MUHARREM USTA; BAŞARI İCİN SABIR ŞART.!

İstanbul Kağıthane Trabzonsporlular Derneğinin İftar Programına Katılan Muharrem Usta Önemli Açıklamalar Yaptı.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

MUHARREM USTA; BAŞARI İCİN SABIR ŞART.!

 

İstanbul Kağıthane Trabzonsporlular Derneğinin İftar Programına Katılan Muharrem Usta Önemli Açıklamalar Yaptı.


İstanbul Kağıthane Trabzonsporlular Derneği, Geleneksel İftar Davetini  Gerçekleştirdi.

4.Levent'te verilen iftara ulusal basın da gereken önemi gösterdi ve; Habertürk TV, NTV Spor, A Spor, CNN Türk, AA, İhlas, DHA, Fotomaç, Fanatik, Taka, Karadeniz Manşet, FutbolPlus, TakaMedya ve MedyaGünebakış Haber Ajans ve İnternet Gazeteleri katıldılar.

Kağıthane Trabzonsporlular Dernek başkanı İbrahim Tüfekçi ve Yönetim kurulu üyelerinin ev sahibi olduğu iftar yemeğinde konuk olarak;

TBMM Grup Başk.Vek. CHP İst. Milletvekili Akif Hamzaçebi,

19. Dönem milletvekili İsmail Sancak,

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta,

Yönetim kurulu üyeleri Gençağa Meriç ve Yiğit Oğuz Duman,

Kağıthane Belediye Başkan yardımcısı Ömer Kır,

Kızılay eski Gnl. Başk. TS eski yöneticisi Tekin Küçükali,

İstanbul Trabzon Federasyonu Başk. Yard. Göksal Purtuloğlu. Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Seyfettin Erbaş, kağıthane Belediye Başkan Yardımcısı Ömer kır, Fonex Kozmetik-Kadir Bıyıklı, FutbolPlus Dergisi- Ferdal Uzundurukan ve Trabzon'dan bu iftara özel gelen Temel Reis ile Aytekin Akay, Sadullah Dervişoğlu, Bülent şirin, Ökkeş Bölükbaşı ve seçkin bir davetli topluluğu ağılandı.

  

İftar sonrasında yapılan protokol konuşmalarında, Dernek başkanı İbrahim Tüfekçi kısa bir açılış konuşması yaparak Muharrem Usta’dan 50. Yılda şampiyonluk sözü istedi ve katılım gösteren herkese teşekkür etti.

 Ardından mikrofona davet edilen Akif Hamzaçebi de dün Şırnak’ta şehit düşen askerlerimize rahmet dileyerek başladığı sözlerine, başarının kolay olmadığını ve sabrın gerektiğini vurgulayıp, Trabzonspor’un başarısı için herkesin destek vermesi ve Başkan Muharrem Usta’ya yardımcı olunması gerektiğini belirtti.

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta ise; Trabzonspor’un ikinci yarıda 35 puan alması halinde gelecek sezona daha güçlü ve güvenli başlayacağını düşündüklerini ve bu hedefe ulaşıldığını söyledi. Özellikle son haftalarda takımın oyununun ve teknik yönetimin eleştirilmesinin haksızlık olduğunu, çünkü çok dar bir kadroyla mücadele edildiğinin altını çizdi.

Muharrem Usta, daha sonra özetle şunları söyledi;

“Geçmişe baktığımızda, üç kritik dönem görüyoruz. 1996, 2005 ve 2011. Bu yıllarda şampiyonluğa çok yaklaşmış ama ulaşamamışız. Ondan sonraki dönemlerde tam bir dağılma süreci başlıyor ve toparlanmak yıllar alıyor. Hâlbuki iyi bir kriz yönetimi olsaydı; şampiyonluk bir sonraki sene, olmadı bir sonraki sene gelecekti. Şampiyonluğun tek başarı kriteri olmadığını da kabul etmeliyiz.

Trabzonspor’un gelirini yıllık 90 milyon TL.’den 180 milyon TL’ye çıkardık -ki bu çok büyük bir artıştır- ancak gelir yine de faizlere ve geçmişten gelen harcamalara gidiyor.

Ayrıca şöyle bir gerçek var: Trabzonspor şampiyon dahi olsa, İstanbul takımlarından birinin şampiyonluğunda elde ettiği gelirin ancak yarısını elde edebiliyor. Bu da demek oluyor ki biz onlarla ekonomik açıdan yarışamayız.

Tek çaremiz alt yapıdan oyuncu yetiştirmektir. Ancak takdir edersiniz ki sağlıklı bir altyapı düzeninin kurulması ve meyve vermesi hemen mümkün olmuyor” diyerek sözlerine şöyle devam etti.

'1461 Takımına gelince; Bu takım A takımına futbolcu yetiştirilmek üzere kuruldu  ancak zaman sürecinde başarı yükselince farklı boyutlara ulaşıldı ve kardan çok zarar vermeye başladı.

Pilot takımımız amacından uzaklaşınca  dengeler bozuldu ve sonuç buralara kadar geldi. Pilot takımın yeri 3.lig dir ama baktığımızda öyle bir yarışa sokuldu ki süper lige göz kırpıyordu' diyerek sözlerini şu cümlelerle bitirdi. Bizde hoca da çok, başkan da çok, sürekli hoca ve futbolcu değiştirme yerine nerede hata veya yanlış varsa onun çözümüne gidelim' dedi.

Muharrem Usta, konuşmasının soru cevap bölümünde 1461 Trabzon ile ilgili gelen bir soruyu da şöyle yanıtladı.

“1461 Trabzon, kurulduğu dönemde doğru bir tercih ve uygulamaydı. Trabzonspor’a altyapıdan oyuncu yetiştirmek için en iyi yöntem buydu, çünkü o zamanın mevzuatı altyapıdan başka türlü oyuncu gelmesine pek elverişli değildi.

Ancak sonraları hem mevzuat değişti hem de 1461 yarışmacı bir takım hüviyetine büründü. Süper Lig’e çıkması bile söz konusu oldu.

Öyle olduğu zaman oyuncu yetiştirme misyonu ister istemez sekteye uğruyor, transferler devreye giriyor. Avrupa’ya baktığımız zaman bütün pilot takımların 3. Lig’de olduğunu görüyoruz.

Mevcut haliyle 1461 Trabzon 50 milyon lira, faizleriyle birlikte yaklaşık 70 milyon TL gibi bir maliyet getirmiştir, sonuçta da Akhisar’ın altyapısı durumuna düşmüştür.”



 

 


@ Medya Günebakış

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Haziran.2017 okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ –– okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb ––––––– E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi, - okkesb@gmail.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Haziran.2017 okkesb61@gmail.com,

 

Muharrem Usta Kağıthane 1461 TS Derneği İftarı

https://youtu.be/KI-WKBdx0DU

" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen>

Diğer Haberler

  • ALİ SİRMEN UĞURLANDI
  • TİP, ESENYURT ADAY TANITIM TOPLANTISI
  • ÖDEMİŞLİLER GELENEKSEL KAHVALTIDA BULUŞTU
  • *BELEDİYE HİZMETİ PARTİCİLİK DEĞİL, HALK HİZMETİDİR.!*
  • MUSTAFA AKGÜN ve KAÇAR SOKAK SAKİNLERİ RÖPORTAJI
  • AYSEL ÖYMEN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
  • KRİZİN FATURASINI ÖDEMEMEK İÇİN NE YAPMALI.?
  • TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ BEYLİKDÜZÜ İLÇE ÇALIŞTAYI YAPILDI
  • TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ ŞİŞLİ İLÇESİ ÇALIŞTAYI YAPILDI
  • TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİNDE GÖREV DEĞİŞİMİ
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP