ANTALYA YÖRÜKLERİNİN DEV ŞÖLENİ

2.Uluslararası Antalya Yörük Festivali ve 23. Yörük Türkmen Şöleni Cumhuriyet Meydanında Gerçekleştirildi

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

ANTALYA YÖRÜKLERİNİN DEV ŞÖLENİ

2.Uluslararası Antalya Yörük Festivali ve 23. Yörük Türkmen Şöleni Cumhuriyet Meydanında Gerçekleştirildi

Antalya Yörükler Derneği ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa düzenledikleri "2.Uluslararası Antalya Yörük Festivali ve 23. Yörük Türkmen Şöleni" yarın Cumhuriyet Meydanından "Göç Duası" ile başladı.

Antalya Yörükler Derneği Başkanı Abdullah Duman, Türkiye’de ikinci kez düzenlenen "2.Uluslararası Yörük Festivali" ile ilgili yaptığı açıklamada; “Büyükşehir Belediye ve Yörükler Derneği işbirliğinde 6-7-8 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen festivalin Yörük kültürünün birçok unsurunun yaşatılması adına

23. Yörük Şöleni olarak Cumhuriyet Meydanı’nda "Göç Duası" ile başladığını ve meydandan Karaalioğlu Parkı’na Yörük Göçü yapıldığını söyledi.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDERİZ

Antalya Yörükler Derneği Başkanı Abdullah Duman "şölenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederiz" Dedi.

Abdullah Duman Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e teşekkür ederek; “Bugüne kadar Antalya’ya birçok büyükşehir belediye başkanı geldi geçti. Bu kutlu şöleni hiçbir başkan Menderes Türel gibi uluslar arası boyuta taşımadı. Bugün bizim bu şöleni Büyükşehir Belediyemizle yapıyor olmamızdan ‘Dem vurup’ eleştiri getirenler şunu bilmelidir ki, Antalya Büyükşehir Belediyesi ‘Türk Milleti’ne ait bir belediyedir ve bu belediyenin başkanlık koltuğunda oturan Sayın Menderes Türel demokrasi çerçevesinde halkın oyları ile seçilmiş bir başkandır.

Büyükşehir Belediyemizin bu şölene harcadığı her kuruş ‘Türk Milleti’nin birlik ve bütünlüğü içindir.

Menderes Türel başkanımız bu şöleni Türk dünyasına ve uluslar arası boyuta taşıyan bir ‘Şehr-ül Emini’dir ve biz bu katkılarından dolayı kendisine her zaman teşekkür ettik ve etmeye de devam edeceğiz” dedi.

Geçen sene yapılan ‘Terörü Tel’in’ yani terörü kınama mitingine ‘gayri resmi’ karar alıp katılmayan AK Parti, MHP ve CHP’yi eleştiren Başkan Duman; “Binlerce insanın teröre karşı yürüdüğü o gün karar alıp, aldığı kararı parti tabanlarına ulaştıranların ‘Yörük Türkmen Hareketi’nin’ siyasallaştığından bahsetmeye hakları yoktur.

Türk Milleti’nin birlik ve bütünlüğü için yapılan bu faaliyetleri ‘basın yolu’ ile karalamaya çalışanların milletimizin birliği hakkında ahkâm kesmeleri abesle iştigal bir durumdan başka bir şey değildir.

Altını çizerek bir kez daha belirtmek isterim ki, bizim bu şöleni Büyükşehir Belediyemizle yapıyor olmamızı AK Parti’ye payende olarak değerlendirip provoke etmeye çalışanların ne ‘Türk Milliyetçiliği’ ile ne de bu toprakların birlik ve bütünlüğü ile alakaları vardır. Onlar sadece konuşur ve eleştirir biz iş yaparız” dedi.      

YÖRÜK, HEMŞEHRİ DERNEKLERİNİN DESTEĞİ
Türkiye’de ikinci kez uluslararası alanda Yörük Festivali’nin yapıldığını belirten Antalya Yörükler Derneği Başkanı Abdullah Duman, 6-7-8 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan festivale diğer Yörük dernekleri ve hemşeri derneklerinin destek verdiğini ifade etti.

BÜYÜK GÜN PAZAR

Antalya Yörükler Derneği Başkanı Abdullah Duman büyük şölenin Düzlerçamı’nda gerçekleştiğini kaydederek şölen hakkında şu bilgileri verdi; “23 yıldır aralıksız olarak gerçekleştirdiğimiz ‘Yörük Türkmen Şöleni’ bu yılda büyük bir coşku içinde geçti.

Şölenimize birbirinden değerli Yörük Türkmen Dernek başkanları, ülkemize ve Antalya’mıza hizmet eden bütün siyasi partilerimizin yetkilileri, birliğimizin temel taşı olan Yörük kardeşlerimiz ve doğudan batıya, güneyden kuzeye 60 ilden 850 dernek mensupları ve folklor ekipleri Türk Dünyası’ndan kıymetli sanatçı dostlarımız katıldılar.

Bunlara ek olarak Makedonya, Arnavutluk, Kosova, Kırgızistan, Kazakistan ve Rusya Federasyonu’ndan 160 kişilik bir ekipte bizimle birlikte olacak. Antalya Yörükler Derneği ekibi olarak ‘Milli Birlik ve Kardeşlik’ buluşması adı altında 23. Yörük Şölenimizi 8 Mayıs Pazar günü yapıyoruz. 

Şölenimize bu toprakları benimseyen, Şanlı Türk Bayrağını ‘Benim’ diye kucaklayan, Türkiye Cumhuriyeti Devletini ruhunda hisseden, kardeşlik tohumlarının bir kez daha yeşertileceği bu büyük ve önemli buluşmaya tüm halkımızı davet ediyorum” dedi.   

 

Fatih Bacak, Antalya – Ocak.2016 fb.antalya007@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb  -----------  E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi, -okkesb@gmail.com,

Fatih Bacak, Antalya – Ocak.2016 fb.antalya007@gmail.com,


Diğer Haberler

  • KÖY ENSTİTÜLERİ UNUTULAMAZ, UNUTULMADI.!
  • İSTANBUL’UN YILDIZLARI TRAFİKTE MUTLULUK DAĞITIYOR
  • GELENEKSEL PERPA ŞİİR GÜNLERİ
  • DÜNYA ANADİL GÜNÜ & BİLİNMEYEN DİL KOMEDİSİ
  • GÖNLÜMDE AÇAN AKÇİĞDEM
  • SERKAN BAYER RESİM SEVERLERLE BULUŞUYOR.!
  • 100.YIL PLATFORMU *CUMHURİYET VE KADIN* ETKİNLİĞİ
  • 100.YIL PLATFORMU ÖĞRETMEN KONFERANSI
  • DOKUN ve BAK
  • DARÜŞŞAFAKA ÖĞRENCİLERİ “J.U.C. AWARDS” dan 13 ÖDÜL ALDI
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP