CUMHURİYET DÖNEMİNDE MARAŞ SEMPOZYUMU

Kahramanmaraş; Selçuklu’da, Dulkadiroğulları’nda Osmanlı’da Hep Fedakârlık Yapmış Bir Şehirdir.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

CUMHURİYET DÖNEMİNDE MARAŞ SEMPOZYUMU

Kahramanmaraş; Selçuklu’da, Dulkadiroğulları’nda Osmanlı’da Hep Fedakârlık Yapmış Bir Şehirdir.

SEMPOZYUMUN AMACI

Sempozyum ile Cumhuriyetin ilanından sonra Kahramanmaraş’ın konumu ele alınacaktır.  

Sempozyum ile bu alanda çalışan bilim adamlarının bir araya gelerek karşılıklı bilgi alışverişi sağlanarak, Cumhuriyetin ilanından günümüze kadar Maraş tarihini her yönüyle daha iyi aydınlatılması hedeflenmektedir.

Sempozyum programının oluşturulabilmesi için ekteki başvuru formunun doldurularak 30 Temmuz 2013 tarihine kadar posta, faks veya e-posta yoluyla gönderilmesi gerekmektedir. Bildiri özetleri bilim kurulumuz tarafından değerlendirildikten sonra katılımı uygun görülen bilim adamlarına ikinci duyuruda konuyla ilgili ayrıntılı bilgi verilecektir. Bildiri özetlerinin 300 kelimeyi geçmeyecek şekilde Türkçe ve İngilizce olarak gönderilmesi gerekmektedir. Bildiriler Türkçe ve İngilizce olarak sunulabilir.

  

Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Kabakcı: “İlkini 2004 yılında yaptığımız Maraş Sempozyumunun ardından 2010 yılında Dulkadiroğlu Sempozyumu,

2012 yılında Osmanlı Dönemi’nde Maraş sempozyumu ve bugünkü düzenleyeceğimiz sempozyumla şehrimizin bin yıllık tarihini kayıt altına aldık.

Kahramanmaraş Selçuklu’da da, Dulkadiroğulları’nda da Osmanlı’da da hep fedakârlık yapmış bir şehirdir. Kahramanmaraş devletin ve milletin dara düştüğünde hep katmadeğer üretmiş ve kendinden vermiş bir kenttir. 1930’lu yıllarda bir çeltik fabrikası ve bir çırçır fabrikası ile 1956 yılında da Menderes’in temelini attığı bir Sümerbank fabrikası. 

Devletimizin verdiği teşviklerle biz fark atıyoruz. Buradan şuna gelmek istiyorum. Kahramanmaraş düne kadar hep veren bir kent olmasına rağmen bunun karşılığını alamadı. Hep yedek akçe olarak devletin ve milletin yanında Maraş bulunmuştur. Bugün burada bulunan tüm misafirlerimize akademisyenlerimize hoş geldiniz diyor, saygılar sunuyorum” diye konuştu.

 

Daha sonra söz alan KSÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Uğur Yıldırım ise üniversite olarak bu tür etkinliklerin gerçekleştirilmesinden memnun olduklarına dikkat çekerek: “Bugün başlayan ve iki gün sürecek olan ve uluslar arası olan bu sempozyumda Kahramanmaraş’ın birçok konusu ele alınacak ve tarih sürecindeki yeri masaya yatırılacak. Sütçü İmam Üniversitesi olarak şehrimizdeki tüm kurum ve kuruluşlarla diyalog içerisinde olmaktan mutluluk duyduğumuzu ifade ederek bu sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Gerek yurt dışından ve gerekse yurt içinden gelen tüm akademisyen arkadaşlarımıza hoş geldiniz diyor hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

 

Açılış konuşmalarında son olarak kürsüye gelen Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Kahramanmaraş’a olan vefa borçlarını ödediklerini söyledi.

Başkan Poyraz yaptığı konuşmada: “Anadolu gibi kadim bir coğrafya içerisinde yer alan şehrimizin bin yıllık tarihini kayıt altına almış bulunuyoruz. Yüce Allah Türkiye’yi öyle bir coğrafyada yaratmış ki tarih boyunca birçok medeniyetlere ev sahipliği yapmış. Birçok sempozyumlarla şehrimizin tarihini kayıt altına alırken, aynı zamanda bir de Maraş Salnamesi yayınladık. Birçok gencimizi yakından ilgilendiren bu eserin gelecek kuşaklara yol göstereceği kanaatindeyiz. Biz burada tarihe bir not düşüyoruz. Gelecek kuşaklar bunları okudukları zaman bizden öncekiler bunu yapmış biz de şunu yapalım diye planlı programlı hareket etmelerine ışık tutacak eserler bırakarak şehrimize vefa borcumuzu ödediğimizi düşünüyoruz. Yurt dışından ve yurt içinden gelen ve bugün burada bulunan tüm konuklarımıza hoş geldiniz diyor saygılar sunuyorum” dedi.

 

Sempozyuma gönderilen telgrafların okunmasının ardından sempozyumun açılış oturumuna geçildi.

-*- Prof. Dr. Orhan Doğan ve Doç. Dr. Cngiz Şavkılı’nın oturum başkanlığında gerçekleşecek olan açılış oturumunda

-*- Prof. Dr. Mohammadamin Shahjoei-Kahraman Mar’aş konusunda, Prof. Dr. Ahmet Eyicil-1978 Maraş Olayları,

-*- Prof. Dr. Mehmet Özkarcı-Kahramanmaraş’ta Cumhuriyet Döneminde Yıkıla tarihi Eserlerimiz, 

-*- Doç. Dr. Namıq Musali-Rus Sosyal Medyasında Kahramanmaraş’la İlgili Bilgiler Üzerine Bir Değerlendirme ve Cevdet Kabakcı-Kanunlar ve İstiklal Mahkemeleri konularında bildirilerini sundular.

Sempozyumun açılışına Vali Yardımcısı Bayram Öz, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Başkan Yardımcıları Cevdet Kabakcı, Mustafa uzunlar, KSÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Uğur Yıldırım, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sinan Baş, Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan, AK Parti il Başkanı Fatih Erkoç ile akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Öğleden sonra ise iki ayrı salonda başlayan sempozyumda

birinci salon birinci oturumda;

Prof. Dr. Orhan Doğan-Maraş’ın Kurtuluş ve Kahramanlık Mücadelesinin Milli Mücadeledeki Yeri, Doç.Dr. Faruk Söylemez-Maraş’ın Fransızlarca İşgalinin Açık Söz Gazetesine Yansımaları, Yrd. Doç. Dr. Esoqane Babayeva- Mehmet Alperen’in’Kurtuluşun Manevi Mimarları’ Romanında Çatışma, Uzm. Serdar Yakar-Hüsameddin karadağ’ın hatıratında Maraş Milli Mücadelesi konularında bildirilerini sundular.

İkinci Salon birinci oturumda;

Doç.Dr. İlyas Gökhan Kurtuluşundan İlçe Oluşuna Türkoğlu’nun Serüveni, Doç. Dr. Abdullah Soysal-Yrd. Doç. Dr Mehmet Tan-Kahramanmaraş İlinde Sivil Toplum Kuruluşları: Yönetişim Kapsamında Bir Araştırma, Öğr. Gör. Merve Danışman-Abdulhamithan Camii Ve Çinileri, Okt. Ali Koç-Cumhuriyet Dönemi Türk Plastik Sanatlar Tarihinde Maraşlı Ressamlar Üzerine Bir Değerlendirme konularında bildirilerini sundular.

Birinci Salon ikinci oturumunda ise;

Prof. Dr. Muhittin Eliaçık-Milli Mücadele Yıllarında Maraş’ta Yayımlanan Âmâl-i Milliye Gazetesi, Yrd. Doç. Dr. A. Sami Eleydy-Maraş Milli Mücadelesinin ‘Tohum’ Piyesine Yansıtılması, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Bıyıklı-Meclis Tutanaklarına Göre Maraş İli Adının “Kahraman Maraş” olarak Değiştirilmesi, Bekir Tank-Sütçü İmam’ın Eyleminin Türkiye Toplumunun Kendi Değerlerini Koruma Mücadelesi Üzerine Etkileri konularında bildirilerini sundular.

İkinci Salon ikinci oturumda ise;

Doç.Dr İrfan Kalaycı-Maraş Nasıl Bir Sanayi Kentidir? Saptamalar, karşılaştırmalar ve Beklentiler, Yrd. Doç. Dr. Cengiz Şavkılı-Cumhuriyet Döneminde Siyasi Sosyal Ve Ekonomik Yönleriyle Maraş, Yrd. Doç. Dr Mehmet Gürbüz, Doç. Dr. Murat Karabulut ve Yrd. Doç. Dr. Muhterem Küçükönder-Kahramanmaraş’ın Şehirsel Gelişiminin Uzaktan Algılama ve CBS Kullanarak Analizi ve son olarakta Yrd. Doç. Dr. Şenol Yaprak-Mikro Finans Sisteminin Kahramanmaraş’taki Örnek Uygulaması ve Alınan Sonuçların Analizi konularında bildirilerini sundular.

CUMHURİYET DÖNEMİ MARAŞ SEMPOZYUMU SONA ERDİ

Kahramanmaraş Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası ‘Cumhuriyet Döneminde Maraş’ Sempozyumu sona erdi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Maşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmalarına geçildi.

Açılış konuşmaları bölümünde Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Kabakcı, bu tür sempozyumlarla şehrin bin yıllık tarihini kayıt altına aldıklarını söyledi.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve

iki gün boyunca iki ayrı salonda gerçekleştirilen sempozyum 12 oturumda gerçekleştirildi.

Sempozyumun ikinci günü olan 16 Kasım 2013 Cumartesi günü birinci salonda;

Prof. Dr. Remzi Kılıç ve Yrd. Doç. Dr. Uğur Kurtaran başkanlığında gerçekleştirilen III. Oturumda;

Doç. Dr. Mehmet Suat Bal, Okt. Sevim Ceylan Dumanoğlu

-1915-1916 Yıllarında Maraş Darülmuallimin Kayıt Defteri Örneği ile Osmanlı Devleti’nin Son Döneminde Darülmuallim Mektepleri’nin Durumu, Yrd. Doç. Dr. Recep Çelik

-Cumhuriyet Döneminde Maraş Dini Hayatına Yön Veren Bazı Simalar, Alparslan Santur

-Günümüzde Kahramanmaraş’ta Doğum ve Çocukluk Çağıyla İlgili Bazı Dinsel/Büyüsel Uygulamalara Etnolojik Yaklaşım, Ebulkasım Bal

-Cumhuriyet Dönemimde Maraş’ta Eşkıya Hareketleri konularında bildirilerini sundular.

İkinci Salonda gerçekleştirilen III. Oturumda ise;

Doç. Dr. Cavid Qasimov-Kahramanmaraş Ünlü Tarihçi Mükrimin Halil Yinanç’ın Türk tarihi İle İlgili Araştırmalarının Kaynak Gibi Azerbaycan Tarihçileri tarafından Kullanılması, Dr. Mustafa Kök-Mükrimin Halil Yinanç’ın Anadoluculuğu ve Erken Cumhuriyet Döneminde Anadolu’nun Birliği Konulu

Bir Makalesi, Okt. Şaban Sözbilici-Cumhuiyet Sonrası Kahramanmaraş Yayınında Alkış Dergisi, Ramazan Avcı-Kahramanmaraş’ta Bir Edebiyat Okulu: Dolunay konularında bildirilerini sundular.

Birinci Salon IV. Oturum;

Prof. Dr. Mustafa Keskin,

Yrd. Doç. Dr. Şenol Yaprak başkanlığında gerçekleşirken

Yrd. Doç. Dr. Uğur Kurtaran

-Maraş Şehrindeki Mahalle’nin Temel Özellikleri ve Günümüze Yansımaları, Uzm. Eshabil Yıldız

-Kahramanmaraş Sokak Cadde ve Bulvarlarında İsmi Yaşatılan Milli Mücadele Kahramanları, Ela Zehra Moroğlu

-Cumhuriyet Döneminde Maraş Evleri ve Sosyal Hayat, Hacer Üçgöz

-Kahramanmaraş’ta Mahalle Cadde Bulvar Sokak ve Parklara Verilen Şair ve Yazarlarımız konularında bildirilerini dinleyicilerle paylaştılar.

İkinci Salon IV. Oturuma;

Doç. Dr. Namıq Musalı-Okt. Şaban Sözbilici başkanlık ederken;

Yrd. Doç. Dr. Mehmet Fethi Karadağ

-Ufuk Çiçek-Ses İpine Söz Asan Şair Arif Eren’in Poetikası, Yrd. Doç. Dr. İbrahim Erşahin

-Kurgu-Gerçek Arasında Bir Edebiyat Kişisi: Maraşlı Şeyhoğlu Satılmış, Dr. Ziver Hüseynli-Cumhuriyet Dönemi Maraş’tan Uzaklarda Maraşi Soyadlı Âlim, Uzm. Serdar Yakar

- Maraş’ta Küskün Bir Yazar Kadir Tanır konularında bildirilerini sundular.

Sempozyumun ikinci günü öğleden sonraki oturumlarında ise Birinci Salonda V. Oturum;

Prof. Dr. Muhittin Eliaçık ve Doç. Dr. Vüsale Musali başkanlığında gerçekleştirildi.

Bu oturumda;

Yrd. Doç. Dr. Cengiz Şavkılı

-Cumhuriyet Dönemi Millet Vekillerinden Hasan Raşit Tankut, Dr. Erhan Alpaslan

- Arşiv Belgelerine Göre Tek Parti İktidarı Döneminde Uygulanan Bazı Politikaların Maraş’taki Yansımaları, Okt. Mehmet Serkan Şahin

-Pazarcık’tan Parlamento’ya: Türk Siyasi Hayatında Ferruh Bozbeyli, Okt. Yalçın Doğan-Cumhuriyet Senatosunda Kahramanmaraş Senatörleri (15 Ekim 1961- 11 Ekim 1980) konularında bildirilerini sundular.

İkinci Salon V. Oturumunun başkanlığını Doç. Dr. İlyas Gökhan, Yrd. Doç. Dr. Recep Çelik yaparken;

Yrd. Doç. Dr. Fatma Şener-Öğr. Gör. Şule Eğri

-Cumhuriyetin İlk Yıllarında Kahramanmaraş’ta Kadın Giysi Özellikleri (1920-1950 Yılları Arası), Yrd. Doç. Dr. Fatma Bayraktar

-Kahramanmaraş Tekstil ve Hazır Giyim Sektöründe Mevcut Durum Değerlendirmesi, Öğr. Gör. Zeliha Sarıkaya Hünerel

-Öğr. Gör. Binnaz Er-Günümüzde Kahramanmaraş Halk Eğitim Merkezlerinde Yörenin ÖenmliSanatlarından Olan Sim-Sırma İşlemeciliği Kursuna Gösterilen Talebin İncelenmesi konularında bildirilerini sundular.

Birinci Salon VI. Oturumun başkanlığını Doç. Dr. Faruk Söylemez-Yrd. Doç. Dr. Mehmet Gürbüz yaparken,

Prof. Dr. Remzi Kılıç

-Kahramanmaraş’ın Değerlerinden Şair Abdurrahim Karakoç, Doç. Dr. Vüsale Musali

- Maraşlı şair Necip Fazıl Kısakürek’in Eserlerinin Azerbaycan’da Araştırılması ve Yayınlanması,

Doç. Dr. S. Tevfik Hamam

- Erdem Beyazıt ve Kahramanmaraş’la İlgili Şiirlerin İncelenmesi,

Yrd. Doç. Dr. M.Fetih Yanardağ

-Ahmet Karcı- Kendimiz Olabilme Erdemi Şairi Mustafa Okumuş’un Poetikası konularında bildirilerini sundular.

Sempozyum kapanış oturumunun yapılmasının ardından sempozyuma katılarak bildiri sunanlara şilt verilmesi ile son buldu.

Konular

01- K.Maraş’ın Osmanlı idaresinden sonraki durumu
02- Cumhuriyet idaresine geçiş süreci
03- K.Maraş’ın Cumhuriyet döneminde tarihi coğrafyası
04: K.Maraş’ta Cumhuriyet dönemi Yöneticileri
05: K.Maraş’ta Son yüzyılın ilim adamları
06: K.Maraş’ta Cumhuriyet döneminde eğt. Ve öğt. Faaliyetleri,
07: K.Maraş’ta Cumhuriyet döneminde kültür ve sanat,
08: K.Maraş’ta Cumhuriyet döneminde Mimari,
09: K.Maraş’ta Türkmen Aşiretleri,
10: K.Maraş’ta Dini Hayat,
11: K.Maraş’ta Sosyal Hayat,
12: K.Maraş’ta İktisadi Hayat.
13: K.Maraş’ta icra edilen el sanatları 

Not: Sunulacak olan bildirinin özgün çalışma olup daha önceden yayınlanmamış olması gerekmektedir.

 

Onur Kurulu

Kahramanmaraş Valisi

Şükrü KOCATEPE

Kahramanmaraş Belediye Başkanı

Mustafa POYRAZ

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü

Mehmet Fatih KARAASLAN

Düzenleme Kurulu

Başkan: Cevdet KABAKÇI (Belediye Başkan Yard.)

Serdar YAKAR (Belediye Kültür ve Sosyal İşler Md.)

Prof. Dr. Ahmet EYİCİL (Sütçü İmam Üni.)

Prof. Dr. Orhan DOĞAN (Sütçü İmam Üni.)

Prof. Dr. Mehmet ÖZKARCI (Sütçü İmam Üni.)

Doç.Dr. Faruk SÖYLEMEZ (Sütçü İmam Üni.)

Yard. Doç.Dr. Cengiz ŞAVKILI (Sütçü İmam Üni.)

Yard. Doç.Dr. Fethi YANARDAĞ (Sütçü İmam Üni.)

Bilim Kurulu

Prof. Dr. İsrafil KURTCEPHE (Rektör-Akdeniz Ünv.) 

Prof. Dr. Orhan DOĞAN (K.Maraş Sütçü İmam Ünv.)

Prof. Dr. Cezmi ERASLAN (İstanbul Ünv.)

Prof. Dr. Ali ARSLAN (İstanbul Ünv.)

Prof. Dr. Ahmet EYİCİL (K.Maraş Sütçü İmam Ünv.)

Prof. Dr. Refet YİNANÇ (Gazi Ünv.) 

Prof. Dr. Mehmet ÖZ  (Hacettepe Ünv.)

Prof. Dr. M. Vedat GÜRBÜZ (Yıldırım Beyazıt Ünv.) 

Prof. Dr. Nedim İPEK (Ondokuz Mayıs Ünv.)

Prof. Dr. Enis ŞAHİN (Sakarya Ünv. -Türk Tarih Kurumu)

Prof. Dr. Mehmet ÖZKARCI (K.Maraş Sütçü İmam Ünv.)

Prof. Dr. Sait ÖZTÜRK (Yıldız Teknik Ünv. )

Prof. Dr. Dursun Ali AKBULUT (Ondokuz Mayıs Ünv.) 

Prof. Dr. Ali AKTAN (Erciyes Ünv.)

Prof. Dr. M. Sıtkı BİLGİN (Yıldırım Beyazıt Ünv.)  

Prof. Dr. Mehmet İPÇİOĞLU (Selçuk Ünv.)

Prof. Dr. Yılmaz KURT (Ankara Ünv.)

Prof. Dr. Bilgehan PAMUK (Gaziantep Ünv.) 

Prof. Dr. Zekeriya PAK (K.Maraş Sütçü İmam Ünv.)

Prof. Dr. Kanat CANUZAKOV (Manas-Türk Ünv.)

Prof. Dr. Metalbek BOLGAMBAYEV (TTCM. Kara Basmalar Enstitüsü)

Prof. Dr. Adilbay J. TASTANOV (Almatı/Kaynar Devlet Ünv.)

Prof. Dr. K. Tuncer ÇAĞLAYAN (Ondokuz Mayıs Ünv.) 

Prof. Dr. Mehmet EVSİLE (Amasya Ünv.)

Prof. Dr. Kanat U. MENBETALİYEV (Kırgızistan Devlet Ünv.) 

Doç. Dr. Faruk SÖYLEMEZ (K.Maraş Sütçü İmam Ünv.)

Doç. Dr. İlyas GÖKHAN (Nevşehir Ünv.)

Doç. Dr. Memet YETİŞGİN (K.Maraş Sütçü İmam Ünv.)

Doç. Dr. Necla GÜNAY (Gazi Ünv.)

Doç. Dr. Akif ÖZDOĞAN (K.Maraş Sütçü İmam Ünv.)

Doç. Dr. İbrahim SOLAK (Selçuk Ünv.)

Doç. Dr. Bünyamin KOCAOĞLU (Ondokuz Mayıs Ünv.) 

Doç. Dr. M. Suat BAL (K.Maraş Sütçü İmam Ünv.)

Doç. Dr. Önder DUMAN  (Ondokuz Mayıs Ünv.) 

Doç. Dr. Muhammet ERAT ( Çanakkale Onsekiz Mart Ünv.) 

Yrd. Doç. Dr. Cengiz ŞAVKILI (K.Maraş Sütçü İmam Ünv.)

Yrd. Doç. Dr. Ayhan DOĞAN (Gaziantep Ünv.)

Yrd. Doç. Dr. Lütfi ALICI (K.Maraş Sütçü İmam Ünv.)

Yrd. Doç. Dr. Mehmet GÜRBÜZ (K.Maraş Sütçü İmam Ünv.)

Yrd. Doç. Dr. Akif KİREÇCİ (Bilkent Ünv.)

Yrd. Doç. Dr. Tuğrul ÖZCAN (K.Maraş Sütçü İmam Ünv.)

Yrd. Doç. Dr. Mustafa BIYIK (Dumlupınar Ünv.) 

Yrd. Doç. Dr. M. Fetih YANARDAĞ (K.Maraş Sütçü İmam Ünv.)

Yrd. Doç. Dr. Nermin GÜMÜŞALAN (K.Maraş Sütçü İmam Ünv.)

Yrd. Doç. Dr. Emin TOROĞLU (K.Maraş Sütçü İmam Ünv.)

Yrd. Doç. Dr. Qiyas ŞÜKÜROV (Bozok Üniversitesi)

Yrd. Doç. Dr. Ahmet YENİKALE (K.Maraş Sütçü İmam Ünv.)

Yrd. Doç. Dr. Gülşah KURT GÜVELOĞLU (Rize RTE Ünv.)

Yrd. Doç. Dr. İsmail ALTINÖZ (K.Maraş Sütçü İmam Ünv.) 

Yrd. Doç. Dr. İsmail ÖZER (Ordu Ünv.)

Yrd. Doç. Dr. İbrahim SERBESTOĞLU (Amasya Ünv.) 

 

Pazartesi, 18 Kasım 2013

Kahramanmaraş Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü

Telefon: 0344. 228 46 00 / 2902  - Faks: 0344. 228 49 99

E-Posta : kultursosyal@kahramanmaras.bel.tr


                                  

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Kasım.2013 - okkesb@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/  - okkesb@telmar.net,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,

MEDYAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Kasım.2013 - okkesb@gmail.com,

Diğer Haberler

  • İSTANBUL’UN YILDIZLARI TRAFİKTE MUTLULUK DAĞITIYOR
  • GELENEKSEL PERPA ŞİİR GÜNLERİ
  • DÜNYA ANADİL GÜNÜ & BİLİNMEYEN DİL KOMEDİSİ
  • GÖNLÜMDE AÇAN AKÇİĞDEM
  • SERKAN BAYER RESİM SEVERLERLE BULUŞUYOR.!
  • 100.YIL PLATFORMU *CUMHURİYET VE KADIN* ETKİNLİĞİ
  • 100.YIL PLATFORMU ÖĞRETMEN KONFERANSI
  • DOKUN ve BAK
  • DARÜŞŞAFAKA ÖĞRENCİLERİ “J.U.C. AWARDS” dan 13 ÖDÜL ALDI
  • CAHİT ARF ve YAPAY ZEKÂ
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP