TAM KANUNSUZLUK UNUTULMASIN

Yarım kanunsuz Referandum-Halk oylaması; YSK-Yüksek Seçim Kurulunun, “Tam Kanunsuzluk Oluşmamıştır.” Gerekçesine Aldanarak Unutulmamalıdır.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

TAM KANUNSUZLUK UNUTULMASIN

Yarım kanunsuz Referandum-Halk oylaması; YSK-Yüksek Seçim Kurulunun, “Tam Kanunsuzluk Oluşmamıştır.” Gerekçesine Aldanarak Unutulmamalıdır.

“Hayır” oylarının (-58,85-), “Evet” (-41.15-) oylarından çok olduğunu cümle âlem biliyor. Bu nedenle Evet’çilerin kutlamaları sönük geçti, sevinemediler. Hatta Satın alamadıkları korkusuz bir Hâkim çıkar da olaya parmak basar diye yürekleri ağızlarına geldi.

Rüşvetle kandırılıp eli, kolu, dili bağlanan Yüksek Seçim Kurulunun kesin sonuçları beklenmeden “Atı Alan Üsküdar’a Geçti” diye olayı zımnen kapatma mesajları yayınladılar.

Hukukçu kimlikleri vatandaş nezdinde sıfırlanan YSK-Yüksek Seçim Kurulu; bu Referandum-Halk oylamasının başından itibaren hukuku çiğnemiş ve daha da ileri giderek katletti ve hatta gerekçeli kararında “Tam Kanunsuzluk Oluşmamıştır.” Diyerek Dünya Hukuk Tarihine Gayrimeşru Seçim Kurulu unvanıyla adını yazdırdı.

Mühürsüz oy kullanılması, Çöp kabinlerinde yüzlerce Mühürlü hayır oylarının bulunması, çöpe atılanların yerine, Ohh Ohhh çekerek mühürsüz kâğıt ve zarflara Evet tercihi basılması;

Sahte oy kullanılmasına itiraz eden bir bayan seçmen ve sandık görevlisinin Evetçiler tarafından ağır bir şekilde tartaklanması, dövülerek hastanelik edilmesi, Referandum-halk oylamasının üzerindeki Hileyi ve Şaibeyi açıkça gözler önüne serdi.

Büyük bir çoğunlukla ve kararlılıkla “Hayır” iradesini ortaya koyan toplum, bu halk oylaması sonuçlarının meşru olmadığını hep konuşacaktır.

“Hayır” oylarının bireysel ve kurumsal sahipleri, en başta ana muhalefet partileri olmak üzere, herkes çalınan ve hakları gasp edilen kendi hayır oylarına sahip çıkılmalı ve tüm hukuksuzluklara tüm hukuk yollarını kullanarak karşı çıkmalı ve haklarını aramalıdır.

Faillerin fiilen sivil darbe yapmış olmalarının ispatı olan bu durumdan geri dönülmese bile Hukuken yapılacak ne varsa yapılmalıdır. AYM-Ana Yasa Mahkemesi ile AİHM- Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne kadar gidilmeli, en azından YSK-Yüksek Seçim Kurulunun da doğrudan fail olduğu, gasp, hırsızlık ve hak mahrumiyetinin, hukuksal cinayet olduğu tescillenmelidir.

AYRIŞTIRARAK BÖLÜNME KÖRÜKLENİYOR

15 yıldan bu yana; her olumsuz, halk yararına olmayan işlerin yapıldığı durumlarda olduğu gibi, ülke gündemini sürekli ve yoğun olarak değiştirip, bir takım zihinsel algı yöntemleriyle insanların kafalarını karıştırıp, dikkatlerinin başka yönlere çekilmesi sonucunda “Olan Oldu, Yapacak Bir Şey Yok.” Şeklinde istemeyerek de olsa zorunlu bir kabullenme söz konusu olmaktadır.

İktidar oldukları ilk yıllarda söyledikleri gibi yapmayı istedikleri, düşündükleri, planladıkları her şeyi; istenmese, karşı çıkılsa, itiraz edilse bile, yavaş yavaş alıştıra alıştıra, yapmaya devam ediyorlar.

Yaptıkları olumsuz işleri ve olayları, geçmişte yaşanmış, geçmiş, toplum hafızasında olumsuz yeri olan başka bir takım olayları ileri sürerek bölünmeyi körükleyen, ayrıştıran hem toplumu birbirine karşı kavgalı duruma getiren bir ortam yaratıyorlar hem de halk oylamasındaki gibi açık hukuksuzluklarını unutturmaya çalışıyorlar.

İşte bu gibi durumlara karşı, bilinçli ve örgütlü olarak hareket edilmeli ve sonuç alınana kadar devam edilmelidir.

ŞAİBELİ DEĞİL İSPATLI ŞAHİTLİ HAK GASPI

Gayrimeşru yani Meşru olmayan bu Referandum-Halk oylamasının “Yarım kanunsuz” sonuçlarına, meşruluk kazandırmak için yapılan ve yapılacak tüm girişimlere karşı dikkatli ve uyanık olunmalıdır.

İspatlı, şahitli, dava konusu olan mühürsüz oylar sorunu, söz konusu Başkanlık, Referandumu-Halk oylaması; Türk Halkının yararına olmadı. Zararlı olacağı referandum öncesi bir türlü tam olarak anlatılamadığı için halk geleneksel seçim alışkanlıklarıyla sadece kişiye, bağlı olduğu partiye oy verir gibi oylama gerçekleştirildi.

YARIM KANUNSUZ REFERANDUM MEŞRU DEĞİLDİR

Bu yaşananları tam değerlendirmeden, yaşanan gerçekleri göz ardı ederek, hesap sormadan, kabul yoluna seçerek 2019 seçimlerini adres gösterenler halka iyilik yapmıyorlar.

Önümüzdeki süreçte iki yıl sonra yapılacak C. Başkanlığı seçimi için, seçime hazırlanmak, aday belirlemek, durumdan görev çıkarmak, gelecek planları yapmak,  elbette gereklidir ancak yaşananları unutmadan, her şeyin hesabını soracak şekilde hazırlanmak sorunun en önemli tarafıdır.

Bu süreçte tüm muhalefet partilerinin yönetimlerinde hesaplaşma, yenilenme gereklidir, Ancak bütün bunlar yapılırken, hukuk sürecinin devam ettiği bir dönemde Referandum-halk oylamasının “Yarım Kanunsuz” sonuçlarına meşruluk kazandıracak ayak oyunlarına düşülmemelidir.

@ Medya Günebakış

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Mayıs.2017 okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi, okkesb@gmail.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Mayıs.2017 okkesb61@gmail.com, 

Diğer Haberler

  • ALİ SİRMEN UĞURLANDI
  • TİP, ESENYURT ADAY TANITIM TOPLANTISI
  • ÖDEMİŞLİLER GELENEKSEL KAHVALTIDA BULUŞTU
  • *BELEDİYE HİZMETİ PARTİCİLİK DEĞİL, HALK HİZMETİDİR.!*
  • MUSTAFA AKGÜN ve KAÇAR SOKAK SAKİNLERİ RÖPORTAJI
  • AYSEL ÖYMEN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
  • KRİZİN FATURASINI ÖDEMEMEK İÇİN NE YAPMALI.?
  • TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ BEYLİKDÜZÜ İLÇE ÇALIŞTAYI YAPILDI
  • TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ ŞİŞLİ İLÇESİ ÇALIŞTAYI YAPILDI
  • TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİNDE GÖREV DEĞİŞİMİ
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP