ANTALYA 2011 İHRACAT DEĞERLENDİRMESİ

Antalya İhracatçılar Birliği Başkanı Mustafa Satıcı 2011 Yılını Değerlendirdi.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

ANTALYA 2011 İHRACAT DEĞERLENDİRMESİ

Antalya İhracatçılar Birliği Başkanı Mustafa Satıcı 2011 Yılını Değerlendirdi.

 

2011 yılında Antalya İhracatçılar Birliği üzerinden yapılan ihracat 1 milyar 73 milyon 580 bin dolar olarak gerçekleşti.

Yıllık Ölçekte Birliğimiz ihracatının geçen yıla oranla net %7 artış gösterdiği görülmektedir. Aralık ayında ise bir önceki yılın aynı ayına oranla %23’ün üzerinde artış sağlanmış ve 118 milyon 52 bin dolara ulaşılmıştır.

 

DÜNYADA İHRAÇ YAPMADIĞIMIZ; İSMİNİ BİLMEDİĞİMİZ İKİ ÜLKE VAR, BİLSEK ONLARA DA YAPARIZ..

 

Antalya İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Satıcı, "2011 yılında birliğimiz ihracatının ülkelere dağılımı incelendiğinde 174 milyon doları aşan ihracat ile Rusya Federasyonu'nun ilk sırayı aldığı görülmektedir.

Antalya İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Satıcı, "2011 yılında birliğimiz ihracatının ülkelere dağılımı incelendiğinde 174 milyon doları aşan ihracat ile Rusya Federasyonu'nun ilk sırayı aldığı görülmektedir. Rusya'nın ardından sıralanan önemli ihraç ülkelerimiz ise 128 milyon dolar ile Almanya, 83 milyon dolar ile Bulgaristan ve 77 milyon dolar ile İtalya olmuştur" dedi.

İHRACATIMIZ GEÇEN YILA GÖRE % 7 ARTTI

Antalya İhracatçılar Birliği Toplantı Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında Antalya İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Satıcı, Yönetim Kurulu Üyeleri Hakkı Bahar ve Hanife Altınoğlu, 2011 yılının ihracat rakamlarını açıkladı. Birlik üzerinden yapılan ihracatın 1 milyar 73 milyon 580 bin dolar olarak gerçekleştiğini söyleyen Antalya İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Satıcı, yıllık ölçekte ihracatın geçen yıla oranla yüzde 7 artış gösterdiğini belirtti.

Aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına oranla yüzde 23'ün üzerinde artış sağladığını da ifade eden M. Satıcı, ihracat gelirinin 118 milyon 52 bin dolara ulaştığını kaydetti.

YILLIK ÖLÇEKTE YAŞ SEBZE, MEYVE BİRİNCİ

İhracat rakamlarını sektörel ölçekte inceleyerek değerlendiren Mustafa Satıcı, "Yıllık ölçekte birliğimiz ihracat rakamlarında ilk sırayı 458 milyon 896 bin dolarlık ihracat hacmi ile yaş meyve sebze ve turunçgiller ürün grubunun aldığı görülmektedir.

Söz konusu dönemde birliğimiz üzerinden ihracatı yapılan diğer önemli ürün grupları olarak ise sırasıyla 128 milyon 634 bin dolar ile demir ve demir dışı metaller. 82 milyon 201 bin dolar ile toprak sanayi ürünleri. 81 milyon 183 bin dolar ile kimya sanayi ve 75 milyon 681 bin dolar ile tekstil sektörü ürünleri sıralanmıştır." dedi.

M. Satıcı, 2011 yılında bölge ihracatında önemli yükseliş kaydeden 3 ürün grubundan ilk olarak yüzde 25,12 ihracat artışı ile demir ve demir dışı metalleri, ikinci sektörün ise yüzde 44,70'lik artışla kimya sanayi ürünleri olduğunu belirtti. Satıcı, 2011 yılı boyunca yüzde 90 ihracat artışı yapan meyve sebze ürünlerinin ise 30 milyon dolar barajını aştığını söyledi.

 

RUSYA FEDERASYONU

174 MİLYON DOLARLA İLK SIRADA

2011 yılında Birliğin ihracatının ülkelere dağılımı incelendiğinde 174 milyon doları aşan ihracat ile Rusya Federasyonu'nun ilk sırayı aldığını kaydeden Mustafa Satıcı "Rusya'nın ardından sıralanan önemli ihraç ülkemiz 128 milyon dolar ile Almanya, 83 milyon dolar ile Bulgaristan ve 77 milyon dolar ile İtalya olmuştur." dedi.

2011 yılı boyunca ihracatın 139 farklı destinasyonda gerçekleştirildiğine de değinen M. Satıcı, ihracatın İtalya, Fransa, İspanya, Azerbaycan, Irak, Moldova, Belçika, Türkmenistan, Gürcistan, BAE, Özbekistan ve Kazakistan'da arttığını söyledi.

Antalya İhracatçılar Birliği tarihinde 1 milyar dolar sınırı aşmayı başardıkları ilk yılın 2011 olduğunu söyleyen M. Satıcı; Yeni yılın ihracat camiasına, ülkeye ve bölgeye başarılar getirmesini dilediğini ifade etti.

  

Fatih Bacak – Ökkeş Bölükbaşı, Antalya

 

http://www.medyagunebakis.com/ -http://www.tdfajans.com/

TDFAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olunmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

Diğer Haberler

  • DAR KORİDOR: LİBERALİZMİN LİBERAL ISLAHI
  • S-400’LERİN ALTINDA YATAN KORKUNÇ GERÇEK.!
  • TÜRKİYE'NİN SUDAN’DA KİRALADIĞI ARAZİLER TEHLİKEDE
  • EKONOMİDE KENDİNİ BEĞENMİŞLİK
  • ŞEKERDE BÜYÜK OYUN VE TEHLİKE
  • ASGARİ ÜCRETİN ADI İNSANCA ÜCRET OLSUN
  • YENİ VERGİLERİNİZ HAYIRLI OLSUN.!
  • STAGFLASYON.? RESESYON.? POLİTİKA FAİZİ.?
  • ENFLASYONLA TOPYEKÛN MÜCADELE BÜYÜYOR.
  • TÜRK TELEKOM SOYGUNU HAKKINDA.!
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP