ATSO’da Uğur Mumcu Anıldı

ATSO Başkanı Budak, Uğur Mumcu ve Gaffar Okkan’ı Andı..

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

ATSO’da Uğur Mumcu Anıldı

 

ATSO Başkanı Budak, Uğur Mumcu ve Gaffar Okkan’ı andı..

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Osman Budak Ocak Ayı Olağan Meclis konuşmasında Türkiye'yi sarsan suikastler sonucu kaybettiğimiz gazeteci yazar Uğur Mumcu ve Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ın ölüm yıldönümleri nedeniyle duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Budak şöyle konuştu:

“Bugün değerli gazeteci gazeteci yazar Uğur Mumcu’nun katledilişinin 19., Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ın da 11. yıldönümü. Kendilerini saygıyla anıyorum. Mumcu, bir döneme damgasını vurmuş, saygın, cesur bir gazeteciydi. Tehditler alarak, öldürülmesi beklene beklenen suikasta kurban gitmesi hepimizi derinden sarstı.

Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ise görev yaptığı Diyarbakır’da o kadar çok sevilmişti ki, yörede birçok aile bu efsane emniyet müdürünün ismini çocuklarına vererek “Gaffar Okkan” adını yaşattılar, yaşatıyorlar.

Türkiye’de Abdi İpekçi’den başlayarak birçok cinayetin ve Taksim, Maraş gibi olayların perde arkası sır olarak kalması hepimizi derinden yaralamıştır. 

Bu olaylar sonrasında birileri tutuklanmış, bir şeyler söylenmiş, ama bu cinayetleri kimlerin neden yaptırdığı maalesef meçhul kalmıştır.

Bugün, Uğur Mumcu ve Gaffar Okkan gibi çok değerli vatan evlatlarımızı faili meçhul cinayetlerle anıyor olmak içimizi sızlatan, Türkiye’ye yakışmayan bir tablodur.

Bu duygularla faili meçhul cinayetlere kurban verdiğimiz, eksikliklerini hep hissedeceğimiz bu çok değerli aydın insanlarımızı bir kez daha rahmet, şükran ve hasretle anıyoruz.” Dedi.

 

 

KURT KANUNU

7 ŞUBAT’TA BAŞLIYOR.!

Kurtlukta düşeni yemek kanundur! Kemal Tahir’in ölümsüz eserinden uyarlanan “Kurt Kanunu”, 7 Şubat Salı akşamı TRT 1 ekranlarında başlıyor!

Atatürk’e suikast teşebbüsü içinde bulunan bir grup İttihat ve Terakkici’nin yakalanması, yargılanması ve idamlarına kadar giden süreci anlatan, Kemal Tahir’in 1969 yılında yazdığı “Kurt Kanunu”, TV dizisi olarak TRT 1 ekranlarına geliyor! 7 Şubat Salı akşamı ilk bölümüyle izleyicileriyle buluşacak olan Kurt Kanunu’nun fragmanı da büyük ilgi uyandırıyor.

Yapımcılığını Pana Film’in, yönetmenliğini Yasin Uslu’nun üstlendiği Kurt Kanunu’nda başrollerini Ümit Acar, Ali Başar, Pelin Akil, Bahar Kerimoğlu ve İlker Kızmaz paylaşıyor. Kurt Kanunu’nun oyuncu kadrosunda Ahmet Somers, Funda İlhan, Göker Ersivri, Seda Yıldız, Uğur Arslanoğlu, Halil İbrahim Kalaycıoğlu, Ferhat Yılmaz, Yüksel Arıcı, Ferda İşil gibi isimler yer alıyor.

Ünlü yazar Alev Alatlı dizinin konsept danışmanlığını üstlenirken, Prof. Dr. Vahdettin Engin de tarih danışmanlığını yapıyor...

Abdülkerim, suikast ekibinin de içinde bulunduğu Gülcemal vapurundan son anda inen kadının Laz İsmail’in kapatması Ballı Naciye olduğunu fark eder etmez Naciye’nin evinin yolunu tutar.

Abdülkerim, Naciye ile gününü gün ederken, Baytar Rasim, Abdülkerim’i aramaktadır. Baytar Rasim, suikast ekibinden Ziya Hurşit’in hükümetle bağlantı kurduğunu duymuş, durumun hemen Kara Kemal’e iletilmesi gerektiğini düşünmüştür. Ama işin garip tarafı, Kara Kemal’in hiçbir şeyden haberi yoktur...

 

 

FRAGMANLAR

1. Tanıtım Videosu:

http://www.youtube.com/watch?v=XcaFhwmSPOo

 

2. Tanıtım Videosu:

http://www.youtube.com/watch?v=vWH9hBpsqMY

 

http://www.medyagunebakis.com - http://www.tdfajans.com/

TDFAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olunmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

 

 

Diğer Haberler

  • CUMHURİYET KURTARILMAYI BEKLİYOR.!
  • İBN-İ HALDUN: 1332 - 1406
  • GEÇERKEN UĞRADIM; Özler Aykan Röportajı
  • BU; MİLLETİNE ÂŞIK BİR ADAMIN HİKÂYESİDİR.!
  • #BEN #MARİA #SUPHİ* OCAK.2021’de #KİTAPÇILARDA
  • *ERDOĞAN YARGILANSIN, CEZASIZ KURTULMASIN*
  • KAÇIŞ 1950 & İHSAN TAŞ
  • SABAH ALMANYA MUHABİRİ TÜRKİYE'Yİ TEHDİT ETTİ
  • ÜLKÜ TAMER'İN ARDINDAN
  • TÜRKİYE KISKAÇTA, AMBARGO BAŞLADI.!
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP