YÖRÜK PARKI TANITIM ÜSSÜ OLACAK

Kemer’in simgesi olan Yörük Parkı Kemer’e hayat verecek yeni projeleri hayata geçirmek için gün sayıyor.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

YÖRÜK PARKI TANITIM ÜSSÜ OLACAK

Kemer’in simgesi olan Yörük Parkı Kemer’e hayat verecek yeni projeleri hayata geçirmek için gün sayıyor. Yeni projelerin hayata geçmesi ile Yörük Parkı Kemer’in tanıtım üssü olacak.

İnsanlar, Yörük Parkı etrafında 600 metre boyunca denize girilebilecek, ailesiyle nezih bir şekilde doğadan denizden, deniz kenarından turizm olgusuna yakışır şekilde yararlanacak.!

Yörük Parkında, Türkiye’nin ilk Expo Fuarı Durumundaki Çocuk ve Çiçek Temalı Expo 2016 Vurgusu da Yapılacak.

Antalya Kemer’de bulunan 1982 yılı Özel Turizm Belgeli bir tesis ve marka olan Folklorik Yörük Parkı, Devlet Ormanı ve Milli Park statüsündeki yarımada Küçükburun üzerinde kurulu bulunurken, yeni projeleri ile de ses getirecek ve Kemer’in tanıtım üssü olacak.  

Halen temalı park ve yaşayan açık hava folklor müzesi işlevi ve konsepti ile hizmet vermekte olan tesis otantik ortamı gelen misafirlerine sunuyor.

Tesise gelenler dilerlerse bu doğal ve otantik ortamı tamamlayan yiyecek ve içeceklerden tadabiliyor ve geleneksel ve folklorik müzik dinleyebiliyorlar. Sahanın devamında geleneksel ürünlerle süslü, doğal bitki örtüsü ile desteklenmiş olan ve yeniden oluşturulan 25 yıllık bir orman parçasında, bilimsel kriterlerde korunan bu alanda panoramik parkurda yürüyüş yapılabiliyor.

Sahanın alt kısmında yapılan 600 metrelik bedensel engellilerin bebekli ailelerin sahadan rahatça yararlanmasını sağlayıcı düzgün satıhlı zeminden tüm ziyaretçiler yararlanıyor. Yeni projelerin hayata geçmesi ile buraya gelen konuklar, Yörük Parkı etrafında 600 metre boyunca denize girilebilecek, ailesiyle nezih bir şekilde doğadan denizden deniz kenarından turizm olgusuna yakışır şekilde yararlanacak.!

BU ÇALIŞMALARLA YÖRÜK PARKI ADETA BİR TANITIM ÜSSÜ HALİNE GETİRECEK.!

Kemer Yörük Parkı Sahiplerinden Cemal Şahin İyicil, tesisin yeni projeler ile Kemer’in bir tanıtım üssü olacağına inandığını belirtti. İyicil, “ Doğa ile dost Yörük Parkı’nın genel karakteri ile uyumlu ve tamamlayıcısı olan bu çalışmalar yarımada etrafında konumlu bulunmaktadır. Danışma + İçecek, tanıtım amaçlı olup Yörük Parkı’nın Kemerin Antalya’nın ve Türkiye’nin değerlerini tanıtıcı özellikte olup farklı dillerde yayımlarla ziyaretçileri buluşturacaktır.

Bu noktada aynı zamanda Türkiye’nin ilk Expo fuarı durumundaki Çocuk ve Çiçek temalı Expo 2016 vurgusu da yapılacaktır. Gerek Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na gerekse Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ait tanıtıcı broşürler yanında Kemer ile ilgili kuruluşların tanıtıcı çalışmaları da bu noktada yer alacaktır.

600 metre uzunluğundaki bu bantta 3 adet kafe hediyelik eşya ve büfe konseptli ünite ve 1 adet kır kahvesi bulunmaktadır.

Kafe’lerden ziyaretçiler yiyecek içecek yanında dinlenme sosyal amaçlı yararlanırken kafe’de yer alan mini büfelerden de yararlanabilmektedirler.  

Aynı zamanda kafe’lerin içeriğinde bulunan hediyelik eşya stantlarında Türkiye’nin dört bir yanından getirilen yöresel ve geleneksel ürünler Turizm endüstrisine ve Türkiye ekonomisine Yörük Parkı aracılığı ile kazandırılırken küçümsenemeyecek bir katma değer oluşacaktır.

Kır Kahvesi, tam uç kısımda Kemerin hem içinde hem de dışında olma duygusunu misafirlere tattırırken denizin 300 metre içinde sırtını ormana yaslamanın keyfiyle Akdenizin engin kristal mavisinde olabildiğine özgürlük duygusunu tadarak lezzetli yiyecekler ve içeceklerden tatma imkânı sunacaktır.

Bu çalışmalarla Yörük Parkı adeta bir tanıtım üssü haline gelirken son derece zengin ve renkli kültürümüzle tanışmak isteyen konuklar ne kadar doğru bir destinasyon seçimi yaptıklarını kendi ülkelerinde de övgü ile anlatacaklardır” dedi.

İNSANLAR, YÖRÜK PARKI ETRAFINDA 600 METRE BOYUNCA DENİZE GİRİLEBİLECEK.

Ailesiyle nezih bir şekilde doğadan denizden deniz kenarından turizm olgusuna yakışır şekilde yararlanacak.!

Cemal Şahin İyicil “Bu sahada rekreasyonel kullanım artırılarak hem Kemer ve yöre insanının hem de Kemer’e gelen yabancıların konforla ve zevkle vakit geçirebilecekleri çepeçevre 600 metre denizinden yararlanabileceği bir ortam sunulacaktır. İnsanlar burada denize girebilecek, balık tutabilecek, kahvaltısını yapabilecek, yemeğini yiyebilecek ve özel etkinliklerinde de bu alanda kendi konuklarına ev sahipliği yapabileceklerdir. Böylece amacımıza uygun şekilde Kemer Koyunda kullanım bütünlüğü sağlanarak Yörük Parkı etrafında 600 metre boyunca denize girilebilecek insanların ailesiyle nezih bir şekilde doğadan denizden deniz kenarından turizm olgusuna yakışır şekilde yararlanmasına imkan sağlanacaktır. Proje kapsamında bay bayan bedensel engellileri de kapsayan modern donanımlı  wc de bulunmaktadır. Tüm çalışmaların alt yapı hazırlığı iç şebeke vaziyet planından da görülebileceği üzere Kemer kanalizasyon sistemine entegre edilmiştir. Tekne kargaşasının kıyıdan kalkması ile kıyının kirlenmesinin de doğal ve alana da yakışır bir yöntemle önüne geçilecektir. 

DEVLETİMİZİN BU DURUMA EL ATMASINI BEKLİYORUZ.

Bakanlıkça onaylı Kemer’e hayat verecek projeler atıl beklerken ve yaz sezonu artık gelmişken bir an önce bu duruma el atılarak çok önemli olduğuna inandığımız yerel yönetimin de desteği ile sıkıntıların giderilmesini ve yaz sezonunun verimli ve huzurla geçmesini arzu ediyoruz. Devletimizin sorunu çözeceğine şüphemiz bulunmamakla beraber çabuk olunma zaruretini naçizane hatırlatmak isterim” dedi.

İyicil, bu çalışmaları takiben sahanın üst bölümünde Folklorik Yörük Parkı’nda dünya folklorlarına de yer verileceğini ifade etti.

  

 

 

Fatih Bacak, Antalya – Mayıs.2014 - fb.antalya007@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/  - okkesb@telmar.net,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,

MEDYAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

Fatih Bacak, Antalya – Mayıs.2014 - fb.antalya007@gmail.com,

Diğer Haberler

  • YAŞLI HAKLARI MÜCADELESİ İVME KAZANIYOR
  • *SIRA EMEKLİYE GELİNCE KAYNAK YOKMUŞ.!*
  • KADIN DOSTU MARKALAR FARKINDALIK ÖDÜLLERİ
  • SOHBET BAHANE, KAHVE ŞAHANE.!
  • EMEKLİLER GÜNÜ ve EMEKLİLER HAFTASI
  • DEPREM ŞEHİDİ AHMET HAKAN ŞENTÜRK ANILDI
  • İÇLİ KÖFTECİLİK ALİ BABA’DAN MİRAS
  • HELALLEŞME
  • İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi
  • *LAS TESİS DANSI* HAPİS GEREKÇESİ
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP