KARARSIZLARIN ATTIĞI PUSU

KARARSIZLARIN ATTIĞI PUSUYA DÜŞTÜK.!

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

KARARSIZLARIN ATTIĞI PUSU

 

KARARSIZLARIN ATTIĞI PUSUYA DÜŞTÜK.!

Belediyeye ait resmi araçlar Ankara’nın bir ilçesinde sandığa seçmenleri taşıyorlar. CHP İlçe Başkanı durumu İlçe Seçim Kurulu Başkanına şikâyet ediyor. Hâkim bey oldukça genç ve yeni: “Şikâyetinizi yazılı olarak yapın” diyor.  İş kalıyor Pazartesiye tabi, kervan yürüyor! Başkan geri dönüyor, il yöneticilerine çay söylüyor, kendi bir bardak soğuk su içiyor seçimlerin üstüne. Başkan devam ediyor anlatmaya: “Bu seçimde tarikatçılar hiç ortalıkta görünmedi. Eskiden sandıkların etrafından ayrılmazlardı. Saat 15.00’i geçti Fetullahçılar da ortalığa çıkmadı hala. Bir hinoğlu hinlik mi yapacaklar acaba!”…

Yol üstündeki küçük bir beldede, parti bayrakları da kaldırılmadı henüz. Yanımdaki yöneticiye: “Günleri mi şaşırdılar bunlar, yoksa yasaklardan mı haberleri olmadı” diye sordum. Bayraklar bizim partiye ait olduğundan olacak herhalde, sorumu duymazdan geldi. Takip eden ilçedeki, ilk seçim bürosunun önünde durduk. Elleri nasırlı, başı kasketli eski bir partili, elindeki tespih ile bir tur attıktan sonra: ” Beyim,  3 gün içinde bütün köylerin yollarını tamamladılar. Muhtarlara verilen yardımlar da yerlerini bulmuş. Bizim köylüler, verdiği sözü tutarlar. Bahçeli’nin  ‘Alın yardımı, vurun tokadı’ tavsiyesini yerine getiremezler. Köylerimiz çok göç vermiş. Okullar da kapalı gördüğün gibi. Çocuklar köylerden ilçe merkezine taşınarak okutuluyorlar. Köyde kalanlar yine de AKP’ye oylarını verecekler!”  Bu tespitlere de bir şey diyemedi bizim tecrübeli yönetici...

Az ileride bir köy daha görünüyor. Orada durum nasıl diye çok merak ediyordum. Arkadaşım ne kadar acele ederse etsin, orada durmaya karar verdim. Daha önceki bir propaganda çalışmamızda, her evin kapısı önünde bağlı en az iki köpek görmüştüm. “Bu kadar köpeğe ne gerek var, anaç tavukların peşindeki civcivleri mi koruyorlar” diye sormuştum ilk rast geldiğim köylüye. “Hırsızlar geceleri inekleri ahırdan çalıyorlar. Hemen oracıkta ineği bayıltıp, yarı canlı bir şekilde iç organlarını boşaltarak götürüyorlar. Bu nedenle her evde köpek besleniyor bu köyde” demişti bana. O gün “Bu kadar köpeği besleme yerine, onlara yapacağınız masrafı iki bekçiye verseniz daha ekonomik değil mi” diye bir tartışma başlatmak istedim. Bu hesabı çoktan yaptıklarını, köpeklerin “arpa yalı” yediğini ve şifresiz olarak yapılmış sınavı, köpeklerin kazandığını, bu nedenle de onları işe başlattıklarını” söylemişti… Birlikte güldük,  o gün bayağı eğlenmiştik.!

CHP’li kadınlar, ellerinde broşürleri ile saçını süpürge etmiş köylü kadınlara “Aile Sigortası”nı anlatmaya çalışıyorlardı. Kadınlar karşılıksız olarak verilecek 600 lira maaşı tebessümle karşıladılar. Hoşlarına gittiğinden mi, yoksa inanmadıklarından mı belli etmediler bize. “Nereden bulup vereceksiniz” diye soranlar da vardı elbette. İktidar olmaya şunun şurasında ne kaldı. 12 Haziran’a birkaç hafta kala bizimkiler birbiriyle yarışıyordu. Ayın 13’ünde, yöneticilerine ne kadar çok çalıştıklarını göstereceklerdi besbelli. Çalışmasına çalışıyorlardı, buna tanıklık edeceğim her yerde. Ama bir dostumun söylediği gibi “avara kasnak” gibi boş yere dönüyorlardı. Sonuca etkili değillerdi. Çünkü çalışanlar, hiçbir eğitimden geçirilmeden alanlara yollandı.!

Bizi bu seçimde de asıl yıkan yine kararsızlar oldu. Yüzde 20’leri buluyorlardı. Kararsızlar son ana kadar pusuda bekleyip duruyorlar!  AKP devleti yanlarına koyuyordu. Onlar: ”Devleti karşıya almaktansa, devletin yanında olmak daha iyi” diyorlardı.  Etkili alternatif bir fikir de ileri süremiyordu kimse. Ne de olsa karşılarında devlet vardı. Başka partilere oy vermeyi düşünen pek çok kişi, rengini bu nedenle belli etmek istemiyor! Hani küçük yerlerde herkes birbirini biliyordu.? Bu fikrin sahipleri neredeler.? Pusudakiler 12 Haziran sabahı oy verme kuyruğa girdiler. Karanlık odada atış serbestti. Çoğu hedefi 12’den vurdu tabi. Hedef büyütülerek geldi önlerine, oylarını AKP’ye yüklediler! Pazar sabahı iki kişiden biri AKP’liydi artık. Geriye ne kalmıştı.? Diğer kişiye af etmek ve  onlara haklarını helal etmek.!  Akşama doğru pusudakiler, garip bir “tatmin olmuşluk” duygusu içinde, kurbanlarına haklarını helal ettiler. Bizden de helal olsun, hak ettiler.!

Yıllardır toplumdan gerçek kimliklerini kendilerini gizleyenler, evlerine döndüklerinde pijamalarını giymediler. Aksine bayramlık elbiseleri ile televizyonun karşısına geçtiler. Kravatları düzgün bağlanmış değildi belki. Ama asker gibi hepsi sakal tıraşını yaptırmıştı. Şimdi tıraş sırası kendilerine gelmişti. Az sonra hep birlikte evlerinin balkonlarına çıkarak, teşekkür konuşmalarını icra edecekler. Tıraş serbesttir.!

Birazdan CHP’lilere son derslerini de verecekler…

Çünkü onlar beraber yürüdüler yağan yağmurda. Çünkü onlar aynı dağın yeliydiler.! Diledikleri yönde esebilirler artık…

Av. Cemil Can

 

http://www.medyagunebakis.com/ -http://www.tdfajans.com/

TDFAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olunmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

 

 

Diğer Haberler

  • TOPRAKLARIMIZ SATILMAMALI
  • SELOCAN & SELAHATTİN DEMİRTAŞ ve SİYASET
  • DEPREMDE YIKIMIN SUÇLUSU KİM.?
  • YENİ TÜRKİYE FİYASKOSU, K9 KADAR FAYDA YOK
  • BU ÜLKEDE HEM SOLCU, HEM ERMENİ OLMAK.!
  • *VATANDAŞLIK VERİLİRKEN, VATAN DA VERİLİYOR.!*
  • LAİK DEMOKRATİK CUMHURİYET
  • *SİYASETİN ANADOLU FIRTINASI OSMAN BÖLÜKBAŞI*
  • İSKİLİPLİ ATIF'IN OSMANLI SİCİLİ DE BOZUKTU.!
  • 126 EMEKLİ BÜYÜKELÇİMİZİN KAMUOYU DUYURUSU
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP