TÜRKİYE 11. SENYÖR TAKIMLAR ŞAMPİYONASI

Şampiyonaya Türkiye’nin farklı illerinden seçkin 27 Kulüpten 106 takım ve 548 tenisçi katıldı.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

TÜRKİYE 11. SENYÖR TAKIMLAR ŞAMPİYONASI

Şampiyonaya Türkiye’nin farklı illerinden seçkin 27 Kulüpten 106 takım ve 548 tenisçi katıldı.

TFF-Türkiye Tenis Federasyonu tarafından düzenlenen TTF 11. Türkiye Senior Takımlar Şampiyonası 2016, Antalya Manavgat’a bağlı Kızılağaç Turizm Bölgesinde bulunan Ali Bey Club Manavgat tenis kortlarında Kaptanlar toplantısı ve kura çekiminin ardından başladı.

 

Şampiyonaya Türkiye’nin farklı illerinden seçkin 27 Kulüpten 106 takım ve 548 tenisçi katıldı. Başhakemliğini erkeklerde Birol Kasapoğlu ve kadınlarda Ömer Levent Eralp’in yaptığı turnuvada 18 hakem görev yapıyor. Sekizi ve erkek beşi bayanlarda olmak üzere 13 kategoride toplam 968 karşılaşmanın oynanacağı şampiyonada TTF Merkez Hakem Komitesi (MHK) Başkanı Erkan Çağlayan da yer alıyor.

Bayanlarda 35+, 40+, 45+, 50+ ve 55+; erkeklerde ise 35+, 40+, 45+, 50+, 55+, 60+, 65+ ve 70+  kategorilerinde tekler ve çiftler karşılaşmalarında Türkiye’nin en üst seviyedeki senyör oyuncuları oynadıkları maçlarda takımlarının şampiyonluğu için raket sallıyorlar. Şampiyona 14 Mayıs 2016 Cumartesi günü oynanacak finallerin ardından kupa ve madalya töreni ile son bulacak.

 

Türkiye 11. Senior Takımlar Şampiyonası’nda; Ataşehir, ATDSK, İSTA, Kültürpark, LTDK, Manavgat, Vakıf, Gaziantep, METİK, Sporium, Taç, Yeşilyurt, Alaçatı, Bursa DSİ, Dalyan, İZTİK, Levent, MİLTAŞ, TED, ATİK, Büyük Kulüp, İzmit, Kemer Golf, Sakarya, Avrupa Yak., Bodrum Golf, Hillside kulüpleri yarışıyor.

Şampiyonaya katılan ünlüler arasında bu yıl ünlü tenisçimiz İpek Şenoğlu, dizi film oyuncusu Filiz Taçbaş, sanatçı Behzat Gerçeker, Eski Türk Tenis Milli takım Antrenörleri Engin Kratzer ve Erhan Oral, Nejat Müldür (Tenisin Paşa’sı) ile Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ömer A. Aras, eski futbolcu ve sanatçı Ümit Davala da bulunuyor.

Şampiyonanın erkeklerde Başhakemliğini yapan Birol Kasapoğlu Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) tarafından düzenlenen bu şampiyonanın artık geleneksel hale geldiğini ve kulüpler tarafından çok büyük ilgi gördüğünü kaydetti. Kasapoğlu, her yıl bir festival havasında geçen şampiyonada katılımcıların da ifade ettiği gibi kazanmaktan çok eğlence amaçlı olduğunu dile getirerek; “Herkesin her yıl çok memnun ayrıldığı bu turnuvada sporcular daha da kaynaştığı gibi uzun aradan sonra birbirlerini görenler özlem gideriyorlar ve dostluklar daha da pekişiyor.

Bu turnuvada sadece tenis müsabakaları değil diğer sorunlar da konuşuluyor. Altı gün sürecek turnuvada ilk 3 gün genellikle grup maçları şeklinde geçiyor ve puanlı oluyor. Sonrasında ise birinciler ve ikinciler ayrı ayrı karşılaşacaklar ve turnuvamız cumartesi günü ödül töreni ile son bulacak. Bilindiği gibi sporun yaşı yok hele hele tenis sporunda bu hiç yok. Açıkçası baba ile oğlunun müsabaka yapabileceği bu turnuvada 35-70 üstü yaşlarda maçlar oynanıyor ve gençlerimize çok güzel örnek oluyorlar.” dedi.


Fatih Bacak, Antalya – Mayıs.2016 fb.antalya007@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb  -----------  E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,-okkesb@gmail.com,

Fatih Bacak, Antalya – Mayıs.2016 fb.antalya007@gmail.com,

 

Diğer Haberler

TrabzonSporKlübü

Nasa

Kentim_İstanbul

Doga_İcin_Sanat

ABD_USA

Department_State

TelerehberCom

Google_Blog

Kemencemin_Sesi

Kafkas_Music

Horon_Hause

Vakıf_Ay

Dogal Hayatı_Koruma

Seffaflık_Dernegi

Telerehber

Sosyal_Medya

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti

BACK TO TOP