“18’İN BAĞAÇALARI” ANTALYA’DA

Başkan Sevimçok’tan Antalya’nın Meşhur Bağaçasını yapan Mustafa Zünbül’e Ziyaret

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

“18’İN BAĞAÇALARI” ANTALYA’DA

Başkan Sevimçok’tan Antalya’nın Meşhur Bağaçasını yapan Mustafa Zünbül’e Ziyaret

 

Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Abdullah Sevimçok, özelikle ramazan ayı’nda tüketimi daha da artan ve Antalya’ya özgü bir tat olan “Meşhur 18’in Bağaçalarının” üretildiği Kaleiçi’ndeki imalathaneyi ziyaret ederek 72 yıldır aynı tat ve lezzetiyle Antalyalıların iftar sofralarını süsleyen bağaçanın yapımı hakkında bilgi aldı

 

1940’lı yıllarda 18” lakaplı Mustafa Zünbül tarafından üretimine başlanarak 72 yıldır aynı tat ve lezzetiyle Antalyalıların iftar sofralarını süsleyen “Meşhur 18. Bağaçası”nın yapıldığı Kaleiçi’ndeki imalathaneyi ziyaret eden AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok, imalathaneyi gezerek bağaçanın yapımı hakkında bilgi aldı ve ustalarıyla görüştü.

Yıllar içerisinde adeta Antalya’nın bir markası haline gelen “Meşhur 18’in Bağaçası” torun Mustafa Zünbül’ün ellerinde 3 kuşaktır üretimini sürdürüyor. Tahinli, irmikli, tereyağlı tarçınlı bir hamurdan üretilerek üzerine Antalya’nın fıstığının konulduğu bağaçanın çok özel bir lezzete sahip olduğunu söyleyen ve dedesiyle aynı ismi taşıyan Torun Zünbül, mesleği babası İdris Beyden öğrendiğini ve sonuna kadar da devam ettireceğini söylüyor.

AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok’un ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti de dile getiren Torun Zünbül, bağaçalarının ününün yurt dışına kadar yayıldığını ve oralardan gelerek bağaça alıp gidenlerin olduğunu da belirtiyor.

Başkan Sevimçok ise bu mesleklerin gelecek nesillere aktarılmasının gerektiğini belirterek 18’in imal ettiği tahinli bağaçanın Antalya’nın lezzetleri arasında çok önemli bir yer tuttuğunu söyledi.

Sevimçok, “Bu mesleklerin ve bu tatların gelecek kuşaklara bozulmadan ve değişmeden mutlaka aktarılması lazım. Bizim esnafımızda zaten bunu çok iyi bir şekilde yapmaktadır.

Çarşı esnafının, sokak esnafının, Antalya esnafının bence en büyük özelliği de budur. İnşallah Antalya’da yaşayanlarda bu lezzetlere bu tatlara, ustalarımıza ve zanaatkârlarımıza sahip çıkarlar. Çünkü bir şehir içindeki esnafıyla, yöresel lezzet ve tatlarıyla güzeldir.

Burada ustamıza da hakikaten teşekkür ediyorum, Antalya için yöresel bir tat olan bir değer olan bu güzelliği devam ettirerek Antalya’mıza özgü bu enfes tadı bizlere damaklarımızda hissettirerek hala yaşatmaktadır. İnşallah bu yaptığı işi, bu güzel mesleği ve tadı gelecek kuşaklara ve gelecek nesillere de aktarır” diye konuştu.

 

Fatih Bacak,  Antalya–Ağustos.2012

http://www.medyagunebakis.com/ -http://www.tdfajans.com/

TDFAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olunmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

 

 

Diğer Haberler

  • DEPREM VE GELECEK KAYGISI
  • MAORİLER KADAR OLAMADIK.!
  • *KRONOMETRE SIFIRLANDI* ‘MI.?
  • AKTİVİST GAZETECİDEN SAMİMİ İTİRAFLAR.!
  • SEVAP KAZANMANIN YOLLARI
  • SEVGİ GÜNÜNDE BİR VEDA…
  • PAHA BİÇİLEMEZ SİHİRLİ TOHUMU KİM EKECEK
  • NEDİR BU 3.DALGA İLİŞKİLER.?
  • BU GİDİŞE RIZAMIZ DEĞİL, İTİRAZIMIZ VAR.!
  • TÜRK SOLU BUGÜNKÜ KADAR DÖNEK ÇIKARMADI.!
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP