FALEZ ROTARCT KULÜBÜ ÇALIŞIYOR

Antalya Falez Rotary Kulübünün Yeni oluşumu ROTARCT KULÜBÜ Faaliyetlerine Devam Ediyor..

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

FALEZ ROTARCT KULÜBÜ ÇALIŞIYOR

Antalya Falez Rotary Kulübünün Yeni oluşumu ROTARCT KULÜBÜ Faaliyetlerine Devam Ediyor

 

Falez Rotary Kulübü Rotaract’cıları henüz üç aylık bir gençlik çalışma gurubu olmalarına rağmen kısa sürede önemli projelere imza attılar.

 

Falez Rotaract’cıları Spor, Tiyatro ve Fidan dikimi olmak üzere üç önemli projeyi hayata geçirdiler.

1- Düzlerçamı, Nebiler Köyünde öğrencilerle birlikte çam dikimi,

 

2- Kırmızı Kalem Tiyatroyla bir araya gelerek fikir birlikteliği doğrultusunda hayatında hiç tiyatro izlememiş olan Göçerler İ. Ö. Okulunun 250 öğrencisini 10 Ocak 2012 tarihinde Kırmızı Kalem Tiyatronun da katkılarıyla 

"MIZIKÇI BREMEN MIZIKACILARI" adlı oyununa götürürülmesi,

 

3- Kepez ilçesinde bulunan İrenoğulları İlköğretim Okulu öğrencilerinden 40 öğrenciyi Antalya Büyükşehir Basketbol takımı ile Karşıyaka Basketbol takımının karşılaşmasının izlenmesi.

Falez Rotaract Kulubü Asbaşkanı Kadriye Özmen konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada;

“Bizler Falez Rotaract’ ın genç bireyleri olarak insani görevlerimiz ve üzerinde yaşadığımız toprak parçası için bu ulusun farkındalığını artırmak ve sosyal sorumluluk projelerini oluşturabilmek için bu çalışmaları zevke ve keyifle yapıyoruz.

Projemizde yer alan öğrencilerimiz ve ailelerinden bize yansıyan geri dönüşümler doğru yolda olduğumuz gösteriyor. Önceleri ürkek ve çekingen yaklaşımlar sergileyenler artık bizim yolumuzu gözlüyorlar.

Bu bizim için mutluluktan öte bir duygu ve sosyal kaynaşmadır.” Dedi.

Antalya Falez Rotary Kulübü kurucu başkan A. Aziz Ertaş önderliğinde 13.03.2007 tarihinde kurulmuş.

Toplum için faydalı ve sürekliliği olan projeler üreterek başkalarına hizmet etmeyi, üstün ahlaki standartları teşvik etmeyi, iş meslek ve toplum hayatında ki liderler arasında dostluklar tesis ederek dünya hoşgörü iyi niyet ve barışına katkıda bulunmayı misyonu olarak kabul etmişler.

Kulübün görevi topluma öncü olmak, kendinden önce hizmet prensibiyle  karşılıksız hizmetler üreterek insanlığın mutluluğunu ön plana çıkarmak şeklinde saptanmış.

Rotaryenler; Toplumun yaşam kalitesini arttırmayı, yarının liderlerini yetiştirmeyi, farklı kültürlerin birbirlerini tanımasına fırsat sağlayarak dostlukları geliştirmeyi kendilerine amaç edinmişler.  

 

ROTARCTLARIN ÜÇÜNCÜ PROJELERİ

Üçüncü projemiz olan ‘Bir mesajımız var’  isimli etkinliğimiz Tamer Esen arkadaşımızın önderliğinde 25.01.2012 tarihinde Antalya Düzlerçamı bölgesinde Nebiler Köyünde gerçekleştirilmiştir.

Projemizin amacı küresel ısınma ve buna bağlı olarak çevre konularına dikkat çekmek olup bu çalışmanın gerçekleşebilmesi için Antalya Orman Bölge Müdürlüğünden alınan yasal izinler doğrultusunda bizlere belirtilen arazide çam fidesi dikimini gerçekleştirdik.

Aynı alanda bulunan ormanlık bölgenin yanında, bizler tarafından dikilen çam fidelerinin bir orman oluşturabilmesi için yaklaşık elli yılı geçirmeleri gerekmektedir.

Ormanların tahrip edilmesi, yakılması çok kısa süreleri almakta iken, bizler tarafından dikilen yüz fidenin bile büyümesini beklemek neredeyse bir insan ömrü kadar zaman almakta.

Bu bilinci Rotaract arkadaşlarımızda oluşturmak ve çevremizde yaşayanlara aktarmak için üçüncü projemizin konusu olarak bu konuyu seçtik.

Projemizin maddi anlamda bizlere bir yükü olmayıp, tüm giderler Orman Bölge Müdürlüğü tarafından karşılanmıştır.

 

ROTARCTLARIN İKİNCİ PROJELERİ

Bizler Falez Rotaract’ ın genç bireyleri olarak insani görevlerimiz ve üzerinde yaşadığımız toprak parçası için bu ulusun farkındalık ve sosyal sorumluluk projelerini oluşturabilmek adına 26 birbirinden farklı karakter ve farklı bireyler olarak bir araya geldik.

İkinci projemiz olarak Antalya’nın dezavantajlı bölgelerinden birinde bulunan Göçerler İlk Öğretim Okulunda hayatında hiç tiyatroya gitmemiş öğrenciler olduğunu gördük ve ''insanlığı içinizdeki güçle kucaklayın'' sözüyle yola çıkaran bu topluluk seçilen çocukları "Tiyatro ile buluşuyoruz" adlı bir sosyal sorumluluk projesi ile tiyatro ile buluşturdu.

Bu sosyal sorumluluk projesini hayata geçirebilmek adına biz Falez Rotaract Klubü olarak Kırmızı Kalem Tiyatroyla bir araya gelerek fikir birlikteliği doğrultusunda hayatında hiç tiyatro izlememiş olan Göçerler İ. Ö. Okulunun 250 öğrencisini 10 Ocak 2012 tarihinde Kırmızı Kalem Tiyatronun da katkılarıyla  "MIZIKÇI BREMEN MIZIKACILARI" adlı oyununa götürdük.

Bir Tiyatro üstadımızda söylediği gibi ''Tiyatro insanı insana insanla insanca anlatma sanatıdır'' sözünden yola çıkılarak oluşturulmuş bu oyunun ana teması, hayvan sevgisi ve dostluk olup yan teması ise temizlik ve dengeli beslenmedir. Tiyatronun bitiminde 250 öğrencinin gözlerindeki mutluluk ve kendilerini değerleri hissetmeleri tüm Rotaract arkadaşlarımızı daha da mutlu kılmıştır. Saygılarımla..
Kadriye Özmen - Falez Rotaract Kulubü
2011–2012 Dönemi Asbaşkanı

ROTARACTLARIN İLK PROJELERİ 

4 Ocak 2012 Çarşamba Günü Saat 16.30 'da Antalya Büyükşehir Belediyesi & Karşıyaka Basketbol Maçına Kepez ilçesinde bulunan İrenoğulları İlköğretim Okulu öğrencilerinden 40 öğrenciyi Antalya Büyükşehir Basketbol takımı ile Karşıyaka Basketbol takımı müsabakasına götürerek ilk projemizi gerçekleştirdik.

Proje liderlerimizden olan Birce Altınpınar, öğrencilerimizin okullarından alınarak Antalya Kapalı Spor Salonu'na ulaşımlarını ve geri evlerine bırakılmaları konusunda bize yardımcı olurken, Çisem Sanıvar karşılaşmanın biletleri ve maç süresince öğrencilerimizin ihtiyaçları konusunda projemize destek vermişlerdir.

Projemizin rotaract kulübümüze maddi anlamda bir yükü olmamış her ayrıntı sponsorlar tarafından organize edilmiştir. Projemizin oluşması için maç biletleri temini Haluk Sanıvar aracılığı ile Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Recep Tokgöz tarafından, ulaşımın sağlanması ise Ulaşım Danışmanı Nazif Altınpınar tarafından sağlanmıştır.

Bu projenin amacı kültürel yönden gerçekleştirilen aktivitelerin yanında çocukların spor aktivitelerini de katılmalarını teşvik etmektir.

Bu gibi spor aktivitelerini içeren  projeler de amacımız çocuklarımıza sporu sevdirmek bu yönde eğilimi olan çocukları sporla tanıştırmak, sağlıklı ve bilinçli gençler yetiştirmektir.

Maç sırasında öğrencilerin gözlerinde ki heyecanı, spor salonundaki adrenalin dolu ortama ayak uydurmaları ve mutlulukları tüm rotaract arkadaşlarımı ve beni oldukça etkileşmiş olup seçilen bu çocukların hayatlarındaki ilk müsabakada onların yanında olmanın büyük  gururunu bizlere yaşatmıştır.
Kadriye Özmen -Falez Rotaract Kulubü Asbaşkanı
                                                                                  

 

ROTARY ÇARKI

Rotary Eğitimi çerçevesi içerisinde ilk belirtilmesi gereken ROTARY ÇARKI ve bu çarkın anlamıdır.

Rotary ÇARKI aslında tek bir noktayı çevreleyen üç çarkta oluşmaktadır. Bu gittikçe genişleyen dalgalar halinde  büyüme ve yayılma anlamına gelebilir. Başka bir görüşe göre ise ÇARK devamlılığı, sonsuzluğu, başı ve sonu olmayan gökyüzünün ve dünyanın bütünlüğünü andıran bir imajdır.

Bir Rotaryen için ise ÇARK , Rotary prensiplerini ifade eder.

Çarkta bir ayırım noktasının bulunmaması Uluslar arası Rotary Başkanının herhangi bir ülkeden seçilebileceğini ve bütün ülkelerin eş düzeyde bulunduğu anlamını taşır.

ORTADAKİ EN KÜÇÜK DAİRE, Uluslar arası Rotary’deki ülkeleri temsil eder. Bu halka, çevresindeki diğer halkaların dönmesini sağlar. Bir kenarında bulunan dört köşeli kesinti, halkanın sisteme tutunabilmesi içindir.

İKİNCİ HALKA, en içteki halkadan biraz daha büyük olup BÖLGE’yi temsil etmektedir. Bir ülkede birden fazla Bölge olabilir.

İki halka arasındaki BOŞLUK, ülkelerin ekonomik ve siyasal bağımsızlığı anlamına gelir.

Üçüncü Çarkın İÇ HALKASI,  Uluslar arası Rotary’de evrenselliği ve Rotaryenlerin sayısını ifade eder.

İki halka arasında bulunan ve dolu olarak görülen kısım  ve buradaki ROTARY INTERNATIONAL yazısı  Rotary hizmetlerine destek olanları ve çalışmaların maddi bölümünü sembolize eder. Bu yazılar, gazete ve dergilerde belirtilen ve dünya üzerinde yapılan çalışmaların manevi izi olarak değerlendirilir.

Çarkın en dışında bulunan 24 ADET DÖRTGEN, Rotaryenlerin 24 saatte 24 defa görevine sadık olduğunu belirtir.

Çarkın içinde bulunan YARIÇAP halindeki çizgiler, çarkın ortasında sembolize edilen bölgelerin çeşitli alanlarda yaptıkları hizmetleri  belirtmektedir. Bu çizgiler aynı zamanda çarkın hareketini ve dönmesini sağlayarak hareketine, ritmine ve düzenine yardımcı olurlar.

Yarıçap halindeki bu çizgiler  aynı zamanda çark ile birlikte bir güneş sembolü olarak Uluslararası Rotary’nin dünyayı aydınlattığı şekilde de yorumlanmaktadır.

Çark içinde bulunan 6 adet yarıçap halindeki çizgi, altı yönü simgelemektedir. Bu yönler  4 ana yönle dünyanın en yüksek ve en düşük noktalarını belirten ara yönler olup Rotary’nin her yönde hizmete hazır olduğunu göstermektedir.

Rotary Çarkı  mavi ve sarı renklerden oluşmaktadır.

MAVİ: Gökyüzünün sembolü saflık, berraklık ve şeffaflık anlamlarını taşımaktadır.

SARI: Ekini, toprağı ve insanı temsil eder.

Sarı rengin Rotary hizmetlerini ve mavi rengin ise düşünce ve idealleri sembolize ettiğine inanılmaktadır.

Not: Bu  bilgiler Sully Dubort’un bir yazısından alınmıştır. (Saint Paul- La Reunion)

  

Fatih Bacak - Ökkeş Bölükbaşı, Antalya - 08.Şubat.2012 –19.30

 

http://www.medyagunebakis.com/ -http://www.tdfajans.com/

TDFAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olunmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

Başkan: Özcan KALAYCI

Asbaşkan: Bülent YILDIRIM

Gnl. Sekreter: Aykut EGE

Sayman: Nesrin FİDAN

Üye: Figen GÖNEN

Adres: Cebesoy Cad. Nazlıhan Apt. No: 2/D ANTALYA

Tel. & Faks No: 0242 312 20 22

GSM No: 0533 931 72 99

E-Mail: info@antalyafalezrotary.org

Diğer Haberler

  • DEPREM VE GELECEK KAYGISI
  • MAORİLER KADAR OLAMADIK.!
  • *KRONOMETRE SIFIRLANDI* ‘MI.?
  • AKTİVİST GAZETECİDEN SAMİMİ İTİRAFLAR.!
  • SEVAP KAZANMANIN YOLLARI
  • SEVGİ GÜNÜNDE BİR VEDA…
  • PAHA BİÇİLEMEZ SİHİRLİ TOHUMU KİM EKECEK
  • NEDİR BU 3.DALGA İLİŞKİLER.?
  • BU GİDİŞE RIZAMIZ DEĞİL, İTİRAZIMIZ VAR.!
  • TÜRK SOLU BUGÜNKÜ KADAR DÖNEK ÇIKARMADI.!
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP