‘”GİZLİ TANIK”’ AÇILIMI

Orgeneral Başbuğ: “İstifa ederek kimseyi sevindirmeye niyetimiz yok.!” dedi.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

‘”GİZLİ TANIK”’ AÇILIMI

Orgeneral Başbuğ: “İstifa ederek kimseyi sevindirmeye niyetimiz yok.!” dedi.  Kuşku yok ki, kendisine sorulan soru: “İstifa etmeyi düşünüyor musunuz.?” şeklindeydi. Peki, komutanların istifa etmesini bekleyenler kimlerdir.? Hatta istifanın kendi yazdıkları ‘köşe yazıları’ üzerine yapılmasını bekleyenler de var denebilir.! Bir yazı üzerine tesadüfen böyle bir ‘istifa’ gerçekleşse,  komutanı istifa ettirenin kendileri olduğunu söyleyip övünecekleri kesin. Birkaç isim vereyim dilerseniz: Hasan Cemal bunlardan biri, bir diğeri Cengiz Çandar.

Geçenlerde Sabah Grubunun eski patronu Dinç Bilgin’i aralarına alıp, CNN Türk Televizyonunda iki koldan ‘sıkıştırarak’ kendi ‘fikirlerini’ ona söylettiler!..  ‘Tecrübe Konuşuyor’ adlı programda eski bir medya patronunu sıkıştırmak keyifli bir iş olsa  gerekir!.. Yıllarca patron-çalışan ilişkileri içinde ezilerek karşılarında esas duruş gösterdikleri eski bir ‘medya  patronunu’ kendileri ile aynı programda ‘konu mankeni’ durumuna düşürmeleri az iş sayılmaz.! Hükümetin kolunu kanadını kırdığı ve artık hükümete yaklaşmaktan başka seçeneği olmayan birinin, söyleyeceklerinden ne çıkar.?

Hasan Cemal, Cengiz Candar’a göz kırparak konuşuyor: ”TSK Personel Kanununun 65. Maddesine ( * ) göre 3. Ordu Komutanı Org. Berk’i  Milli Savunma Bakanı neden açığa almıyor.? Birkaç defa yazdım bu konuyu!..” Yakınmaya devam ediyor Hasan; “Öte yandan Genel Kurmay Başkanı’nın çıkıp basın önünde mahkemece ’kabul edilmiş’ bir iddianame için,  ‘bunlar saçma sapan iddialardır’ demesi yargıyı baskı altına almak değil midir.?” diye soruyor utanmadan.!

Cumhuriyetin nitelikleri  ve Türk Silahlı Kuvvetleri’yle sorunu olanlar, ellerinde gelse yeni mezun olmuş cumhuriyet savcıları eliyle, Genel Kurmay Başkanını ve Ordu Komutanlarını görevden alacaklar.?.!  Geriye kalacak, yapılacak olan işe ‘hukuki bir kılıf’ hazırlamak; onda ne zorluk var?  Hasan Cemal ve Cengiz Candar’ ın başka bir işi mi var.?  Ayrıca akademik kariyerlerini hükümetin hukuk dışı uygulamalarına paspas yapmaya hazır istemediğiniz kadar profesör de var.  O kanal senin bu  kanal  benim  diye  neden dolaşıp duruyorlar.!.?

Bilgi kirliliği yaratma konusunda tecrübeli olanlar, 65. maddeyi sanki emredici bir hükümmüş gibi anlatıyorlar.! Yeni mezun savcılardan biri, bir komutan hakkında ‘saçma sapan’ ithamlarla bir iddianame düzenleyebilir.!.?  Olmaz demeyin, geçmişte örneği gördük böyle bir densizliğin.?.!  Ordu Komutanı hakkında soruşturma var ya, bu kadarı yeter de artar bile; soruşturmanın güvenliği açısından;  komutan alınsın açığa… Kafa bu işte; savunma da hazır: “Hukuk herkese uygulanıyor.!”

İsnat olunan suçlamaların idare tarafından da ciddiyetinin araştırılmasını gereksiz buluyor beyler. İddianame düzenlendi ya, hemen yargısız infaza geçiyorlar. Ayrıca itham edilen kişi görevde kalmakla soruşturmanın güvenliğini tehlikeye atabilir mi, bunu da tartışma dışında tutuyorlar...

Bir defalık yasalar çiğnense ne olur,  gibi eski bir mantığı canlandırdılar yine. Onların tek istediği, her nasıl olursa olsun Atatürkçü çizgide duranları, bir an önce görevlerinden aldırıp, yerlerine AB ve ABD’nin isteklerine  ‘kapıkulu’ itaatiyle boyun eğenlerin yerleştirmesine ortam hazırlamaktır. İstek okyanus ötesinden gelince, kılıf hazırlamak emir gibi düşüyor önlerine. Cesaretleri de yeterli değil gerçekte. Genç ve tecrübesiz savcıları maşa olarak kullanmak istemelerinin  altında başka ne yatabilir.? Adamlar ne de olsa ‘tecrübeli’ .! Programın adından da belli değil mi.?

TSK’ne karşı yürütülen operasyonlarda ‘saçma sapan’ iddialarla komuta kademesini birbirine düşürmek, aralarındaki birlik ve beraberliği bozmak ve ‘zayıf’ davranacak olanlara destek vererek, onlar eliyle diğerlerini tavsiye edip etkisizleştirmek fark edilemeyecek bir strateji değildir.! Bu ‘ince’ ve ‘haince’ planları yapanların sözcülerine kalsa, eski Van Cumhuriyet Başsavcısı gibi işgüzar ve siyasilerden emir almak için kulağını Ankara döndürerek yatan; ve bu tutumları nedeniyle  mesleki yetersizlikleri de  kanıtlanmış olan  tecrübesiz savcıların ‘oyuna’ getirilmesi son derece kolay görülüyor.!

Adli Tıp Kurumu’nun aylardır çözüme kavuşturamadığı ‘sahte belgeler’ gibi belgeleri düzenleyebilenler, onları bir şekilde adli makamlara ulaştırarak tecrübesiz savcılar harekete geçirilebilirler. Birkaç tane ‘gizli tanık’ ifadesi de  kendi ayaklarıyla düştü mü önlerine oldu bitti işte.!  

Genç ve tecrübesiz bir savcı, mesleğe başladığının daha ilk yıllarında böyle ‘iri’ bir davayı,  kendisini kanıtlamak için iyi bir ‘fırsat’ gibi düşünebilir. Böyle düşünceler bizde son derece doğal ve insanca kabul edilir.  Savcı bey iddianamesini  ‘ünlü’ ağabeylerine özenerek;  birkaç yüz sayfa da yazabilir; ne kalıyor geriye.? Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesinin ‘iddianameyi kabul’ etmesi...  Çok ‘fahiş’ hatalar olmadıktan sonra, iddianame mecburen kabul edilecek, sanki kabul edilmeyen mi var.?  Ayrıca teknik olarak  yüzlerce sayfa ve ekten oluşan bir iddianameyi kabul etmemek mümkün olabilir mi.?

İşlem tamamdır, buraya kadar.! Gördüğünüz gibi ‘sudan sebeplerle’ bile bir ordu komutanı hakkında dava açılabilir… Sora iş kalıyor Milli Savunma Bakanın hukuka olan saygısına… Yerine göre buna hukuka saygısızlık da diyebilirsiniz. Bakan da 65. madde işleterek ( ! )  ‘Ergenekoncu’ bir komutanı bir güzel açığa alabilir.! Nasıl fikir ama.?  Bir tek eksik kalıyor geriye; görevden alınacak olan komutanın yerine kimin atanacağı.? Bence bu ‘görev’ önceki komutanın görevden alınması için alt yapıyı hazırlayana, emeğinin mütevazi bir karşılığı olarak verilmeli.! Bu kişi Hasan Cemal olabilir örneğin. Ne dersiniz.? Bu fikre bizi ikna etmek için  az çaba sarf etmedi.! Hatta ben derim ki, bu şekilde görevinden alınacak olan komutanların yerine, atanacak olan yenilerini İmam Hatip Lisesi mezunları arasından seçmeli.?  Erata daha nizami ‘tekbir’ getirtebilirler… Bu ara askere ‘tekbir’ getirten komutanları ekrana çıkartmak boşuna moda olmadı.! Yoksa heba olur bu kadar hazırlık.!  İnanın çok saçma değil bu teklifim, katsayı olayından sonra, İmam Hatipliler de komuta kademelerinde görev  beklemeye başladı zaten.!

Org. Berk’e yönelik suçlamaların tamamı ‘gizli tanık’ ifadelerine dayanıyormuş. Bu yöntemle iddianame düzenlemek ise son derece kolaylaştı biliyorsunuz. Komutanları 65. madde ile de açığa alıp, yargılamayı gelecek on yıla yaydın mı, yan gelip yanında yatabilirsin artık.! Henüz bıyıkları terlememiş ve askerlik hizmetini bile yapmamış olan, genç ve tecrübesiz bir savcıyı etkileyip kandırmak çok zor bir iş olmasa gerekir. Kim ne derse desin bu şekilde bir ordu komutanını görevden almak mümkün hale geldi, savaşa gerek kalmadı; bu yöntemle ordular  bile dağıtılabilir.!

Buraya kadarı sonuçta bir hukuk diplomasına bağlı olduğundan kolay sayılır;  Asıl işin ağır tarafı her zamanki gibi ‘gizli tanık’ların üzerinde kalacaktır; bu kesin. “Munzur” kod adlı ‘gizli tanık’ daha 1979 doğumlu. Bir kahvede garson olarak çalışan bu delikanlı, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı ile  3. Ordu Komutanı’nın aynı zamanda ‘sırdaşı’.?.! Ne kadar inandırıcı değil mi.? Bu arkadaşlık nedeniyle her ikisinin  geleceği  ‘Munzur’ un iki dudağı arasında kaldı.!  Arkadaşlık yapmalarına kimse bir şey diyemez de,  bu kadar gizli ve hayati bilgileri ne diye onunla paylaşırlar, bunu anlamak kolay değil.!.?  Bence ‘oh oldu’ ikisine de; ödesinler yaptıkları ‘boşboğazlığın’ bedelini… Zindanlarda çürüsün ikisi de.! Onlara mı kalmış ‘darbe planını’ yapmak  garsonlarla birlikte.!.? Adalet devreden çıkartılınca, yerine bir şey girecekti elbette. Bu boşluğu bence de en iyi  “gizli tanık”  doldurabilir ülkemizde.!.? Durmak yok açılıma devam.!

Av. Cemil Can

DİPNOTAR:

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ PERSONEL KANUNU

MADDE 65 - Açığa alınan veya tutuklanan subay ve askerî memurlar hakkında aşağıdaki esaslara göre işlem yapılır:

a) (Değişik: 2642 – 26.3.1982) Haklarında ölüm veya ağır hapis cezasını gerektiren veya yüz kızartıcı bir suçtan ya da taksirli suçlar hariç olmak üzere 5 yıl ve daha fazla hapis cezasını gerektiren bir cürümden veya emre itaatsizlikte ısrar, üste veya amire fiilen taarruz, üste veya amire hakaret, mukavemet suçlarından dolayı kamu davası açılanlar mensup oldukları bakanlıklarca açığa çıkarılabilir.

2) Soruşturmaya konu olan fiillerin hizmetlerine devama engel olmadığı anlaşılanların açıkları, haklarında karar verilmesi beklenmeksizin kaldırılabilir.

 

http://www.medyagunebakis.com/ - http://www.tdfajans.com/

TDF-TARGET23 DÜŞÜNCE FORUMU - http://www.target23.org/

TDFAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi, Paylaşımı ve Toplum Yararına kullanımı.

 

Diğer Haberler

  • KADINLARA BİR DÜŞMANLIK YOLU DAHA
  • BAŞIMIZIN BELASI CEZASIZLIK KÜLTÜRÜ.!
  • MÜŞTERİLERİ DOLANDIRICILIKTAN KORUMA TİMİ.
  • KEMERBURGAZ RANT PLANLARINI YARGI ONAYLAMADI.!
  • *İMAM"ın POLİSLERİ ve TARİKATLAR*
  • BU YARGIYLA SİVİL ANAYASA YAPILIR MI.?
  • PTT ve KURUMSAL SOYGUN
  • AKP; 17 ADAMIZI, YUNANİSTA’A VERDİ.!
  • KUZU; KURTLUK YAPARKEN YAKALANDI.!
  • NADİRA KADİROVA İNTİHAR MI ETTİ, ÖLDÜRÜLDÜ MÜ.?
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP