TÜRKONFED Başkanı Süleyman Onatça Oldu…

Türkonfed Başkanlığına Süleyman Onatça Seçildi..

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

TÜRKONFED Başkanı

Süleyman Onatça Oldu…

Türkonfed Başkanlığına Süleyman

Onatça Seçildi..

Ülke sathına yaygınlığıyla Türk iş dünyasının en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olan TÜRKONFED - Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu’nun başkanlık görevine Süleyman Onatça seçildi.

TÜRKONFED Yönetim Kurulu, kendi içinde yaptığı bir seçimle yönetim kademesini yeniledi. Konfederasyonun yeni Yönetim Kurulu Başkanı, 1 Eylül 2012 tarihi itibariyle, Süleyman Onatça oldu. TÜRKONFED’in kurulduğu 2004 yılından bu yana yönetim kurulu üyeliği ve başkan yardımcılığı görevleri üstlenen Süleyman Onatça, layık görüldüğü görevin kendisi için gurur kaynağı olduğunu söyledi.

 

“Önemli bir sorumluluk”

10 binden fazla iş insanının çatı kuruluşu TÜRKONFED’in yurt genelinde 16 federasyon ve 130 dernekle temsil edildiğini vurgulayan Onatça, konfederasyonun asıl gücünü gönüllülük, tarafsızlık, bağımsızlık ve şeffaflık ilkelerinden aldığını söyledi. Böyle bir kuruluşun başkanı olmanın ağır bir sorumluluğu da beraberinde getirdiğini kaydeden Onatça, Takım çalışmasına inanan biriyim. Yönetim kurulumuzda çok değerli arkadaşlarımız var. Federasyon yöneticilerimiz ve dernek başkanlarımızla yeni bir çalışma dönemine gireceğiz” diye konuştu.

“Çözümler Geliştireceğiz”

Görevi devraldığı Erdem Çenesiz başta olmak üzere kendisinden önceki başkanlar gibi özveriyle çalışarak TÜRKONFED’i daha ileri noktalara taşıyacağını söyleyen Süleyman Onatça, “Bütün çaba ve projelerimiz ekonomisi güçlü, kendine güvenen mutlu insanların yaşadığı bir Türkiye için olacak” dedi.

Onatça, her gün daha fazla önem kazanan sivil toplum kuruluşlarının görevlerinin büyüklüğüne inanan biri olarak, diğer kuruluşlarla da işbirliğine önem vereceklerini belirtti. Onatça, İş dünyasının genel ve güncel sorunlarının başta hükümet yetkilileri ve bürokratlar olmak üzere ilgili kesimlere çözüm önerileriyle birlikte aktarılması görevini en iyi şekilde yerine getireceğiz şeklinde konuştu.

TÜRKONFED Yönetim Kurulu’nda Süleyman Onatça’dan boşalan Başkan Yardımcılığı görevine (OKASİFED) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve SAMSİAD - Samsun Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı olan Emin Bahri Uğurlu getirildi.

Süleyman Onatça

1951 yılında Adana’da doğan Süleyman Onatça, 1982 yılından bu yana kimya, yapı malzemeleri ve otomotiv sektörlerinde aktif olarak ticaret ile uğraşmaktadır. Onatça Grup’un Yönetim Kurulu Başkanı olan Süleyman Onatça, ticaret hayatına başladığı yıllardan bugüne kadar çeşitli meslek örgütlerinin yönetimlerinde ve sivil toplum örgütlerinde üye olarak yer aldı.

Onatça;

4 yıl Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) Başkanlığı, 2004-2007 yılları arasında Çukurova Yetkili Otomobil Satıcıları Derneği (YODER) Başkanlığı,

2006-2008 arasında Otomobil Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Başkan Yardımcılığı,

2 yıl Çukurova Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanlığı, 6 yıl Doğu Akdeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASİFED) Başkanlığı,

Türkiye Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Kurucu Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Onatça’nın 2007 yılından beri merkezi Ankara’da bulunan Sivil Toplumu Geliştirme Merkezi (STGM) Adana Temsilciği, Güçbirliği Vakfı ve Güney Eğitim Vakfı Mütevelli Heyet Üyelikleri, 2005 yılından bu yana Dünya Bankası destekli sosyal amaçla kurulan İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) Yönetim Kurulu Başkanlığı devam etmektedir.

Evli ve dört çocuk sahibi Onatça, İngilizce ve Arapça bilmektedir.

  

Ayrıntılı Bilgi İçin: Mehtap Çakıroğlu

Kaynak / Grup 7 İletişim Danışmanlığı

Telefon: 0212 292 13 13  / 0 530 408 28 75

  

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED): Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED): İş dünyasını gönüllülük çerçevesinde bir çatı altında toplayan TÜRKONFED’in bünyesinde, İstanbul, Batı Anadolu, Marmara ve Kuzey Anadolu, Trakya, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz, İç Anadolu, Güney Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Federasyonlarına bağlı 93 bölgesel dernek bulunur. Sektörel federasyonlar ise inşaat sektörü derneklerini bir araya getiren Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu, seramik sektörü derneklerini birleştiren Türkiye Seramik Federasyonu ve demir çelik, otomotiv, gıda, kimya, müteahhitlik, nakliye, lojistik, asansör, kırtasiye, fuarcılık, sağlık gereçleri gibi çok sayıda sektör derneğini tek çatı altında toplayan Sektörel Dernekler Federasyonu’dur. TÜRKONFED, bünyesindeki 16 federasyon altında toplanan 130 dernek ile 208 milyar dolarlık iş hacmine sahip, 1 milyonu aşkın kişiye istihdam sağlayan, 65 milyar dolardan fazla ihracat yapan, 10 binden fazla iş insanını temsil eder. www.turkonfed.org

 

Fatih Bacak, Antalya – Eylül.2012

http://www.medyagunebakis.com/ -http://www.tdfajans.com/

TDFAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olunmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

 

 

Diğer Haberler

  • BU, DÜPEDÜZ SANSÜRDÜR...
  • MEDYADA TEKELLEŞMENİN SAKINCALARI
  • TÜRKİYE’NİN UYUŞTURUCU TRAFİĞİ
  • *OHAL İLAN EDİLEBİLİR* MİŞ.!
  • BASIN, BAĞIMSIZ TV KANALLARI BASKI ALTINDA
  • FETÖ ÖDÜLÜNÜ REDDEDEN DEVLET ADAMI.?
  • HAZNEVİ TARİKATI, ADANA’YI ELE GEÇİRİYOR
  • YURT GAZETESİ EMEKÇİLERİ MAĞDUR EDİLDİ
  • TEVFİK GÖKSU SERT KAYAYA ÇARPTI
  • GERÇEK VANDALLIK BUDUR İŞTE
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP