Maria Callas'ın 90.Doğum Günü

Google, Maria Callas'ın 90.Doğum Gününü Kutladı -doodle

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

Google, Maria Callas'ın 90.Doğum

Gününü Kutladı -doodle

Google, ünlü soprano Maria Callas'ın doğum gününü, özel bir logo ile kutladı.

İnternet kullanıcıları, Google ana sayfasında Callas'ın 90'ıncı doğum gününe özel hazırlanan "doodle" ile karşılıyor.
Asıl adı Anna Maria Cecilia Sofia Kalogeropoulos olan Yunan asıllı Maria Callas, 2 Aralık 1923'te New York'ta doğdu. "Tüm zamanların en çok tanınan ve başından geçen sansasyonel olaylarla bilinen" sopranolarından biri olarak tanımlanan Callas, 1977 yılında hayatını kaybetti.

Maria Callas'ın başrolünde oynadığı "Medea" filminin çekimlerinin bir bölümü Kapadokya'da yapıldı.

"Doodle" uygulamaları, dünya ülkeleri için önemli gün ve tatillere, kültürel olaylara ve tarihte yer alan önemli kişilere, bu platformda yer vererek dikkati çekmeyi amaçlıyor. İnternet kullanıcıları, bu özel tasarımlı logonun üstüne tıklayarak, o güne, kişiye ve konuya özel, daha ayrıntılı bilgilere erişebiliyor.

Kaynak: AA

Maria Callas bakın neden doodle oldu

Maria Callas'ın 90'ıncı Doğum Günü için hazırlanan doodle büyük ses getirdi.

Maria Callas hazırlanan doodle'dan sonra bugün en çok merak edilen isim oldu.  

Maria Callas kimdir ve neler yapmıştır.?

Maria Callas kimdir.?

Maria Callas'ın 90'ıncı Doğum Günü için hazırlanan doodle büyük ses getirdi. Maria Callas hazırlanan doodle'dan sonra bugün en çok merak edilen isim oldu. Maria Callas kimdir ve neler yapmıştır? Maria Callas hakkındaki tüm bilgiler bu haberde. Maria Callas hakkındaki bilgileri sizler için toparladık.
Asıl adı Anna Maria Cecilia Sofia Kalogeropoulos  olan Maria Callas, 2 Aralık 1923’de New York’ta Yunan asıllı göçmen bir ailede dünyaya geldi. Küçük yaşlarda gramafon kayıtları ve radyo programlarını dinlemekten zevk alan Callas, piyano ve müzik dersi aldı. Maddi imkansızlıklar sebebiyle annesi Yunanistan’a geri dönünce Maria ünlü sanatçı Elvira de Hidalgo’nun öğrencisi oldu ve 15 yaşında sanat yaşamına başladı. Yunanistan Ulusal Operası’ndaki küçük rolüyle operaya adım adan Callas Madam Butterfly ve Tristan ve İsolde ile ün kazanmıştır. Pek çok ünlü operayı yorumladığı soprano ve mezzo-sopranı rollerinde aranan opera sanatçı olmayı başarmış ve kendisine La Divina ünvanı verilmiştir.
1957 yılında evliyken tanıştığı armatör Aristotle Onassis ile aşk yaşamış ve sık sık skandallarla gündeme gelmiştir. 1977 yılında ani bir kalp krizi sonucu ölmüştür.

Bugün Google, Maria Callas'ın 90'ıncı doğum günü için özel bir doodle hazırladı.

Maria Callas’ın eşsiz sesi

Üzerinden yıllar geçse bile Maria Callas’ın sesinin eşsiz oluşundan hala bahsedilmektedir. Güzel şarkı söyleme anlamına gelen Bel canto tekniğiyle en sert eleştirmenlerin bile takdirini kazanmıştır. Ses rengi tartışmalı olan Maria Callas sanat hayatına kontralto olarak başlamış, sonra mezzo-soprano, spinto veya dramatik soprano gibi rolleri de başarıyla icra etmiştir.

Maria Callas ve Türkiye’ye gelişi

Maria Callas 1959 yılında İtalyan sinemacı dostu Pier Paolo Pasolini’nin ısrarı üzerine Medea isimli filmin başrolü olarak kralın büyücü kızı Medea’yı canlandırmıştır. Filmin büyük bir bölümü ülkemizde Kapadokya Göreme Tarihi Milli Parkı’nda ve buradaki Hıristiyanlığın kayadan oyma ilk kiliselerinden birinin içinde çekilmiştir. Medea, Maria Callas’ın ilk ve tek filmidir ve bu filmde hiç şarkı söylememiştir. O dönemde film yerli ve yabancı basında büyük ilgi görmüştür.
O dönemde filmle ilgili Milliyet Gazetesi’nde çıkmış bir yazı...

 

Maria Callas ya da La Divina Kimdir.? Kapadokya İle İlgisi Nedir.?

Maria Callas ya da La Divina Kimdir.?

Kapadokya İle İlgisi Nedir.?

ABD'de doğan, Yunan soprano, 1950'li yılların ve belki tüm zamanların en çok tanınan ve başından geçen sansasyonel olaylarla ses getiren sopranolarından biridir.

New York'ta doğan Maria Callas Atina'da İspanyol soprano Elvira de Hidalgo'nun öğrencisi olmuş, çalışkanlığı ve sanat hevesi ile ilgi çekmiş, sanat yaşamına ise 15 yaşında başlamıştır. Atina Konservatuarı'nda ilk anda sesi kulağa kontralto gibi gelse de daha sonra sesinin oturmaya başlaması ile hocaları onun mezzo-soprano olduğunu farketmiştir.

Kendisini bir sanatçı yapmak için uğraşan annesi ile arası daha sonra açılmıştır. Kendisi bunu bir sanatçı olup para kazanmasının ardından annesinin kendisini kıskanmaya başlamasına bağlamıştır.

Callas, kariyerine Yunanistan Ulusal Operası'nda küçük bir rol ile başlamış, Madam Butterfly ve Tristan und Isolde ile ün kazanmaya başlamış, 1947'de Verona'da öne çıkmıştır. Kariyerinin başında Wagner'in operalarını yorumlayan Maria Callas 1953-1954 yıllarında ciddi anlamda kilo vermiştir.

 

Kariyerinde iyice yükselmeye başlayan Maria Callas, Norma'yı, Carmen'i, Puccini'nin ve Verdi'nin çeşitli operalarını yorumlamış, çıktığı soprano ve mezzo-soprano rolleri ile çağının bir numaralı opera şarkıcısı durumuna gelmiş, La Divina unvanı ile kariyerini tamamlamıştır.

1950'lerde dönemin bir diğer ünlü opera şarkıcısı İtalyan lirik soprano Renata Tebaldi ile üstünlük yarışına girmiştir. Karşılıklı atışmalarda bulunan iki sanatçı birbirlerini aşağılayacak demeçler vermelerine rağmen sonunda her ikisi de birbirlerini takdir etmiştir. Tebaldi gibi bir sesi olmasını istediğini belirten Callas'ın ardından, Tebaldi de en iyisinin Maria Callas olduğunu kabul ederek bu üstünlük yarışına son vermiştir.

1957 yılında kocası ile evli iken bir armatör olan Aristotle Onassis ile tanışan Callas daha sonra Onasis ile bir aşk yaşamış ve böylece adını skandallarla da duyurmuştur. Aristotle Onasis ise daha sonra bir başkası ile evlenerek Callas'ın ve kariyerinin sarsılmasına neden olmuştur. Maria Callas 1977 yılında, 53 yaşında iken ani bir kalp krizi sonucunda hayatını kaybetmiştir.

Maria Callas kimdir.?

Asıl adı Anna Maria Cecilia Sofia Kalogeropoulos olan Maria Callas, 2 Aralık 1923'de New York'ta Yunan asıllı göçmen bir ailede dünyaya geldi. Küçük yaşlarda gramafon kayıtları ve radyo programlarını dinlemekten zevk alan Callas, piyano ve müzik dersi aldı. Maddi imkânsızlıklar sebebiyle annesi Yunanistan'a geri dönünce Maria ünlü sanatçı Elvira de Hidalgo'nun öğrencisi oldu ve 15 yaşında sanat yaşamına başladı. Yunanistan Ulusal Operası'ndaki küçük rolüyle operaya adım adan Callas Madam Butterfly ve Tristan ve İsolde ile ün kazanmıştır. Pek çok ünlü operayı yorumladığı soprano ve mezzo-sopranı rollerinde aranan opera sanatçı olmayı başarmış ve kendisine La Divina ünvanı verilmiştir.

1957 yılında evliyken tanıştığı armatör Aristotle Onassis ile aşk yaşamış ve sık sık skandallarla gündeme gelmiştir. 1977 yılında ani bir kalp krizi sonucu ölmüştür.

Maria Callas'ın eşsiz sesi

Üzerinden yıllar geçse bile Maria Callas'ın sesinin eşsiz oluşundan hala bahsedilmektedir. Güzel şarkı söyleme anlamına gelen Bel canto tekniğiyle en sert eleştirmenlerin bile takdirini kazanmıştır. Ses rengi tartışmalı olan Maria Callas sanat hayatına kontralto olarak başlamış, sonra mezzo-soprano, spinto veya dramatik soprano gibi rolleri de başarıyla icra etmiştir.

Maria Callas ve Türkiye'ye gelişi

Maria Callas 1959 yılında İtalyan sinemacı dostu Pier Paolo Pasolini'nin ısrarı üzerine Medea isimli filmin başrolü olarak kralın büyücü kızı Medea'yı canlandırmıştır. Filmin büyük bir bölümü ülkemizde Kapadokya Göreme Tarihi Milli Parkı'nda ve buradaki Hıristiyanlığın kayadan oyma ilk kiliselerinden birinin içinde çekilmiştir. Medea, Maria Callas'ın ilk ve tek filmidir ve bu filmde hiç şarkı söylememiştir. O dönemde film yerli ve yabancı basında büyük ilgi görmüştür.

O dönemde filmle ilgili Milliyet Gazetesi'nde çıkmış bir yazı...

Kültür-Sanat-02 Aralık 2013, Pazartesi -00.13

 

Tags: ABD, Anna Maria, Cecilia Sofia, Kalogeropoulos, La Divina, Aristotle Onassis, Madam Butterfly, New York, Tristan und Isolde, Norma'yı, Carmen'i, Puccini, Verdi,

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul Aralık.2013 - okkesb@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/  - okkesb@telmar.net,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,

MEDYAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul Aralık.2013 - okkesb@gmail.com,

Diğer Haberler

  • BOEİNG WHİSTLEBLOWER JOHN BARNETT
  • DÜNYA KADINLAR GÜNÜ'NDE KADINLARA
  • WUHAN TIANHE AIRPORT TAXI GUIDES
  • ORTADOĞU’DA VEKÂLET SAVAŞLARI.!
  • *IŞIK BİNYILI* *THE LİGHT MİLLENNİUM* TÜYAP KİTAP FUARINDA
  • BEREN KAYALI & GENÇ GİRİŞİMCİ & TÜRK MUCİT
  • KARSU DÖNMEZ MEMLEKETİNİ UNUTMADI
  • TURKEY LETTER GIVEN TO BIDEN FROM 27 US SENATORS
  • RUSYA BİZE NE YAPTI, NE YAPMADI.?
  • JAMES WEBB SPACE TELESCOPE GODDARD SPACE FLIGHT CENTER
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP