin kriz olduğunu ifade eden Gültekin, 1 Mayıs'ın kendileri için aş, iş ve barış anlamını taşıdığını söyledi.Kamu emekçilerinin grev ve toplu sözleşme hakkının önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini ifade eden Kemal Gültekin, bunun için yasal düzenlemelerin yapılmasını istediklerini kaydetti.

Kars'ta 1 Mayıs kutlamaları
Kars'ta, Atatürk Caddesi'nde toplanan grup adına konuşan Eğitim-Sen Kars Şube Başkanı Mustafa Taştan, 1 Mayıs'ı emeğin şenliği olarak nitelendirdi.

Türkiye'de işsizlik oranının her geçen ay artığını belirten Taştan, şunları söyledi:
''Her ay açıklanan işsizlik oranı bir önceki ayın rekorunu kırıyor. Çalışanların, bir işi olanların durumu da işsizlerden farklı değil. İş yerlerinde bir sefalet ücretine ömür tüketmek zorunda kalıyorlar. Bu konuda yetkililer üzerlerine düşeni yapmalıdır. Bugün ülkenin bütün kentlerinde 1 Mayısı bir emek şenliğine, kardeşlik, özgürlük bayramına çevireceğiz. Davullarımız, zurnalarımız, halaylarımız, zılgıtlarımızla tüm ülkeye bir işaret fişeği göndereceğiz.'' Açıklamanın ardından halay çeken kalabalık daha sonra dağıldı.

1 Mayıs 2009 – AA

www.medyagunebakis.com

 

Diğer Haberler

  • BİR ÖLÜM & BİR ÖYKÜ & HALNAME
  • 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ DENİLİNCE.!
  • 10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA GÜNÜ VE HAFTASI
  • *AYNI FAY ÜZERİNDE BU BÜYÜKLÜKTE DEPREM OLMADI*
  • THE WORLD RALLİES İN THE FACE OF DİSASTER
  • ABD SAVAŞ GEMİSİ USS NİTZE İSTANBUL BOĞAZI'NDA
  • İSTANBUL’UN BÜTÇESİ EMİN ELLERDE
  • YENİLENEN YEREBATAN SARNICI TÖRENLE AÇILDI
  • KIBRISTA NELER OLUYOR.?
  • Kahvaltıya Atılan İmza:*BALIKESİR*
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP