VALİ RECEP KIZILCIK & AHDE VEFA

Trabzon eski Valisi Dr. Recep Kızılcık İstanbul Şakirin Camiinde Tüm Sevenleri Tarafından Kılınan Cenaze Namazı İle Uğurlandı.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

VALİ RECEP KIZILCIK & AHDE VEFA


Trabzon eski Valisi Dr. Recep Kızılcık İstanbul Şakirin Camiinde Tüm Sevenleri Tarafından Kılınan Cenaze Namazı İle Uğurlandı.

AHDE VEFA KALMAMIŞ

Dr. Recep Kızılcık; Başta Trabzon valisi,  Büyükşehir belediye başkanı, Trabzon ve İstanbul Milletvekilleri olmak üzere pek çok Trabzonlu vatandaşı Karacaahmet Şakirin camiinde bir araya getirdi.

Fakat bir zamanlar kendisiyle odasında

boy boy resim çektirenler camide yoktular.

 

VALİ RECEP KIZILCIK & AHDE VEFA
Trabzon eski Valisi Dr. Recep Kızılcık İstanbul Şakirin Camiinde eda edilen cenaze namazından sonra uğurlandı.

Görev yaptığı 4 yıl boyunca Trabzonluların gönlünde taht kurmuş olan eski vali Dr. Recep Kızılcık 3 Ağustos 2014 Pazar günü İkindi namazı ile Üsküdar Karacaahmet Mezarlığı Şakirin camiinde, görkemli bir katılımla ebedi istirahatgahına bırakıldı.

Cami cemaatinin çoğunluğunun Trabzonlu olduğu ve İstanbul’da görev yapan Trabzonlu Bürokratların tamamına yakınının cenazeye katıldıkları ancak bir dönem kendinin kapısından ayrılmayan kimi sivil toplumcu geçinenlerin cenaze namazına katılmadıkları görüldü.


TRABZO DERNEKLERİ FEDERASYONU

Sayın Dr Recep kızılcık'ın vefat haberini aynı günün sabah erken saatlerde alan Federasyon Başkan Vekili Hüseyin Ayaz yürüttüğü çalışma ile gençlik komisyonu üyelerini Bağcılar medipol hastanesine göndererek ailesiyle görüştüler.

Ayrıca; Trabzon valiliği özel kalem Müdürlüğü ile de bağlantı kurarak, aldıkları defin programını ajanslara duyurup bilgi bankasındaki kişilere sms çekerek bilgilendirdiler ve çelenk gönderdikten sonra da başkan vekili düzeyinde cenazeye katıldılar.  


VASİYETİ GEREĞİNCE HOCASININ YANINDA 

Trabzon’a önemli hizmetler yapan eski Vali Dr. Recep Kızılcık, önceki gece tedavi gördüğü İstanbul Medical Park Hastanesi’nde hayatını yitirmişti.

Dr. Recep Kızılcık kendi hocası Süleyman Hilmi Tunahan’ın İstanbul Karacaahmet’teki mezarının yanı başına defnedilmeyi vasiyet ettiği için vasiyetine uygun olarak hocası yanında Toprağa verildi. 

VEFATI TRABZON’DA DERİN ÜZÜNTÜ YARATTI

Trabzon’a Turizm başta olmak üzere biyoteknoloji ve lojistik merkez projeleri konularında önemli hizmetleri olan ve bu gelişmelere öncülük ettiği bilinen Kızılcık’ın vefatı kentte büyük üzüntü yarattı.

ADI YAŞATILACAK

Dr. Recep Kızılcık’ın vefatını ilk öğrenenlerden biri olan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu;

Kızılcık’ın son derece başarılı bir bürokrat ve devlet adamı olduğunu ifade eden Gümrükçüoğlu duyduğu üzüntüyü dile getirerek, “Trabzon’da görev yaptığı 4 yıl boyunca Trabzon kenti adına sürekli istişare yaptığımız, Trabzon’dan ayrıldıktan sonra da yine kent için görüş alışverişinde bulunduğumuz bir insandı. Ölümü bizleri derinden yaraladı. Kendisine Allah’tan rahmet, eşi Sema Hanımefendi başta olmak üzere, çocuklarına, ailesine ve sevenlerine ve Trabzon halkına ve milletimize başsağlığı diliyorum” “İsmini yaşatacağız” dedi.

 

İÇİMİZDEN BİRİNİ KAYBETTİK

Trabzon Dernekleri Federasyonu Genel Başkan vekili Hüseyin Ayaz;

Kızılcık’ın Trabzon Valiliği görevini yürüttüğü sırada yakalandığı hastalığını gördüğü tedavi süreci sonunda atlatmıştı. Yoğun bir tedavi döneminden sonra tekrar eski sağlığına kavuşmuştu. Trabzon için aynı tempoda koşturuyordu. Daha sonra yeniden rahatsızlandı. Tedavi görüyordu. Ancak takdiri ilahi böyleymiş. Onun yokluğunu her zaman hissedeceğiz. Sayın Valimizin Trabzon’a yaptığı hizmetleri hiç unutmayacağız ve ismini yaşatacağız” diye konuştu.

BÖLGEMİZİN ÖNEMLİ SORUNU KANSER

Bir süreden beri kanser teşhisiyle tedavi gören Trabzon eski valilerinden Dr. Recep Kızılcık, önceki gün gece yarısı hayatını yitirdi. Trabzon’da görev yaptığı 4 yıl öncesinde böbrek kanserine yakalanan ve bir böbreğini aldıran Vali Kızılcık, kötü hastalıktan kurtulamadı. Kemoterapi tedavisi görerek  böbrek tümörünü yenen Vali Kızılcık Trabzon’dan ayrıldıktan sonra bu kez lösemiye yakalandı. 10 gündür İstanbul Medical Park Hastanesi’nde ilik nakli yapılan ve tedavisi devam eden Kızılcık, ilik naklindeki tüm olumlu ayrıntılara rağmen kurtarılamadı.

 


Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Temmuz.2014 - okkesb@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ - okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Temmuz.2014 - okkesb@gmail.com,

 

 

Dr. Recep Kızılcık;

D: 21.Nisan.1967, Sağlamtaş, Malkara, Tekirdağ

Ö: 2.Ağustos.2014 İstanbul

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünde Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora yapmıştır. 

Pehlivanköy, Kürtün, Kâhta Kaymakamlıkları, İçişleri Bakanlığı Şube Müdürlüğü, Daire Başkanlığı, Kanunlar ve Kararlar Genel Müdür Yardımcılığı, 

5 Mart 2007 tarihli ve 2007/11773 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Batman Valiliği görevine atanmıştır. 

İçişleri Bakanlığının 10 Haziran 2009 tarihli 10030 numaralı yazısı ve Bakanlar Kurulunun 11 Haziran 2009 tarihli kararıyla Trabzon Valiliği görevine atanmıştır. Evli ve iki çocuk babasıdır.

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Temmuz.2014 - okkesb@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ - okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Temmuz.2014 - okkesb@gmail.com,

Diğer Haberler

  • ALİ SİRMEN UĞURLANDI
  • TİP, ESENYURT ADAY TANITIM TOPLANTISI
  • ÖDEMİŞLİLER GELENEKSEL KAHVALTIDA BULUŞTU
  • *BELEDİYE HİZMETİ PARTİCİLİK DEĞİL, HALK HİZMETİDİR.!*
  • MUSTAFA AKGÜN ve KAÇAR SOKAK SAKİNLERİ RÖPORTAJI
  • AYSEL ÖYMEN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
  • KRİZİN FATURASINI ÖDEMEMEK İÇİN NE YAPMALI.?
  • TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ BEYLİKDÜZÜ İLÇE ÇALIŞTAYI YAPILDI
  • TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ ŞİŞLİ İLÇESİ ÇALIŞTAYI YAPILDI
  • TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİNDE GÖREV DEĞİŞİMİ
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP