DOCTOR WHO'NUN 50'NCİ YILDÖNÜMÜ

Doctor Who'nun 50'nci Yıldönümü Bugün Hareketli Bir Doodle İle Kutlandı.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

DOCTOR WHO'NUN 50'NCİ YILDÖNÜMÜ


Doctor Who'nun 50'nci Yıldönümü Bugün Hareketli Bir Doodle İle Kutlandı.

Google'ı ziyaret edenler bugün anasayfasını Doctor Who'nun 50'nci yıldönümü temalı doodle ile karşılaştı.

Doctor Who Google'da doodle oldu

Dünyanın en uzun süren bilimkurgu dizisi ünvanını elinde bulunduran Doctor Who, tüm zamanların en sevilen dizilerinden de biri.

1963'den 89'a 26 sene yayınlanan, ardından 2005'te tekrar ekrana gelen seri halen devam etmekte. Zaman Lordu'nun maceraları televizyonda her daim izleyicisini bulmuş, İngiliz popüler kültürünün de önemli bir parçası olmuştur.


Doctor Who BBC yapımı İngiliz bilim kurgu

televizyon dizisidir.

Dizi; Doktor olarak bilinen, zamanda yolculuk yapan insansı Dünya dışı yaratık olan Zaman Lordu'nun maceralarını anlatmaktadır.

Doktor, dışarıdan 1950'lerden kalma bir polis kulübesi gibi görünen TARDIS adındaki bilince sahip ve zamanda yolculuk edebilen bir uzay gemisi ile evreni araştırır.

Doktor, yardımcıları ile beraber uzay ve zamanı keşfeder, sorunları çözer, yaratıklarla yüzleşir ve tarihe yapılan müdahalelere engel olur.

Guinness Rekorlar Kitabı tarafından dünyanın en uzun süren bilim kurgu televizyon programı olarak listelenen dizi aynı zamanda İngiliz popüler kültürünün de önemli bir parçasıdır.

Dizi iyi planlanmış hikâyeleri, ilk yayınlandığı dönemdeki düşük bütçeli yaratıcı özel efektleri ve elektronik müzik kullanımındaki önderliği ile tanınır.

Google’dan 8 bit’lik Doctor Who doodle’ı - En büyük doodle Arama motoru Google’ın anasayfasında beliren Doctor Who doodle’ı, 8 bit’lik bir oyun olarak belirdi.

Google, özel günlerde kişi ve olayları anmak için hazırladığı doodle’lara bugün bir yenisini ekledi. Google’ın anasayfasında görünen Doctor Who doodle’ı, 8 bit’lik bir oyun olarak belirdi. Google, Doctor Who doodleının bugüne kadar hazırlanan en büyük doodle olduğunu açıkladı. Google, Doctor Who doodle’ının bugüne kadar hazırlanan en büyük doodle olduğunu açıkladı.

Doctor Who'nun 50 yılı.!

CNBC-e Dergi Kasım sayısında bu özel dizinin 50. yılı şerefine Doctor Who hakkında 50 gerçeği derledi. Ünlü bilim kurgu dizisi Doctor Who’nun 50’inci yılını kutlayan Google, özellikle dizinin hayranlarının çok beğeneceği animasyonlu bir doodle hazırladı.

Doctor Who’nun 11 kez hayata geri döndüğü karakterleri seçebildiğiniz oyunda, TARDIS zaman yolculuğu yaparak farklı senaryolarda ‘Google’ harflerini oluşturuyorsunuz. Harfleri toplamak için, Dalek gardiyanlarını aşmanız gerekiyor. Guardian Gazetesini haberine göre, Google’ın hazırladığı en büyük animasyonlu doodle olan Doctor Who’nun hazırlanması 4 ay sürdü. Google’ın merkezinin bulunduğu Mountain View’deki Googleplex tesisinde, Doctor Who doodleına Whoodle adı verildi.Change.org isimli bir dernek, 2013 başlarında Doctor Who’nun 50’inci yılı adına Google’dan doodle hazırlanmasını istemiş ve kampanyada binlerce imza toplanmıştı. Google, hazırladıkları doodle’da bu kampanyanın etkisi olup olmadığını açıklamadı.

Guardian, Googleplex’te geçtiğimiz yıl çalışmaya başlayan, Doctor Who doodle’ının tasarımcısı Matt Cruickshank ile konuştu. Cruickshank, doodle’daki TARDIS’in, dizideki orijinal sesine sahip olduğunu söyledi. Cruickshank, “Uzun yıllardır devam eden Doctor Who’yu farklı seviyelerin olduğu bir doodle’la kutlamak istedim. Tek bir seviyeyle yetinmek bizi memnun etmezdi. Doctor Who’nun evrende gezebilme yeteneğine bayılıyorum.” dedi

 

 

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Kasım.2013 - okkesb@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/  - okkesb@telmar.net,

 

Doctor Who kimdir.?

Google'un son doodle'u bugün de oyun şeklinde...

Dün büyük dikkat çekmiş olan Google'ın doodle'ı, bugün de devam ediyor. Her etapta Google kelimesinin harflerinin toplandığı doddle, Doctor Who'nun 10. yılı anısına yapılmıştı. Peki, kimdir bu Doctor Who?

Google'un son doodle'u büyük dikkat çekiyor. Doctor Who'nun yayın hayatına başlamasının 10. yıl dönümünde Doctor Who anımsandı. Doctor Who kimdir? Dizinin konusu nedir.?
Dünyanın en uzun süren bilimkurgu dizisi ünvanını elinde bulunduran Doctor Who, tüm zamanların en sevilen dizilerinden de biri. 1963'den 89'a 26 sene yayınlanan, ardından 2005'te tekrar ekrana gelen seri halen devam etmekte. Zaman Lordu'nun maceraları televizyonda her daim izleyicisini bulmuş, İngiliz popüler kültürünün de önemli bir parçası olan Doctor Who kimdir.?

 

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Kasım.2013 - okkesb@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/  - okkesb@telmar.net,

 

DOCTOR WHO'NUN 50'NCİ YILDÖNÜMÜ
Doctor Who Geçen Sene  İngiliz Televizyon Ödüllerine Damgasını Vurmuştu.
Drama Dalında Erkek Oyuncu: Matt Smith - Doctor Who (2005)  ,Drama Dalında Kadın Oyuncu: Karen Gillan - Doctor Who (2005)
Doctor Who BBC yapımı İngiliz bilim kurgu televizyon dizisidir. Dizi; Doktor olarak bilinen, zamanda yolculuk yapan insansı Dünya dışı yaratık olan Zaman Lordu'nun maceralarını anlatmaktadır. Doktor, dışarıdan 1950'lerden kalma bir polis kulübesi gibi görünen TARDIS adındaki bilince sahip ve zamanda yolculuk edebilen bir uzay gemisi ile evreni araştırır. Doktor, yardımcıları ile beraber uzay ve zamanı keşfeder, sorunları çözer, yaratıklarla yüzleşir ve tarihe yapılan müdahalelere engel olur.

Guinness Rekorlar Kitabı tarafından dünyanın en uzun süren bilim kurgu televizyon programı olarak listelenen dizi aynı zamanda İngiliz popüler kültürünün de önemli bir parçasıdır. Dizi iyi planlanmış hikâyeleri, ilk yayınlandığı dönemdeki düşük bütçeli yaratıcı özel efektleri ve elektronik müzik kullanımındaki önderliği ile tanınır.
Bazı özel günlerde ülkelere göre değişiklik gösterebilen farklı Google logosu tasarımlarını mutlaka görmüşsünüzdür. İşte bu özel günlerde tasarlanan Google logolarının adı "Doodle" dır. 

Doodle'lar 1999 yılından bu yana Google'ın kurucuları Larry Page ve Sergey Brin tarafından Google ana sayfasını renklendirmek ve ilgi çekmek için kullanılmaktadır. 

Doodle'larda tüm dünya ülkeleri için önemli gün ve tatillere, kültürel olaylara ve tarihte yer alan önemli kişilere yer verilmektedir.

Google Türkiye kullanıcıları ise Cumhuriyet Bayramı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Kabotaj Bayramı gibi bazı özel günlerde Doodle tasarımlarıyla karşılaşmıştır. Google kullanıcıları, Doodle'ların üstüne tıklayarak, ilgili konuya dair daha ayrıntılı bilgiye de erişebilirler

Ayrıca Google, Doodle uygulamaları için farklı zamanlarda yarışmalar da düzenlemektedir. Örneğin 2011 Mayıs ayında Amerika'da ilk ve orta dereceli okullar arasında düzenlenen yarışmada kazanan öğrenciye üniversite bursu, kazanan okula teknoloji laboratuarı gibi ödüller verilmiştir.

Bu Doodle yarışmasında jüri üyeliğini ise Whoopi Goldberg (Amerikan Komedyen Aktrist), Jim Davis (Garfield 'ın çizeri), Evan Lysacek (Buz Pateni Dünya Şampiyonasında Altın Madalyalı Sporcu), Michael Phelps (Yüzme Dünya Şampiyonasında Altın Madalyalı Sporcu), Nicole Stott (NASA 'da Astronot) ve daha birçok ünlü şahsiyet yapmıştır. (Ayrıntılı bilgi için www.google.com/doodle4google/)

 

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Kasım.2013 - okkesb@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/  - okkesb@telmar.net,

 

Doctor Who Doodle Oldu.?

(Doctor Who İzle)

Doctor Who kimdir, Doctor Who dizisi, Doctor Who izle, Doktor kim dizisi hakkındaki bilgilere stargazte.com.tr üzerinden ulaşabilirsiniz.

Doctor Who kimdir, Doctor Who dizisi, Doctor Who izle, Doktor kim dizisi hakkındaki bilgilere medyagunebakis.com, üzerinden ulaşabilirsiniz.
Dünya arama devlerinden Google, Doctor Who'yu unutmayıp 50. yıldönümünü için ana sayfasını doodle ile süsledi.
İngiliz dizisi olan Doctor Who'ya ait bilgileri bu haberimizin devamında bulabilirsiniz. Doctor Who kimdir, biyografisi ve hayatı hakkındaki tüm bilgilere bu haberimizde yer vereceğiz.
Doctor Who'nun türkçe'de anlamı Doktor Kim anlamına gelmektedir. İngiliz yapımı olan bir dizidir ve yapımcısı BBC'dir. Doctor Who, zamanda yolculuk yapabilen insan görünümlü dünya dışı bir yaratık olarak bilinmektedir. Aynı zamanda Zaman Lordu'nun maceralarını anlatıyor.
Doctor Who adlı dizinin ilk yayın tarihi tarihi: 23 Kasım 1963 olup, son bölüm yayın tarihi ise 6 Aralık 1989 olmuştur.
Doctor Who karakteri ilk olarak 1950 yıllarından kalma bir polis kulübesi şeklindeki TARDIS ile zamanlar arası gezi yapar ve bu gemi ile evreni araştırır. Doctor Who'nun aynı zaman da yardımcıları da bulunmaktadır. Yardımcıları ile uzayı ve zamanı keşfetmeye çalışırlar. Ama dünya dışı yaratıklar ile yüzleşirler ve tarihe verilen zararları düzeltirler.


Dizi aynı zaman en çok uzun süre yayın yapan bilim kurgu dizisi olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmiştir. Doctor Who dizisi, İngiliz popüler kültürünün de önemli bir parçası haline gelmiştir. Doctor Who, döneminin en iyi yapıtları arasına girmiş ve özel efektleri ile dönemim önderliğini yapmıştır.
1 Ekim 2011'de 6. Sezonun finali 'The Wedding of River Song' adlı bölüm ile yapıldı. 7. sezon 5. bölümde (The Angels Take Manhattan) Amy ile Rory karakterlerini canlandıran Karen Gillan ve Arthur Darvill diziden ayrıldı. Daha öncede 7. Seon 1. Bölüm de (Asylum of the Daleks) rol alan Jenna Louise Coleman, 7. Sezon 6. Bölüm (The Snowmen) ile birlikte Clara karakteriyle diziye katılmışlardır.
Doktor, bir zaman lordu olup, Gallifrey gezegeninden dünyaya gelmiştir. Zamanın lordları ile Dalekler arasında çıkan büyük savaş nedeni ile her iki ırkında sonu gelmiştir, hayatta kalan tek tek tür Doktor Who'dur. Doktor, TARDIS ile kaçmayı başarır ve büyük maceralara yelken açmış olur.
Doktor, neredeyse ölümsüz gibidir ve bunun nedeni ise tüm zaman lordlarının yapabildiği hücre yenilenmesidir. Toplam da 13 hücre yenilenmesine sahip olan Doktor, toplam olarak 10 kez hücre yenilenmesini gerçekleştirmiştir.


Ancak modern serinin 4. sezon bölümü Journey's End'de geçirdiği hücre yenilenmesinde enerjisini kesilmiş eline kanalize edip, aynı DNA'ya yoğunlaştırarak yeni bir görünüş ve karaktere sahip olmadan 10. Doktor olarak kalmış fakat böylelikle bir hakkını harcamıştır. Şu an görüntüde 11. hayatındadır ancak 11 hakkını kullanmıştır. Hücre yenilenmesi sonsuza kadar devam etmemektedir ve zaman lordları yalnızca 12 defa yenilenebilmekte, yani 13 hayata sahip olabilmektedir. Ancak Doktor'un yaratılış ve genetiğindeki farklılık nedeniyle hücre yenilenmesinin sınırı bilinmemektedir.
David Tennant, üç sezon boyunca dizide rol aldı. Dördüncü sezonun sonunda (2010) o dönemki yol arkadaşı Donna Noble'ın büyükbabasını kurtarmak için kendini feda ederek, David Tennant'ın ayrılışı adına büyük bir finalle birlikte, 10. Doktor ekranlara veda etti ve böylece 11. ve şu anki Doktor (Matt Smith), Amy Pond (Karen Gillan) eşliğinde beşinci sezon serüvenine başlamış oldu.


Amy'nin nişanlısı olan Rory Williams (Arthur Darvill) ile evlenmesiyle birlikte, uzun süre boyunca tek bir yol arkadaşıyla yolculuk eden Doktor, günümüzde devam eden altıncı sezonda serüvenlerine Amy ve Rory ile birlikte bir takım olarak atılmaya başlamıştır. Yedinci sezon beşinci bölümde Ağlayan Melek adı verilen tür tarafından Rory zamanda kaybedilmiştir.
Amy de Rory'nin gidişine dayanamamış ve o da aynı şekilde onun yanına gideceğine inanıp kendini feda etmiştir. Yine yedinci sezonda Jenna-Louise Coleman Doktor'un yeni yol arkadaşı olarak karşımıza çıkmıştır. Yeni sezonda Daleklerin hafızasından Doktor silinmiştir ve Dalekler Doktor'un kim olduğunu bilmemektedir.

Tags: Doctor Who, Google, Doodle, Larry Page, Sergey Brin, David Tennant, Rory Williams, Matt Smith, Matt Cruickshank,

Jenna-Louise Coleman, Gallifrey, Whoopi Goldberg, Michael Phelps, Jim Davis, Evan Lysacek, Nicole Stott, Karen Gillan,

Akira Yoshizawa, Gioachino Rossini, Robert Moog, Star Trek,

Bob Ross, Mies van der  Rohe, Juan Gris, Robert Doisneau, Howard Carter, Peter Cari Feberge, Charles Dickens, Javelin, Gustav Klimt, Gideon Sundback, Earth Day, Ada Lovelace, Niels Bohr, Moby Dick, Bram Stoker, Heinrich Rudolf Hertz, Grimms Fair Tales, Clara Schumann, First Drive-in Movie, Maria Montessori, Basketball, Julia Child, Auguste Rodin, Little Nemo, Soccer,

23.11.2013 -14:08:07

 

   

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Kasım.2013 - okkesb@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/  - okkesb@telmar.net,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,

MEDYAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Kasım.2013 - okkesb@gmail.com, 

Diğer Haberler

  • BOEİNG WHİSTLEBLOWER JOHN BARNETT
  • DÜNYA KADINLAR GÜNÜ'NDE KADINLARA
  • WUHAN TIANHE AIRPORT TAXI GUIDES
  • ORTADOĞU’DA VEKÂLET SAVAŞLARI.!
  • *IŞIK BİNYILI* *THE LİGHT MİLLENNİUM* TÜYAP KİTAP FUARINDA
  • BEREN KAYALI & GENÇ GİRİŞİMCİ & TÜRK MUCİT
  • KARSU DÖNMEZ MEMLEKETİNİ UNUTMADI
  • TURKEY LETTER GIVEN TO BIDEN FROM 27 US SENATORS
  • RUSYA BİZE NE YAPTI, NE YAPMADI.?
  • JAMES WEBB SPACE TELESCOPE GODDARD SPACE FLIGHT CENTER
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP