DOĞU KARADENİZLİLER KÜLTÜR EVİ AÇILDI

Doğu Karadenizliler Kültür Evi Ve Kültür Parkı 25 Ekim Pazar Saat: 14.00 Te İstanbul, Kartal, Cevizli’de Açıldı

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

DOĞU KARADENİZLİLER KÜLTÜR EVİ AÇILDI

Doğu Karadenizliler Kültür Evi Ve Kültür Parkı 25 Ekim Pazar Saat: 14.00 Te İstanbul, Kartal, Cevizli’de Açıldı

Doğu Karadenizliler Kültür Evi Ve Kültür Parkı Açılışını birlikte yapan Op. Dr Altınok Öz Ve Doç. Dr. Necmi Kurt katılımcı konuklara ve yardım ve desteklerini esirgemeyen hemşerilerine Teşekkür Ettiler...
Doğu Karadeniz kültür Derneği 1987 yılında, Doğu Karadeniz kültürünü ve folklorunu korumak ve yaygınlaştırmak ve de gelecek nesillere aktarmak amacıyla kurulmuş en eski derneklerdendir.

Gurbetteki ilk yayla – otçu şenliğini yapmış ve diğer derneklere öncülük etmiştir. 1985 yılında Kartal da başlayan "Karadeniz Yayla Şenlikleri" buradan ülkemizin pek çok yerine dağılmış ve hatta yurt dışında hala bazı ülkelerde yazları bu şenlikler devam etmektedir.

Kartal da başlayan horon yolculuğu sonraki yıllarda Pendik, Kurtköy, Kurnaköy mevkiinde yıllarca devam etmiş ve oradan, köklenerek ve filizlenerek dört bir yana ulaşmıştır.

Doğu Karadeniz kültür Derneği Başkanı Doç. Dr. Necmi Kurt açılış ve hoş geldiniz konuşmasında emeği geçen herkesi kutluyor, aramızda olmayanları saygı ile yad ediyor ve Allahtan rahmet diliyorum.

Bu ilk şenliklerin hazırlık aşamasında iken Kartal da tren yolundan karşıya geçerken tren çarpması sonucu yaşamını yitiren, rahmetli Saadettin Odabaşı’ya, Derneğin sonraki başkanlarından Rahmetli Avni Çavuş'a ve Rahmetli Hasan Aydın'a ve de yine derneğimizin kuruluşu ve sonrasında çok büyük emek sahiplerinden Avni Altınbaş'a Allahtan rahmet diler, teşekkür ederim..

Yine derneğimizin kurucu başkanlarından Cemal Şentürk'e, değerli folklor ve kültür adamı Cavit Şentürk'e, Hasan Okumuş'a, Mustafa Bayram’a, Ömer Serdar’a, Bekir Mete’ye, Salih Kara ya ve de en uzun süreli Başkanlık görevini yürüten Dr. Turgut Mermertaş beye ve de yazarken unuttuğum ama hatırlayınca ya da hatırlatılınca bu yazıya ekleyeceğim değerli büyüklerimize teşekkürü bir borç bilir, şükranlarımızı sunuyorum... Dedi.

1999-2000 yılında milli emlakten kiralanan Pendik Kurnaköy’deki 130 dönüm şenlik alanı Doğu Karadeniz kültür Derneği tarafından ağaçlandırıldı, elektrik, su gibi lojistik hizmetleriyle çok yönlü kullanıma hazır hale getirildi. Ancak bu alanı, hükümetin çıkardığı bir yasaya ve yasa boşluğuna dayanarak Pendik Belediyesinin o zamanki Trabzonlu Pendik belediye başkanı tarafından Derneğin elinden alındı.

2011 yılından itibaren Doğu Karadeniz kültür Derneği kendi yerinde, şenlik alanında kiracı olarak bu şenlikleri yapmak durumunda kaldı. Bu yıl ise ülkenin içinde bulunduğu şartlar dikkate alınarak şenlik yapılmadı.
Şenlik Yapılmadı Fakat Bunun Yerine Doğu Karadenizliler Kültür Parkı Ve Kültür Evi Yapıldı...


Doğu Karadenizliler Kültür Derneği ve Kartal Belediyesi işbirliği ile Cevizli Mahallesi Kırıkkale sokaktaki parkın tadilatı kartal belediyesi tarafından yapılarak adı da Doğu Karadenizliler Kültür Parkı yapılarak ve meclis kararıyla kiralık olarak Derneğe tahsis edildi. Parkın içinde bulunan Kültür Evi 3 katlı genel merkez binasının tadilatı dernek tarafından yapıldı.

Açılışa Ankara’dan gelerek katılan Trabzonlu Meclis Başkanvekili Akif Hamzaçebi Emeği geçenleri desteğini esirgemeyen, Kartal Belediye Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz ve Doğu Karadenizliler kültür Derneğinin çok değerli Başkanı Doç. Dr. Necmi Kurt olmak üzere yönetim kurulu üyeleri ile sebep ve vesile olan herkesi sevgi ve saygılarımla kutluyorum dedi.

Açılış programı:
Protokol konuşması: Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve Doğu Karadenizliler Kültür Derneği Başkanı Doç. Dr. Necmi Kurt.
Folklor gösterisi
Kemençe-kaval-tulum ve davul-zurna eşliğinde horon...
Hamsi Şenliği ve Hamsi İkramı...


Doğu Karadenizliler Kültür Derneği

Cevizli Mh. Saraylar Cd. Kırıkkale Sk. No:10 Kartal...

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ekim.2015 – okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ - okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi, - okkesb@gmail.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ekim.2015 okkesb61@gmail.com,

Diğer Haberler

  • ALİ SİRMEN UĞURLANDI
  • TİP, ESENYURT ADAY TANITIM TOPLANTISI
  • ÖDEMİŞLİLER GELENEKSEL KAHVALTIDA BULUŞTU
  • *BELEDİYE HİZMETİ PARTİCİLİK DEĞİL, HALK HİZMETİDİR.!*
  • MUSTAFA AKGÜN ve KAÇAR SOKAK SAKİNLERİ RÖPORTAJI
  • AYSEL ÖYMEN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
  • KRİZİN FATURASINI ÖDEMEMEK İÇİN NE YAPMALI.?
  • TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ BEYLİKDÜZÜ İLÇE ÇALIŞTAYI YAPILDI
  • TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ ŞİŞLİ İLÇESİ ÇALIŞTAYI YAPILDI
  • TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİNDE GÖREV DEĞİŞİMİ
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP