GEZİCİLER, AĞAÇSEVENLER NEREDELER.?

Uluslararasının 2.Botanik Bahçesi, İstanbul Botanik Bahçesi Müftülüğe Devredildi, Geziciler, Parksevenler, Çapulcular, Ağaçsevenler Nerede.? Gezi Parkından Daha Önemli Bir Yer ve Konu Var, Dikkatlerinize.!

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

GEZİCİLER, AĞAÇSEVENLER NEREDELER.?

Uluslararasının 2.Botanik Bahçesi, İstanbul Botanik Bahçesi Müftülüğe Devredildi, Geziciler, Parksevenler, Çapulcular, Ağaçsevenler Nerede.? Gezi Parkından Daha Önemli Bir Yer ve Konu Var, Dikkatlerinize.!

BOTANİK BAHÇE MÜFTÜLÜĞE DEVREDİLDİ

İÜ. Botanik Bahçesi uzun zamandır İstanbul Müftülüğüne tahsis edilmek isteniyordu.

Üniversite yönetiminin razı olduğu devire akademik personel ve öğrenciler tepki göstermişti. Şimdi sessiz sedasız devir işlemi yapıldı.

Uluslararasının 2.Botanik Bahçesi

İstanbul Botanik Bahçesi Müftülüğe Devredildi

Birçok darbelerin/eylemlerin planlandığı Yeniçeri ağalarının sarayları bulunan yer Osmanlı döneminin en hareketli binası şimdilerde de eylem merkezi olmaya devam edecek gibi görülüyor.

https://www.fatihhaber.com/botanik-bahce-muftuluge-devredildi/2488/

Tarihte Yeniçeri Ağalarının merkezi Sonra Şeyhülislam makamı, Sonra kız lisesi Cumhuriyet döneminde müftülük ve Botanik bahçe olarak kullanılan Ağa kapısı İstanbul Üniversitesi Botanik Bahçesi artık İstanbul İl Müftülüğüne devredildi.


Müftülük Bu On Beş Dönünden Büyük Alanda Ne Yapacak?
Burası Ankara'daki külliyenin benzeri gibi bir    şeyhülislamlık makamı olarak mı düzenlenecek diye endişeler var.

Bizde sanıyoruz ki Burası Süleymaniye projesi içinde değerlendirilip Bir Arap şeyhine Konak yada otel yapılmak kaydı ile satılacak ve İl Müftülüğü bile buradan çıkarılacak diye endişelerimiz var.

2013 Yılında Botanik Bahçesinin Devri gündeme gelince protestolar yapıldı. Bu konuyu askıya alıp unutturan Hükümet 03 Haziran 2015 tarihinde Bahçenin devrini Müftülüğe yaptı.. 
Burada düşündürücü olan bu kararın İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü'nün 09.12.2014 tarihli 83889 sayı ile Muvafakat vermesi...!!!
Fatih Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Fazıl Uğur Soylu, konuya dair Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) bir dilekçe yazdı.

CHP’li Soylu’ya Topkapı Emlak Müdürlüğü’nden gelen yanıtta, şu ifadelere yer verildi:

“Bakanlığımızdan (Milli Emlak Genel Müdürlüğü) alınan 03.06.2015 tarih ve 83889 sayılı muvafakat yazılarına istinaden söz konusu taşınmazın İstanbul Üniversitesi’ne tahsisli 14.878.00 m2’lik kısmının tahsisinin kaldırılması ve Botanik Anabilim Dalı Binası’nın yeni inşa edilecek Biyoloji binasına taşınıncaya kadar süre verilmek kaydıyla, Müftülük hizmetlerinde kullanılmak üzere Diyanet İşleri Başkanlığı’na tahsisin uygun görüldüğü bildirilmiştir.”

CHP’li Soylu, müftülüğün bu dev araziyi hangi amaçla kullanacağını sorgulayarak, şöyle devam etti: “Bahçede, Uluslararası Botanik Bahçeleri’ne kayıtlı dokuz adet sera ve yaşayan fosil bitkileri var.

Bahçede Türkiye’nin ilk Herbaryum’u (kurutulmuş bitkilerin sınıflandırılmış kütüphanesi) ve 40 bine yakın bitki kayıtları mevcut.

Bahçe bugününe kadar doğadan zor şartlarla toplanan bitkilerden oluşmakta ve öğrenciler için uygulama alanı olarak hizmet vermektedir.

Bu bitkilerin taşınması ve tekrardan tutmasının para olsa da pek mümkün olmadığı bilinmektedir.

Müftülük 14.878.00 m2’lik bu dev araziyi hangi amaçla kullanacak?

Atatürk’ün kurdurduğu, cumhuriyetimizin en eski Botanik bahçesi Şeyhülislamlık mı olacak.? Bu işin takipçisi olacağız.”


BOTANİK BAHÇESİNİN TARİHİ

Botanik bahçesi 1935 yılının ilkbaharında İstanbul Üniversitesi Botanik Bahçesi adı ile hizmete girdi.
Bu bahçenin kuruluş ve düzenleme çalışmalarında Prof. Hilbronn’a, Prof. Dr. L. Brauner ve Bahçe Uzmanı Alman W. Stephan destek verdi. 12 Aralık 2003 günü yapılan bir bilimsel toplantının ardından bahçenin adı ‘İstanbul Üniversitesi, Alfred Heilbronn Botanik Bahçesi’ olarak değiştirildi.


Kaynak: Fatihhaber
Editör: Abdullah Gözaydın

 

Abdullah Gözaydın, İst. – EYLÜL.2017 - agozaydin@hotmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ –– okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb ––––––––– E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi, okkesb@gmail.com,

Abdullah Gözaydın, İst. – EYLÜL.2017 - agozaydin@hotmail.com,

 

ULUSLARARASININ 2.BOTANİK BAHÇESİ

1933 yılında Türkiye'de Üniversite Reformu gerçekleşince bizzat Atatürk'ün daveti üzerine ülkemize gelen Prof. Dr. Alfred Heilbronn, Prof. Dr. Leo Brauner tarafından kurulan İstanbul Üniversitesi Botanik Bahçesi,  Osmanlı döneminde bu alanda Şeyhülislam'lık bulunduğu gerekçesiyle Müftülüğe devredilmeye hazırlanılıyor.

BİYOLOGLAR DERNEĞİ'NDEN PROTESTO

Türkiye Biyologlar Derneği İstanbul Şubesi bu karara bir basın açıklaması ile tepki gösterdi. Dernek ayrıca, Süleymaniye'de bulunan Botanik Bahçesinde, bugün "Botanik Bahçesine sahip çıkalım paneli'' düzenleyecek. Panel öncesi saat 12.00'de ise öğrenciler Zooloji Bölüm Binası önünde buluşarak, Süleymaniye'ye Botanik Bahçesi'ne topluca yürüyecek.

Türkiye Biyologlar Derneği İstanbul Şubesi Başkanı İlbay Kahraman, kenti ve kent değerlerine sahip çıkmak isteyen herkesi bu garip kararı protesto etmeye çağırarak, "Bahçenin konumu bir çok müteahhidin ağzını sulandıracak bir yerdedir. AKP hükümetinin de yeşil gördüğü her yere AVM inşa etme düşüncesini dikkate alacak olursak bu kararı daha iyi anlayabiliriz'' dedi.

Kahraman, "Ülkemizde son yıllarda üniversiteler gündelik politikanın etkilediği bir arena görünümü almış, üniversite rektörleri ise bu arenanın yöneticileri konumuna gelmişlerdir. Doğal olarak bağımsız bir şekilde bilimsel düşüncenin değil, hükümetlerin üniversite politikalarının temsilcileri gibi konuşmaktadırlar" dediği açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"1933 yılında Türkiye'de Üniversite Reformu gerçekleşince bizzat Atatürk'ün daveti üzerine ülkemize gelen Prof. Dr. Alfred Heilbronn, Prof. Dr. Leo Brauner tarafından kurulan ve ülkemizde 'Uluslararası Botanik Bahçeleri'ne kayıtlı iki bahçeden biri olan İstanbul Üniversitesi Botanik Bahçesi için de söz konusudur.

3 bini aşkın canlı bitki türüne ev sahipliği yapan bu bahçe günümüze kadar doğadan çok zor koşullarda ve büyük masraflarla toplanan bitkilerden oluşmuştur.

Tekrar toplanmaları ve tutunmalarının sağlanması da olası olmadığı gibi parasal olarak karşılanması mümkün değildir. Hal böyle iken başka bir yere taşınmasına herhangi bir engel olmayan ve bulunduğu yerde genişlemesinin bir mantığı bulunmayan Müftülük Makamı'nın bahçeyi işgal girişimlerinin mantıklı bir nedeni yoktur.

Rektörün söylediği 'Osmanlı dönemindeki Şeyhülislamlık makamının yeniden inşa edilerek Müftülüğe devri' söyleminin mantıklı bir izahı yoktur. Osmanlıda Ulemanın Reisi konumunda olan bu mevkiin taşınmasına en uygun yer rektörlük makamı olması gerekir. Sayın rektör makamını müftülüğe devretmeye hazır mıdır.?

Bahçenin konumu bir çok müteahhidin ağzını sulandıracak bir yerdedir. AKP hükümetinin de yeşil gördüğü her yere AVM inşa etme düşüncesini dikkate alacak olursak bu kararı daha iyi anlayabiliriz. Kente ve kent yaşamına ait değerleri sahiplenmek isteyen herkesi bu garip kararı protesto etmeye çağırıyoruz."

Bu İşler Slogan Yazmakla, Taşımakla Olmaz...


@ #Medya Günebakış

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ağustos.2017okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ –– okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb ––––––– E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,- okkesb@gmail.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ağustos.2017okkesb61@gmail.com,

Diğer Haberler

  • TİP, ESENYURT ADAY TANITIM TOPLANTISI
  • ÖDEMİŞLİLER GELENEKSEL KAHVALTIDA BULUŞTU
  • *BELEDİYE HİZMETİ PARTİCİLİK DEĞİL, HALK HİZMETİDİR.!*
  • MUSTAFA AKGÜN ve KAÇAR SOKAK SAKİNLERİ RÖPORTAJI
  • AYSEL ÖYMEN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
  • KRİZİN FATURASINI ÖDEMEMEK İÇİN NE YAPMALI.?
  • TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ BEYLİKDÜZÜ İLÇE ÇALIŞTAYI YAPILDI
  • TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ ŞİŞLİ İLÇESİ ÇALIŞTAYI YAPILDI
  • TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİNDE GÖREV DEĞİŞİMİ
  • KROMEVYE FABRİKASINDA MOBİNG.!
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP