Halkın Ordusuyuz Mesajı Kime

Sayın İlker Başbuğ “Halkın Ordusuyuz” Mesajını Kime Verdi.Genel Kurmay Başkanımız Sayın İlker Başbuğ, 14.4.2009 günü, Harp Akademilerinde tarihi bir konuşma yaptı. Anlayana, dinleyene… Türk askerini profesyonel, yani ABD’deki anlamda paralı askerliğe çekmek isteyen ABD’ye satır arasında verdiği cevabı okudum.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

http://www.medyagunebakis.com & http://www.istanbulgunebakis.com

Halkın Ordusuyuz Mesajı Kime Sayın İlker Başbuğ “Halkın Ordusuyuz” Mesajını Kime Verdi Genel Kurmay Başkanımız Sayın İlker Başbuğ, 14.4.2009 günü, Harp Akademilerinde tarihi bir konuşma yaptı. Anlayana, dinleyene… Türk askerini profesyonel, yani ABD’deki anlamda paralı askerliğe çekmek isteyen ABD’ye satır arasında verdiği cevabı okudum. 1995’de Tansu Çiller’in bizden, yani halktan gizli Dünya Ticaret Örgütü ile imzaladığı GATS sözleşmesine göre TSK’nın özelleştirilmesi hep sessiz gündemdeydi, ama hiçbir hükümetin gücü buna yetmedi. Şimdi bu konuşmada ilk kez yüksek sesle buna cevap verildiğini okudum; bu NATO ile en ciddi yol ayrımıdır.

“Bir asker, mesleğini elbette profesyonel düzeyde bilecek, ama Türk askerini diğer profesyonel askerlerden ayıran bir şey vardır, o da vatanseverliktir. Ayrıca, bir asker siyaset de, tarih de, ekonomi de bilecektir”, dedi. Sayın Başbuğ, anlayana “Türk askeri özelleştirilemez” dedi! Hani, “herkes kendi işini yapsın” derdi ya birileri, onlara da cevaptır. Batı basınında bu konuşma için “NATO’da büyük çatlak” diye yazacaktır. Bu konuşma, NATO içindeki en derin yol ayrımının işareti olup, bizim için en onurlu tavırdır. Anketlerde de ortaya çıkan Türk halkının Türk Ordusuna güveni, halkımızın sağduyusuyla algıladığı işte bu gerçektir! Başbuğ Paşa, HALKIN ORDUSU deyimini o kadar güzel vurguladı ki, sanırım birileri bundan alacağı mesajı almıştır. (Toplantıdan sonra TRT 2’ye konuşan Mehmet Altan’ın sesinde bu mesajın gayet iyi alınmış olduğunu gördüm.)

Tarihe altın harflerle yazılacak bu konuşmadan birkaç cümle: “Türk milletinin ordusu bizatihi halktır, halktandır, halk içindir!” “Türk ordusunun şerefiyle, onuruyla, moraliyle oynanmasına bu halk seyirci kalmaz!” “Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşu bir devrimdir!” Mesaj; TSK devrimlerin bekçisidir! “Atatürkçü düşünce sistemi, akıla ve bilime dayalı karar alma sistemidir!” Mesaj; TSK Atatürkçüdür! “Laiklik Egemenliği çözmüştür; egemenliği kutsaldan halka devretmiştir.” Mesaj; TSK laikliğin bekçisidir! “Bazı din eksenli cemaatler ekonomik güç olmaya, dine bağlı sosyal politik araçlar kullanmaya, kendini demokrasinin parçası görmekte, kendini güç merkezi saymakta, TSK’nın aleyhinde faaliyette bulunmaktadır.

TSK, hukuki araçlarla buna tepkisiz kalmayacaktır.” “Millet olmak, ortak noktalardan bir üst kimlik oluşturmaktır. Üst kimliğimiz yüzlerce yılda kaynaşarak oluşmuştur! Farklılıklardan daha çok ortak noktalarımız vardır.” Bu noktada bir müzik eğitimcisi gözüyle ortak noktalarımızı açmak isterim: Halkımız ne çalıyor diye baktığımda, ilk gördüğüm bağlamadır, sonra davul-zurna, kaval, sonra kemençe, tulum, vb. Bağlama ve davul-zurna en yaygın olan çalgımızdır, Kürtlerle Türklerin ortak çalgısıdır.

Demek ki, Kürtlerle Türklerin birlikteliği bağlama ile davul-zurnanın birlikteliği kadar eskidir. “Birlikten dirlik doğar” demiş atalarımız, ama çok yıllar acı çektikten sonra demişler bunu. Öyleyse, daha fazla acı çekmemek için, Başbuğ Paşa’nın önerdiği gibi birliğimizin sembollerini öne çıkartalım. Bağlamalı türkülerle, davul-zurnalı halk oyunlarıyla, Birlik Şenlikleri yapalım, meydanlara kocaman yazıp asalım: “Yaşasın Bağlama ile Davul-Zurna Kardeşliği!”

NATO’dan kurtulmakta olduğumuzu Kürdüyle Türküyle, davul-zurna çalarak kutlayalım!

Varol Başbuğ Paşa!

Mahiye Morgül - 14.4.2009

Anlayana, sivrisinek Saz.. Anlamayana, Davul Zurna Az..

http://www.medyagunebakis.com & http://www.istanbulgunebakis.com

Diğer Haberler

  • ÜSKÜDAR’DA DEĞİŞİM DAHA HIZLI OLACAK
  • Hırsıza hırsız olduğunu unutturursan sana ahlak dersi verir.
  • HASAN H. GÜNER RAKİPLERİNE FARK ATIYOR.!
  • SEÇİMLERİN DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ
  • HANÇER; HANÇERLENDİ.!
  • Saadet Partisi İBB Başkan adayı Birol Aydın
  • SİVİL TOPLUMUN AFET SINAVI
  • İKTİDAR MUTLAKA YOZLAŞTIRIR
  • Vekalet Savaşları
  • CHP & TİP ARASINDA İŞ BİRLİĞİ GÖRÜŞMESİ
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP