TİREBOLU KÜLTÜR VE SANAT GÜNLERİ YAPILDI

6.Tirebolu Kültür Sanat Günleri 22 Kasım 2015 Pazar Günü Üsküdar, Bağlarbaşı Kongre Ve Kültür Merkezi’nde Gerçekleştirildi.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

TİREBOLU KÜLTÜR VE SANAT GÜNLERİ YAPILDI

6.Tirebolu Kültür Sanat Günleri 22 Kasım 2015 Pazar Günü Üsküdar, Bağlarbaşı Kongre Ve Kültür Merkezi’nde Gerçekleştirildi.

 

TİRDEF - Tirebolu Dernekler Federasyonu tarafından geleneksel olarak düzenlenen Tirebolu Kültür Sanat Günleri’nin 6’ıncısı bu yıl 22 Kasım 2015 Pazar günü Üsküdar-Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı.

 
6. Tirebolu Kültür ve Sanat Günleri’nde Tirebolu’nun geleneksel kültürü çeşitli etkinliklerle tanıtılırken, Tirebolu’nun yetiştirdiği değerlerden ikisi bu yıl da anıldı ve bu isimlerinin gelecek kuşaklara aktarılmasının sağlanması için yapılacak işler değerlendirildi.

 

Bu yıl Erzurum Kongresi’ne Tirebolu Delegesi olarak katılan Yusuf Ziya Efendi ile “İnsanlar Yaşarken de anılmalı” çerçevesinde Türkiye’ye 3 dünya ikinciliği getiren Tirebolulu Milli Güreşçi Salih Bora anıldı.

 

 

 
Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde organize edilecek Kültür ve Sanat Günleri’nde bu yıl Tirebolu’nun 3 önemli ismi, Prof. Dr. Halit Keskin, Prof. Dr. Bayram Öztürk ve Araştırmacı -Yazar Ayhan Yüksel birer konuşma yaptılar.


Tirebolu Günleri’nde Tirebolu’nun tarihteki önemini ve değerini belgeleyen fotoğraf ve resim sergileri ile Tirebolu ruhu yaşatıldı.

Giresun Yöresi Halk Müziği ve Halk Oyunları gösterileri konukların memleket özlemini gidermesini ve coşkulu dakikalar geçirmesini sağladı. Sesiyle ve sazıyla ülkemizin önde gelen Tirebolulu sanatçılar Ali Karadeniz, emekli TRT sanatçısı Neşe Dilekçioğlu Karadeniz ile Grup Türkiyem ekibi ve solisti Savaş Karaman dillendirdikleri türküleriyle etkinliğe renk kattılar.


22 Kasım 2015 Pazar günü gerçekleştirilen Tirebolu Günleri’ne Tirebolu Kaymakamı İsmail Ayhan Tavlı ve Tirebolu Belediye Başkanı Abdullah Karapıçak katılarak destek verdiler.

 

Etiketler: Tirebolu, GiresunÜsküdar, Kültür, Sanat, Günleri, medyagunebakis.com İstanbulErzurumAyhan Yüksel,  Ali Karadeniz, Giresun Haberleri

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Kasım.2015 – okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,- okkesb@gmail.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Kasım.2015 okkesb61@gmail.com,

 

 

 

 

5.Tirebolu Kültür Sanat Günleri

TİRDEF (Tirebolu Dernekler Federasyonu) tarafından geleneksel olarak organize edilen Tirebolu Kaymakamlığı ve Tirebolu Belediyesi tarafından desteklenen Tirebolu Kültür Sanat Günleri’nin 5’incisi bu yıl 11 Mayıs 2014 Pazar günü Esenler Nene Hatun Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

İstanbul-Esenler Nene Hatun Kültür Merkezi’nde 11 Mayıs Pazar günü düzenlenen 5.Tirebolu Kültür ve Sanat Günleri’ne; Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler Belediyesi Meclis Üyeleri Temel Gödek, Sadık Öner, Tirebolu Kaymakamı Ömer Lütfü Yaran, Tirebolu Belediye Başkanı Abdullah Karapıçak, TİRDEF Genel Başkanı Haldun Domaç, Esenler Giresunlular Derneği Başkanı Nazmi Güler ve çok sayıda Tirebolulu katıldı.

5. Tirebolu Kültür ve Sanat Günleri programında sunuculuğu TİRDEF Yönetim Kurulu üyesi  İsmet Rizeli yaptı.

TİRDEF Genel Başkanı Yardımcısı Necati Yılmaz programda TİRDEF’in çalışmalarına ve etkinliklerine yer verdi.

Program açılış konuşmasını TİRDEF Genel Başkanı Haldun  Domaç yaptı. Domaç konuşmasında: ”Biz bu yola baş koyarken, hiç kimse bu faaliyetleri başaracağımıza inanmıyor ya da gelip- geçici olacağını sanıyordu, ama bugün gelinen noktada Tirebolu Kültür ve Sanat Günleri’nin beşincisini düzenliyoruz. Tek amacımız, Tirebolu’yu kalkındırmak ve güzel yer haline getirmek. Bugüne kadar yürüttüğümüz çalışmalar bu doğrultuda devam etti. Özellikle Tirebolu kültürünü yaşatmak için çalışmalarımız bugün olduğu gibi bundan sonra da devam edecek. Bu kapsamda bir dizi çalışmalar yürütmekteyiz. Bu aralar gündemimizde Harşıt Vadisine yapılması planlanan Hidroelektrik Santralinin baraj gölü şeklinde olmasını istiyoruz ve bununla ilgili çalışmalar sürdürüyoruz. “dedi.

Domaç ayrıca TİRDEF’in hazırlatmış olduğu liman mevkii projenin tanıtımına da yer verdikten sonra; göreve gelmesinin üzerinden kısa bir süre geçmesine rağmen kendilerine desteklerini esirgemeyen Tirebolu Belediye Başkanı Abdullah Karapıçak’a teşekkürlerini ifade etti. 

Domaç’ın ardından kürsüye gelen Tirebolu Belediye Başkanı Karapıçak : “Tarihi yaklaşık 3000 yıla dayanan medeniyet, kültür ve sanat şehri Tirebolu’muzun; turizm cenneti eşsiz memleketimizin güzel bir etkinliğinde sizlerle bir araya gelmekten mutluluk duymaktayız. Bizi biz yapan; Tirebolu’yu farklı kılan bu güzel ve anlamlı birlikteliğimizdir. Bizler Tirebolu Belediyesi olarak her zaman ortak akıl ve fikir bütünlüğünün uygulayıcısı olarak hizmet etme gayretinde olacağız. Tirebolu için yapacak çok işimizin olduğunu belirterek ciddi projeler açıklamıştık. Göreve kısa bir süre önce gelmemize rağmen, Tirebolu’nun kalkınması için yürüttüğümüz çalışmalara hızla başladık. Tirebolu’yu Türkiye’nin en seçkin ilçelerinden biri haline getirmeye çalışmak en büyük amacımızdır. Bölgeye işadamlarını çekip, istihdamı arttırmak istiyoruz. Tirebolu için proje üreten ve hizmet etmek için can atan herkesi yol arkadaşımız olarak kabul ettik. Bugün bu etkinliği düzenleyenlere de ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Programa katılan Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal ise, ”Tirebolu’yu çok iyi bilen biri olarak burada yer almak beni mutlu etti. Tirebolu ile iç içe olan Güce’de ilk görevime başladım. Tirebolu esnafı beni iyi tanır, belki aranızda da tanıyan vardır. Emniyetimiz, jandarmamız her  şeyimiz birdi. Her ne kadar Hataylı olsam da sizin yaylalarınızı bizim yaylalara benzettiğim için ayrı bir bağlılık hissettim. Ama beni üzen Tirebolu’nun ilk geldiğim günde 15 bin olan nüfusu bugün de 15 bin. Ayrıca, Tirebolu insanı eski bir medeniyetin parçası olduğu için devlet erkanına saygılı insanlardır” açıklamasında bulundu.

Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal’ın ardından  kürsüye çıkan Tirebolu Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran’da Tirebolu’nun kültürü ve yapısına değindi.

Kültür Günleri’nde Tirebolu Belediyesi Basın Danışmanı Kadriye Aydın, “Fotoğraflarla Tirebolu” başlıklı bir fotoğraf sunumu gerçekleştirdi. Kadriye Aydın’a teşekkür plaketini Giresun Dergisi imtiyaz sahibi Remzi Mamaşoğlu takdim etti.

Geleneksel olarak yapılan anma bölümünde bu yıl 25 yıl önce elim bir trafik kazası sonucu aramızdan ayrılan Milli Futbolcu Muzaffer Badalıoğlu ile “İnsanlar Yaşarken de Hatırlanmalı” düşüncesinden hareketle Tirebolu’ya Meslek Yüksek Okulu binası kazandıran eğitim bağışçısı Mehmet Bayrak’a teşekkür plaketi verildi. Muzaffer Badalıoğlu’nun anısına teşekkür plaketini eşi ve kızına Tirebolu Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran takdim etti.

Etkinlikte Tirebolu’nun geleneksel kültürünün İstanbul’da yaşatılması noktasından hareketle Tirebolu Kuskunlu köyü derneğinin gerçekleştirdiği Kına Gecesi sergilendi.

Tirebolu Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen, Tirebolu’nun tarihi geçmişi 60-80 yıllık nişan kıyafetleri ile gelinlikler bir defile ile sunuldu.

5. Tirebolu Kültür ve Sanat Günleri’nde panelin konusu ise; “Turizmin; Tirebolu’nun gelişip, büyümesinde önemi.” Oturum Başkanlığı’nı TİRDEF eski Başkanı, Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halit Keskin yaptığı panelde konuşmacı olarak Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Karadeniz, Deniz Ticaret Odası Meclis Üyesi Mahmut Aydın Tirebolu turizmi üzerinde önemli açıklamalarda bulundular.

Tirebolulu hemşerimiz Savaş Karaman’ın önderliğini yaptığı “Grup Türkiyem” türküleri ile etkinliğe renk kattı.

Yöresel yemek ikramlarının yapıldığı 5. Tirebolu Kültür ve Sanat Günleri’nin müzik bölümünde Melza Burcu İnce sahne aldı.

Etkinlikte ayrıca Tirebolu Halk Eğitim Merkezi’nin El Sanatları Sergisi, Pamuk Şirin’in Resim (Gazel) Sergisi, Yaşar Dikmen’in fotoğraf sergisiyle, Tirebolu Belediyesinin “Dört mevsim Tirebolu”  fotoğraf yarışmasında sergilenen  fotoğraf sergisi gezildi.

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Kasım.2015 – okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ –okkesb@turkfreezone.com,

" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen>

Diğer Haberler

  • ALİ SİRMEN UĞURLANDI
  • TİP, ESENYURT ADAY TANITIM TOPLANTISI
  • ÖDEMİŞLİLER GELENEKSEL KAHVALTIDA BULUŞTU
  • *BELEDİYE HİZMETİ PARTİCİLİK DEĞİL, HALK HİZMETİDİR.!*
  • MUSTAFA AKGÜN ve KAÇAR SOKAK SAKİNLERİ RÖPORTAJI
  • AYSEL ÖYMEN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
  • KRİZİN FATURASINI ÖDEMEMEK İÇİN NE YAPMALI.?
  • TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ BEYLİKDÜZÜ İLÇE ÇALIŞTAYI YAPILDI
  • TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ ŞİŞLİ İLÇESİ ÇALIŞTAYI YAPILDI
  • TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİNDE GÖREV DEĞİŞİMİ
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP