DEVLET ADALET DAĞITAMIYORSA...

Adaleti Olmayan Devlet, Adalet Dağıtamaz...

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

DEVLET ADALET DAĞITAMIYORSA...

Adaleti Olmayan Devlet, Adalet Dağıtamaz...

 

1 Eylül'de 25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu için takipsizlik kararı verildikten sonra şimdi de aynı şekilde 17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu takipsizlikle sonuçlandı! İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Birimi savcılarından Ekrem Aydıner'e göre; deliller usulüne uygun toplanmamış ve herhangi bir örgüte de rastlanmamıştır.!

Madem öyle, 17 Aralık Operasyonu'nu yürüten savcı Celal Kara, nereye dayanarak aralarında 4 bakanın oğulları da bulunan 89 kişi hakkında gözaltı kararı almıştır.?

Peki, mahkeme 24 kişi hakkında nasıl tutuklama kararı verdi.? Çocukları tutuklanan bakanlar; Zafer Çağlayan, Muammer Güler, Erdoğan Bayraktar ile Egemen Bağış neden istifa ettiler.?

25 Aralık Soruşturması'nı yürüten savcı hakkında soruşturma yürüten HSYK Müfettişi Ömer Kara,  Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş'ın meslekten ihracını istemekle doğru mu yapıyor.?

İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler'in evinde bulunan yüklü miktarda para, kasalar ve para sayma makineleri, Hak Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın evinde ayakkabı kutularına dizilmiş 4,5 milyon dolar, Egemen Bağış'a çikolata kutusu içerisinde verilen 500 bin doların açıklamasını nasıl yaptılar çok merak ediyorum!..

Bu ve benzer soruların yanıtları verilmeden, halkın kafasında bu dava, takipsizlikle sonuçlanmış olmaz.!

Kanıtların usulüne uygun olarak toplanmamış olması ise böyle bir sonucu ortaya çıkartmaz... Çünkü Yargıtay’ımız usulüne uygun olarak elde edilmemiş kanıtların dosyadan çıkartılmasını kabul etmemektedir. Usulsüz kanıt toplamak ayrı bir suç olsa da, toplanan kanıtlar bir suçun varlığını kanıtlıyor ve diğer kanıtlarla destekleniyorsa, o kanıtlar da hükmün oluşması sırasında değerlendiriliyor. Bugüne kadar uygulama bu şekildeydi...

Bu kadar yüz kızartıcı kanıtlar ortalığa dökülmüşken, Savcı Muammer Akkaş hakkında soruşturmayı yürüten HSYK Müfettişinin, yalnızca iletişim tespit tutanakları ile işlem yapıldığınıkabul etmesi akıl ve mantıkla bağdaşır gibi değildir...

Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “Ne istediler de vermedik” dediği Cemaat'e, Emniyet gibi Yargı'nın da verilmiş olduğu açık seçik ortaya çıkmıştır. Bu gerçeklik elbette ki Cemaat'e yakın savcıların, hükümet üyelerine karşı yaptığı soruşturmaların tümünü sakat hale getirmez!..

Yargıdaki Cemaat'e karşı, hükümetin yargısı da hiçbir şekilde desteklenemez.!

Yargı içerisinde Cemaat'e yakın hakim ve savcılar var diye de hiç kimse işlediği suçlardan takipsiz bırakılamaz.!

Bağımsız ve tarafsız olması gereken yargının bir kısmı Cemaat'e, bir kısmı da hükümete bağlı ise, öyle bir yargıdan adaleti gerçekleştirmesi de beklenemez.!

Yaşanan bu gerçekler karşısında Türk halkının önünde şu soru cevap beklemektedir:

 Bir kere Hukuk Devleti ilkesinden vazgeçemeyiz.!

Bu ilkeyi çiğnemeden, yargı içerisinde yuvalanan “Cemaatçi Yargı”yı nasıl temizleyeceğiz? Önümüzde duran temel sorun budur.Hakimlik ve Savcılık Sınavı'nın sorularını çalarak hak edenlerin yerine, hak etmeden hakimlik ve savcılık görevlerine gelen Cemaat mensuplarının durumunu kazanılmış hak olarak görüp, ses çıkartmamak mümkün değildir.!

Anayasa ile hüküm altına alınmış Hakimlik teminatı”nı da yok saymak mümkün olmadığına göre, yargı içerisinde -en alt düzeyden en tepeye kadar- örgütlü bulunan Cemaat'i dağıtmak nasıl mümkün olacaktır.?

Cemaat tarafına geçip hükümetin adamlarına, hükümet tarafından Cemaat'in adamlarına sövüp saymak kolaydır ama çözüm değildir.!

Birinin çıkıp, yukarıdaki sorunun hukuk içinde; akla ve mantığa yatkın cevabını vermesi gerekir. Aksi halde, sistem tıkanmış; bilinen yollardan tarafsız ve bağımsız” yargıyı  oluşturmak ve demokrasinin önünü açmak imkansız hale gelmiş demektir.!

Av. Cemil Can

Cemil CAN, Ankara – Kasım.2014 – av.cemilcan@hotmail.com

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,

Cemil CAN, Ankara – Kasım.2014 – av.cemilcan@hotmail.com

 

Diğer Haberler

  • KADINLARA BİR DÜŞMANLIK YOLU DAHA
  • BAŞIMIZIN BELASI CEZASIZLIK KÜLTÜRÜ.!
  • MÜŞTERİLERİ DOLANDIRICILIKTAN KORUMA TİMİ.
  • KEMERBURGAZ RANT PLANLARINI YARGI ONAYLAMADI.!
  • *İMAM"ın POLİSLERİ ve TARİKATLAR*
  • BU YARGIYLA SİVİL ANAYASA YAPILIR MI.?
  • PTT ve KURUMSAL SOYGUN
  • AKP; 17 ADAMIZI, YUNANİSTA’A VERDİ.!
  • KUZU; KURTLUK YAPARKEN YAKALANDI.!
  • NADİRA KADİROVA İNTİHAR MI ETTİ, ÖLDÜRÜLDÜ MÜ.?
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP