ANTALYA KADIN MÜZESİ AÇILDI

Antalya Kadın Müzesi, 23 Kasım Pazartesi Günü Sanal Kapılarını Açtı.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

ANTALYA KADIN MÜZESİ AÇILDI

Antalya Kadın Müzesi, 23 Kasım Pazartesi Günü Sanal Kapılarını Açtı.

Eğitsel, sanatsal ve sosyo-kültürel alanlarda dinamik bir aktivite merkezi olarak, başlangıçta sanal olan, Antalya Kadın Müzesi’ni kurduk.

Kent ve kırsalda kadın yurttaşlığını yükseltmek, kadınlarla ilgili her türlü konuyu ele alarak kadınların var olma ve toplumda hak ettikleri yeri alma mücadelelerine katkı vermeyi düşünüyoruz.

KADINLARIN BAŞARI HİKÂYELERİ

Antalya’nın kentsel bilincinin gelişiminde tıpkı yukarıda da değindiğimiz gibi çeşitli ve birbirinden bağımsız kulvarlarda katkı vermiş olan kadınları, onların başarı hikâyelerini derleyerek Antalya’nın gözlerine önüne seriyor.

Küratörlüğünü Akdeniz Üniversitesi Arkeoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Çevik’in yaptığı bu sanal müzede, Antalya tarihini, kentin kendi içinden yetiştirdiği veya bu kente âşık kadınların gözünden Antalya’yı yorumladıklarına şahit olacaksınız.

KENTLİ BİREY OLGUSU

Antalya Tanıtım Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Nizamettin Şen’in yine başkanlığını yaptığı Danışma Kurulu tarafından titizlikle incelenmiş, Antalya’nın dikkatini çekmiş ve Antalya’ya kendilerinden çok başarı atfetmiş olan kadınlardan hepimizin öğreneceği ve kentli birey olgusundan çıkaracağımız dersler olduğu yadsınamaz bir gerçek. 

KADIN MÜZESİ VE OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜ

Antalya Kadın Müzesi, kadınlara özel olarak hitap eden ve Antalya’nın geleneksel tarihinin bir parçası olan takı ve aksesuarların satışının yapılacağı bir sanal mağazaya da ev sahipliği yapıyor.

Antalya Tanıtım Vakfı’na ait yayınların da bulunacağı sanal mağaza, Antalya Olgunlaşma Enstitüsü tarafından üretilmekte olan takı ve aksesuarların Antalyalı kadınlara bir armağanı gibi duruyor.

Antalya Kadın Müzesi, yine Antalya Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanmış olan Yörük kadınları kıyafetlerinin sergilendiği bir fotoğraf galerisini de içerisinde barındırıyor.

KADIN MÜZESİ VE YÖRÜK KADINLARI

ATAV Başkanı ve Danışma Kurulu Başkanı Nizamettin Şen “Yörük kadınlarının geleneksel kıyafetlerini tanıtım için önemli bir fırsat olarak gören Antalya Kadın Müzesi Danışma Kurulu, Müzenin lansman gecesinde davetlilere hoş ve küçük bir Yörük Kadınları Sergisi hazırladı.

Yörük Kadınlarının ve kıyafetlerinin yeteri kadar değerinin bilinmediğini fark ettik ve Antalya’nın belki de Anadolu içinde en çok bilinen bu tarafını Antalya’ya tekrar hatırlatmak istedik. Her kıyafetin ve takının ne kadar derin anlamlar, öyküler taşıdığını öğrenince Müzenin bu anlamda içerik edinmesi için uğraştık” diye belirtti.

Kadın Müzesi açılışından sonra İngilizce, Almanca ve Rusça dillerinde de kendisini ve Antalya kadınlarını anlatmaya devam edecek.

Antalya Kadın Müzesi Açılış ve Lansman gecesi 23.11.2015 tarihinde Pazartesi günü Akra Barut Otel’de saat 17.00’de gerçekleştirildi. www.antalyakadinmuzesi.org

 

Fatih Bacak, Antalya– Kasım.2015 fb.antalya007@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ – mail: okkesb61@gmail.com,

https://twitter.com/okkesb – web: http://www.trabmarder.org,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,- okkesb@telmar.net

Fatih Bacak, Antalya– Kasım.2015 fb.antalya007@gmail.com,

Diğer Haberler

  • İSTANBUL’UN YILDIZLARI TRAFİKTE MUTLULUK DAĞITIYOR
  • GELENEKSEL PERPA ŞİİR GÜNLERİ
  • DÜNYA ANADİL GÜNÜ & BİLİNMEYEN DİL KOMEDİSİ
  • GÖNLÜMDE AÇAN AKÇİĞDEM
  • SERKAN BAYER RESİM SEVERLERLE BULUŞUYOR.!
  • 100.YIL PLATFORMU *CUMHURİYET VE KADIN* ETKİNLİĞİ
  • 100.YIL PLATFORMU ÖĞRETMEN KONFERANSI
  • DOKUN ve BAK
  • DARÜŞŞAFAKA ÖĞRENCİLERİ “J.U.C. AWARDS” dan 13 ÖDÜL ALDI
  • CAHİT ARF ve YAPAY ZEKÂ
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP