TEŞVİKİYE'DEN AYNI ANDA İKİ UĞURLAMA

27 Mayıs 2017, Cumartesi Günü, İkindi Namazında, Teşvikiye Caminden Aynı Anda iki Değerimiz, Ali Tanrıyar ve Prof. Şefika Şehvar Beşiroğlu’nu Uğurladık.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

TEŞVİKİYE'DEN AYNI ANDA İKİ UĞURLAMA

27 Mayıs 2017, Cumartesi Günü, İkindi Namazında, Teşvikiye Caminden Aynı Anda iki Değerimizi Uğurladık.


İTÜ İleri Müzik Araştırmalar Merkezi Direktörü, değerli akademisyenimiz Prof. Şefika Şehvar Beşiroğlu’nu ve

103 Yaşında Vefat Eden Galatasaray Eski Başkanı, Eski İçişleri Bakanı Ali Tanrıyar Teşvikiye Caminden İkindi Namazı sonrasında Uğurlandı ve Toprağa Verildiler.


ALİ TANRIYAR UĞURLANDI


Galatasaray eski Başkanı ve Eski İçişleri Bakanı Ali Tanrıyar İçin Türk Telekom Stadyumunda Veda Töreni Gerçekleştirildi.


 


 

Geçtiğimiz Perşembe günü 103 yaşında vefat eden Galatasaray eski başkanı ve eski İçişleri Bakanı Ali Tanrıyar için Türk Telekom Stadyumunda veda töreni düzenlendi.

Tanrıyar'ın ailesi, Başkan Dursun Özbek, Divan Başkanı İrfan Aktar ile kulüp üyeleri katıldığı törende Tanrıyar döneminde kazanılan kupalar sergilendi.
Oğlu Mustafa Tanrıyar,
"Dün basında çıkan haberler beni çok gururlandırdı. Türk sporuna ve Galatasaray'a çok faydalı işler yapıldığı söylendi. O noktada gurur duyuyorum. Burada olduğunuz için çok teşekkür ederim" diye konuştu.
Divan Başkanı İrfan Aktar da Ali Tanrıyar'ın çok iyi hizmetlerde bulduğunu vurgulayarak,
"Onun Galatasaray'ın çeşitli kurumlarında bir araya geldik. Galatasarayda Onun yönetim kurulundan üç başkan çıkmıştır. Alp Yalman, Faruk Süren ve Özhan Canaydın" ifadelerini kullandı.

GALATASARAYLILIĞI ve DEVLET ADAMLIĞITARİFSİZ Törende açıklamalarda bulunan Dursun Özbek, "Büyük bir devlet adamını çok iyi Galatasaraylı, Ali ağabeyi son yolcuğuna uğurlamak için buradayız.

Onun vasıflarının saymakla bitmez. Örnek Galatasaraylı. Ali ağabey ile hatıralar 1962 yıllarına dayanıyor. O dönemde öğrenciydim.

 

BAŞIMIZA SIKIŞINCA ONA GİDERDİK

Her zaman yardım ederdi. Onun Galatasaraylılığını ve devlet adamlılığının tarifi mümkün değil. Dolu dolu yaşanmış bir hayat.

Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Son yolculuğunda yalnız bırakmadığınız için saygılarımı sunuyorum" diye konuştu.
Törenin ardından Ali Tanrıyar'ın naaşı İkindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından ise Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

 

Ökkeş Bölükbaşı - 27 Mayıs 2017, Cumartesi 22:30, Teşvikiye


@ Medya Günebakış

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Mayıs.2017 okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ –– okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb ––––––– E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi, - okkesb@gmail.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Mayıs.2017 okkesb61@gmail.com,


ALİ TANRIYAR İÇİN İFTAR VERİLDİ

Galatasaray Kulübünün Eski Başkanlarından Ali Tanrıyar Anısına İftar Yemeği Verildi.

Galatasaray Kulübünün eski başkanlarından Ali Tanrıyar anısına iftar yemeği verildi.
Hayata 103 yaşında veda eden ve toprağa verilen Ali Tanrıyar için, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek tarafından, sahibi olduğu Point Hotel Barbaros’ta bir iftar yemeği Verildi.

 

ALİ TANRIYAR ANISINA İFTAR

İftar yemeğinde, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Ali Tanrıyar’ın yakınları, bazı yönetim kurulu üyeleri ve davetliler hazır bulundu. Gecede Kuran-ı Kerim tilaveti gerçekleştirilirken, Ali Tanrıyar’ın röportajlarına ve başkanlık yaptığı dönemden görüntülere de yer verildi.

Galatasaray'ın efsane başkanları arasında olan Prof.Dr. Ali Tanrıyar tedavi olduğu hastanede hayata gözlerini yumdu. Cenazesiyle ilgili detayların daha sonra verileceğini bildirildi.

GALATASARAY AÇIKLAMA YAPTI
Galatasaray Kulübü, Ali Tanrıyar’ın vefat etmesi ile ilgili resmi internet sitesinden vefat haberini duyurdu. Sarı-Kırmızılı Kulüpten; "Eski başkanlarımızdan Prof. Dr. Ali Tanrıyar vefat etti. Başkanlarımızdan Prof. Dr. Ali Tanrıyar’ın hayatını kaybettiğini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız.

1986-90 yılları arasında iki lig, iki cumhurbaşkanlığı kupası kazanan Galatasaray’ın efsane başkanı, İçişleri eski bakanı Ali Tanrıyar’a Allah’tan rahmet; kederli ailesine ve camiamıza başsağlığı diliyoruz. Camiamızın ve Türk sporunun başı sağolsun" denildi.

 

ALİ TANRIYAR.?

Türk siyasetçi ve spor adamı Ali Tanrıyar, 1914 yılında doğdu. Yunanistan'dan ailesiyle birlikte göç ederek Manisa'nın Kırkağaç ilçesine yerleşen Ali Tanrıyar, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdi. Dahiliye Uzmanlığı İstanbul Taksim Beyoğlu İlkyardım Hastanesi Klinik Şefliği ve Başhekimliği, Anavatan Partisi Kurucu Üyeliği, XVII. ve XVIII. Dönem İstanbul Milletvekili ile İçişleri Bakanlığı yaptı. Evli ve 1 Çocuk babası olan Ali Tanrıyar, 1986 yılında Galatasaray Kulübü'nün başkanı olarak göreve geldi. Galatasaray'da istikrarın yakalanması ve her türlü sportif başarının temellerinin atılmasında öncü rol üstlendi; bu yolda kulübün başkanı olduğu sürece mali durumu düzeltti, futbol takımını çok üst seviyelere çıkardı ve UEFA Kupası'nı kazanacak takımın temellerini attı.

GALATASARAYIN BEDELSİZ DOKTORU ALİ TANRIYAR

1942-1983 yılları arasında Galatasaray Lisesi ve Galatasaray Spor Kulübü’ne toplam 41 yıl bedelsiz doktorluk yaparak bu konuda bir rekora imza attı. 1942-1946 yılları arasında Müslihittin Peykoğlu, Ulvi Yenal, Refik Selimoğlu, Selahattin Beyazıt ve Mustafa Pekin’in başkanlık dönemlerinde yönetim kurulu üyeliği yaptı. 1944-1976 yılları arasında dünyaca ünlü Prof. Erich Frank’ın yanında ihtisas yaptı. Ali Tanrıyar, 1972-1979 yılları arasında TC Sağlık bakanlığı, Taksim İlkyardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne atamayla değil seçimle başa gelen ilk başhekim oldu.

20 Mayıs 1983 yılında Anavatan Partisi kurucu üyeliği, 1983-1987 yılları arasında ise 17. Dönem İstanbul Milletvekilliği, 1983-1984 yıllarında İçişleri Bakanlığı, 1987-1991 yılları arasında 18. Dönem İstanbul Milletvekilliği görevlerinde bulundu.

 

MUTLU SON 14 YIL SONRA ONUNLA GEL

Ali Tanrıyar, 1986-1990 yılları arasında ise 2 dönem Galatasaray başkanlığı yaptı. Başkanlığı döneminde Galatasaray’ın sportif ve ekonomi başarıları yönünde bir şahlanma oldu.

1986-1987 sezonunda Galatasaray Futbol Takımı 14 sene beklediği şampiyonluğa ulaştı. Ayrıca bu dönemde kulüp 16 ayrı dalda şampiyonluk kazanarak ulaşılması zor bir rekora imza attı.

Galatasaray Futbol Takımı, Ali Tanrıyar’ın başkanlığı döneminde 1989 yılında Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’nda yarı final oynayan ilk Türk takımı oldu.

Ali Tanrıyar ayrıca Galatasaray Lisesi’ni Geliştirme Vakfı Başkanlığı, Galatasaray Lisesiler Derneği Divan kurulu Başkanlığı, Galatasaray Topluluğu ve İşbirliği Kurulu Genel koordinatörlüğü görevlerinde bulundu.

 

Ökkeş Bölükbaşı - 27 Mayıs 2017, Cumartesi 22:30

 

@ Medya Günebakış

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Mayıs.2017 okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ –– okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb ––––––– E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi, - okkesb@gmail.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Mayıs.2017 okkesb61@gmail.com,


  




TEŞVİKİYE'DEN AYNI ANDA İKİ UĞURLAMA


27 Mayıs 2017, Cumartesi Günü, İkindi Namazında, Teşvikiye Caminden Aynı Anda iki Değerimizi Uğurladık.

İTÜ İleri Müzik Araştırmalar Merkezi Direktörü, değerli akademisyenimiz Prof. Şefika Şehvar Beşiroğlu’nu ve

103 Yaşında Vefat Eden Galatasaray Eski Başkanı, Eski İçişleri Bakanı Ali Tanrıyar Teşvikiye Caminden İkindi Namazı sonrasında Uğurlandı ve Toprağa Verildiler.


ŞEFİKA ŞEHVAR BEŞİROĞLU'NU KAYBETTİK

İTÜ Müzik Dünyası Prof. Şefika Şehvar Beşiroğlu'nu Kaybetti.

 

İTÜ MİAM - İTÜ İleri Müzik Araştırmalar Merkezi Direktörü, değerli akademisyenimiz Prof. Şefika Şehvar Beşiroğlu’nun yaşamını yitirdiğini derin bir üzüntüyle öğrendik.
Prof. Şefika Şehvar Beşiroğlu için yarın Maçka Yerleşkemizdeki Mustafa Kemal Amfisi’nde, saat 14:00’te bir tören düzenlenecektir. Merhumenin naaşı, Teşvikiye Camii’nde kılınacak ikindi namazını takiben Edirnekapı Şehitliği’nde defnedilecektir.
İTÜ Ailesi olarak, Osmanlı Müziği ve Türk Sanat Müziği konularındaki çalışmalarıyla kültürel ve akademik birikimimize büyük katkı sağlayan Beşiroğlu’na Allah’tan rahmet, kederli ailesine, yakınlarına, çalışma arkadaşlarına, öğrencilerine ve tüm İTÜ’lülere baş sağlığı dileriz.


PROF. ŞEFİKA ŞEHVAR BEŞİROĞLU.?
Akademisyen kimliğinin yanında aynı zamanda kanun, çeng, arp virtüözü ve eğitmeni olan Prof. Şefika Şehvar Beşiroğlu, İTÜ TMDK  - İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Çalgı Eğitim Bölümü Mızraplı Ana Sanat Dalı Kanun Bölümü’nden 1986 yılında mezun oldu.


“Sekiz Parmak Kanun Etüd ve Alıştırmaları” başlıklı teziyle 1988 yılında yüksek lisans ve “3.Selim Döneminin Müzik ve Müzisyenler Açısından İncelenmesi” çalışmasıyla 1994 yılında sanatta yeterlik derecelerini aldı. 1999 yılında tamamladığı doktora sonrası çalışmalarını Harvard Üniversitesi Orta Doğu Çalışmaları Merkezi’nde, “Osmanlı Tarihi ve Müziği” konusunda gerçekleştiren akademisyenimize 1997 yılında, Türk Sanat Müziği alanında doçentlik unvanı verildi.


2005 yılında ise konservatuvarımızın Müzikoloji Bölümü’nde profesörlüğe yükselen Beşiroğlu; Eurasia Ensemble, Romeiko Ensemble, Kantemir Ensemble, Hattusha Ensemble, İzmir Baroque gibi farklı müzik topluluklarıyla sayısız projede yer aldı. Harvard Üniversitesi’nde tarih profesörü Dr. Cemal Kafadar ile “Osmanlı İmparatorluğunun kuruluş dönemi ve Fatih dönemine kadar müzik yaşantısı ve müzik çalgılar” üzerine doktoraüstü çalışmasını yaptı. Merhume akademisyen bunun yanında, davetli olarak 1993’ten bu yana her yıl “Osmanlı ve Türk Musıkisi” üzerine seminerler verdiği Boston’daki New England Konservatuvarı’nın Müzikoloji ve Müzik Tarihi bölümlerinde 1999 yılında “konuk bilim insanı” unvanıyla araştırmalar da yapmıştı. 
1999 yılında Sosyal Bilimler Enstitümüze bağlı olarak kurulan Dr. Erol Üçer Müzik İleri Araştırmalar Merkezi’nin program kurucuları arasında yer alan öğretim üyemiz, 2012’den itibaren buranın müdürlüğünü de üstlendi ve bu kurumun Sosyal Bilimler Enstitüsüne bağlı lisansüstü programlarında ve anabilim dalı başkanlığı ve koordinatörlüğünü yaptığı Müzikoloji ve Müzik Teorisi Doktora Programında, Müzikoloji, Etnomüzikoloji ve Organoloji konularında dersler verdi. 2008-2013 yılları arasında İTÜ TMDK Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Beşiroğlu bu yıl ise, Yrd. Doç. Şeyma Ersoy Çak ile editörlüğünü yaptığı “Kadın ve Müzik” adlı eseri ve önsözünü Prof. Martin Stokes’un yazdığı “Bir Muhabbet Kuşu - Postmodern Göstergeler Işığında Zeki Müren” isimli kitabını yayınlamıştı. Akademisyenimiz vefatına değin, İTÜ TMDK’da ve İTÜ Müzik İleri Araştırmalar Merkezi’nde (İTÜ MİAM) kanun çalma, sistematik müzikoloji, organoloji, etnomüzikoloji, makam kuramı, Osmanlı - Türk müzik tarihi, Türkiye’de müzik, müzik ve cinsiyet, Akdeniz kültürlerinde müzik derslerini yürütüyordu.


Ökkeş Bölükbaşı - 27 Mayıs 2017, Cumartesi 22:30, Teşvikiye


@ Medya Günebakış

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Mayıs.2017 okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ –– okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb ––––––– E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi, - okkesb@gmail.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Mayıs.2017 okkesb61@gmail.com,


 

 

 

 


Metni

Diğer Haberler

  • ALİ SİRMEN UĞURLANDI
  • TİP, ESENYURT ADAY TANITIM TOPLANTISI
  • ÖDEMİŞLİLER GELENEKSEL KAHVALTIDA BULUŞTU
  • *BELEDİYE HİZMETİ PARTİCİLİK DEĞİL, HALK HİZMETİDİR.!*
  • MUSTAFA AKGÜN ve KAÇAR SOKAK SAKİNLERİ RÖPORTAJI
  • AYSEL ÖYMEN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
  • KRİZİN FATURASINI ÖDEMEMEK İÇİN NE YAPMALI.?
  • TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ BEYLİKDÜZÜ İLÇE ÇALIŞTAYI YAPILDI
  • TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ ŞİŞLİ İLÇESİ ÇALIŞTAYI YAPILDI
  • TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİNDE GÖREV DEĞİŞİMİ
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP