OBA BOKSU VE TALAT AYHAN

Kick Boks’un kurucularından Talat Ayhan Oba Boksu’nu yaratarak, dövüş sanatlarında yeni bir çığır açtı.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

OBA BOKSU VE TALAT AYHAN

Yeni Heyecan: Oba Boksu

Kick Boks’un kurucularından Talat Ayhan Oba Boksu’nu yaratarak, dövüş sanatlarında yeni bir çığır açtı. Artık gençler salonlara ‘Oba Boksu’ yapmak için koşuyor.

Türkiye’de gerek sporculuk yıllarında gerekse de antrenörlük yıllarında önemli başarılara imza atan ve profesyonel kick boksun kurucuları arasında yer alan Talat Ayhan ‘Oba Boksu’ ile bu alanda yeni bir branş yarattı. Sporculuk yıllarında yaptığı sporun resmi olarak tanınmadığını ancak 1994 yılında arkadaşlarıyla birlikte Türkiye’de Kick-Boks’la tanıştırdıklarını anlatan Ayhan, Türkiye’de ilk kez resmi bir organizasyonu Antalya Koleji’nde 1994 yılında yaptıklarını hatırlattı.


TÜM VURUŞLAR SERBEST
Zamanla Muay Thai branşının Kick Boks’tan vuruş teknikleri bakımından ayrılıp farklı bir federasyon olduğunu söyleyen Talat Ayhan, “Ben de öyle bir branş olsun ki, bu branşta dirsek atma, itme ve yerde vuruş da serbest olsun istedim. Uzun yıllar üzerinde çalıştığım bu branşı böyle ortaya çıkardım. Yani Oba Boksu tüm vuruşların serbest olduğu bir spor branşı oldu. Bu sporun bir özelliği de tamamen Türk bir hoca tarafından bulunmuş olması ve tüm terimlerinin Türkçe olmasıdır” dedi.


GENÇLERİ DAVET ETTİ
Ayrıca bu sporda kilo değil, sıklet olduğunu kaydeden Talat Ayhan, “Hafif, orta ve ağır sıklet olarak dövüşler yapılıyor. Bu da bu spora olan ilgiyi artırıp zorlaştırıyor. Kurucusu olduğum Oba Boksu toplamda 12 teknikten oluşuyor. İlk kez çalışmalara Antalya’da başlandı” dedi. Oba Boksu’nun ilk sporcuları ise Murat Erdem, Yavuz Önce, Derviş Çiftçi ve Ramazan Bozca’dır. Oba Boksu’nu daha iyi tanımak isteyenleri MA1 Spor Kulübü’ne davet eden Talat Ayhan, “Bu spora başlayan bir daha bırakamayacak” dedi.

12 TEKNİKLE YAPILAN SPOR

Kırk yıla yakın süredir Taekwando yapan adını tarihe altın harflerle yazdıran profesyonel Kick Boks’un kurucularından olan Talat Ayhan, 12 teknikle sonuca giden federasyonu ve müsabakası olmayan Oba Boksu’nu ortaya çıkardı. Avrupa ve Dünyanın yakından tanıdığı hocaların hocası ve Türkiye Kick Boks Federasyonu Profesyonel İcra Kurulu Üyesi Talat Ayhan Antalya’da bu sporun tanıtımına katkı koymaya çalışıyor.

ECDADIN KIYAFETLERİ GİYİLİYOR

Oba Boksu’nun tanımını yapan Ayhan, “Bu sporda kilo yoktur. Siklet vardır yani üç kategoride toplanır( Hafif-Orta-Ağır siklet) Oba boksu kıyafeti yeşil renkte ve tamamen ecdadımızın giydiği kıyafetlerden ibarettir. Tekniklerin az olmasının sebebi ise teknikleri beyin altına yerleştirmek refleks ile hareket edebilmektir. Vuruşlardaki amaç denge, nokta ve hızı geliştirmektir” dedi. Ayhan Oba Boksu ile ilgili olarak şunları söyledi:

16 YILDIR ANTALYA’DA

“Teomanpaşa Caddesi eski Bağkur karşısındaki kendi spor salonunda 16 yıldır Kick Boks sporuna hizmet veriyoruz. Oba Boks’a Kick Boks yapan gençlerin yanı sıra yetişkinler de  rağbet ediyor. Oba boksunu, Kick Boks’tan ayrılan özelliği ise tekniğinin az olması ve birçok mücadele sporunun bir arada yapılması ve en önemlisi teknikleri anlaşılabilir dilde söylenmesi. Örneğin; Kroşe (yan vuruş) Yop chagi (yan tekme), tolyo chagi

(kafaya vuruş), dutcaghi (geriye tekme),

Fatih Bacak-Antalya

 

http://www.medyagunebakis.com/ -http://www.tdfajans.com/

TDFAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olunmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

 

 

Kickboks Federasyonu İcra Kurulu Üyesi Talat Ayhan, Muzaffer Ilıcak.

Türkiye Kickboks Federasyonu Eğitim Komitesi Başkanı ve Çanakkale İl Temsilcisi Serkan Bozacı. Kickboks ve Muay Thai Federasyonları Milli Takım Antrenörü Nusret Öncü. Türkiye Muay Thai Federasyonu As Başkanı Ercan Özhan.

Dünya Mücadele Sporları Federasyonu, ATA Savunma Sanatları, As Başkanı Sifu  Hasan Urlu. Kick Boks Milli Takım Antrenörü ve İl Temsilcisi Yasin Urlu, Muay Thai Milli Takım Antrenörü ve Muay Thai Antalya İl Temsilcisi Hüseyin İnce.

 


Talat Ayhan ve Oba Boksu ile okkesb " title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen>

Diğer Haberler

TrabzonSporKlübü

Nasa

Kentim_İstanbul

Doga_İcin_Sanat

ABD_USA

Department_State

TelerehberCom

Google_Blog

Kemencemin_Sesi

Kafkas_Music

Horon_Hause

Vakıf_Ay

Dogal Hayatı_Koruma

Seffaflık_Dernegi

Telerehber

Sosyal_Medya

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti

BACK TO TOP