HASTİKOZ'DA BİR ZAMANLAR'IN GALASI

Hastikozlular Kendileri Çektikleri, Kendi Filimlerinin Galasını Seyircilerin Kahkaha ve Alkışları Arasında Birlikte Gerçekleştirdiler

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

HASTİKOZ'DA BİR ZAMANLAR'IN GALASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Hastikozlular Kendileri Çektikleri, Kendi Filimlerinin Galasını Seyircilerin Kahkaha ve Alkışları Arasında Birlikte Gerçekleştirdiler

 

Çekimlerine 2016 Mart ayından başlanan, Hastikoz ve İstanbul'da devam edilen "Hastikoz da bir zamanlar" filminin galası 06.03.2016 Pazar günü saat 17.00 de Üsküdar-Bağlarbaşı kültür merkezinde büyük bir heyecanla Trabzonluların beğenisine sunuldu ve alkışlarla izlendi.

Trabzon'un biribirinden değerli onlarca köyünden biri olan ve  bu güne kadar kendi çapında büyük işlere ve ilklere imza atan Hastikoz'un vefakar ve cefakar amatör sakinlerinin profesyonellere taş çıkartan anı filmi; "Hastikozda Bir Zamanlar"ın galası görücüye çıktı.

 

"Hastikozda Bir Zamanlar" Filminin Yapım, Senaryo, yönetmenlik ve oyunculuk işlerinin Tamamına Yakını köyün kendi insanları tarafından yapıldı. Köyün gerçeklerini yansıtan bu film için rol alanların tamamı 1970'li yıllarda yaşayanların çocukları, torunları olup babalarını, dedelerini canlandırdılar.

 

Film hakkında bilgisine başvurulan Yapımcı Hüseyin Ayaz; 2004 yılında yayın hayatına başlayan Medyahastikoz Ajans, başta Hastikoz olmak üzere, İlçe ve çevre köylerinin tarihini, kültürünü yaşatmak amacıyla köyde ve gurbette yaşayan insanlarımızın yaşamlarını mercek altına aldı ve onların yaşam süreçlerinden acı, tatlı günlerini; gerek www.medyahastikoz.com, gerek Facebook veya SMS olarak, yaptığı yayınlarla ve doğrudan iletişimle Hastikozluları birbirlerinden  haberdar etti.

Hastikoz'da aynı  mahallede 1970'li yıllarda yaşayan büyüklerimizin yaşam sürecleri içerisinde, kendi aralarında birbirleriyle yapmış oldukları şakaları, fıkra tadında sohbetlerini uzun zamandır kaleme alıyorduk.

Bunları senaryolaştırarak gelecek kuşaklarımızın geçmişlerinden haberleri, bilgileri olsun diye ve kültürümüzü geleceğe aktarma adına önemli bir rol üstlenerek, kısa metrajlı diyerek çıktığımız yolda konuyu buralara getirip filme çevirdik.

Gerçekleri, gerçekten yansıtması adına rol alanların tamamı 1970'li yıllarda yaşayan büyüklerimizin çocukları, torunları olup babalarını, dedelerini canlandırdılar." Dedi.

Filimin 2. Galası 02 Temmuz 2016 Cumartesi Of gün batımı salonunda iftar sonrası yapılacak Filmin CD hediye olarak katılımcılara dağıtılacak.
Filmin sonunda rol alanlara birer plaket atkı ile birlikte Hastikoz'un büyük boy görseli hediye edildi.
Filmi izlemeye Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen Trabzon Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı olmak üzere çok sayıda Dernek Başkanı Sanatçılar Basın Mensupları katıldılar..
medyahastikoz Ajans


Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Mart.2016 okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ –– okkesb@turkfreezone.com,

Diğer Haberler

  • TRABZON NASIL BU HALE DÜŞTÜ.?
  • Adnan Kahveci’den İki Federasyon Meselesine...
  • MAVİ ÇIĞLIK; BAKRAÇ SANAT GALERİSİNDE.!
  • BÜYÜK SORUNUMUZ*RİCANİA SİMULANS**VAMPİR KELEBEK*
  • FAROZ; MAHALLENİN ÖTESİNDE BİR KÜLTÜR.!
  • 3.KAHRAMANMARAŞ TANITIM GÜNLERİ ANKARA'DA
  • TDF'DA SAYGISIZLIK ve HUKUKSUZLUK DEVAM
  • HÜSEYİN AYAZ; TEHDİTLERE HODRİ MEYDAN DEDİ.!
  • TOLGADIRLILAR TÜRKMEN TOYU YAPILDI
  • TRABZON’UN FETİH TARİHİ 15.Ağustos.1461, PAZAR
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP