OF'UN KURTULUŞU İSTANBUL'DA KUTLANDI

OF'UN KURTULUŞU İSTANBUL'DA KUTLANDI

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

OF'UN KURTULUŞU İSTANBUL'DA  KUTLANDI

Trabzon, Of ilçesi'nin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 98. Yıl Dönümü 28 Şubat Pazar Günü İstanbul'da Haliç Kongre Kültür Merkezinde İstanbul'da Yaşayan Ofluların Katılımıyla Kutlandı.

 

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Başkan Mustafa Saral'dan sonra kürsüye davet edilen Çalışma Bakanı Süleyman Soylu Yaptığı konuşma ile tüm katılımcılardan yoğun tezahürat gördü ve Trabzon'a, Of'a yapılacak yeni yatırımlar hakkında bilgi verdiğinde ise herkes tarafından ayakta alkışlandı.

Of Hayrat Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Saral, Medyagünebakış.Com'a  yaptığı açıklamada, Türkiye'nin her yerinin birbirinden değerli olduğunu, ancak Of'un da kendileri için, dedelerinden atalarından kalan bir yer olması nedeniyle ayrı bir önemi olduğunu söyledi.

 

Mustafa Saral, Trabzon ve Of'un, tarihinde kahramanlıklarıyla bilinen yerler olduğunu dile getirerek, "Maalesef Osmanlı'nın son dönemlerindeki işgaller sırasında Of'un da bir süre işgal altında kaldığını belirterek Of da bundan nasibini almıştı. Ancak kahraman Türk milleti bu işgallere boyun eğmedi. Topraklarını namerdin namahrem çizmesine ezdirtmedi" dedi.

Mustafa Saral, "28 Şubat Pazar günü Haliç Kongre Merkezi'nde yapılan etkinliklerde İstanbul ve Marmara bölgesinde yaşayan hemşerilerimiz ile bir araya geldik. Ülkemizin birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu bugünlerde tüm hemşerilerimizle bir arada olduk.

Bu yıl yaptığımız etkinlikte; Of'un kurtuluşu ile ilgili video gösterimi gerçekleştirdik ve gençlik kollarımızın tiyatro gösterisini sergiledik" diye konuştu.

 

Of Hayrat Derneği Yönetim Kurulu üyesi Furkan Demircioğlu ise Of'un Türkiye'nin en önemli yerlerinden olduğunu belirterek Of'un kurtuluşunun 98.yıldönümü  nedeniyle yaptıkları etkinliğin önemine değindi ve "Amacımız, Hemşerilerimizle Bir Arada Olmaktı Bu Nedenle Etkinliğimize Tüm Hemşerilerimizi Davet Ettik" dedi.

 

Yapılan Kurtuluş etkinliğinde Of Cemiyeti gençlerinin tiyatro ekibinin gösterimi, Kurtuluş belgeseli, şiirli anlatım yoğun ilgi görürken sahnede Zeynep Başkan ve kemençe dinletisinde İsmail Başkan ayakta alkışlandı.


 

Tags: İstanbul, Türkiye, Trabzon, Of, 98.Kurtuluş Yıldönümü, Mustafa Saral, Mehmet  Atalay, Süleyman Soylu, Hüseyin Karaer, 28 Şubat, Haliç, Furkan Demircioğlu,

Trabzon Ve Çaykaralılar Kültür Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı  Adem Yıldız www.medyagünebakış.com'a yaptığı açıklamada;

Cennet vatan Trabzon' unumuzun düşman işgalinden kurtuluşunun 98.Yıl dönümü tüm hemşerilerimize ve Türkiye Cumhuriyetine hayırlar getirmesini niyaz ederim.
Unutulmamalıdır ki;
Trabzonlu cennet vatan Türkiye'nin çimentosudur belkemiğidir. Birlik ve beraberliğin en çok ihtiyaç duyulduğu bu günlerde sağduyu ve vatanperverliği ile örnek olan Trabzonlular olarak bizler , vatanımız için üzerimize düşen en ufak bir görevden bile kaçmadık ölene dek de kaçınmayacağız.

Dünyanın çeşitli ülkelerinde gurbet ellerde ve ülkemizin 81 vilayetinde yaşayan hemşerilerimizin bu güzel gününü kutlar yüce Allah celleşanuhu'dan bizlere bir daha istiklal marşı yazdırmamasını niyaz ederim. Adem Yıldız
Trabzon Ve Çaykaralılar Kültür Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Şubat.2016 - okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,-okkesb@gmail.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Şubat.2016 - okkesb61@gmail.com,



Diğer Haberler

  • ALİ SİRMEN UĞURLANDI
  • TİP, ESENYURT ADAY TANITIM TOPLANTISI
  • ÖDEMİŞLİLER GELENEKSEL KAHVALTIDA BULUŞTU
  • *BELEDİYE HİZMETİ PARTİCİLİK DEĞİL, HALK HİZMETİDİR.!*
  • MUSTAFA AKGÜN ve KAÇAR SOKAK SAKİNLERİ RÖPORTAJI
  • AYSEL ÖYMEN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
  • KRİZİN FATURASINI ÖDEMEMEK İÇİN NE YAPMALI.?
  • TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ BEYLİKDÜZÜ İLÇE ÇALIŞTAYI YAPILDI
  • TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ ŞİŞLİ İLÇESİ ÇALIŞTAYI YAPILDI
  • TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİNDE GÖREV DEĞİŞİMİ
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP