Ahmet Taşçı'ya Saldırı.!

Kırkpınar güreşlerinin 3 altın kemerli başpehlivanlarından Ahmet Taşçı, "Cino Mehmet" lakaplı başpehlivanlarından Mehmet Yılmaz tarafından tabancayla vuruldu.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

Kırkpınar Başpehlivanı Ahmet Taşçı'ya Saldırı.!

Kırkpınar güreşlerinin 3 altın kemerli başpehlivanlarından Ahmet Taşçı, "Cino Mehmet" lakaplı başpehlivanlarından Mehmet Yılmaz tarafından tabancayla vuruldu.05.04.12 10.52

Edinilen bilgiye göre Taşçı ağır yaralı...

Ahmet Taşçı kimdir?

Karamürsel’e 2. altın kemeri getiren ve bu dalda hem kendisine hem de ilçeye bir rekor kazandıran Türkiye Başpehlivanı Ahmet Taşçı Karamürsel’de doğdu.

Taşçı, 25 yaşına kadar sporla pek ilgilenmedi. Önceleri serbest olarak çalıştı. 1982’de İzmit’te bir lastik fabrikasına işçi olarak girdi. 1985 yılında güreşmeye karar verip ustası Kadir Birlik’in antremanlarına katılınca fabrikadan ayrıldı.

Taşçı, geç başlamasına rağmen bu spora çok çabuk ısındı ve sevdi; gücü ve kuvveti sayesinde de yağlı güreşe intibakı zor olmadı. Kısa süre sonra çayırlara çıkmaya başladı. Türk yağlı güreş severleri, Taşçı’yı böyle tanıdı.

Ahmet Taşçı, 1986 yılında Kırkpınar’da büyükorta birinciliğini, 1987 yılında başaltı birinciliğini, 1988’de başpehlivanlık beşinçiliğini, 1989’da da başpehlivanlık üçüncülüğü elde etti. Ahmet Taşçı, gücü ve kuvvetiyle yeşil sahaların bir devi olma yoluna girmişti artık. Rakipleri, etkili fiziği ve acı kuvveti karşısında pek tutunamıyorlardı. Taşçı, 1990 yılında, Kırkpınar Türkiye Başpehlivanlık Yağlı Güreşlerinde; ilk turda Recep Kılıç’ı, 2. turda Saffet Kayalı’yı, 3. turda Bülent Gürbüz’ü, 4. turda Reşit Karabacak’ı, finalde ise ustası Kadir Birlik’i yenerek Türkiye başpehlivanı oldu ve altın kemeri boynuna astı. Ahmet Taşçı, artık o altın kemeri, tıpkı Aydın Demir gibi boynundan hiç indirmeyecekti.

Ünlü güreşçi, 1991 yılındaki Kırkpınar güreşlerinde; Bekir Şahin’i ilk turda, Reşit Karabacak’ı ikinci turda (üçüncü turu boş çekerek atladı), Cengiz Elbeyi’yi dördüncü turda, Bülent Gürbüz’ü de finalde mağlup ederek ikinci başpehlivalık kürsüsüne çıktı.
Yeşil sahalarda bir yıldız olan Taşçı, Türkiye’nin yağlı güreş yapılan bütün bölgelerine davet edilmeye başlandı. Bu güreşlerde de birincilikler ve ödüller birbirini kovaladı.

1992 yılı Kırkpınar güreşleri çok önemliydi Ahmet Taşçı için. Bu güreşler için aylarca süren antremanlara girdi. Yine iyi bir formla Kırkpınar’da rakiplerinin karşısına dikildi. Tur sayısına göre Reşit Karabacak’ı, Bülent Gürbüz’ü, Cengiz Elbiya’yı, Saffet Kayalı’yı ve finalde de Abdullah Ersoy’u devirerek, altın kemerin temelli sahibi olduğunu teşcil ve ilan etti.
Kırkpınar yağlı güreşlerinde Karamürsel’e üçüncü kendisine ikinci altın kemeri kazandırmak için kararlı ve gayretli olan Ahmet Taşçı, 1993 yılında üst üste dördüncü kez Kırkpınar Başpehlivanlığı unvanını kazanarak yeni bir rekorunda sahibi oldu. Taşçı 1993 yılında, İbrahim Gümüş, Mehmet Gökçen, Necmi Koç ve Sezgin Yüksel’i yenerek ikinci altın kemerle buluştu.

Genç güreşçi, aynı yıl, 3 yıl üst üste kazandığı Tarihi Elmalı Yağlı Pehlivan Güreşleri altın kemerini de kazandı.
1992 yılında evlenen sahaların devi ve aynı zamanda sempatik tavırları güreş severlerin sevgisini kazanan Ahmet Taşçı, sade ve düzenli hayat sürmeketedir. Rahmetli Cengiz Elbeye ile saha içinde çok çetin güreşler yaparak defalarca rakip olan Ahmet Taşçının Cengiz Elbeye ile dostluğu herkes tarafından bilinmekte olup güreş tarihindeki kardeşlik ve centilmenlik kültürünü göstermişlerdir.

Güreşçinin Kırkpınar Baş Pehlivanlıkları:

1990 yılında Kırkpınar Baş Pehlivanlığı
1991 yılında Kırkpınar Baş Pehlivanlığı
1992 yılında Kırkpınar Baş Pehlivanlığı
1993 yılında Kırkpınar Baş Pehlivanlığı
1994 yılında başpehlivan rahmetli Cengiz Elbeye olmuştur
1995 yılında Kırkpınar Baş Pehlivanlığı
1996 yılında Kırkpınar Baş Pehlivanlığı
1997 yılında Kırkpınar Baş Pehlivanlığı
1998 yılında başpehlivan rahmetli Cengiz Elbeye olmuştur
1999 yılında Kırkpınar Baş Pehlivanlığı
2000 yılında Kırkpınar Baş Pehlivanlığı

Türkiye’de yağlı güreş otoritelerinin bir görüşüne göre; eğer Ahmet Taşçı çocuk yaşta güreşe başlamış olsaydı bu kırılması ve başarılması güç rekorları kadar daha başarı elde edebilirdi.

O’nun dayanıklılığı ve inatçı güreşi ona bu başarıyı getirdi. Ahmet taşçı, geçmişin muhteşem zaferlerinden uzak da olsa aktif güreş yaşamına devam etmektedir. 10 mart 2010 tarihli "Orhan Ayhan’la spor" adlı programda Kel Aliçonun 56 yaşında başpehlivanlık kazanarak kırdığı rekoru kırmak istediğini ve bunun için çok çalıştığını söylemiştir.

 

Ahmet Taşçı, Ayağında Mermiyle Yaşayacak

Çırağı tarafından vurulan Kırkpınar Başpehlivanı Ahmet Taşçı, bu sabah Gölcük Devlet Hastanesi'nde ameliyat oldu.

Kocaeli'nin Karamürsel İlçesi'nde dün sabah, çırağı olan kendisi gibiKırkpınar Başpehlivanı 'Cino Mehmet' lakaplı Mehmet Yılmaz'ın tabancayla bacağından 3 kurşunla vurduğu Ahmet Taşçı, bu sabahGölcük Devlet Hastanesi'nde ameliyat oldu. Kurşunlardan 2'si çıkartılırken, 3'üncüsü ise müdahalenin sorun yaratabileceği belirlenince çıkartılmadı. Taşçı'nın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. 

Kırkpınar'ın üç altın kemerli efsane güreşçisi Ahmet Taşçı ile aynı zamanda çırağı olan ve başpehlivanlık güreşlerinde birçok kez kendisine rakip olan 'Cino Mehmet' lakaplı Mehmet Yılmaz, dün sabah Karamürsel İlçesi'nde Vapur İskelesi yanında bulunan bir banka şubesinin önünde bir süre tartıştı. Bağırışmaların ardından tabancasını çeken Mehmet Yılmaz, 5 el ateş etti. Çevredekilerin korku dolu bakışları arasında Ahmet Taşçı, bir anda yere yığıldı. Mehmet Yılmazdaha sonra İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına giderek teslim oldu. 

Olay yerine gelen ambulansla 
Karamürsel Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Ahmet Taşçı'nın sağ bacağına 2, sol bacağına ise 1 olmak üzere toplam 3 kurşun isabet ettiği saptandı. Ahmet Taşçı burada yapılan ilk müdahalenin ardından ayağında parçalı kemik kırığı olduğu anlaşılınca, daha donanımlı olan GölcükDevlet Hastanesi'ne sevk edildi. 

Ahmet Taşçı, bu sabah saat 08.30 sıralarında burada ameliyata alındı. 2.5 saat süren operasyonda lokal anesteziyle 
Belden aşağısı uyuşturulduğu öğrenilen Ahmet Taşçı'nın ameliyatının başarıyla sonuçlandığı bildirildi. 

Gölcük Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Resul Patan, ameliyatla ilgili yaptığı açıklamada, 2 merminin çıkartıldığını, baldırındaki mermilerden birinin ise alınmadığını ve ona rahatsızlık verecek bir konumda olmadığını belirtti. Dr. Resul Patan, "2.5 saatlik başarılı bir ameliyat geçirdi. Sağlığı gayet yerinde. Endişelenecek bir durum yok. Daha önce belirttiğimiz gibi kısa sürede sağlığına kavuşacak. Hastanemizde 5-6 gün misafirimiz olacak" dedi. 

Dr. Resul Patan, diz altındaki kırılan kemiğin de onarıldığını, ancak baldırındaki bir merminin bırakıldığını belirterek, "Mermi onu rahatsız etmeyecek bir yerde. Müdahale edilirse sıkıntı olabilir. Bu nedenle bırakıldı" dedi.

Başpehlivan Ahmet Taşçı Vuruldu

Kırkpınar güreşlerinin efsanevi yaşayan başpehlivanlarından 3 altın kemerli Ahmet Taşçı, Kocaeli'nin Karamürsel İlçesi'nde vuruldu.

Kırkpınar güreşlerinin efsanevi yaşayan başpehlivanlarından 3 altın kemerli Ahmet Taşçı, Kocaeli'ninKaramürsel İlçesi'nde vuruldu. TaşçıKaramürsel Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Taşçı'yı 'Cino Mehmet' lakaplı Kırkpınarbaşpehlivanlarından Mehmet Yılmaz'ın tabancayla vurduğu iddia edildi. 
Kırkpınar'ın altın kemerli, efsanevi güreşçilerinden Ahmet Taşçı, Kocaeli'nin Karamürsel İlçesi'nde bilinmeyen bir nedenle tartıştığı, aynı zamanda çırağı olan diğer başpehlivanlardan 'Cino Mehmet' lakaplı Mehmet Yılmaz tarafından bu sabah tabancayla vurularak ağır yaralandı. 
Beş el ateş eden 
Mehmet Yılmaz'ın tabancasından çıkan kurşunlardan ikisi Ahmet Taşçı'ya isabet etti. Bacaklarından birer kurşunla yaralanan Taşçı, Karamürsel Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı.

  

Öğrencisi Tarafından Vurulan Başpehlivan Ahmet Taşçı:

05 Nisan 2012 Perşembe -12.55

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde öğrencisi tarafından vurulduktan sonra Gölcük Devlet Hastanesi'nde tedaviye alınan Başpehlivan Ahmet Taşçı, "Çırağım beni arkamdan vurdu" dedi.

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde öğrencisi tarafından vurulduktan sonra Gölcük Devlet Hastanesi'nde tedaviye alınan Başpehlivan Ahmet Taşçı, "Çırağım beni arkamdan vurdu" dedi.

Sabah saatlerinde aralarında husumet bulunan eski öğrencisi Mehmet Yılmaz tarafından bacaklarından vurulan Taşçı'nın sevk edildiği Gölcük Devlet Hastanesi'nde tedavisi sürüyor. Yarın sabah ameliyat olacak olan Ahmet Taşçı, sedye ile müşahade odasına götürülürken soruları cevapladı. Öncelikle sağlık durumunun iyi olduğunu söyleyen Başpehlivan, "Yolda karşılaştık. biraz tartıştık. Sonra yürüyüp giderken bir anda arkadan sıktı. Eskiden çıraklar güreş öğrenmek için yanımıza gelirdi, artık ustalarını vurmaya

başladılar. Böyle bir dönemden geçiyoruz" diye konuştu.

Ahmet Taşçı'nın sağlık durumu hakkında açıklama yapan Gölcük Devlet Hastanesi Başhekimi Resul Patan ise şöyle konuştu: "Sağlık durumu iyi. Ayağına 3 mermi isabet etmiş. Mermelirden biri sıyırmış, biri baldır kısmında duruyor, diğeri de çıktı. Sağ ayağının kaval kemiğinde parçalı kırık var. Yarın sabah ameliyat olacak. 45 gün dinlendikten sonra tekrar spor yapmasında bir sakınca yok".

Ahmet Taşçı'nın vurulmasının ardından ailesi ve birçok seveni hastane önünde beklemeye devam ediyor.

 

Fatih Bacak Antalya - Nisan.2012

http://www.medyagunebakis.com/ -http://www.tdfajans.com/

TDFAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olunmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

 

Diğer Haberler

TrabzonSporKlübü

Nasa

Kentim_İstanbul

Doga_İcin_Sanat

ABD_USA

Department_State

TelerehberCom

Google_Blog

Kemencemin_Sesi

Kafkas_Music

Horon_Hause

Vakıf_Ay

Dogal Hayatı_Koruma

Seffaflık_Dernegi

Telerehber

Sosyal_Medya

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti

BACK TO TOP