TRABZONSPORLULAR PLATFORMU BASIN AÇIKLAMASI

İstanbul Trabzonsporlular Platformunun Üyeleri 27.Şubat.2013 Çarşamba Günü İstanbul Adliyesi Önünde Basın Açıklaması Yaptılar.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

TRABZONSPORLULAR PLATFORMU BASIN AÇIKLAMASI

 

İstanbul Trabzonsporlular Platformunun Üyeleri 27.Şubat.2013 Çarşamba Günü İstanbul Adliyesi Önünde Basın Açıklaması Yaptılar.

 

3 Temmuz şike süreci diye başlayan ve gün geçtikçe bir taraftan gerçekler tüm çıplaklığı ile ortaya dökülürken, bir diğer taraftan bu gerçeklerin üzerlerini örtme çabası içindeki kurum ve kurullar, öyle şımartılmıştır ki, artık hak, hukuk, adalet gibi evrensel değerler ayaklar altına alınmıştır.

 

Türkiye’de futbol tarihimizin en büyük şike çetesi

2.Temmuz.2012 tarihinde İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tasdik edilmiştir. Türk halkıyla dalga geçer gibi tüm maddi delillere ve geniş kapsamlı Emniyet–Savcılık soruşturmasına rağmen, disiplin soruşturmasında bu çeteyi aklayanlara karşı hakkımızı savunmak en büyük vatandaşlık hakkımızdır.

 

Futbol Federasyonu’nun bu disiplin soruşturmasını yürüten ve neticelendiren kurulları bir bir aldıkları hukuk ve vicdan dışı kararların vebalini ödemeye mahkûmdur.

 

Biz Trabzonsporlular olarak bu hesabı onlardan sormaya bıkmadan devam edeceğiz. Maç sonuçlarını etkilemek amaçlı şike ve teşvik ile başlayan mikrop, futbolun tüm uzuvlarına yayılmış ve ülke kaynaklarını çürüten bir kangren haline dönmüştür. Biz vatanını seven Trabzonsporlular ülkeyi bu pisliklerden dezenfekte etmeyi kendimize görev sayıyoruz.

 

Aldıkları akıl dışı, kanun dışı kararlarını, trajikomik ve fütursuzca gerekçelendiren PFDK neye güveniyor bilemiyoruz.

Ama biz HUKUKA, ADALETE güveniyoruz.

 

Aldıkları kanun dışı, hukuk dışı kararlarla Türk Futbolu’nun temizlenmesini engelleyen PFDK, aynı zamanda şike suçu ile ilgili öyle bir tarif getirmiştir ki, artık bu ülkede şike yapmamak enayilik haline gelmiştir. Zaten alınan hukuk ve akıl dışı kararların bu sezonda dahi oynanan maçlardaki ve disiplin kararlarındaki etkileri kamuoyunun malumudur.

 

PFDK 6222 sayılı kanuna aykırı hareket etmiştir.

PFDK kendince yeniden ortaya koyduğu ve dünyada emsali olmayan bir şike tarifi ile, müsabakaların haksız menfaat olmadan yapılmasına engel olmuştur.

 

PFDK aldığı kararlara uydurabilecek dünya üzerinde bir örnek bulamadığı için mevcut CAS kararlarını yalan tercüme ile Türk halkına servis etmiştir. Bu sadece kanunsuzluk değil, aynı zamanda Türk halkını aptal yerine koymaktır.

 

PFDK dünya mizah tarihine geçecek bir kararla kişileri kurumlardan ayırmıştır. Dünyada aldıkları bu karara bir örnek dahi yoktur. Bu durum Avrupa Futbolu’nun patronu UEFA tarafından da olanca açıklığı ile dile getirilmiş olsa da bu kurallara da aykırı kararlar almışlardır.

 

Özetle; PFDK kanuna, hukuka, adalete, vicdanlara ve akla aykırı kararlar almıştır. Şüphesiz ki bu kararların gerekçeleri de, en az kararların kendisi kadar akıl ve hukuk dışıdır. Trajikomiktir.

 

Bunlar maddeler halinde Türk Adaleti’ne sunduğumuz suç duyurumuzun sadece belli birkaç maddesidir. PFDK daha vahim suçlar da işlemiştir. Bunlar tüm detayları ile suç duyurumuzun içerisinde bulunmaktadır.

 

PFDK kendini çıkmaz bir sokağa sokmuştur.

Bu sokaktan çıkış yoktur. Ne acıdır ki, sadece kendilerini çıkmaz sokağa sokmakla kalmamış, Türk futbolunu da bir girdabın içine sokmuşlardır.

En çok izlenen ve ilgi çeken spor olan futbol bu özelliğini süratle kaybetmiştir ve kaybetmeye devam etmektedir. Şike çetesinin üyesi olan ahlaksızların cezasını Türk Adaleti vermiştir.

 

Şu anki mücadelemiz, bu çetenin uzantısı olan ve hala hiçbir kanundan korkmadan rahatça çalışarak şikecilerin yoluna su taşıyanların peşine düşüp, layık oldukları cezaları ve sıfatları almalarıdır.

 

PFDK’dan sonra, aldıkları kararlara bir gerekçe uydurabilmek için aylardır yırtınan Tahkim Kurulu ve etik değerleri çiğneyip yutan Etik Kurulu da aldıkları kararların hesabını vereceklerdir.

Bugün bizler www.bordomavi.net’in başlatmış olduğu “Adalet Yangını İçin Bir Ateş de Sen Yak” organizasyonunda İstanbul Trabzonsporlular Platformu olarak görevimizi yerine getirmek için Çağlayan’dayız.

 

Kanun, Hukuk Ve Akıl Dışı Hareket Eden Tüm Kurul Ve Kurumlara Karşı Mücadele Edeceğimizin Ve Mücadelemizden Vazgeçmeyeceğimizin Bilinmesini İstiyoruz.

 

Değerli Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.

27.02.2013 - Ali UZUNAY

Yönetim Kurulu Adına - İstanbul Trabzonsporlular Platformu Başkanı

 

Ökkeş Bölükbaşı,  İstanbul Şubat.2013

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb61@gmail.com,

TDFAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul Şubat.2013

 

 

TRABZONSPORLULAR PLATFORMU 27 ŞUBAT BASIN AÇIKLAMASI


TRABZONSPORLULAR PLATFORMU 27 ŞUBAT BASIN... ile  okkesb

 


TRABZONSPORLULAR PLATFORMU 27 ŞUBAT BASIN... ile okkesb " title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen>

Diğer Haberler

  • WORLD CORPORATE GOLF CHALLENGE
  • MELİSA ERCAN ŞAMPİYON
  • TÜRK SPOR KULÜPLERİ FİNANSAL KRİZDE
  • GOL PASI.! PAS MI. TAKTİK Mİ.?
  • GÜREŞ, YARIŞ, EĞLENCE BİTTİ. İŞE DEVAM.!
  • OLİMPİYATLARA TALİBİZ DE.! HAZIR MIYIZ.?
  • YAĞMUR AKGÜN HEDEFİNE ULAŞTI
  • ANASTASİA POTAPOVA’NIN İSTANBUL ZAFERİ
  • TENNİS İSTANBUL’DA YARI FİNAL HEYECANI
  • TENNİS CHAMPİONSHİP İSTANBUL’DA BAŞLADI.
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP