TAKIYYE

KAMERALAR ÖNÜNDE, ‘ONE MİNUTE’ ARKASINDA, ‘YES PLEASE’ İSRAİL ÇOK AYIP ETTİ.. O KADAR DA RİCA ETTİK BİZDEN ÖZÜR DİLEYİN DİYE..!

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

TAKIYYE

 

KAMERALAR ÖNÜNDE, ‘ONE MİNUTE’ ARKASINDA, ‘YES PLEASE’

İSRAİL ÇOK AYIP ETTİ.. O KADAR DA RİCA ETTİK BİZDEN ÖZÜR DİLEYİN DİYE..!

***** - Marmara Gemisinde Öldürülen 9 Türk ölü-şehit, Recep Beyin kaza ve kader hanesine yazıldı.

***** - İsrail kendini yargılatmadı. Ve özür dilemedi. Aksine “Gelmeyin, Engelleriz dedik. Buna rağmen gelen Türkler suçludur. Onların bizden özür dilemesi gerekir.” Dediler.

***** - Başbakan Konya’dan seslendi. “Bizim için Konya neyse Gazze odur.”  İsrail Gazze’yi bombaladı. Ama Konya bombalanmış gibi algılama yok.

***** - Hani Ortadoğu’da İsrail Yalnızlaştırılacaktı. Bu amaçla Türkiye, İran, Brezilya anlaşması yapılmıştı.! Sonuç.? “Timur’a giden hoca arkasına baktı kimse yok.”

 

TAKIYYE – I

(ONE MİNUTE–ALÇAK SANDALYE-ERMENİ SOYKIRIM TASARISI)

Gittiniz Davos’ta “One Minute” dediniz. Adama ( Şimon Peres ) bağırıp, çığırıp, azarladınız. Güya kendi aklınızca yerin dibine batırdınız.

Adam size tek kelime etmedi. Karşılık vermedi. Adam yerine koyup “sen ne demek istiyorsun.? Bile demedi. Peki ne yaptı.?

Kalktı yerinden, gitti moderatörle tokalaşıp, güle oynaya şakalaşıp sohbet etti.

Daha sonra ne oldu,

1-  Amerika da Ermeni soykırım kararını komisyondan geçirdiler. Komisyon başkanı bir Yahudi idi ve oylamayı saatlerce uzatarak tasarıyı zorlayarak geçirdiler. Ne yapabildiniz elçiyi Türkiye’ye çağırdınız.

2-  İsrail de Dışişleri Bakanı aracılığı ile Senin Büyükelçini çağırıp küçücük bir odada, alçak boylu kötü bir tahta sandalye üzerinde karşısına oturttu ve senin gibi büyük bir ülkeyi. Obama’nın Eşbaşkanı’nı ve Elçisini tüm dünyaya rezil etti. Ne yapabildiniz.? Elçiyi geri çağırdınız.

3-  HERON uçaklarının eğitim teknisyenlerini geri çektiler. İstihbarat paylaşımı ve işbirliğini kestiler. Bütün vatandaşlarının Türkiye’ye turist olarak gelmelerini engellediler. Siz bunların karşılığında ne yaptınız.. Gidip Barak Obama’ ya İsrail ilişkilerimizi siz düzeltin diye rica ettiniz.

NOT: Bu “One Minute” TAKİYYE’sinin karşılığı “Mayınlı Arazilerin Verilmesi” ydi. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı. CHP konuyla ilgili antipropagandasını yaparak halkı bilinçlendirdi. Anayasa Mahkemesine götürdü ve iptalini sağladı.

TAKIYYE – II

(KURU İNAT – 9 TÜRK ÖLÜ)

32 ülkedeki Dünya İslam Cumhuriyeti Vatandaşlarınız olan İHH üyelerinizle birlikte, Gazze’ye yardım adı altında, İsrail’in hassas ve tepkili olduğu, her ne kadar Filistin Devleti’ne hükümet üyesi bile olsalar İsrail’in terörist kabul ettiği Hamas’a yardım etmek uğruna, gerekli diplomatik yolları sonuna kadar kullanmadan, gemilere binip gittiniz.

Gelmeyin, engellerim diyen İsrail.2i dinlemediniz kabadayılık edip gittiniz.

Ne oldu. Hem de Uluslararası sularda korsanlara yaraşır bir şekilde, basılıp, alaşağı edilip öldürüldünüz. Öldürülenler arasında bir tane yabancı yok. İHH yetkilisi bile yok. Sadece 9 Türk var. Neden.?..!

 

İSRAİL ASKERLERİNİN ELİNDE RESİMLİ KÜNYELİ ÖLDÜRÜLECEKLER LİSTESİ VARDI

 

Adamlar ellerinde öldürüleceklerin resimleri, künyeleri olan dosya ile hazırlıklı gelmişler. Kendilerine göre görevlerini yaptılar. Siz ne yaptınız.. şehitlerin arkasından dua.. Adamlar arkada delil kalmasın diye ölüleri ve elbislerini yıkayıp, durulayıp, kurulayıp öyle gönderdiler. Ne yapabildiniz.. Koca bir HİÇ..!

Şimdi çıkmış birileri “özür” bekliyor. (Davutoğlu-Erdoğan) Neyin “özür” ünü bekliyorsunuz. İsrail bugüne kadar kimden özür dilemiş ki sizden dilesin. Hayal görüyorsunuz. Boşuna özür-mözür beklemeyin. Özür dilemezler.

Çünkü onlar, yardıma gelenlerin Hamas destekçisi olduklarına inanıyorlar. Hamas terörist bir yapılanmadır. O halde destekleyicileri de teröristtir. Ve desteklerine her türlü engel olunmalıdır. Oldular da.. Öldürülmekten başka ne yapabildiniz.?..!

 

Çünkü onlar Gazze’de yaşayanların kendi kişiliğine ve kimliğine sahip bir halk olduğunu kabul etmiyorlar.

Gazze’lilerin İsrail karşıtı, düşman ve terörist olduklarına inanıyorlar.

İşte bu nedenlerle de kendilerinin haklı olduğunu düşünerek, suçlu ve potansiyel terörist olduğuna inandıkları her canlıyı öldürme azim ve kararlılığında olduklarını her fırsatta ispat ediyorlar.

Dolayısıyla, haklı oldukları bir konuda, düşman olduğuna ve kendilerine zarar verecek potansiyel tehdit oluşturan suçluları öldürme eylemi için özür dilemelerine gerek olmadığını düşünüyorlar. İşte bu nedenle de “ÖZÜR” dilemezler.

Yaralı ve ölülerimizi ve diğer yolcuları 24 saat içinde geri aldık diye dünyaya hava atıyorsunuz. Niye gitmiştiniz Gazze’ye ambargoyu kaldırmak için, insanların haberi olmadan ambargo mu kalktı. Bu neyin havası.? Ölü ve yaralıları elimize verip gönderdiler. Ama tabii esas başarı bu hezimeti başarı olarak insanlara sunabilmektir.

NOT: Bu “Gazze Ambargosu” nun kaldırılması inadının karşılığı, Ortadoğu’da İsrail’ in Yalnızlaşması demek olan “Türkiye’nin İran ve Brezilya anlaşması” nı yapmaması ya da İsrail’i bu sürece dâhil etmesiydi. Olmadı.  

TAKIYYE – II

(İSRAİLİ YARGILATMA-MAHKÛM ETME GİRİŞİMİ)

Şimdi uluslararası örgütler aracılığı ile İsrail’i baskı altına alma, yargılama ve özür diletme arayışları başlatıldı.

Ama göreceksiniz İsrail kendini yargılatmaz ve özür dilemez.

32 ülkeye rağmen bir şekilde bundan sıyrılır.

Eylemde söz konusu diğer ülkelerin kayıpları yok ki, neyin davasını güdecekler.?

İsrail bu güne kadar Nükleer silahlar ve bomba üretimi, her türlü sıvı ve gazlı kimyasal bomba üretim ve kullanımı konularında hiçbir soruya cevap bile vermedi.

Evet de demedi. Hayır, da demedi. Kullandım da demedi. Kullanmadım da demedi.

Dolayısıyla Varlığını kabul etmediği bir konu için de suçlanılamadı.

Sonuç olarak 9 Türk ölü, Recep Beyin kaza ve kader hanesine yazılıp unutulacak.

 

TAKKIYE – III

( BİZİM İÇİN KONYA NEYSE, GAZZE ODUR. RTE. )

Başbakan Konya’dan sesleniyor.

Bizim için Konya neyse Gazze odur diye.

Ertesi gün İsrail Gazze’ye operasyon yapıp bombalar atıyor.

Hani, Gazze ile Konya aynı idi sizin için.!

İsrail Konya’yı bombalasa böylemi davranacaksın. Yani, sadece karşıdan bağıracak mısın?

Türkiye başbakanının söylediklerini bir kıymet-i harbiyesi olması gerekmez mi.?

Ya bu lafı söylemeyeceksin ya da gereğini yapacaksın.

İsrail Konya’yı bombaladığında ne yapacaksan Gazzeyi bombaladığında da aynısını yapacaksın.

Askerlerinin başına çuval geçirildiğinde de nota vermek müzik notası vermeye benzemez denilmişti. Daha sonra da ben görüştüğüm için en kısa sürede bırakıldılar diye hava atılmıştı ama gereğini yapamadınız.

İsrail de tahmin edebiliyor subayları esir alınıp, başına çuval geçirilen bu ülkenin ve başbakanının neler yapabileceğini ve de yapamayacağını..!

Kuru gürültüden başka bir şey yok. Esin gürleyin bakalım. Yarın bununda cevabını aldığınızda da gene esip gürleyecek misiniz.? 

 

SONUÇ OLARAK;

1- Bütün Ata, Baba Yadigârı Şirketleri, Firmaları, Kurum Ve Kuruluşları Ülkesinin Can Damarı Ulusal Varlıklarını Satıp Savan Mirasyedi’ye Kim İnanır.

2- Zorlu Ve Büyük Bir Kurtuluş Savaşı Verilerek Ve Oya İşler Gibi Kurgulanıp İşlenerek Oluşturulan Devletinin Gelenek Ve Göreneklerini Hiçe Sayan, Yıkan, Bozup Dağıtan, Bölen.

3- Dünya İslam Cumhuriyeti Hayalleri İçin Ordusunun İçini Dışına Çeviren, Hukuksal Kurumlarını Birbirlerine Düşüren, Halkını Gruplara Ayırarak Aralarına Nifak Sokan Birine Kim Güvenir.

3- Sadece, iyi Takıyye yaparak İnandığınız Yolda, Sapmadan Devam Edebildiğiniz İçin İçten İçe Tebrik Ederler.

 

http://www.medyagunebakis.com/ - http://www.tdfajans.com/

TDFAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi, Paylaşımı ve Toplum Yararına kullanımı.

 

  

BOYKOT EDİLMESİ GEREKEN İSRAİL FİRMA, MARKA VE ÜRÜNLERİ..

Takıyye

İnsan, söylemediği sözün hâkimi, söylediğinin, mahkûmudur.

Sual: Kimi insan yalan söylüyor. Günah değil, çünkü takıyye yaptım diyor. Takıyye nedir.?
Cevap: Takıyye, inancının aksini söylemektir. Buna Müdara da denir.

İnancını, görüşünü, partisini, grubunu, gittiği yolu saklamak demektir. Sırrını açıklayan kimse, çok defa söylediğine pişman olur, üzülür. İnsan, söylemediği sözünün hâkimidir, söylediğinin ise, mahkûmudur. Keşke söylemeseydim der ama iş işten geçmiştir.

Malı ve eşyayı emin olarak saklayan çok insan, sır saklayamaz. Hiç ummadığınız kimse, gizli sırlarınızı açıklayabilir. Onun için eskiden, Zehebini, zihabını ve mezhebini gizli tut derlerdi. Yani paranı, dini inancını, siyasi görüşünü, grubunu gizli tut demektir.

Bu takıyye birkaç çeşittir:

1- Kâfirler arasında kalıp, malından, canından korkanın, onlara kalben değil de, dilden sevgi göstermesi bir takıyyedir ve caizdir.

Müşrikler, Hazret-i Ammar’a, babası Hazret-i Yasir ve annesi Sümeyye hatuna işkence edip, "Lat, Menat ve Uzza putu, İslam dininden iyi de" derler. Demeyince işkenceyi artırırlardı. Nihayet ana babası işkence ile şehit edildi. Hazret-i Ammar ise, kâfirlerin tehdit ve zorlamaları üzerine dediklerini diliyle söyledi.
Demek ki küfür olan bir sözü, böyle durumlarda kalb’den değil, yalnız dil ile söylemek caizdir. Resulullah efendimiz, Hazret-i Ammar’a (Müşrikler eziyet ederse, yine böyle söyle) buyurdu.
2- Öldürüleceğini bilse de doğruyu, inancını açıkça söylemesidir. Bu caizdir.
3- Takıyye ile malını gasp, yalancı şahitlik gibi zararlı şeyleri yapmak caiz değildir.
4- Takıyye, küfrün galip olduğu yerde caizdir.

5- Malını korumak için de, gerçeği söylememek, mesela gaspçı, eşkıya yakalayınca, parası olduğu halde yok demek caizdir.

6- Takıyye, kıyamete kadar caizdir diyen âlimler de vardır. Çünkü müminin kendini zararlardan koruması lazımdır. Takıyye ibadet değildir. Zor durumdan zarardan korunma ruhsatıdır.

 

http://www.medyagunebakis.com/ - http://www.tdfajans.com/

TDFAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi, Paylaşımı ve Toplum Yararına kullanımı. 

 

Diğer Haberler

  • BU, DÜPEDÜZ SANSÜRDÜR...
  • MEDYADA TEKELLEŞMENİN SAKINCALARI
  • TÜRKİYE’NİN UYUŞTURUCU TRAFİĞİ
  • *OHAL İLAN EDİLEBİLİR* MİŞ.!
  • BASIN, BAĞIMSIZ TV KANALLARI BASKI ALTINDA
  • FETÖ ÖDÜLÜNÜ REDDEDEN DEVLET ADAMI.?
  • HAZNEVİ TARİKATI, ADANA’YI ELE GEÇİRİYOR
  • YURT GAZETESİ EMEKÇİLERİ MAĞDUR EDİLDİ
  • TEVFİK GÖKSU SERT KAYAYA ÇARPTI
  • GERÇEK VANDALLIK BUDUR İŞTE
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP