PONTUS MESELESİ VE DERİN TRABZON

Trabzon'da Çok Ciddi Misyonerlik Faaliyetleri Var. Özellikle Zihinleri Karışık Olan Kız Çocuklarını Hedef Alınıyor.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

PONTUS MESELESİ VE DERİN TRABZON

Trabzon'da Çok Ciddi Misyonerlik Faaliyetleri Var. Özellikle Zihinleri Karışık Olan Kız Çocuklarını Hedef Alınıyor.

Derin Trabzon’un Pontus Meselesi kitabı çıktı

Yaklaşık yarım asrıdır yazarlık yapan ve düşünce hayatına sayısız eserler kazandıran İbrahim SARI'nin yeni kitabı "PONTUS MESELESİ VE DERİN TRABZON" bize görünen ve yaşananların ötesinde bilgi veriyor.” Sunumuyla “Derin Trabzon” adlı kitabının tanıtımı yapılıyor.

Araştırmacı Yazar İbrahim SARI’nın kaleme aldığı ve yakın tarihte yaşanan olayların perde arkasını inceleyen kitapta; “Trabzon’da yakın zamandaki ilk kışkırtma 2003 tarihindeki Dünya Kupası Eleme maçında Türkiye ve Gürcistan takımlarının arasındaki maçta başlamıştı. Ulusal duyguları oldukça yüksek olan Trabzonlular, stadyumdaki bayrak azlığı bahanesiyle milli olmamakla suçlanmışlardı. Bu Trabzonlulara yapılan çirkin bir eleştiriydi.”

Yaklaşık yarım asrıdır yazarlık yapan ve düşünce hayatına sayısız eserler kazandıran İbrahim SARI'nin yeni kitabı "PONTUS MESELESİ VE DERİN TRABZON" bize görünen ve yaşananların ötesinde bilgi veriyor.

İbrahim SARI’nin yeni çıkan kitabı Pontus Meselesi ve Derin Trabzon, tarihsel sorgulamada bizlere ufuk açıcı, diri ve derinlikli bir imkân sunuyor. SARI, öncelikle kör olma, körlemesine bakma, kör nokta gibi farkındalık eşiğimizin mihenk noktalarını harekete geçirmemiz gerektiğini salık veriyor. Çünkü birileri ısrarla bizim kör olmamızı, kadim gerçekliğin anlam haritaları karşısında “bakar kör”ler gibi olmamızı istiyor.

ibrahim SARI’nin, yarım asra varan yazarlık serüveninde üzerinde sıklıkla durduğu bir nokta var ki söylemeden geçemeyiz. Kelimeler, kavramlar bizim zihin ülkemizdeki anlamlarına göre şekillenir, ete kemiğe bürünür, yaşayan bir organizma hâline gelirler. Kelimelerin gösterdiği perspektif, aynı zamanda bizim “uyanık bir göz”le bakmamız ve görmemiz gereken gerçekleri de kolayca kavrayabilmemize imkân sağlar.

Araştırmacı Yazar İbrahim SARI’nın kaleme aldığı ve yakın tarihte yaşanan olayların perde arkasını inceleyen kitapta;

Trabzon’da yakın zamandaki ilk kışkırtma 2003 tarihindeki Dünya Kupası Eleme maçında Türkiye ve Gürcistan takımlarının arasındaki maçta başlamıştı. Ulusal duyguları oldukça yüksek olan Trabzonlular, stadyumdaki bayrak azlığı bahanesiyle milli olmamakla suçlanmışlardı. Bu Trabzonlulara yapılan çirkin bir eleştiriydi. 

TRABZON BELEDİYESİNİN YAPTIĞI İŞLER İSE HEP GÖSTERMELİK OLDU… 

Ülkenin genel yapısında görülen ahlaki çürüme, Trabzon'da bilinçli bir operasyona dönüştü. İngiltere, Almanya, İsrail ve ABD Büyükelçileri'nin, son yıllarda Trabzon'a özel bir ilgi gösterdiğini biliyoruz. 

Trabzon güzide bir kentimiz her şeyiyle bu memleketin sempati duyulan bir kenti bu tür olumsuzlukların Trabzon halkına mal edilmesi kabul edilir gibi değil.

Trabzon’da bir örgüt var mı Amerika Trabzon’u uyuşturuyor mu.? Hepsi gün gibi ortada...

Trabzon ticaret şehriymiş. Hadi oradan, Sen kimi kandırıyorsun.? Neyin var ki satıyorsun.? 

Trabzon komisyoncu şehridir. Şimdide Trabzon’u memur ve emekli şehri yapmak istiyorlar… Bu sebeple Trabzon birlikte Türkiye’nin en pahalı şehridir. Halkın dörtte üçü asgari ücretle geçiniyor. On binlerin çok üstünde yoksul  var devletin kapılarında dilenen… Trabzon’da bacası tüten bir fabrika yok. Üniversite mezunlarının dörtte üçü işsizdir. 

Bir dönem TRAFİK KAZALARI nasıl örtülü cinayetlerin argümanıysa bu yüzyılın örtülü operasyonu da uçak düşürme olaylarıdır.

2000 yılında K. IRAK’TAN DÖNEN 33 ERİN ŞEHİT OLDUĞU DENİLEN UÇAKTA KİMLER VAR DI BİLİYOR MUSUNUZ.? 

Türkiye’nin ve dünyanın en önemli Özel Operasyon timleri, Bunlardan ikisi APO’yu alan adamlardı. Bazen bir can için yüzlerce sivil yolcuya rahatlıkla kıyarlar çünkü “İSRAİLİN ŞİFRESİ VE TALMUDUN SALYALARI” kitabımızda anlattığımız gibi zihniyetlerindeki ŞEYTANİ KURGU bu!. Bu zihniyeti çözmeden karşınızdakilerin neleri planladığını göremezsiniz, anlayamazsınız, fark edemezsiniz… 

ŞAM KİLİSESİ - TRABZON’DAKİ KİLİSE 

Trabzon’daki kilise Avrasya Trafiğinde İstasyon görevi görür. İzninizle, konu şimdilik bu kadar kalsın. Trabzon’daki kargaşalıktan Gürcistan’daki darbe girişimlerine kadar her şey Kilise kontrolünde planlanıyor. Bu yüzdende bölgede CIA ve MOSSAD ajanları cirit atıyor…  Ortada ABD diye milli bir devlet yok.  İSRAİL LOBİLERİYLE denetlenen ve strateji belirleyen ve DÜNYA’DA ONUN ADINA JANDARMALIK YAPAN BİR COLA-HAMBURGER VE FUHUŞ CUMHURİYETİ var.!

Bu mu sizi stratejik ortağınız. Alın kitabı isim listelerine, bağlantılarına, şirket hesaplarına bakın… Şimdiye kadar başta KORE olmak üzere çok jandarmalıklarını, tüketim ülkeliğini yaptık insan böyle bir gücü kontrolden kaçırır mı.?

ENERJİ HATLARI VE TRABZON.!

Orta Asya, Avrupa ve Kuzey Afrika enerji hattı Trabzon’u "istasyon şehir” yapacak mı.? Mübadele döneminde Trabzon’a gönderilen “dönme” aileler kim.? Trabzon, Büyük İsrail Krallığı için “taşıyıcı anne” adayı mı.? 

Hırant Dink suikastından sonra şehir hedef olunca programımıza daha çok asıldık. 

Zira her şey korktuğumuz sürecin hazırlıklarını hızlandırdığını gösteriyor. Milli Petrol sorunuyla ilgili bir televizyon programlarında yapılan konuşmalarda stratejik haritaları gösterip, Trabzon'un planlanan doğalgaz ve petrol boru hatlarının merkezinde olan birkaç şehirden biri olacağına dikkat çekmiştir.  

Haliyle tasarlanan Orta Asya, Avrupa ve Kuzey Afrika enerji hattı bu şehri "İSTASYON ŞEHİR" haline getirecek. İstasyon şehir olmanın bir bedeli vardır. İstasyon şehir olmak paralı şehir olmak demektir. Örnek Hong Kong “İSTASYON ŞEHİR” dir. Bugün Hong Kong modelinin Trabzon için uygulanmak istenmesi de bir tesadüf değildir.

Para denince akan sular durur zira, 

TRABZON'A TAŞIYICI ANNE MODELİ.?

Trabzon'da böyle bir yaşam modeli kurulabilir mi?

Trabzon bu yönüyle henüz TAŞIYICI ANNE adayı olarak tespit edilmiş durumda. Kimler için.?

Taşeron Büyük Ermenistan ve Pontus Devleti üzerinden BİRLEŞİK BÜYÜK İSRAİL KRALLIĞI için. Bu devlet bize göre Hz. Süleyman onlara göre "KRAL SALOMON"UN ahir zamana bakan EBED-MÜDDET teğeti olarak planlanmıştır... Trabzon'da işsizlik, aşsızlık hatta eşsizlik had safhada ki o yüzden Rus kadınları bölgede Afrodit muamelesi görüyor... Ahlak/milli ve dini karakter, terbiye bozuldu mu ortaya nefsi açlığı için her türlü uşaklığı yapabilen kitleler çıkar. Haliyle "iş/aş/eş" getirecek mekanizmaların, işverenlerin hedefi / yatırımı milli düşünceyle ortak olmalı.

Yani milli veya milli devlet politikası kontrolünde bir yabancı yatırım bölgeye pek yararlı olanaklar sağlar. Lakin yeni yapılanmalarda ne bu milli duyarlılığa sahip şirketleri ne de Türk Devleti'nin milli politikalarına uygun yabancı şirketleri görmüyoruz.. 

Öyle ki son dönemlerde akıl almaz olaylar yaşanıyor TAŞIYICI ANNE MODELİ, İsrail, Yunanistan, Ermenistan üzerinden yürütülmekte olup, Trabzon’dan döllenme için İSRAİL’E giden yaklaşık 400 elit aileden söz ediliyor.  Buna inanmak istemiyoruz...

VUKUATLI NÜFUS KAYITLARI 

Mert Olacaksın… Melekler gibi uçacaksın…

Karadeniz gibi coşacaksın… Çam gibi asil olacaksın… Çınar gibi Ulu olacaksın… Vatansever görüneceksin…

Yeri gelmişken Çapkın olacaksın… Uğurlu olacaksın… Sağır olacaksın işine geleni duyacaksın, işine gelmeyeni duymayacaksın.

Canlı olacaksın, Yıldız gibi parlayacaksın. Baş olacaksın, başa Taç olacaksın.

Aşan değil Asan olacaksın (Niko’nun Kemençesi belki sana da bir gün lazım olur.) Şen olacaksın şakrak olacaksın.

Yücesan, Şanlı, Çamur, Karadeniz,  Aydın, Günaydın, Çubukçu, Korkmaz, Çizmeci, Değirmencioğlu, Çubukçuoğlu, Saatçı, Cevahir, Cevahiroğlu, Güneş, Gökdemir, Ayyıldız, Ulusoy,Tunç,Gökdemir, Demircioğlu, Demirci, Özçelik, Düzenli, Koyuncu, Kaynar, Kaya, Murteza, Murtezaoğlu, Kayalar, Sancak, Gümüşkaya, Özkaya, Okumuş, Akın, Topçu, Topçuoğlu, Öksüzoğlu, Çebi, Kalafat, Kalafatoğlu, Avcı, Alev, Yiğit, Güney, Sekban, Terzioğlu, Sirmen, Cebesoy, Dervişoğlu, Şahinoğlu, Şen, Saraç, Saraçoğlu, Güngör, İlkbahar, Celep, Boran, Bodur, Boduroğlu, Otağ, Dayioğlu, Emiroğlu, Çolak, Çolakoğlu, Aksoy, Altındal, Erdal, Gürdal, Kadioğlu, Müftüoğlu, Mollaoğlu, Müezzinoğlu, Resuloğlu, Islamoğlu, Almas, Elmas, Sunay, Batur, Atakol, Abdioğlu, Yakupoğlu, Karaibrahimoğlu, İsmailoğlu, Taşpınar, Noyan, Zorlu, Kademoğlu, Dönmez, Sönmez, Sönmezler, Bahar, Güney, Hekimoğlu, Yirmibeşoğlu, Koca, Kocataş, Nalbant, Kalayoğlu, Kalaycıoğlu, Kurnaz, Solak, Solakoğlu, Dilek, Sağıroğlu, Asmaz, Berber, Berberoğlu, Eyüboğlu, Çoban, Çobanoğlu, Çiğdem, Küçükali, Adam, Sungur, Sunguroglu, Çapkınoğlu, Dağdelen, Kardelen, Dönmez, Korkmaz, Korkmazer, Güler, Özgüler, Ergüler, Sengüler, Gülerman, Güleryüz, Köse, Köseoğlu, Altuğ, Ertuğ, Öztuğ, Aktuğ, Aslantug, Tuğlu, Tuğcu, Tugay, Tuğbay, Filiz, Mutlu, Boran, Bora, Çil, Çilli, Erçil, Çiller, Çiloglu, Çilan, Içil, Inan, Derviş, Teziş, Eriş, Çelebioğlu, Armutçu, Turan, Köse, Dereli, Tuna, Kurnaz, Özkök, Gürgök, Akyüz, Ünlüer, Burgucu, Solak, Öztürk, Peker, Kurt, Hayal,  Adıgüzel, Bayraktar, Keskin, Albayrak, Atasoy, Alkan, Malkoç, Karaahmet,  Özbak, Hazaroğlu,  Kalaycıoğlu, Örgün, Sağlam,  Diyadın, Karanis….

Ve daha yüzlercesi… 

Elbette yazılanlar bunlarla sınırlı değil soy isimlere dikkat edildiğinde yüzlercesi karşınıza çıkar… 

Kısacası Trabzon ve Bölgesi Kripto  kuşatması altındadır ve her geçen gün kan kaybetmektedir. Birde buna Ermeni ve Rum dönmelerini eklersek düşünün gerisini… Bakın Trabzon'da mübadele döneminde Türk gönderiyoruz görüntüsü altında bir takım dönme sülaleler tabiri uygunsa sokuşturulmuş gerçi bizler de onlara Rum, Ermeni diye başka sülaleler sokuşturduk. Bu sülaleler Türkiye'de ve Dünya'da palazlanan Siyonist şirketlerin Distribütör, olarak bölgenin iktisadi yapısını kontrolde tutuyorlar. 

İSTİHBARAT KATLARINDA BİR TAKIM SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNİN  BEYİN KADROLARINDA YER ALAN ve uzun yıllarda ev ve araç sektöründe tekel olmuş firmaların bölgedeki başbayilerini aile bağlarını bir inceleyin bakalım kimlerle, nerelerle "KANKA" çıkıyorlar. Niye bu bayilikleri kendi familyalarına yakın insanlara veriyorlar. 

Birde şehrin merkezinde, eski vali evi şimdiki sanat evi, buranın kimlerin elinde olduğu ve hangi faaliyetlerinin yürütüldüğü malum…

Ne kadar ciddi ve sinsi bir yapılanma değil mi.? Uluslararası ağ, tıpkı örümcek ağı gibi KRİPTO SÜLALELER evveliyatla iktisadi yaşantıyı akabinde siyasi ve sosyal yaşantıyı ipotek edecek derecede kontrol altına alma yolunda mesafe almış...

KABUL EDERSİNİZ… EDMEZSİNİZ…

Trabzon merkezi ve çevresinde önemi büyük yerler Kripto sülalelerin elindedir. 

Kriptoların amacı şehre bir şey vermek değil, şehrin elinde olanı almak ve kendilerine göre bir sömürü düzeni kurmaktır… 

ŞEHİR MİSYONER DOLU 

Trabzon'da çok ciddi misyonerlik faaliyetleri var. Özellikle zihinleri karışık olan kız çocuklarını hedef alınıyor. Doğru bu zihniyeti ve bunun yol açtığı olayları her yerde bulmak mümkün. Azınlıkların varlığını, misyonerlik faaliyetlerini bölgenin temel korkusu haline getirenler Trabzon'u 'üs' olarak kullanılıyor. Misyonerlerin genelde uğrak yerleri daha çok gençlerin takıldığı café  türü yerler…

ARKA PLAN

Trabzon'da üs kurma talebi bir anda ortaya çıkmış bir gelişme midir.? Yoksa bunun bir "tarihi altyapısı" var mıdır.? ABD, neden Yunanistan’ın Trabzon'a konsolosluk açmasını istemektedir?. 

Trabzon'daki metruk Katolik kilisesi hangi "gizli elin" talimatıyla bugün dörtdörtlük faaliyette olan bir kilise haline getirilmiştir! 

Trabzon'da son yıllarda ortaya çıkan bazı sivil toplum örgütleri hangi dış yardımlarla toplantı üstüne toplantı düzenlemektedirler.!

Ve "hangi localar" Trabzonlu gençlere İngiltere ve ABD kapısını açmak için mahalli gazetelere ilanlar vermektedir.? 

Velhasıl dehşetli bir çıkmaz içindeyiz. Doluya koysan olmuyor, boşa koysan olmuyor...

Başımız dibimiz kriptolarla dolu… Birde kripto sülaleler var…

Toplumumuz öyle bir hale geldi ki.! Kim görevini doğru yapıyorsa, kim millete faydalı oluyorsa ve Devlete bağlı ise hemen iftira hazır. Faşisttir.. Bölücüdür... Irkçıdır... 

Tags: Derin Trabzon, Pontus Meselesi, İbrahim Sarı, Kitap, Trabzon

 

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ocak.2015 – okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ – okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb – web: http://www.trabmarder.org,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi, okkesb@telmar.net

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ocak.2015 – okkesb61@gmail.com,

Diğer Haberler

  • TRABZON NASIL BU HALE DÜŞTÜ.?
  • Adnan Kahveci’den İki Federasyon Meselesine...
  • MAVİ ÇIĞLIK; BAKRAÇ SANAT GALERİSİNDE.!
  • BÜYÜK SORUNUMUZ*RİCANİA SİMULANS**VAMPİR KELEBEK*
  • FAROZ; MAHALLENİN ÖTESİNDE BİR KÜLTÜR.!
  • 3.KAHRAMANMARAŞ TANITIM GÜNLERİ ANKARA'DA
  • TDF'DA SAYGISIZLIK ve HUKUKSUZLUK DEVAM
  • HÜSEYİN AYAZ; TEHDİTLERE HODRİ MEYDAN DEDİ.!
  • TOLGADIRLILAR TÜRKMEN TOYU YAPILDI
  • TRABZON’UN FETİH TARİHİ 15.Ağustos.1461, PAZAR
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP