ANTALYA KADIN MÜZESİ AÇILDI

ANTALYA Tanıtım Vakfı Tarafından Kurulan Ve STK'lar Tarafından Desteklenen 'Antalya Kadın Müzesi', Kentin Lider Kadınlarının Katılımıyla Hizmete Açıldı.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

ANTALYA KADIN MÜZESİ AÇILDI

ANTALYA Tanıtım Vakfı Tarafından Kurulan Ve STK'lar Tarafından Desteklenen 'Antalya Kadın Müzesi', Kentin Lider Kadınlarının Katılımıyla Hizmete Açıldı.

Akra Barut Otel'deki, Athena Salonu'ndaki tanıtıma iş dünyasından sanat camiasına kadar birçok isim katıldı.

Lansmanda yer alan Yörük kültürüne ait elbiselerin yanı sıra kadın başlıkları dikkati çekti.

Turizmin tanıtılmasının sadece deniz, kum ve güneşten ibaret olmadığını belirten Antalya Tanıtım Vakfı Başkanı Nizamettin Şen, bunların arasında gastronomi, endemik bitkiler, kelebekler, halılar en çok da kadın değerlerinin olduğunu söyledi.

SANAL KADIN MÜZESİ'NİN ÜÇÜNCÜSÜ
Türkiye'nin 'var'ları arasından kadın değerinin olduğunu, bunun için de Türkiye'nin ve Antalya'nın modern yüzünü göstermek için bir müzenin gerekli olduğuna inandıklarına değinen Şen, "İstanbul ve İzmir'den sonra sanal kadın müzesinin 3'üncüsünü Antalya'dadır. Çok yakında da sanal müzeden mutlaka fiziki bir yapıya kavuşacağız. Antalya'da kadın hareketinin bir tarihi ve lider kadınları var.

Toplumumuzun bütün katmanlarındaki kadınların

öyküleri var.

Sanal müzede sergiler, söyleşiler, alışverişler ve en önemlisi Yörük ve Akdeniz kültürünün güzelliklerini kadın üzerinden anlatımı var" diye konuştu. 
Müze fikrini ilk kez 2013 yılında Antalya Kadın Girişimciler Kurulu'ndaki görevi esnasında ortaya attığını hatırlatan Antalya Tanıtım Vakfı Başkan Yardımcısı Yeliz Ege Gül, "Şu an toplumda hayat bulan genç kadınlarımızın ileride 'acaba bizi buraya kim taşıdı' diye düşündüklerinde bu mert ve cesur kadınları onurlandırmak, isimlendirmek ve unutturmamak adına bir müze oluşturmalıyız diye düşündüm" dedi.

TURİZME KATKI
Müzenin turizmin 12 ay sürdürülebilirliğini yaratmak anlamında bir katkı da sağlayabileceğini savunan Yeliz Ege Gül, "Daha önceden belirlenen festival takvimleri gibi bizim müzemizde de yapılacak sergiler turistlere görsel şölen hazırlayabileceğimiz bir ortam oluşturacaktır" diye konuştu.
Müzenin açılış sergisinin küratörü Prof. Dr. Nevzat Çevik ise toplumun en sancılı kesiminin kadınlar olduğunu söyledi.

Kadınlarla ilgili iyi ya da kötü tüm meselelerin bir platformda buluşması, bunların öne çıkarılması dolayısıyla müzeyi kurduklarını dile getiren Prof. Dr. Çevik, "Kadınların toplumda hak ettikleri düzeye gelmelerini sağlamak için bu yola girdik. İleride bu müzenin dünya kadınlar platformu gibi bir platforma dönüşeceğini düşünüyorum. Önümüzdeki süreçte ulusal bir düzeye çıktığımızda Antalya uluslararası kadın platformu olacak ve kadın müzesi de buna bir çatı oluşturacak" dedi. 
Sanal Antalya Kadın Müzesi, kadınlardan oluşan danışma kurulu tarafından hizmete açıldı. Lansmanda Elmalı'daki Hasan Subaşı'nda çekilen fotoğraflar sergilenirken, kadın korusu muhteşem bir konser verdi. Antalya Kadın Müzesi 'www.antalyakadinmuzesi.org' adresinden ziyaret edilebilecek

ATAV

Doğa, tarih ve kültür şehri olarak 170.000 yıl geriye kadar dayanan tarihçesi ile Antalya’nın tanıtımını etkin bir şekilde yapacak bir otoritenin bulunması gerekliliği ile Ağustos 1995’te başlanan kuruluş çalışmaları, Mart 1996’da tamamlanarak ATAV - Antalya Tanıtım Vakfı faaliyete başlamıştır.
Kurucuları arasında Antalya Valiliği, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB), Antalya Gazeteciler Cemiyeti, Antalya Turizm Seyahat Acentaları Birliği Yürütme Kurulu (TURSAB), Akdeniz Üniversitesi ile çeşitli oteller, tur operatörleri ve seyahat acentaları, bölgedeki ticari şirketlerden oluşan Vakıf, 65 kuruluşu tek çatı altında toplayarak üye sayısını genişletmektedir.

Antalya Tanıtım Vakfı’nın Ana Amaçları
• Antalya’nın tarihsel, kültürel ve turistik potansiyelini bilimsel temele dayalı sürekli bir şekilde ortaya çıkarmak, korumak, geliştirmek, yurt içi yurt dışında tanıtımını yaygın, sürekli ve etkili olarak sağlamak.
• Tanıtıma katkıda bulunacak her türlü politika, strateji, projeler geliştirmek ve uygulamak, yayınlar yapmak, fuarlar tertip etmek ve tertip edilenlere katılmak,
• Bölge ekonomisi ve turizminin geliştirilmesi kapsamında, temel amaçları ile ilgili kuruluşlarla işbirliği ve tam bir koordinasyon içinde faaliyetler gerçekleştirmek.


Vakfın Temel İşlevleri, Kuruluş Amacı, Görevleri
• Antalya’nın Tanıtımı; bölgesel imaj ve kalitenin artırılması için organizasyon yürütülmesi,
• Bölgesel Koordinasyon; tüm ilgili kuruluşların ortak amaçla hareketinin sağlanması,
• Tanıtım Politika, Strateji ve Projeleri Geliştirilmesi; uygulamaya geçirilmesi,
• Kongre Turizminin Geliştirilmesi; Antalya Convention Bureau (ACB)’nun etkinleştirilmesi,
• Alternatif Turizm Konuları ve Kış Turizminin Geliştirilmesi; öncelikli çalışmalar yapılması,
• Bilgi ve Dokümantasyon Birikimi Sağlanması; yaygın kullanıma sunulması,
• Tanıtım Malzemesi Üretilmesi; etkili ve yaygın bir şekilde kullanıma sokulması,
• Turizmin sağlıklı olarak geliştirilmesi; sosyal ve ekonomik faydaların artırılması. 
Kar amacı gütmeyen ve toplum yararına faaliyet yürüten Vakıf, gelirlerini tamamıyla üyelerin ve diğer gerçek-tüzel şahısların bağışları ve hizmet faaliyetlerinden sağlamaktadır.


Adresi: Gazi Bul. Göksu Mah. ATSO NO 531, 07310 Antalya
Telefon: 0242 314 38 06 --- Fax: 0242 314 37 23
Web: www.antalyaguide.org - Email: antalya@antalyaguide.org

http://www.antalyakadinmuzesi.org/

 

 

Fatih Bacak, Antalya – Kasım.2016 fb.antalya007@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb  -----------  E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi, -okkesb@gmail.com,

Fatih Bacak, Antalya – Kasım.2016 fb.antalya007@gmail.com,

Diğer Haberler

  • DEPREM VE GELECEK KAYGISI
  • MAORİLER KADAR OLAMADIK.!
  • *KRONOMETRE SIFIRLANDI* ‘MI.?
  • AKTİVİST GAZETECİDEN SAMİMİ İTİRAFLAR.!
  • SEVAP KAZANMANIN YOLLARI
  • SEVGİ GÜNÜNDE BİR VEDA…
  • PAHA BİÇİLEMEZ SİHİRLİ TOHUMU KİM EKECEK
  • NEDİR BU 3.DALGA İLİŞKİLER.?
  • BU GİDİŞE RIZAMIZ DEĞİL, İTİRAZIMIZ VAR.!
  • TÜRK SOLU BUGÜNKÜ KADAR DÖNEK ÇIKARMADI.!
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP