YALOVA AĞAÇ KATLİAMINI KINIYORUZ

Yalova Ağaç Katliamını Kınıyoruz. Yalova Belediyesine Bir Çelenk de Bizden. Yalova Ağaç Katliamını Kınıyoruz.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

YALOVA AĞAÇ KATLİAMINI KINIYORUZ

YALOVA BELEDİYESİNE BİR ÇELENK DE BİZDEN

Yalova Belediyes;i Tonami Meydanı’nda yapılacak köprülü kavşak projesi kapsamında 158 ağaç kesti. Yalova Belediyesi bunu CHP li bir belediye olarak kendilerine yakıştırabildiler.?

Kesilen ağaçlar ne olacak

Belediye yetkilileri bu ağaçların, yardıma muhtaç ailelere ve doğalgaz kullanmayan belediye personeline yakacak olarak verileceğin söyledi.  Ağaç kesiminin katliam olduğunu söyleyen çevreciler, bunu protesto ederek dün Yalova Belediyesi'ne siyah çelenk bırakmıştı.

Tonami Meydanı'nda yapılacak köprülü kavşak nedeniyle, büyük çoğunluğu çınarlardan oluşan 158 ağacın CHP'li Belediye tarafından kesilmesi, tartışmaya neden oldu. Yalova'da dün başlayan ağaçların kesimi tamamlandı. Belediye ekipleri, kesimi tamamlanan ağaçları iş makinaları ile kaldırarak, belediyenin İkmal ve Bakım Müdürlüğü depolarına götürdü.
Sabahın erken saatlerinde başlayan çalışmalar nedeniyle trafik akışı zaman zaman tek şeritten verildi.
Yalova Belediyesi yetkilileri, kesilen ağaçların, belirlenecek yardıma muhtaç insanlara ve doğalgaz kullanmayan belediye personeline yakacak olarak dağıtılacağını bildirdiler.

Belediyeye siyah çelenk

Dün ağaç kesiminin ardından Yalova Platformu üyeleri karara tepki göstererek belediye binası önüne siyah çelenk bıraktı.
Burada grup adına konuşan avukat Zeki Öçal,
"Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, seçimlerden kısa bir süre önce Atatürk’ün Yürüyen Köşkü’nün 50 metre yanında kesilmiş bir kavak ağacının önünde poz verip olayı kınadığını ve bir ağaç katliamı olduğunu söylemişti" hatırlatmasında bulundu.

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Aralık.2014 - okkesb@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Aralık.2014 - okkesb@gmail.com,

 

 

 

ATATÜRK'ÜN DİKTİĞİ ÇINARLAR DA KATLEDİLDİ

Yalova'da CHP'li belediyenin yaptığı ağaç katliamına tepkiler sürerken, kesilen ağaçlar arasında Atatürk'ün talimatıyla dikilen çınar ağaçlarının da olduğu ortaya çıktı. Yalova Platformu Başkanı Avukat Zeki Öçal, 158 değil, 223 ağacın kesildiğini ileri sürerek, konuyu yargıya taşıyacaklarını söyledi

CHP'li Yalova Belediyesi'nin, köprülü kavşak projesi kapsamında Tonami Meydanı'ndaki ağaçları kesmesine yönelik tepkiler sürüyor...

Belediyenin kestiği ağaçlar arasında anıt ağaç olarak nitelendirilen çınarlar da var. Belediye yetkilileri ağaçların gövdeleri geniş olduğu için taşınamadığını öne sürerken, Yalova Platformu Başkanı Avukat Zeki Öçal, kesilen ağaç sayısının 158 değil, 223 olduğunu ve konuyu yargıya taşıyacaklarını söyledi. Avukat Öçal "Yalova Platformu olarak belediyeye önerilerde bulunduk. Ağaçların kesilmesine gerek duyulmadan da orada trafik düzenlenmesinin yapılmasının mümkün olduğunu dile getirdik. Ama acele neyse Yalova Belediyesi bu ağaçları katletti. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın doğa düşmanı, ağaç katliamcısı olduğunu ilan ediyoruz" dedi. 


ANIT AĞAÇLAR KESİLDİ 
Yalova'nın eski Belediye Başkanı Yakup Koçal da ağaç katliamına tepki gösterdi.

Kesilen ağaçların büyük bölümünün Atatürk'ün talimatıyla dikildiğini anlatan Koçal, "Atatürk kente geldiğinde kavşağın yapılacağı yerden Termal ilçesine kadar uzanan yolun çınar ağaçlarıyla süslenmesi talimatını vermiş. CHP'li belediye, Atatürk'ün diktirdiği o ağaçları kesti. Oradaki ağaçların bir bölümü Atatürk'ün talimatıyla, bir bölümü ise 1967 yılında babam tarafından dikildi. Ayrıca 2003 yılında orada ağaçlandırılma yapılmıştı. Yani yaşlı ağaçların yanında genç ağaçlar da vardı. Bunları söküp taşıyabilirlerdi. Çevre illerde ağaçları zarar vermeden söken makineler var. Ama maalesef belediye ağaçları kesmeyi tercih etti" diye konuştu. 


'O AĞAÇ DA, BU OT MU?' 
CHP'li belediyenin ağaç katliamına Melda Onur'dan sonra CHP Yalova eski İlçe Başkanı Burçin Tangürek de tepki gösterdi.

Eski Başkan Tangürek sosyal paylaşım sitesinde şunları yazdı: "Vefa Abi 11 Aralık 2013'te görevden düşürüldüğümden beri konuşmadım, sustum. Ama partili olma bilincim bunu gerektiriyordu. Sana ve partime zarar vermemek için sustum. Galiba biz sustukça siz çam devirmeye devam edeceksiniz. Partime zarar vermemeniz için artık konuşacağım." Yerel gazete sahibi Çağatay Köse ise "Barajda su bitince yardım istenen Bursa'dan ağaçları sökmek için neden yardım istenmedi. Gezi Parkı'ndakiler ağaç da bunlar ot mu?" dedi. 


SOSYAL MEDYADA BÜYÜK TEPKİ
Yalova'da CHP'li belediyenin kavşak yapımında kestiği ağaçlar için sosyal paylaşım sitelerinden Başkan Vefa Salman'a tepki yağıyor.

Tepki gösterenler arasında CHP'lilerin de olması dikkat çekti. İşte sosyal paylaşım sitelerindeki o tepkiler: 
 CHPli Yalova Belediyesinden ağaç katliamı. 180 ağaç kestiler... Nerede bu Memet Ali.? 
 Gezide 3 ağaç için ortalığı ateşe verenlerden Yalova'da kesilen 180 ağaç için küçük, şirin molotoflar bekliyorum. Ama CHP kesmişti di mi..pardon 
 180 ağacı hunharca katlettiler Şimdi hangi yüzle Anıtkabire giderler bilmem 


 Gezi olaylarında en ön safta yer alan sanatçı bozuntuları neden Yalova'da ki ağaç katliamına sessiz kalıyor? 
 Hani nerde geziciler Yalova’da ağaç katliamı var nerdesiniz siz misiniz çağdaş zihniyet 
 Gezide ağaçlar kesiliyor diye ülkeyi yakanlar. Yalova’da 180 yetişkin ağaç kesilirken neredesiniz 
 Yalova'da 180 tane ağaç kesilmiş ama kimseden ses çıkmıyor Bu demek ki gezi olayları ağaç için yapıldı diyenler yalancıdır 
 CHP Yalova’da ağaç kesen belediye başkanını görevden almış. Şaka şaka bir an hayal ettim de-)) 
 Gezide yapılan vandallığı günlerce kaşıyan ağaç katliamı diye nara atan hürriyet Yalova’da kesilen ağaçları hiç görmemiş bile. Vay ikiyüzlüler 
 Dünden beri Yalova’da 180 ağaç kesildi yürüyüşü geçtim kimse sesini çıkartmadı. Geçen seneki çevreci sanatçılarımız neredeler. 
 Sayın ince Yalova’da ağaçlar ince ince doğranıyor haber vereyim dedim Yalova kahramanısın ya 
 @SSureyyaOnder Yalova’da ağaç katliamı var bi kepçe alda önüne yatsana eylem yapsana hadi bekliyoruz 
 Kesilen ağaçların 300m altında Atatürk'ün ağaç kesmemek için kaydırdığı köşk var! "haberi, sizi utandırmıyor mu hiç!" 
 Oyumuzdan utandırmasaydınız keşke bizi @ VefaSalman 
 @VefaSalman zaten oraya tesadüfen seçildin, bir daha seçilirsen aha ben buradayım, görüşürüz. Yazıklar olsun senin gibi ağaç kesicilerine... 


GEZİ'DE KIZGIN YALOVA'DA 'ÜZGÜN'
Gezi Parkı'nda sökülen birkaç ağacı bahane ederek Türkiye'yi ateşe vermeye kalkışanlara her desteği veren CHP, Yalova Belediyesi'nin 223 ağacı kesmesi karşısında ise sessiz kaldı. Yurdun dört bir yanından yükselen tepkilere rağmen kendi belediyelerine sahip çıkan CHP'liler, 'üzgün' olduklarını belirtmekle yetindi. CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, kentin ağaç kesilmesiyle gündeme gelmesinin içini acıttığını belirterek, "Bu hiç hoşuma gitmedi" dedi. Ağaçların kesildiği alanda incelemelerde de bulunan İnce, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu konuda bir yetkisi, imzası ve onayı olmamasına rağmen kendisini siyaseten sorumlu hissettiğini söyledi. İnce, "Sadece Yalovalılardan değil, Türkiye'deki yurttaşlarımızdan değil, bütün insanlıktan özür diliyorum. Bir ağacın dalı için köşkü yürüten Atatürk'ün kentinde böyle bir olayla anılmaktan, Yalova'nın bu şekilde gündeme gelmesinden son derece üzgünüm" diye konuştu. 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Aralık.2014 - okkesb@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Aralık.2014 - okkesb@gmail.com, 

Diğer Haberler

  • KAYAK SEVEN GAZETECİLER KAZAKİSTAN’DA
  • HOTELRUNNER & ROİBOS STRATEJİK İŞ BİRLİĞİ
  • BASTIR PARAYI, DİK UCUBEYİ.!
  • TİP, LİMAK’I AKBELEN İÇİN PROTESTO ETTİ
  • YIKILDIK EY HALKIM
  • TOZKOPARAN KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARIMIZ
  • PİYALEPAŞA BOSTANI.! TEHLİKE ALTINDA MI.?
  • TÜRKİYE'NİN GURURU ANKAPARK SOYGUNU
  • İBB İŞİNİ DÜRÜSTÇE YAPMAYA DEVAM EDECEKMİŞ.!
  • ERGENEMİZİ GERİ İSTİYORUZ.!
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP